Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

Samozrejme vedecky objasnené nie sú a je to len tvoj výkrik do tmy. Teda vlastne sú. Môžu za to chemikálie v mozgu a elektrina.
Dovolí si tvrdiť, že k tomu nemáš ani žiadny zdroj a napísal si to len ako trolling.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:dusa nie je, vsetko su to len elektricke impulzy a chemia, nic viac
Presne lebo si ty povedal tak to určite je.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie, tvrdia to vedci a ich zavery su preukazatelne vernejsie ako ze si to povedal ty :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Nemám slov :D:D:D všetci ateisti ste tu hotoví géniovia len si to myslite ďalej raz vám spadne sánka.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 16:22)
beardie napísal:nie, tvrdia to vedci a ich zavery su preukazatelne vernejsie ako ze si to povedal ty :)
To som nepovedal ja ja som si to nevymyslel ty génius ale už to nechaj tak máte všetci ateisti pravdu :D:D:D raz sa vám otvoria oči
beardie
Redeemer
Redeemer

ber si priklad zo strapateho, ten sa aspon snazi, ty ponukas len prazdne rozpravkove naucene frazy

uz som ti to povedal viackrat, vyhrazanie sa niecim, v co ateisti neveria, je len na smiech
cim viac to budes opakovat, tym viac sa budes strapnovat
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:ber si priklad zo strapateho, ten sa aspon snazi, ty ponukas len prazdne rozpravkove naucene frazy
A čo z toho že sa snaží aj tak mu neveríte vám pokiaľ by človek nedal fotky Boha a pokiaľ by sa vám nezjavil pred očami tak v neho neuveríte.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 16:25)
beardie napísal:ber si priklad zo strapateho, ten sa aspon snazi, ty ponukas len prazdne rozpravkove naucene frazy

uz som ti to povedal viackrat, vyhrazanie sa niecim, v co ateisti neveria, je len na smiech
cim viac to budes opakovat, tym viac sa budes strapnovat
Aké vyhrážanie to že napíšem že sa vám otvoria oči? To je čistá pravda a nevidím tam žiadne vyhrážanie.
beardie
Redeemer
Redeemer

samozrejme, ze neuverime, tak isto ako neuverime v spagetove lietajuce monstrum alebo v neviditelneho ruzoveho jednorozca

vyhrazanie je to preto, lebo svoju vieru nie si schopny nicim podlozit a odkazujes nas na to, co bude po smrti, pricom fabulujes nejakym vymyslenym otvaranim oci a trestanim Bohom

alebo snad neodkazujes na to, ze nas Boh potom zatrati? :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Jozef Koval napísal:
Samozrejme bolo vedecky objasnené ako ľudia vidia smi seba ležať na posteli a potom ako uvidia Boha aj je aj vedecky objasnené aké slová hovoril Boh tomu človeku ach to sú také debilné tvrdenia veda je váš Boh budete škaredo prekvapený.
Skus zopakovat este 100x ako budu vsetci neveriaci prekvapeni po smrti a potom ti fakt uveria ze to co tvrdis je pravda :roll: Ty si presne ten pripad, ktorych poznanie je obmedzene vierou. Niesi ochotny akceptovat ziadne vedecke poznatky, ledo ostavas visiet na dogmach. Ale ako som spominal v predoslych prispevkoch vede je jedno ci na nu veris alebo nie. Funguje aj bez toho. Veda nieje Boh. Veda je najspolahlivejsi mechanizmus, k poznaniu fyzickeho sveta v ktorom zijeme. Aj vo vede sa robia chyby, ale vedci si dokazu priznat, ze nemali pravdu. Ako priklad uvediem roberta Browna, ktory experimentoval s pelom vo vode, kedy sa pe pohyboval nahodnym sposobom bez posobenia vonkajsej sily. Chcel poukazat na existenciu akejsi "zivotnej energie". Nasledne spravil kontrolny experiment s zrnami piesku s rovnakym vysledkom a svoju teoriu o zivotnej sile vylucil.

edit/
Jozef Koval napísal: A čo z toho že sa snaží aj tak mu neveríte vám pokiaľ by človek nedal fotky Boha a pokiaľ by sa vám nezjavil pred očami tak v neho neuveríte.
A ty keby si pocul cistu pravdu od Boha tak ju budes ignorovat, lebo si zavisly na svojich dogmach.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Jozef Koval napísal:A čo z toho že sa snaží aj tak mu neveríte vám pokiaľ by človek nedal fotky Boha a pokiaľ by sa vám nezjavil pred očami tak v neho neuveríte.
Mozem sa ta spytat co si ocakaval?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ze sa s neho stane prorok a obrati nas na vieru. Na to ma ale asi slabu volu :-D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:
Samozrejme bolo vedecky objasnené ako ľudia vidia smi seba ležať na posteli a potom ako uvidia Boha aj je aj vedecky objasnené aké slová hovoril Boh tomu človeku ach to sú také debilné tvrdenia veda je váš Boh budete škaredo prekvapený.
Kedy konecne ty a sfanatizovani veriaci pochopia, ze veda nie je nabozenstvo ani viera!!!
Uz ma stve ako ludia co si nedovidia dalej ako na spicku nosa, dehonestuju dlhorocnu pracu naozaj velkych ludi.

To co im boh hovori je len vyplod ich mozgu bez kysliku, ktory prestava fungovat, ci aj zjavenia boha pocas tripu s LSD je zjavenie praveho boha? lebo v podstate je to podobne. A je zaujimave, ze hinduisti sa v klinickej smrti stretevaju zo svojimi bohmi.

Pozri po par semstroch unemej inteligencie a praktickych skusenostiach s nou nemam preco verit, ze to co sme je viac ako par bilionov neuronov.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Vieru ako takú si odsudzovať nedovolím, keďže priznávam, že neviem všetko. Zato všetky náboženstvá s chuťou a úsmevom na tvári vysmejem, keďže ide len o súbor bludov.

Otázka na zamyslenie. Ako ma môže Boh potrestať za to, že uplatním svoju slobodnú vôľu a nebudem v neho veriť? Mne to pripadá ako "Rob si čo chceš, ale keď nebudeš robiť to čo chcem ja, tak ťa zničím"... Nuž neviem, ale takto by správanie nekonečne láskavej bytosti vyzerať nemalo. A toto je len špička ľadovca tvoreného všetkými podobnými nezmyslami.

Ďalej som nikdy celkom dobre nepochopil, ako niekto môže byť natoľko arogantný, že verí vo svoju pravdu, pričom nemá jediný dôkaz...
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:Vieru ako takú si odsudzovať nedovolím, keďže priznávam, že neviem všetko. Zato všetky náboženstvá s chuťou a úsmevom na tvári vysmejem, keďže ide len o súbor bludov.

Otázka na zamyslenie. Ako ma môže Boh potrestať za to, že uplatním svoju slobodnú vôľu a nebudem v neho veriť? Mne to pripadá ako "Rob si čo chceš, ale keď nebudeš robiť to čo chcem ja, tak ťa zničím"... Nuž neviem, ale takto by správanie nekonečne láskavej bytosti vyzerať nemalo. A toto je len špička ľadovca tvoreného všetkými podobnými nezmyslami.

Ďalej som nikdy celkom dobre nepochopil, ako niekto môže byť natoľko arogantný, že verí vo svoju pravdu, pričom nemá jediný dôkaz...
Nie on nás trestať nechce ale duša bez Boha je smrť. Ako píše v biblii Ježiš povedal: Ja som cesta pravda a život a kto neuverí vo mňa nevojde do nebeského kráľovstva. Ale s tým tu asi neobstojím lebo milí dokonalí ateisti si o sebe myslia že sú viac než Boh a majú dokonca tú drzosť vyčítať mu to čo robí.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

My si nemyslíme, že sme viac ako Boh. Nemôžme byť viac ako niečo, čo nie je.
A takých "Ježišových" citátov ti každý jehovista povie plné vrece. A tak je to v každom náboženstve.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: Kedy konecne ty a sfanatizovani veriaci pochopia, ze veda nie je nabozenstvo ani viera!!!
Uz ma stve ako ludia co si nedovidia dalej ako na spicku nosa, dehonestuju dlhorocnu pracu naozaj velkych ludi.

To co im boh hovori je len vyplod ich mozgu bez kysliku, ktory prestava fungovat, ci aj zjavenia boha pocas tripu s LSD je zjavenie praveho boha? lebo v podstate je to podobne. A je zaujimave, ze hinduisti sa v klinickej smrti stretevaju zo svojimi bohmi.

Pozri po par semstroch unemej inteligencie a praktickych skusenostiach s nou nemam preco verit, ze to co sme je viac ako par bilionov neuronov.
Ja verím vo vedu ale viem že veda je len ľudská múdrosť a tá je omylná. Ak by si ty zažil ten výplod mozgu mal by si nato úplne iný názor. Ako sa môže niekomu zjaviť vo výplode to o čom nikdy nepočul? To čo nikdy nemal v hlave ako si to jeho mozog môže vybaviť? A je zaujímavé že všetci čo tým prešli videli to isté ale to je výplod mozgu. Človek ktorý nikdy nepočul o Bohu ani sa tým nezapodieval zrazu omdlel a bol pred Bohom výplod mozgu jasné to hovor takým naivným a zaslepeným ľuďom ako si ty a všetci tebe podobní. Vidíš? To že spochybňujem vedecké veci sa ti nepáči a to sú len názory obyčajných ľudí a to že vy spochybňujete dokonalú najvyššiu láskyplnú všemocnú a neomylnú bytosť to je v poriadku.
Unkown
Medium Star
Medium Star

To, že pravdu nepoznáš ti nedáva právo antropomorfizovať nejakú entitu a tváriť sa, že pravda je v tom.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

lukas9206 napísal:Ze sa s neho stane prorok a obrati nas na vieru. Na to ma ale asi slabu volu :-D
hahahaha ako máš pod svojím menom si kráľ choď si uznávať sám seba lebo len sebe veríš ty narcista a ešte možno pár tvojich vedcov ktorí majú rovnaké názory ako ty.

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 17:34)
Unkown napísal:To, že pravdu nepoznáš ti nedáva právo antropomorfizovať nejakú entitu a tváriť sa, že pravda je v tom.
Ja pravdu poznám lebo Boh je pravda.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Jozef Koval napísal:
hahahaha ako máš pod svojím menom si kráľ choď si uznávať sám seba lebo len sebe veríš ty narcista a ešte možno pár tvojich vedcov ktorí majú rovnaké názory ako ty.
Uvedomuješ si, že tento argument sa dá dokonale použiť aj v opačnom garde, však áno?
beardie
Redeemer
Redeemer

Jozef Koval napísal:Ako sa môže niekomu zjaviť vo výplode to o čom nikdy nepočul? To čo nikdy nemal v hlave ako si to jeho mozog môže vybaviť? A je zaujímavé že všetci čo tým prešli videli to isté ale to je výplod mozgu. Človek ktorý nikdy nepočul o Bohu ani sa tým nezapodieval zrazu omdlel a bol pred Bohom výplod mozgu jasné to hovor takým naivným a zaslepeným ľuďom ako si ty a všetci tebe podobní.
zaujimave, ja som cital, ze ked prezil kriticku smrt budhista, tak videl Budhu, ked ju prezil hinduista, tak videl boha Visnu
Jozef Koval napísal:Ja verím vo vedu ale viem že veda je len ľudská múdrosť a tá je omylná.
ak tvrdis toto, tak nevies, co je veda

//
Jozef Koval napísal:Ok všetci máte pravdu majte sa.
Jozefove druhe zastavenie :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Unkown napísal:
Uvedomuješ si, že tento argument sa dá dokonale použiť aj v opačnom garde, však áno?
Samozrejme len ja mám chybu videl si čo napísal on?

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2014, 17:41)
Ok všetci máte pravdu majte sa.
Napísať odpoveď