Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa Dreamer »

LuksKE
...vernostný program CC má len 4 roky, L je na svk trhu dlhšie, je veľmi zaujímavé prečo T nepristúpilo na Lyoness karty, keď ešte nemali CC.
Lyoness sa viac rozsirilo az posledne roky, nemal dostatok partnerov, hlavne potraviny, to je dovod, teraz je situacia ina, tym ze ma lyoness viac clenov, je viac aktraktivny pre partnerov a aj preto je ich stale viac a preto pridu aj vacsi partneri, niektori uz presli na kartu...
1. píšeš: "v ziadnom obchode nedostanem ziadne realne peniaze"
Toto je cisty fakt a pravda, ty tiez pises ze poukazky su dobre ak to vyhovuje tebe a zle ak nie, ja som nenapisal ze je to zle nedostat peniaze, je to len fakt.
Pozerať to nebudem, 52minut svojho života viem lepšie stráviť, najmä ak prostredie obchodu poznám. Preto som ti napísal, že pouč ma o čom neviem...
Toto nema nic s lyoness, urcite viac casu travis tym ze tu pises stale to iste a prekrucas si to ako sa ti to hodi, to video je brutalne, nechce sa ti pozerat, pravda sa zle pocuva, tak napisem strucne, su tam aj odpovede na niektore dalsie otazky:

- viac ako polovica potravin sa vyhodi do kontajnera!
- vyhadzuje sa aj tovar niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti, niekedy az 6 dni! a to je norma supermarketu, vyhadzuje sa to automaticky, takze sa vyhodi tovar ktory sa da spotrebovat este 6 dni! - preco? ked ludia vidia datum, tak to nekupia, takze za to mozeme my!
- vyhodene boli potraviny aj 2 tyzdne pred datumom min. trvanlivosti!
- aj po datume min. trvanlivosti su takmer vsetky potraviny zdraviu neskodne
- datum min. trvanlivosti si urcuju vyrobcovia (nie veterina) a umelo ho skracuju, zamerne
- hypermarkety maju radsej viac potravin, aby sa neminulo, lebo potom idu ludia do ineho, tak radsej vyhodia 50 kil potravin akoby pol kila chybalo
- niektori ludia (nie bezdomovci) vyberaju kontaineri a dlhodobo konzumuju potraviny a nic im nieje, dokaz ze vyhodene potraviny su zdrave
- tym ze sa viac vyhadzuje, sa viac nakupuje, zvysuje to ceny a ludia v rozvojovych krajinach si to nemozu dovolit, to sposobuje rozsirujuci sa hladomor
- ked ma paradajka mierne iny odtien farby, alebo velkost, vyhadzuje sa - rozhoduje o tom pocitac!, nie veterina!
- v inom dokumente som videl, ze banany ktore maju na povrchu malu skvrnu, zvnutra su bezchybne, sa vyhadzuju este pred transportom do hypermarketov, lebo by sa nepredali, podobne je to aj s inymi potravinami
- este z konca - jedlo vyhodene v Severnej Amerike a Europe by zasytilo vsetkych hladujucich na svete, trojnasobne!

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 23:56)
Soviet napísal:Dreamer, teraz by som ti odpovedal tvojou vlastnou otazkou "Odpovedal som, len pravdivo, dosli vam argumenty?", vid ignoracia predoslych postov tiez :)
NESTIHAM, uz to mam rozpracovane! :wink: Nedal som to do jedneho postu...

EDIT: tak vazne neviem preco tam vlozilo len 1 riadok, daval som to spolu, nejak to tu blbne...
Soviet napísal:Dreamer - Nieje lepsie nakupit v obchode, kde mas ako staly zakaznik 10%+ zlavu? :)
...
Ale tak good luck v tvojom 1% svete Lyoness.
Tak este raz...

- lyoness ma min. 1+1%, max. asi 2+45%
- v takmer vsetkych pripadoch plati lyoness vyhoda AJ na akciovy tovar, takze mam tvojich 10% aj mojich 1, 2 a viac pre lyoness
- odmeny za vernost - body, zlavy platia napr. v tescu, dalsich obchodoch, dostanem ich a dostanem AJ lyoness vyhody k tomu
Fabo napísal:No, ja by som len tolko povedal, ze tesco a lyoness nie su partneri
To nie je pravda! Tesco je obchodnym partnerom Lyoness, maju podpisanu zmluvu, takze urcite SU partneri.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak este raz...

- lyoness ma min. 1+1%, max. asi 2+45%
- v takmer vsetkych pripadoch plati lyoness vyhoda AJ na akciovy tovar, takze mam tvojich 10% aj mojich 1, 2 a viac pre lyoness
- odmeny za vernost - body, zlavy platia napr. v tescu, dalsich obchodoch, dostanem ich a dostanem AJ lyoness vyhody k tomu
Ty citas uplne nieco ine, ako ja pisem, takze to fakt nema zmysel.
Ja tu o ziadnom akciovom tovare nevravim, ale o predajniach, kde mas realne zlavy 10%, len zato, ze tam chodis (maju ta v DB). Ak tam maju zlavu na topanky ci oblecenie 10%, tak mas este 10% zlavu svoju, teda 20%. Takze tieto tvoje maxima, ktore dostanes asi tak nikdy co spominas su na zaplakanie ako vravim. A so svojou Lyoness kartou tam budes darmo handrkovat, kedze oni nepodporuju taky bullshit.
Takze preto vravim, ze budem radsej navstevovat obchody, ktore maju u prdele cele Lyoness a radsej si realne vazia zakaznika, tym ze tam ma vernostnu zlavu vkuse. A nie zbierat volake drobniaky v predajniach, kde si im ukradnuty.

A este dodam, ze tu zlavu dostanem ihned a nemusim cakat, kym sa mi nazbiera daka suma, az kym sa ti vrati tvojich 5eur. Tie uz mam v mojom pripade davno minutych spokojne na pivecku :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

dreame: áno, dostaneš poukážky za 7€. Bývajú v 1, 2, 3€ hodnotách a neviem či nie aj 5 a 10, takže by ti prišli napr. dve trojeurové, a jedna eurová. A ak nejaké centy navyše, tie ti prídu ako zľavy na produkty čo najviac kupuješ. Napríklad zlava 10 centov na minerálku, zlava 5 centov na vajíčka...

stále tu píšeš nejaké 1+1 percenta a podobne. Čo to vlastne znamená? To jedno percento z nákupu dostanem na svoj účet ako peniaze čo mi niekedy vyplatia, a to druhé je čo? Včera som sa prihlásil asi po dvoch rokoch do toho lyonessu a vidím tam dve sumy. Jedna bola nejaká výplatná, tam som mal nejak 3,50 a druhá bola nejaké konto kde mám okolo 6€. To sú čo za peniaze? Čo za ne môžem kupovať?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Soviet napísal:Ja tu o ziadnom akciovom tovare nevravim, ale o predajniach, kde mas realne zlavy 10%, len zato, ze tam chodis (maju ta v DB). Ak tam maju zlavu na topanky ci oblecenie 10%, tak mas este 10% zlavu svoju, teda 20%. Takze tieto tvoje maxima, ktore dostanes asi tak nikdy co spominas su na zaplakanie ako vravim. A so svojou Lyoness kartou tam budes darmo handrkovat, kedze oni nepodporuju taky bullshit.
Takze preto vravim, ze budem radsej navstevovat obchody, ktore maju u prdele cele Lyoness a radsej si realne vazia zakaznika, tym ze tam ma vernostnu zlavu vkuse. A nie zbierat volake drobniaky v predajniach, kde si im ukradnuty.

A este dodam, ze tu zlavu dostanem ihned a nemusim cakat, kym sa mi nazbiera daka suma, az kym sa ti vrati tvojich 5eur. Tie uz mam v mojom pripade davno minutych spokojne na pivecku :)
1. Take Tesco, Jozko, Takko, Piklio (fotky) maju tiez vlastne programy ktore spominas, kupony na zlavy pre vernych, aj pri kazdom nakupe a k tomu tam este plati aj lyoness vyhoda, takze je to presne to co spominas.
2. Nepride ti handrkovat sa o cenu trapnejsie ako predlozenie karty alebo platenie poukazkou?
3. Ved aj pri kupe s lyoness dostanem okamzite zlavy a k tomu este lyoness vyhody navyse.

//autoeditácia príspevku (14 Máj 2014, 16:05)
audiotrack napísal:dreame: áno, dostaneš poukážky za 7€. Bývajú v 1, 2, 3€ hodnotách a neviem či nie aj 5 a 10, takže by ti prišli napr. dve trojeurové, a jedna eurová. A ak nejaké centy navyše, tie ti prídu ako zľavy na produkty čo najviac kupuješ. Napríklad zlava 10 centov na minerálku, zlava 5 centov na vajíčka...

stále tu píšeš nejaké 1+1 percenta a podobne. Čo to vlastne znamená? To jedno percento z nákupu dostanem na svoj účet ako peniaze čo mi niekedy vyplatia, a to druhé je čo? Včera som sa prihlásil asi po dvoch rokoch do toho lyonessu a vidím tam dve sumy. Jedna bola nejaká výplatná, tam som mal nejak 3,50 a druhá bola nejaké konto kde mám okolo 6€. To sú čo za peniaze? Čo za ne môžem kupovať?
Tie 1€ poukazky ktore dostanes su teda prakticke a 5 a 10€ poukazky ktorymi platim ja su neprakticke? (recnicka otazka :wink: )

Nechcem zavadzat, mozes si to precitat na lyoness strankach, je tam aj video kde to pekne vysvetluju, strucne, ked sa ti nazbiera 50€, vytvori sa jednotka/akcia, ta sa casom postupne vyhospodari a zarobi ti dalsie peniaze, vyhodnejsie/rychlejsie to je ak mas pod sebou clenov, ale ide to aj bez toho, viac na strankach lyoness.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Dreamer napísal:Tie 1€ poukazky ktore dostanes su teda prakticke a 5 a 10€ poukazky ktorymi platim ja su neprakticke? (recnicka otazka :wink: )
Áno je. Keď chcem zaplatiť 3€ nákup.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal:
Tie 1€ poukazky ktore dostanes su teda prakticke a 5 a 10€ poukazky ktorymi platim ja su neprakticke? (recnicka otazka :wink: )

Nechcem zavadzat, mozes si to precitat na lyoness strankach, je tam aj video kde to pekne vysvetluju, strucne, ked sa ti nazbiera 50€, vytvori sa jednotka/akcia, ta sa casom postupne vyhospodari a zarobi ti dalsie peniaze, vyhodnejsie/rychlejsie to je ak mas pod sebou clenov, ale ide to aj bez toho, viac na strankach lyoness.
veď práve že som to nikde na stránkach lyoness nenašiel. Daj mi link. Video nechcem pozerať, nemienim pozerať na nejaké reklamy a presviedčania. Chcem si to prečítať tak ako to je.

1€ poukážky ti prídu iba ak sú potrebné. Ak máš nazbierané 3€ tak ti príde 3€ poukážka a nie 3x 1€ poukážka. Ak máš 6€ tak ti prídu dve 3€ alebo 5€ a 1€. Ty ak chceš v lyoness 6€ tak tiež môžeš kúpiť len 5€ a euro doplatiť. Je to proste obmedzenie nominálnych hodnôt. Každopádne, aj keby mi pošlú desať jednoeurových poukážok namiesto jednej desiny, stále je to praktickejšie lebo mi to príde poštou do schránky bez akejkoľvek mojej aktivity. Nemusím nikde požiadať ani nič. Ty svoje poukážky musíš kupovať sám. Neviem či sa dajú cez net, ale viem že u nás ich predávajú iba na dvoch miestach v meste. Takže aj za predpokladu že mám cestu okolo, musím vojsť dnu, zaplatiť, zobrať poukážky, a ísť ďalej. Zabitých niekoľko minút a energie
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Take Tesco, Jozko, Takko, Piklio (fotky) maju tiez vlastne programy ktore spominas, kupony na zlavy pre vernych, aj pri kazdom nakupe a k tomu tam este plati aj lyoness vyhoda, takze je to presne to co spominas.
2. Nepride ti handrkovat sa o cenu trapnejsie ako predlozenie karty alebo platenie poukazkou?
3. Ved aj pri kupe s lyoness dostanem okamzite zlavy a k tomu este lyoness vyhody navyse.
1. - Ani jedno z uvedenych nenavstevujem. V case nudze tesco kde nakupim za 1eur-2. Mam zacat, lebo lyoness? Vedia mi ponuknut to co ocakavam? Nie.
2. - Nie nepride. A nie nehandrkujem sa. Slusne sa spytam. V jednom obchode nemusim dokonca nic predkladat, staci povedat meno a automaticky mam zlavu 10%. Ziadna karticka, pekna db.
Tebe nepride trapne predkladat kartu pre 1% v obchode a zdrzovat tak ludi v rade, kym si tam popipas vsetkymi tvojimi kartami? a miesto x eur usetrenych na mieste za jednoduche opytanie, ci navstevu specializovaneho obchodu, zbierat haliere?
3. Ake okamzite zlavy? A ake vyhody? Tell me about it. Ja neviem o ziadnych, ktore by ma donutili to pouzivat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:veď práve že som to nikde na stránkach lyoness nenašiel. Daj mi link. Video nechcem pozerať, nemienim pozerať na nejaké reklamy a presviedčania. Chcem si to prečítať tak ako to je.
http://www.lyoness.net/sk/wie-funktioni ... aspx#tab-1

Tu by to malo byt, na tych 3 zalozkach...
1€ poukážky ti prídu iba ak sú potrebné. Ak máš nazbierané 3€ tak ti príde 3€ poukážka a nie 3x 1€ poukážka. Ak máš 6€ tak ti prídu dve 3€ alebo 5€ a 1€. Ty ak chceš v lyoness 6€ tak tiež môžeš kúpiť len 5€ a euro doplatiť.
Lenze ty zaplatis za 3€ nakup poukazkami a ziskas body za CC, ja zaplatim 5€ poukazkou +1€ cash a dostanem body CC za 6€ a navyse lyoness peniaze za 5€, takze skoro 2x viac.
Každopádne, aj keby mi pošlú desať jednoeurových poukážok namiesto jednej desiny, stále je to praktickejšie lebo mi to príde poštou do schránky bez akejkoľvek mojej aktivity. Nemusím nikde požiadať ani nič. Ty svoje poukážky musíš kupovať sám.
Omyl, tu ide o odmenu! Mne pride odmena vo forme realnych penazi na ucet, automaticky bez akehokovek zahasu, staci mi raz nastavit cislo uctu a potom uz chodi po 10€ automaticky, ak mam byt ako ty, tak ty musis ist do schranky vybrat a rozbalit obalku :smt059 . Poukazky kupujem online a peniaze spat mi za ne pridu este pred tym ako mi pridu postou, takze este pred nakupmi.

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2014, 16:25)
Soviet napísal:1. - Ani jedno z uvedenych nenavstevujem. V case nudze tesco kde nakupim za 1eur-2. Mam zacat, lebo lyoness? Vedia mi ponuknut to co ocakavam? Nie.
2. - Nie nepride. A nie nehandrkujem sa. Slusne sa spytam. V jednom obchode nemusim dokonca nic predkladat, staci povedat meno a automaticky mam zlavu 10%. Ziadna karticka, pekna db.
Tebe nepride trapne predkladat kartu pre 1% v obchode a zdrzovat tak ludi v rade, kym si tam popipas vsetkymi tvojimi kartami? a miesto x eur usetrenych na mieste za jednoduche opytanie, ci navstevu specializovaneho obchodu, zbierat haliere?
3. Ake okamzite zlavy? A ake vyhody? Tell me about it. Ja neviem o ziadnych, ktore by ma donutili to pouzivat.
1. Ved to boli len priklady.
2. Zdaleka to nie je 1%, pisal som o tom, vo vacsine obchodov dam kartu, pipne, 2 sekundy a je to, ak niekto minutu natukava pin na karte alebo hlada drobne, to je urcite vacsie zdrzovanie. Tych tvojich 10% ti daju aj v potravinach? Lebo ja mam zlavy mimo lyoness aj vyssie a k tomu este vyhody lyoness.
3. Napr. potraviny, pri predlozeni lyoness urcity tovar za okamzitu zlavu, ine zlavy neviazane na lyoness, akcie zo stranky lyoness kde su okamzite zlavy + navysene zlavy lyoness atd...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Ved to boli len priklady.
2. Zdaleka to nie je 1%, pisal som o tom, vo vacsine obchodov dam kartu, pipne, 2 sekundy a je to, ak niekto minutu natukava pin na karte alebo hlada drobne, to je urcite vacsie zdrzovanie. Tych tvojich 10% ti daju aj v potravinach? Lebo ja mam zlavy mimo lyoness aj vyssie a k tomu este vyhody lyoness.
3. Napr. potraviny, pri predlozeni lyoness urcity tovar za okamzitu zlavu, ine zlavy neviazane na lyoness, akcie zo stranky lyoness kde su okamzite zlavy + navysene zlavy lyoness atd...
1. Ziadne priklady, vytiahol si hlavne obchody, kde sa da platit. Audiotrack sem hodil dalsie, ktore su rovnako nahouby a nepouzitelne a nezaujimave premna. Takze wtf priklady? Takych "partnerov" mozem z vysoka.
2. Nie ty das kartu pipne, potom das tesco kartu pipne, potom este zaplatis platobnou kartou ked chces. Pripadne samozrejme este platis svojimi specialnymi Lyoness kuponmi, ktore musi teta pravdepodobne orazitkovat. Cize kraaasne zdrzovanie vsetkych ludi a to este nespominam pribeh od audiotracka s tou platbou lyoness kartou, ktora mu ubrala dost vela casu :) V potravinach mam spominanu terno kartu, nakolko tam za rok miniem iba par penazi, tak by sa mi haliere neoplatili zbierat. Na pivo mi to staci. V potravinach nikde nedostanes zlavy, kedze je to velkoobchodnik a keby si cital, tak ja tu obhajujem male obchodiky. V terne povacsine nakupujem aj z vyrobkov, ktore mavaju 50% zlavu pred dnom spotreby, takze taktiez mam akoby zlavu, kedze si to hned na veceru zvyknem spravit. Velke sumy platim v obchode, kde mam spominanych 10% ci zlavu si vyjednam bezproblemov ..a nepotrebujem k tomu lyoness.
3. To si mozem otvorit rovno letak s potravinami a mam asi take iste zlavy ako ty s tou tvojou kartou, kde musis web studovat a neviem ake dalsie podmienky splnit :) Stale vravim, ze su to haliere za ktore ta blbost okolo nestoji a nikdy ta karta netromfne zdravy rozum v nakupovani.

Inak tocis furt to iste dookola. Nepripustis ani jeden argument proti. Zahladeny clovek neskutocne do svojho Lyonessu, takze vlastne tu nema zmysel ani protiargumenty davat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

2. Nie, v tescu dam poukazky, CC a to je vsetko, este doplatim drobne. V inych obchodoch dam len kartu a mozno platobnu kartu, bezkontaktne to su 2 momenty.
3. Niektore zlavy zistim v obchode alebo tiez z letaku a tu zlavu mam len s lyoness.

Pozri sa hore, napisal som viacero negativ lyoness, aj to o com tu nikto nepisal a nemusel som, opakujem ze lyoness nie je dokonaly, ale zo vsetkych moznosti - mat vela kariet, nemat ziadne, mat len 1 (+mozno 1 CC) je to najlepsia moznost, momentalne IMHO. To ze stale opakujem veci zapricinuje fakt, ze ostatni tu stale opakuju negativa a nepripustia moznost ze by sa mohol lyoness oplatit.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal: http://www.lyoness.net/sk/wie-funktioni ... aspx#tab-1

Tu by to malo byt, na tych 3 zalozkach...
...
malo by, ale nie je. Stále som sa teda nedočítal nikde čo sú to za peniaze, ako sa zbierajú a kedy a kde ich môžem použiť. Taktiež stále neviem čo je to 1+1 percento. Prvé percento je čo mi príde na účet ako cashback, a druhé percento je čo? Tiež to tam nikde nepíšu, a to som prekutal celú stránku lyonessu. Nazívajú to tam vernostný bonus. Ale nič viac som sa o tom nedočítal. Dostanem dve percenta z nákupu na účet? Alebo 1 percento a to druhé je čo?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack

Malo by to byt v tom videu, strucne som ti to myslim uz napisal, musi sa nazbierat 50€, vytvori sa jednotka/akcia a ta sa postupne vyhospodaruje, idealne ak mas zaregistrovanych ludi, ak nie trva do dlhsie, ale je to viac penazi, nechcem tu sirit nezmysly, takze si pozri to video.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

klasicky brainwashing .. stale a stale a stale a stale budes omielat tu svoju pravdu, ktoru ti natlacili na tych svojich seminaroch,cviceniach ci co to maju - lyoness a nic ine! :D

perfektne sa na teba hodi citat z Far Cry 3:
Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same fu*king thing... over and over again expecting... shit to change... That. Is. Crazy.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Dreamer
Lyoness sa viac rozsirilo az posledne roky, nemal dostatok partnerov, hlavne potraviny, to je dovod, teraz je situacia ina, tym ze ma lyoness viac clenov, je viac aktraktivny pre partnerov a aj preto je ich stale viac a preto pridu aj vacsi partneri, niektori uz presli na kartu...
Aj veriacich je podľa nich viac a viac, a dokazuje to snáď existenciu boha? Akých má partnerov, to ti tu napísal audiotrack, ja som si tak tiež zbežne pozrel obchody v KE, absolútne ma nezaujali. Možno, tak zo 3.
Toto je cisty fakt a pravda, ty tiez pises ze poukazky su dobre ak to vyhovuje tebe a zle ak nie, ja som nenapisal ze je to zle nedostat peniaze, je to len fakt.
Ty si to neuviedol ako fakt, ale ako výhodu Lyoness. A ja ti na to vravím, že nevýhoda je zamieňať si peniaze za poukážky, lebo nie všade berú karu. Tie malé obchodíky do ktorých by som možno vošiel raz za rok ma nezachránia, ide o veľké siete, aj na OMV berú len L poukážky, keď som mal auto, tankoval som poväčšine na OMV, mal som aj kartu na ich vernostný program a dokonca mám aj kartu L ale aj tak som to nevyužil na OMV, lebo mi bolo nepraktické meniť peniaze za poukážky a tak tankovať.
Toto nema nic s lyoness, urcite viac casu travis tym ze tu pises stale to iste a prekrucas si to ako sa ti to hodi, to video je brutalne, nechce sa ti pozerat, pravda sa zle pocuva, tak napisem strucne, su tam aj odpovede na niektore dalsie otazky:
Nebudem to pozerať nie preto, že pravda sa ze počúva a podobné veci...nebudem to pozerať preto lebo viem aká je prax v skutočnosti na slovensku v jednom z obch. reťazcov. Ty máš jeden film, natočený ani neviem kedy, ktorý sa opiera o globálne merítka obchody a výrobcov, ale ja mám aktuálnu prax z obchodu.
viac ako polovica potravin sa vyhodi do kontajnera! - a? ale aké to sú potraviny? Po expirácii a poškodené, len takéto potraviny vyhadzujú prevádzky obchodov. Lebo každý nepredaný kvôli expirácii, poškodený a ukradnutý kus tvorí stratu pre obchod.
- vyhadzuje sa aj tovar niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti, niekedy az 6 dni! a to je norma supermarketu, vyhadzuje sa to automaticky, takze sa vyhodi tovar ktory sa da spotrebovat este 6 dni! - toto je už absolútny blud a výmysel...choď sa prejsť napr. do T nájdi si regál kde budeš mať výrobky s končiacim dátumom spotreby a pozri sa na dátumy, aj deň pred aj v deň expirácie je tam tovar, zlacnený, precenený a aj o 75% lacnejší oproti pôvodnej cene a to len preto aby sa to predalo a nevyhadzovalo, lebo to tvorí straty obchodu. A to že je to norma, je ešte väčší blud, o žiadnej takej neviem. preco? ked ludia vidia datum, tak to nekupia, takze za to mozeme my! - toto si napísal správne, ľudia zato môžu, lebo si nekúpia taký tovar, pokiaľ nie je zlacnený, ďalej sa ten tovar podľa zákona predávať nemôže, tak sa musí vyhodiť. Čo s tým chceš robiť?
- vyhodene boli potraviny aj 2 tyzdne pred datumom min. trvanlivosti! - prax hovorí niečo iné. zároveň však ti poviem, že vyhodené sú aj potraviny rok pred exp., no preto lebo sú poškodené (buď obal, alebo samotný tovar)
- aj po datume min. trvanlivosti su takmer vsetky potraviny zdraviu neskodne - takmer, a doplnil by som aj takmer neškodné. Nič sa ti stať nemusí, no môže, každý človek má iný organizmus. Predstav si, že si kúpiš v obchode, tyčinku mesiac po exp., zješ ju, dostaneš hnačku, či nejakú črevnú virózu. Môžeš žalovať obchod, vysúdiť z neho peniaze, plus obchod dostane pokutu od veteiny. Ktorý obchod bude toto riskovať? ty by si to riskoval, keby si vlastnil obchod?
- datum min. trvanlivosti si urcuju vyrobcovia (nie veterina) a umelo ho skracuju, zamerne - o čo to má spoločné s obchodom, ako koncovým dodávateľom pre zákazníka?
- hypermarkety maju radsej viac potravin, aby sa neminulo, lebo potom idu ludia do ineho, tak radsej vyhodia 50 kil potravin akoby pol kila chybalo - toto je tiež kravina, opäť zopakujem straty. Nemáš ani len páru o tom ako si prevádzky/obchody objednávajú tovar.
- niektori ludia (nie bezdomovci) vyberaju kontaineri a dlhodobo konzumuju potraviny a nic im nieje, dokaz ze vyhodene potraviny su zdrave - to nemyslíš vážne? aj cigáni z osád, žijú v šťankách, sračkách a odpade okolo seba a poväčšine im nič nie je, len sem tam epidémia žltačky, či iných chrôb. Prečo tak nežiješ aj ty? A si is istý, že im nič nie je aj keď vyhodím mäso, šunku, syr, mlieko, majonézu a oni to zjedia?
- tym ze sa viac vyhadzuje, sa viac nakupuje, zvysuje to ceny a ludia v rozvojovych krajinach si to nemozu dovolit, to sposobuje rozsirujuci sa hladomor - o tom vieme, ale čo to má spoločné s obchodom? Obchodom ide o čo najmenšie straty, keby som mohol tak by som ti predal koko tyčinku aj dva mesiace po exp., ale riskovať, že môj obchod dostane 1mil pokutu, alebo že ja dostanem 1000€ pokutu, nie ďakujem.
- ked ma paradajka mierne iny odtien farby, alebo velkost, vyhadzuje sa - rozhoduje o tom pocitac!, nie veterina! - opäť čo to má spoločné s obchodom? Ktorý obchod má počitač čo kontroluje farby paradajky?
- v inom dokumente som videl, ze banany ktore maju na povrchu malu skvrnu, zvnutra su bezchybne, sa vyhadzuju este pred transportom do hypermarketov, lebo by sa nepredali, podobne je to aj s inymi potravinami - tu si si odpovedal sám
- este z konca - jedlo vyhodene v Severnej Amerike a Europe by zasytilo vsetkych hladujucich na svete, trojnasobne! - súvis s obchodom/prevádzkou?
Stále chcem vedieť čo všetky tieto veci majú spoločné s koncovými prevádzkami obchodných reťazcov? Čo má s nimi spoločné to video? Ty si tvrdil denne vyhodia potraviny aj niekolko dni pred datumom min. trvanlivosti - teda jedle potraviny(!) a potraviny po tomto datume a to v sume mnohonasobne vyssej ako par percent pre lyoness na margo toho, že si obchody stratu z lyoness premietnú do cien. Ja ti vravím, že to nie je pravda, lebo každý takýto tovar znamená stratu pre prevádzku/obchod. Taktiež nie je pravda toto tvoje tvrdenie oproti tomu co vyhodia - len aby to nemuseli predat lacnejsie, pretože straty. Každý predaný kus aj za lacnejšie ako je pôvodná predajná cena a dokonca aj za lacnejšie ako je nákupná cena pre obchod, minimalizuje straty obchodu/prevádzky. Ale tebe to je asi zbytočné vysvetľovať.

//A len doplním, že aj samotní ľudia (nie len výrobcovia) môžu zato, že sa vyhadzuje také množstvo potravín. Ľudia tlačia na obchody, že chcú kvalitu (zelenina, mäso) nikto si nekúpi nahnité jablko, alebo šunku čo stojí v pulte už od rána, tak isto aj plechovku piva čo je preliačená na jednom mieste, či popučenú krabicu od cukru, aj keď sa ten cukor nachádza ešte v sáčku a krabica je len vonkajší obal.
Ale s týmto sme už maximálne OT.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

LuksKE

Toto je uz pomerne dost OT, netyka sa jednotnej nakupnej karty, ale odpoviem, kedze pises viackrat ze klamem, pritom som napisal jasne dokazy odvysielane v TV z konkretnych retazcov s konkretnymi zamestnancami a su tam konkretne potraviny s konkretnymi datumami PRED expiraciou, teda uplne nezavadne.
Taktiež nie je pravda toto tvoje tvrdenie oproti tomu co vyhodia - len aby to nemuseli predat lacnejsie, pretože straty. Každý predaný kus aj za lacnejšie ako je pôvodná predajná cena a dokonca aj za lacnejšie ako je nákupná cena pre obchod, minimalizuje straty obchodu/prevádzky.
JE to pravda, ved to potvrdili, keby si si pozrel ten dokument, vedel by si, ved to tam aj ukazali, co nasli v kontaineroch, pracovnici hypermarketov tam hovorili pred kamerou a priznali to ze vyhadzuju veci pred datumom min. trvanlivosti a neboli poskodene, ved to kontrola dokazala, tvrdis ze je to "blud" - v tom dokumente su dokazy, to je fakt! Mozno sa na Slovensku vyhadzuje o nieco menej, ale aj je to na zapade viac ako 50%, kolko to bude u nas?
- hypermarkety maju radsej viac potravin, aby sa neminulo, lebo potom idu ludia do ineho, tak radsej vyhodia 50 kil potravin akoby pol kila chybalo
- toto je tiež kravina...
Nie kravina ale fakt, ved zastupcovia hypermarketov alebo zamestnanci to hovorili pred kamerou, dosli im nejake zemle - ludia sli nakupit inde, logicky, ak ide clovek z prace vecer do obchodu, nemaju jeho oblubene zemle, o par dni opat, tak pojde inde kde maju a uz nakupuje tam, takze ak ti nestaci reportaz ako dokaz, tak tu je logika ako dokaz.

K tym stratam - oni maju tak velke zisky z predaja ze si to mozu dovolit a uz s tym pocitaju!
- niektori ludia (nie bezdomovci) vyberaju kontaineri a dlhodobo konzumuju potraviny a nic im nieje, dokaz ze vyhodene potraviny su zdrave - to nemyslíš vážne?
Myslim to vazne, ja by som tak nezil, ale oni su vzdelani (bieli) ludia ktori maju peniaze, ale robia to aby zmiernili tie nasledky, veci ktore zbieraju su vacsinou vakuovo zabalene a vacsina je pred datumom min. trvanlivosti a uz som pisal ze par dni po tom datume je jedlo dobre, mliecne vyrobky, maso a ine maju datum SPOTREBY, po tom datume sa pokazi, to je nieco INE ako datum min. trvanlivosti.
o tom vieme, ale čo to má spoločné s obchodom?
Musim sa opakovat, v dokumente boli dokazy ze obchody vyhadzovali tovar pred datumom min. trvanlivosti, na vine je aj chovanie kupujucich, ale aj obchody maju svoj podiel viny, ak by sa vypracovat plan ze by potraviny pred expiraciou sli namiesto do kontainerov do centier pre tyrane rodiny a podobne, tak by sa nemuseli vyhadzovat potraviny ktore su uplne nezavadne.
- ked ma paradajka mierne iny odtien farby, alebo velkost, vyhadzuje sa - rozhoduje o tom pocitac!, nie veterina! - opäť čo to má spoločné s obchodom? Ktorý obchod má počitač čo kontroluje farby paradajky?
Dodavatelom to moze byt jedno, "spravnu" farbu chcu nakupujuci a (nepriamo) sa kvoli nim prisposobuju, takze za to tiez mozu.
- este z konca - jedlo vyhodene v Severnej Amerike a Europe by zasytilo vsetkych hladujucich na svete, trojnasobne! - súvis s obchodom/prevádzkou?
Vsetko som to pisal ako odpoved na to, ze obchody si premietnu par percent z lyoness vyhody do cien, kedze vyhadzuju take mnozstva jedla, je par percent pre lyoness bezpredmetnych a nemusia zvysovat ceny, naopak, vdaka lyoness maju viac zakaznikov a vyssie zisky.

To vsetko je ale aj na zamyslenie, nemyslis? Nikdy som nevyhadzoval nezkazene jedlo do kosa a nepacilo sa mi ked to niekto robil, kedze ini hladuju a to spravanie ludi a obchodov to priamo sposobuje a dokonca zhorsuje. Mozno o tom nie kazdy vedel a mozno sa aj nieco zmeni...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Dreamer napísal:LuksKE

Toto je uz pomerne dost OT, netyka sa jednotnej nakupnej karty, ale odpoviem, kedze pises viackrat ze klamem, pritom som napisal jasne dokazy odvysielane v TV z konkretnych retazcov s konkretnymi zamestnancami a su tam konkretne potraviny s konkretnymi datumami PRED expiraciou, teda uplne nezavadne.

-Ano klames.

JE to pravda, ved to potvrdili, keby si si pozrel ten dokument, vedel by si, ved to tam aj ukazali, co nasli v kontaineroch, pracovnici hypermarketov tam hovorili pred kamerou a priznali to ze vyhadzuju veci pred datumom min. trvanlivosti a neboli poskodene, ved to kontrola dokazala, tvrdis ze je to "blud" - v tom dokumente su dokazy, to je fakt! Mozno sa na Slovensku vyhadzuje o nieco menej, ale aj je to na zapade viac ako 50%, kolko to bude u nas?
-Aki pracovnici, akych hypermarketov? Akych 50%? Straty na den sa u nas pocitaju na desatiny percenta z trzieb, to je trochu rozdiel od 50%, ci? A ajtak je snaha ich tlacit este nizsie.
A vobec, preco by vyhadzovali bezchybny tovar? neposkodene pred datumom trvanlivosti resp. spotreby? Pre rozmar? Obchodom ide o prachy, myslis ze by to radsej nepredali za nizsiu cenu?

Nie kravina ale fakt, ved zastupcovia hypermarketov alebo zamestnanci to hovorili pred kamerou, dosli im nejake zemle - ludia sli nakupit inde, logicky, ak ide clovek z prace vecer do obchodu, nemaju jeho oblubene zemle, o par dni opat, tak pojde inde kde maju a uz nakupuje tam, takze ak ti nestaci reportaz ako dokaz, tak tu je logika ako dokaz.
-Nemas paru aka to je kravina. Tym ake veci kedy a ako objednat aby sa dodalo presne tolko kusov kolko sa preda, sa zaoberaju v kazdom retazci bez prdele stovky ludi. Jasne stane sa ze neni stane sa ze sa zvysi, ale 50 kil?

K tym stratam - oni maju tak velke zisky z predaja ze si to mozu dovolit a uz s tym pocitaju!
-Myslis ze keby mali take velke zisky z predaja ze si mozu dovolit vyhadzovat podla tvojich slov 50% potravin, tak neurobia skor to, ze znizia ceny a prilakaju viac ludi?

Myslim to vazne, ja by som tak nezil, ale oni su vzdelani (bieli) ludia ktori maju peniaze, ale robia to aby zmiernili tie nasledky, veci ktore zbieraju su vacsinou vakuovo zabalene a vacsina je pred datumom min. trvanlivosti a uz som pisal ze par dni po tom datume je jedlo dobre, mliecne vyrobky, maso a ine maju datum SPOTREBY, po tom datume sa pokazi, to je nieco INE ako datum min. trvanlivosti.
Zo ZAKONA v obchode NESMIE byt tovar po dobe trvanlivosti. A to neni o tom ze nonono, tie pokuty su u nas v tisicoch az desiatkach tisic eur. Myslis ze si moze obchod dovolit nechat nepokazeny tridsatcentovy jogurt v predaji?

Musim sa opakovat, v dokumente boli dokazy ze obchody vyhadzovali tovar pred datumom min. trvanlivosti, na vine je aj chovanie kupujucich, ale aj obchody maju svoj podiel viny, ak by sa vypracovat plan ze by potraviny pred expiraciou sli namiesto do kontainerov do centier pre tyrane rodiny a podobne, tak by sa nemuseli vyhadzovat potraviny ktore su uplne nezavadne.
Zo zakona obchody NESMU takto narabat s potravinami. Odpisove potraviny MUSIA byt ZLIKVIDOVANE tz. vyhodene do osobitneho kontajnera nie bezny odpad

Dodavatelom to moze byt jedno, "spravnu" farbu chcu nakupujuci a (nepriamo) sa kvoli nim prisposobuju, takze za to tiez mozu.
Mozes paradajku poskodenu, nedozretu atp. vyhodit este predtym nez absolvuje par stoviek/tisic kilometrov, alebo potom. Co je lepsie?

Vsetko som to pisal ako odpoved na to, ze obchody si premietnu par percent z lyoness vyhody do cien, kedze vyhadzuju take mnozstva jedla, je par percent pre lyoness bezpredmetnych a nemusia zvysovat ceny, naopak, vdaka lyoness maju viac zakaznikov a vyssie zisky.
Ty mas predstavu jak keby mali obchody z kazdeho predaneho eura 80 centov zisku. Prezradim ti tajomstvo: v trhovej ekonomike take nieco nie je dosiahnutelne na beznom tovare.

To vsetko je ale aj na zamyslenie, nemyslis? Nikdy som nevyhadzoval nezkazene jedlo do kosa a nepacilo sa mi ked to niekto robil, kedze ini hladuju a to spravanie ludi a obchodov to priamo sposobuje a dokonca zhorsuje. Mozno o tom nie kazdy vedel a mozno sa aj nieco zmeni...
Spravanie obchodov? Myslis ze obchody sami zaviedli likvidacne pokuty... obchody chcu nahodne hlbove kontroly z veterin a RUVZov a cojaviem coho... obchody nechcu predavat tovar na ktorom mozu zarobit. Jasne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo
-Ano klames.
*
Aki pracovnici, akych hypermarketov? Akych 50%? Straty na den sa u nas pocitaju na desatiny percenta z trzieb, to je trochu rozdiel od 50%, ci? A ajtak je snaha ich tlacit este nizsie.
A vobec, preco by vyhadzovali bezchybny tovar? neposkodene pred datumom trvanlivosti resp. spotreby? Pre rozmar? Obchodom ide o prachy, myslis ze by to radsej nepredali za nizsiu cenu?
Vsetko je v tom dokumente, pozri si, aj keby som to odcitoval, neuveris mi, takze si to pozri.

Polovica potravin nemusi byt polovica zisku, ked vyhodia polovicu rozkov z vlastnej pekarne - a sucasne predaju par flias vodky, zisk je niekolko Eur, strata par centov. Takze polovica vyhodenych potravin nemusi znamenat aj polovicnu stratu.
-Nemas paru aka to je kravina. ...... ale 50 kil?
Je akcia na maso, ryby, kupim si 2 kila ryb, 2 kila masa, par konzerv, chlieb, 5 kil je na svete, pride 10 ludi ktori si kupia to iste a mame 50 kil. Teraz otazka (recnicka), kolko desiatok ludi pride do velkeho hypermarketu denne? Myslis ze sa im neoplati vyhodit 50 kil?

* dalsia spolocna reakcia je dole
-Myslis ze keby mali take velke zisky z predaja ze si mozu dovolit vyhadzovat podla tvojich slov 50% potravin, tak neurobia skor to, ze znizia ceny a prilakaju viac ludi?
Nemyslim, uz som to napisal, vyhodia 50% potravin, nie tovar za 50% sumy, odhaduju kolko ludia nakupia, ale presne to neodhadnu NIKDY, takze nieco vyhodit musia vzdy - a keby znizili ceny, zaroven nieco vyhodili, konkurencia znizi ceny tiez, nakoniec by im rapidne klesol zisk a uprimne, kto si dnes dobrovolne znizi zisk?
Zo ZAKONA v obchode NESMIE byt tovar po dobe trvanlivosti. A to neni o tom ze nonono, tie pokuty su u nas v tisicoch az desiatkach tisic eur. Myslis ze si moze obchod dovolit nechat nepokazeny tridsatcentovy jogurt v predaji?
Nechapem tej otazke, ak ide o jogurt 5 dni pred datumom min. trvanlivosti, obchod by mohol znizit cenu jogurtu na polovicu, alebo este nizsiu cenu, ale:
- po prve, ludia by mohli prestat kupovat jogurty za plnu cenu a cakali by len na akcie, obchod by na tom prerobil, tak to radsej VYHODI
- po druhe, aj u nas su miesta s konciacou zarukou, za znizene ceny, ludia to velmi nekupuju, v tom dokumente to bolo jasne, z praxe vedia ze taky jogurt uz ludia nekupia a tak ho uz vyhadzuju automaticky, zamestnanci to maju nariadene, priznali to, ak neveris ---> *
Zo zakona obchody NESMU takto narabat s potravinami. Odpisove potraviny MUSIA byt ZLIKVIDOVANE tz. vyhodene do osobitneho kontajnera nie bezny odpad
To presne bolo v tom dokumente - a su to podla teba dobre zakony? Ked aj 2 tyzdne pred datumom m.t. sa vyhodia jedle potraviny, ked z roznych centier by si po take potraviny radi prisli a pouzili bezpecne pred datumom m. t.?
Mozes paradajku poskodenu, nedozretu atp. vyhodit este predtym nez absolvuje par stoviek/tisic kilometrov, alebo potom. Co je lepsie?
To predsa nie su nedozrete paradajky, vyhadzuju sa paradajky ktore maju mierne iny odtien cervenej a to urci pocitac a prip. su o par milimetrov vacsie alebo mensie, vies si predstavit ze by si vypestoval v zahrade paradajky a tretinu vyhodis lebo ma o 2 percenta menej cervenej farby alebo je o 3 milimetre vacsia ako je norma?
Ty mas predstavu jak keby mali obchody z kazdeho predaneho eura 80 centov zisku. Prezradim ti tajomstvo: v trhovej ekonomike take nieco nie je dosiahnutelne na beznom tovare./quote]
To som nikdy nenapisal, neviem kolko toho je, ale maju tovar z ktoreho maju menej a z ktoreho maju viac.
Myslim ze nejak podozrivo branis obchody - pozri si co som napisal, dokonca som dal obchody az na druhe miesto, ja neutocim na obchody, pisem vysledky reportaze. *

K tomu ze obchody nechcu zarobit na tovare, opakujem, taky jogurt 5 dni (alebo kolko, nechce sa mi to hladat) pred datumom m. t. uz nikto nekupi (dajme tomu ze na zapade), aj keby taky jogurt niekto kupil (dajme tomu ze u nas), obchod na nom kvoli zlave nezarobi 14 centov ale len 4 (nahodne cisla!), takze nasledne clovek nekupi iny novy jogurt, ktory sa potom opat nebude predavat a stane sa z neho stary - preto sa obchodu niekedy oplati vyhodit tovar par dni pred datumom m. t., aby NEZAROBIL menej na starom ale nasledne ZAROBIL viac na novom.

* Len som napisal co odvysielala STV, takze im napis aby neklamali, alebo priamo autorom dokumentu, inspekcii / kontrole ktora to vysetrovala a pod. Myslim ze aj majitelia tych obchodov to priznali, teda aspon jedneho, nechce sa mi to teraz znova a znova pozerat ked vy si to neviete pozriet ani raz.
mLuks
Addict
Addict

Dreamer
Na začiatok. Odpovedal si len na časti, pri ktorých môžeš dookola omlieľať to isté. Zvyšné si odignoroval. A že kto tu prekrúca.
kedze pises viackrat ze klamem, pritom som napisal jasne dokazy odvysielane v TV z konkretnych retazcov s konkretnymi zamestnancami a su tam konkretne potraviny s konkretnymi datumami PRED expiraciou, teda uplne nezavadne.
Klameš, ten dokument je z 2010 podľa csfd, len tak na začiatok. To že tam vystupujú ľudia z HM niečo dokazuje? Ja som človek z HM a tvrdím presný opak, nevyhadzujeme ani jednu jedinú vec pred exp., okrem prípadov poškodenia, či iného znehodnotenia.
JE to pravda, ved to potvrdili, keby si si pozrel ten dokument,....
Nie je to pravda. Ty máš nejaký dokument, ja mám reálne skúsenosti, chceš ma snáď presviedčať o tom čo robíme a čo nie?
Je to kravina, ešte raz ti napíšem, ty sa riadiš nejakým dokumentom, ja realitou. Nemáš ani len páru o tom ako sa robia objednávky tovaru na fresh food, čo sa pri tom sleduje, čo je podstatné a vlastne ako aj funguje predaj tovaru FF.
Musim sa opakovat, v dokumente boli dokazy ze obchody vyhadzovali tovar pred datumom min. trvanlivosti,
V dokumente, v dokumente, v dokumente...zober sa a nájdi si brigádu v ktoromkoľvek obchode a uvidíš, že ten tvoj dokument je úplne scestný...
A ako inak si chceš udržať zákazníkov, ak nie tým že im vyhovieš...nevyhovieš im ty? vyhovie im konkurencia a ty môžeš zavrieť obchod.
Samozrejme. Opäť dokument? či si si to vycucal z malíčka?

K zvyšku a vlastne ku všetkému, nebudem, nechcem a ani nemôžem ti vysvetľovať ako funguje prevádzka maloobchodného reťazca, jej princípy, základy, súvislosti a nadväznosti. Jednoducho ten dokument a to čo ty tvrdíš, je úplne mimo realitu prevádzky, ak neveríš choď sa o tom presvedčiť sám na vlastnej koži. V tejto téme končím túto debatu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

LuksKE

OK, ja tiez koncim, len chcem povedat ze som nikoho nesudil, napisal som ako to funguje - mozno v nemecku, ci francuzsku, mozno nie u nas, zbytocne budeme tvrdit ako to je, tam je to tak, v tvojom obchode je to inak a v tisic inych obchodoch je to opat mozno inak, tvoja rada - ist niekde na brigadu - asi by som musel ist do tisic obchodov v celej EU, aj tak by si mi napisal ze v dalsich sisic obchodoch som nebol.

K tomu ze obchod sa snazi vyhoviet zakaznikovi, ved to je pravda, to som priznal, citas len co chces, opakujem ze som napisal zakaznika na prve miesto a obchod na druhe - a myslim ze som odpovedal na vsetky body, ty vyvracias fakt ze niekde v nemecku vyhadzuju viac ako polovicu potravin, aj ked to priznali zamestnanci obchodu pred kamerou, tak chod tam na brigadu a potom to vyvracaj - ja tvoje tvrdenie ze na slovensku to moze byt inak nevyvraciam a aj tak mas nieco proti, stale...
mLuks
Addict
Addict

A že kto stále prekrúca... proste musím...
"mozno v nemecku, ci francuzsku, mozno nie u nas, zbytocne budeme tvrdit ako to je, tam je to tak, v tvojom obchode je to inak a v tisic inych obchodoch je to opat mozno inak"
"ty vyvracias fakt ze niekde v nemecku vyhadzuju viac ako polovicu potravin, aj ked to priznali zamestnanci obchodu pred kamerou, tak chod tam na brigadu a potom to vyvracaj"
- Ano, vyvraciam pretože jeden obchodný reťazec, bude mať rovnaké podmienky na prevádzky v každej krajine, lebo v každej krajine do ktorej príde chce tvoriť zisk, to nie je o tom že jedna krajina ťahá ostatné a tie ďalšie si veselo robia straty.

ja tvoje tvrdenie ze na slovensku to moze byt inak nevyvraciam a aj tak mas nieco proti, stale...
Opäť prekrúcaš, celý čas si mi tu tvrdil, že robím niečo (môj obchod robí niečo), čo si videl v dokumente. Celý čas ma presviedčať o svojej pravde, lebo to bolo v dokumente.

Vyhlasuješ tu, že zľavnený tovar kvôli zárukám nikto nekupuje, pritom opak je pravdou a vidím to na vlastné oči, dokonca si tvrdil, že aj u vás sú také regály a že nikto odtiaľ nekupuje. Že sa to ani nezľavuje lebo ľudia by len čakali na to, kým to zľavia a že by nekupovali za normálne ceny. Samozrejme, ľudia nebudú tri týždne jesť jogurty, len preto aby si kúpil tri jogurty v 50% zľave.

To s tými rožkami a vodkou, za prvé, je to tovar z dvoch rôznych oddelení, (každé oddelenie môže mať vlastný limit na denné straty) za druhé, to nefunguje tak ako si predstavuješ, že predaj niečoho drahého ti kompenzuje straty. Denné straty musia byť čo najmenšie a obchod urobí všetko preto aby na konci dňa odpísal, čo najmenej tovaru.

Ďalej bol si niekedy večer v Lidl? Ten dáva do 50% zľavy všetku zeleninu a pečivo (myslím, že od ôsmej). Taktiež Tesco, zľava 50% na všetko pečivo od ôsmej večer. Prečo to asi robia? Aby sa dopredali tie zvyšky zásob a minimalizovali sa straty. Pretože ak niečo stojí 50centov nepredá sa mi to, tak mám stratu 50centv, ale ak niečo stojí 50centov, ja to zlacním na polovicu a predá sa to, tak som v strate len 25centov.
K tomu ze obchody nechcu zarobit na tovare, opakujem, taky jogurt 5 dni (alebo kolko, nechce sa mi to hladat) pred datumom m. t. uz nikto nekupi (dajme tomu ze na zapade), aj keby taky jogurt niekto kupil (dajme tomu ze u nas), obchod na nom kvoli zlave nezarobi 14 centov ale len 4 (nahodne cisla!), takze nasledne clovek nekupi iny novy jogurt, ktory sa potom opat nebude predavat a stane sa z neho stary
Toto som ti vysvetlil teraz hore, zarobi len 4, ale neprerobí nič, ak ho len tak vyhodí tak prerobí. A nikde nie je záruka, že ten nový jogurt si niekto kúpi, sú ľudia ktorí idú vyslovene, len po zľavách a výpredajoch a obchod je rád, že ten tovar s končiacou zárukou niekto kúpil, lebo ho nemusí vyhadzovať na svoje straty.
preto sa obchodu niekedy oplati vyhodit tovar par dni pred datumom m. t., aby NEZAROBIL menej na starom ale nasledne ZAROBIL viac na novom.
Nikdy sa obchodu neoplatí vyhodiť tovar, ktorý sa dá predať. Nechápeš tomu, máš mylnú predstavu o tom ako funguje obchod, ako sa riadia straty, tržby, predaje čo od nich závisí atď. Aj keď ide obchod so zľavou pod nákupnú cenu a predá tovar, stále je to lepšie ako vyhodiť tovar a nechať padnúť celú nákupnú cenu, aj z 90% zľavy vytrieskaš aspoň nejaké vrátenie nákupnej ceny tovaru, ktoré ti v konečných percentách môže pomôcť.

A to že nejaký hypermarket v nemecku či v jakej prdeli, ak tá spoločnosť na to má a nevadia im straty, tak nech sa páči, vo väčšine to ale takto nefunguje. Poznáš napr. aféry zo slovenska, so zeleným prebaleným mäsom? Prečo to asi robili? Prečo prebaľovali mäso? Lebo sa ho snažili predať aby ho nemuseli na svoje straty vyhodiť.

(ak sa nejakému módovy chce, tak nech to oddelí od tejto temy)
Napísať odpoveď