Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa Hensym »

Súhlasím s begbeem ("fell" je pre mňa novinka :) ), ale reagoval som na tých "ktorí pi*ujú", že ako by to preložili oni - jednoslovne. :)
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

Croven: http://snobl.wz.cz/blog/article/hostina ... cnost-sagy

Hensym: ja osobne by som to neprekladal vôbec a nechal Winterfell
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

helicos napísal:Croven: http://snobl.wz.cz/blog/article/hostina ... cnost-sagy

Hensym: ja osobne by som to neprekladal vôbec a nechal Winterfell
Ďakujem :)
Takze ak tomu dobre rozumie, vsetko je prelozene v pohode az na diel "Hostina pro vrány" kde su uz prelozene mena, ano?
EDIT: takze som zistil, ze preklad mien nastal v knihe "Hostina pro vrány" takze predpokladam, ze mena su prelozene aj v 5. knihe, dobre nevadi,vsetky knihy mam v eforme, takze pre mna nema vyznam vyhadzovat cez 100eciek
Hensym
VIP
VIP

helicos: Ale vži sa do človeka, ktorý nevie po anglicky ani napočítať do 10. Pre neho by to bol iba zhluk písmen. Ja by som asi volil niečo ako Zimokraj, a pod. Aj keď, ono to všetko znie smiešne. :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

mám pre vás dva odkazy :)

http://kniznica.soup.io/ - kvalitne naskenovaná odborná literatúra prevažne v slovenskom a českom jazyku - politická ekonómia, filozofia, história, spoločenské vedy, návody na skenovanie..

http://audible.com/Anna - stiahnite si audioknihu z Audible (kšeft Amazonu) zadarmo - platí do neviemkedy, ale asi dlho nie.. môj výber je asi DEBT: First 5000 Years (Graeber)
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hensym napísal:helicos: Ale vži sa do človeka, ktorý nevie po anglicky ani napočítať do 10. Pre neho by to bol iba zhluk písmen. Ja by som asi volil niečo ako Zimokraj, a pod. Aj keď, ono to všetko znie smiešne. :D
Znie, ale cital som si prispevok od tej zenskej co to prekladala, a povedala, ze mala od zaciatku vsetko prekladat, pretoze fakt clovek co nevie po anglicky mu tie mena a nazvy nebudu davat zmysel.
No nic, docitam Červenáka, potom precitan nieco co nema s fantasy nic spolocne a potom hor sa na Pisen ledu a ohne :D
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Cital niekto Loz na kolesach? Oplati sa to precitat, ak mam precitane Tajne preteky?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak ti Danovi Nevinni su fakt nic moc. je citit ze je to prepojka medzi Na opatkoch, ktore same o sebe nedavaju zmysel, a niecim co este pride.
snad zimny roman bude opat v 89-tom a opat na vysokej urovni :modlenie:
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no tak mne to nedalo a nakoniec som si objednal seriu "Pisen ledu a ohne" a rovno od talpressu :D
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Croven napísal:no tak mne to nedalo a nakoniec som si objednal seriu "Pisen ledu a ohne" a rovno od talpressu :D
po anglicky? ja som si objednal celú sériu ale tá angličtina bola na mňa príliš.. George R. R. Martin má očividne veľmi bohatú slovnú zásobu. A to som tretiak na bilingválnom gympli.. dosť ma zamrzelo keď som zistil že to nezvládam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som to cital v citacke, takze som vdaka vstavanemu slovniku tu jeho anglictinu zvladal v pohode, nebolo to horsie nez lovecraft :) no a papierove mam tiez po anglicky ale to len tak do kniznice :)
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mr-Freek napísal: po anglicky? ja som si objednal celú sériu ale tá angličtina bola na mňa príliš.. George R. R. Martin má očividne veľmi bohatú slovnú zásobu. A to som tretiak na bilingválnom gympli.. dosť ma zamrzelo keď som zistil že to nezvládam.
nie v cestine http://www.talpress.cz/shop/katalog/13- ... -ohne.html
z talpressu to vychadza o dobrych 30€ lacnejsie (aj s postovnym) ako ta lacnejsia verzia z martinusu - http://www.martinus.sk/?uItem=135372
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

caute,nezaregistroval niekto či sa vydavateľstvo IKAR chystá vydať aj Stratený Symbol od Dana Browna? ostatné knihy už vydali ale túto nie...písal som aj mail ikaru ale ignorujú ma.

dik za kazdu pomoc.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

sk verziu hru o trony mám už prečítanú a hodnotím ju veľmi kladne. síce som sa bál preložených názvov ale je to podla mňa omnoho lepšie aj presnejšie ako pri českej verzii.
už teraz sa teším na druhú knihu :)
Hensym
VIP
VIP

V akej frekvencii to má vychádzať? Mne ostávajú asi dve kapitoly Hobbita a potom som sa chystal na ASOIAF. Už to mám zaobstarané v e-podobe v CZ, ak by som začal po slovensky, chcel by som to celé po slovensky. Nemáš info v akých intervaloch by to malo byť?
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hensym napísal:V akej frekvencii to má vychádzať? Mne ostávajú asi dve kapitoly Hobbita a potom som sa chystal na ASOIAF. Už to mám zaobstarané v e-podobe v CZ, ak by som začal po slovensky, chcel by som to celé po slovensky. Nemáš info v akých intervaloch by to malo byť?
http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp= ... ra+o+trony
a co je druhe ceske vydanie Gotka, tak tam nieje su preloze nazvy a mena, je to revizovany preklad, takze pohoda malina, mam vsetky knihy doma

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2014, 21:13)
tak, dočital som od Červenáka: "Mŕtvy na pekelnom vrchu" a "Krv prvorodených" a obe knihy pecka, dost chytlavé, nikde žiadna nuda :)
a teraz som sa pustil do serie Pisen ledu a ohne
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som prečítal "Krv prvorodených" a bolo to fajn, odsýpalo to.
Dal som aj dvojdielnu "Zlato Arkony" a to bolo tiež veľmi fajn. Doslova stret slovanskej a vikingskej mytológie, kde súťažia, kto vytiahne väčšieho pekelníka z Návu resp. Helheimu.

Čo mi však začína vadiť, že Červenákove postavy Báthory, Čierny Rogan a Stein doooosť veľmi splývajú, nemá ich dosť diferencované a vyzerajú ako jedna postava v rôznych obdobiach a svetoch.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Báthory neviem necital som.
Ale Stein a Rogan mne pridu odlisni. Rogan mi pride ako drsny dobrak, ktory sa vie obetovat, ktory vie pomoct a ktory chce pomoct, ktory ako keby dbal v prvom rade na zivot svojich ludi a az potom na svoje povinnosti.
Stein mi pride, ze je to asi takato osoba: "nevadi, ze ta dobra nevinna osoba zomrie, hlavne ze chytime pachatela... nevadi ze Vam pojde o zivot, hlavne je, ze budeme blizsie k novej stope... nevadi ze ten "pan" zabil troch ludi,hlavne ze sme ho chytili a mozme ho mucit" a presne preto je tam Barbarič, ktory sa snazi Steina udrzat na uzde, aby sa z neho nestal fanatik posadnuty dostat pachatela za kazdu cenu" no ale aj tak mam najradsej Jaroša :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Po štátniciach som zobral do rúk trilógiu od Veronicy Roth, Divergencia, Rezistencia a Experiment, tak sa do toho od zajtra pustím, dúfam, že to bude fajn, videl som film, ten ma zaujal, tak očakávam, že kniha bude ešte lepšia.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

hd_ napísal:Po štátniciach som zobral do rúk trilógiu od Veronicy Roth, Divergencia, Rezistencia a Experiment, tak sa do toho od zajtra pustím, dúfam, že to bude fajn, videl som film, ten ma zaujal, tak očakávam, že kniha bude ešte lepšia.
Nie som si isty ci rip off Twilightu ponukne nejaky vynimocny zazitok.

Ale aby som nebol uplne mimo. Som v polovici Stranger in the strange land a je to naozaj vyborne. Heinlein je vyborny spisovatel. Podobne ako Starship troopers kniha je obalkou pre to aby mohol pisat svoje nazory na to co sa vo svete deje a da sa s nimi dobre stotoznit.
Ak poznate komix Watchmen tak prilozeny frame zacne davat zmysel po precitani Strangera :)
Prílohy
grok-water-watchmen.jpg
Napísať odpoveď