Vianocna spam tema
-
vladenko007
VIP
Re: Vianocna spam tema
Presne ako napísal Noobsz DJ
príspevok číslo 3333
príspevok číslo 3333
Mne by to strašne chýbalo.
Asi by som si ho postavil aj keď by som býval sám.
Poznám kopu neveriacich rodín, ale všetci stromček majú, slávnostnú večeru tiež, darčeky si dávajú. Podľa mňa práve toto je na Vianociach najkrajšie, na jeden večer vypnúť a užiť si atmosféru s rodinou (pokiaľ je s akou, a vzťahy sú v poriadku, samozrejme)
Poznám kopu neveriacich rodín, ale všetci stromček majú, slávnostnú večeru tiež, darčeky si dávajú. Podľa mňa práve toto je na Vianociach najkrajšie, na jeden večer vypnúť a užiť si atmosféru s rodinou (pokiaľ je s akou, a vzťahy sú v poriadku, samozrejme)
Hensym každý to berie inakšie. Keď prídu do môjho života deti a bude si stromček vyžadovať žena (aj keby len kvôli deťom), tak prosím, nech ho teda máme. Inač ho kvôli mne netreba. Nepotrpím si na Vianočnej výzdobe alebo na tradície, ktoré sa k Vianociam viažu.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
CheZteR: ja viem, no a? to je nejaka povinnost?
-
vladenko007
VIP
V čase keď som býval sám nebol ale teraz ......
Trávim vianoce z mamou a tá je veriaca takže stromček máme.
aj večeru aj všetko okolo.
Ale keby nebol považujem to za deň ako iný. Deti sú odo mňa 450km. Všetci blízky mi už zomreli ostala už len mama takže nemáme čo slaviť. Moja mama je veriaca a oslavuje narodenie spasiteľa a nebudem jej kaziť jej obľubený sviatok nie?
Trávim vianoce z mamou a tá je veriaca takže stromček máme.
Ale keby nebol považujem to za deň ako iný. Deti sú odo mňa 450km. Všetci blízky mi už zomreli ostala už len mama takže nemáme čo slaviť. Moja mama je veriaca a oslavuje narodenie spasiteľa a nebudem jej kaziť jej obľubený sviatok nie?
-
Grim
Darca
...a čo keď je to symbol vianoc? Preto treba doma ozdobiť stromček? Ja som tiež neozdoboval...len som prišiel a bolo ozdobené, ale nejako mi to je jedno, aj keby nebol...
ne, je to vasa vec
Však ja to nikomu neberiem, každý to má inak. Mne sa na to viažu pekné spomienky, že by som si stromček rád spravil aj napríklad na izbe na intráku. 
Teraz mám 20, možno o 10 rokov bude stromček ukradnutý aj mne, netrúfam si povedať..
Teraz mám 20, možno o 10 rokov bude stromček ukradnutý aj mne, netrúfam si povedať..
kvoli zvedavosti,ake to je ked to poviete ludom v praci alebo tak co poznate?pozeraju na vas ako na zjavenie?RATZINGER666 napísal:Son-Goku: napr. ja nie, nemam dovod... preco Ta to zaujima?
-
Thommas
Addict
My už stromček nestaviame asi 9 rokov. Nie preto, že by sme boli leniví, ale preto, že nechcem. Celé tieto sviatky považujem za humus, takže ani darčeky, ani nič podobné. Rodina mi je ukradnutá (mám na to svoje dôvody), takže ani o toto sa nemusím starať.
Su to iste zvyky a tradicie, ktore nejak patria k nasej kulture. Nevidim vobec vyznam preco ludia, ktory su neveriaci a hlasia to o sebe, slavia Vianoce, je to cudne, to je ako keby som ja dodrziaval Ramadan...blbe nie?RATZINGER666 napísal:CheZteR: ja viem, no a? to je nejaka povinnost?
A čo má nejaké náboženstvo spoločné s ozdobeným ihličnatým stromom, darčekmi, kaprom a koláčmi? To sú tradície, ktoré tu boli buď dávno pred náboženstvom alebo naopak prišli až dávno po, a ako som písal v inej téme, jediné čo majú slovenské vianoce spoločné s kresťanstvom je spievanie zopár kolied a stavanie betlehémov (a koľkí z vás to robia?
)
//karmičkár sa chce aj vyjadriť k tomu čo sa mu nepáči na uvádzaní faktov, alebo na to už kapacity nemá a ostane pri anonymnom karmovaní ?
//karmičkár sa chce aj vyjadriť k tomu čo sa mu nepáči na uvádzaní faktov, alebo na to už kapacity nemá a ostane pri anonymnom karmovaní ?
S časti súhlasím. Myslím, že tie zvyky vznikli vďaka náboženstvu, ale súhlasím že dnes ich už nespájam. To, že si spravia stromček neveriaci a dajú si slávnostnú večeru sa mi nezdá ani trochu zlé.
-
RATZINGER666
Darca
Son-Goku: nehovorim to ludom, pretoze sa nepytaju na take veci...
Lub0$: ...mozno to patri k Tvojej kulture... nevidim dovod povazovat mix teutonskych, keltsko-germanskych ritualov a saturnalii za "nasu" kulturu... a keby som ju aj tak povazoval, nic ma k tomu neviaze a ani to nie je moja povinnost, kultura a zvyky ma nezaujimaju... k tej druhej poznamke - nevidim dovod, preco by prislusnik ktorehokolvek nabozenstva nemohol oslavovat ktorykolvek sviatok hoci aj ineho nabozenstva... je to snad zakazane?... no a ci je to blbe alebo nie, na to si odpovedz sam, tu pojde o subjektivny pohlad...
Steju: +1
Lub0$: ...mozno to patri k Tvojej kulture... nevidim dovod povazovat mix teutonskych, keltsko-germanskych ritualov a saturnalii za "nasu" kulturu... a keby som ju aj tak povazoval, nic ma k tomu neviaze a ani to nie je moja povinnost, kultura a zvyky ma nezaujimaju... k tej druhej poznamke - nevidim dovod, preco by prislusnik ktorehokolvek nabozenstva nemohol oslavovat ktorykolvek sviatok hoci aj ineho nabozenstva... je to snad zakazane?... no a ci je to blbe alebo nie, na to si odpovedz sam, tu pojde o subjektivny pohlad...
Steju: +1
RATZI: Keby to bolo aj z Egypta, je to niečo čo slováci robia desaťročia-stáročia, čiže si myslím, že to môžme úplne oprávnene považovať za našu kultúru a aj za naše zvyky. Na druhú stranu tvrdiť, že zvyky treba dodržiavať je blbosť, ako hovoríš. Koniec koncov, tie zvyky vyzeralo pred 50 rokmi úplne inak, ako dnes. Mení sa to postupne.
-
RATZINGER666
Darca
Hensym: ano, povazovat to mozeme/mozete, proti tomu ja samozrejme nic nemam 
RATZINGER666 napísal:Son-Goku: nehovorim to ludom, pretoze sa nepytaju na take veci...
Nemozes tvrdit, ze to nieje sucast nasej kultury, ja som bol takto vychovany, moji rodicia tak isto, ich rodicia tak isto, a takto to je uz nejaku tu generaciu, takze hej povazujem to za sucast moejj kulury, a nejakych zvykov, netvrdim, ze stromcek a ryba je krestansky zvyk, no proste viac veci naraz si pocas storoci naslo cestu k sebe
A nie nieje to zakazane, ale neviem ako ty, no ja ked idem nieco robit (nemusi to byt iba slavenie niecoho) mam na to vacsinou nejaky dovod, a ma to pre mna nejaky vyznam. Ked niekto robi veci, co pre neho nemaju vyznam, nic pre neho neznamenaju, a vlastne nevie pre co ich robi, myslim, ze ide o vaznu poruchu osobnosti.
-
RATZINGER666
Darca
akej nasej? a preco to nemozem tvrdit, ked si to nemyslim? zvysok mas vypisany vyssie... kludne si to za sucast svojej kultury povazuj, mna to nezaujima, neviem, na co to vobec spominas...
k tomu druhemu odseku sa neviem presne vyjadrit... ano, na vsetko, co clovek spravi, by mal mat dovod... neviem, preco pises "neviem ako ty", nikde som nenapisal nic ine... inak vlastne cely zvysok prispevku je zbytocny, nie je to reakcia, iba vata bez zmyslu...
k tomu druhemu odseku sa neviem presne vyjadrit... ano, na vsetko, co clovek spravi, by mal mat dovod... neviem, preco pises "neviem ako ty", nikde som nenapisal nic ine... inak vlastne cely zvysok prispevku je zbytocny, nie je to reakcia, iba vata bez zmyslu...