Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Uzemnil cim? Ze ci nemusia mat suhlas prokuratora? Nemusia.
Hrali frajerov, fukol 0 a pustili ho. Stale nevidim ten dovod, preco by ich clovek nemal predbiehat aj za cenu taketoho minizdrzania.
Este si nenapisal cim ich uzemnil. Tym, ze fukol 0,00, to je normalne mozno tak v 95-99% pripadoch a povazujem to za obycajnu vec, ziadne uzemnenie.
Chceli az otvori kufor a nespravil to, co k tomu povedal nech je uz co chce.
Vysledok? Pustili ho bez akejkolvek kontroly. Toz tak.
Vysledok? Pustili ho bez akejkolvek kontroly. Toz tak.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Dopravní policajti nemaju co kontrolovat kufor. A vobec,,,ani ho nemali co zastavovat bez akehokolvek dovodu.
Zakon zakazuje dopravakom kontrolovat kufor?
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
nezakazuje,no podla mna bol cely tento cirkus obycajnou priemernou buzeraciou.Nemali nanho nic.
vsak, presne o to ide, ked obehnete fizlov, ktory sa plantaju a spomaluju, o nic ine nemoze ist..
Ved ja nepopieram, ze to nebola buzeracia. Urcite bola. Ale ide o to, ze cim ich utrel, tak ako tu bolo napisane. Podla mna nicim.
Na mna si najprv dovoluju arogantní vodici si myslia ze ma predbehnu ze male lacne auto, tak si idem pekne 85-90km/h na okreskach a ked sa nalepi na mna tak troska pridam a ked chce provokovat, tak downnshift a troska prida aj on a zlakne sa ma a necha ma na pokoji. Toto spravil jeden chlapcek v lambe Gallardo
podla mna to auto aj predal taku psychicku ujmu dostal odomna. Mam totalneho spaca, Mazdu RX8 custom 4xwankel motor (bez turba,turbo sa neoplati lebo neprida vela koni,samozrejme u wankla) @ 1050bhp 
top arogancia je u majitelov BMW a Audi
viete o nejakom overenom manuale, ktory popisuje co robit a nerobit, ked vas zastavi hliadka?
Skusil som pohladat informacie o tom co tu padli, teda o pravomociach. Tu je kratky vyklad - http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/ake ... -kontrole/
Vybral som z toho len to hlavne. Za mienku stoji tento paragraf, tam s cistym svedomim mozem napisat aj to, ze ta zastavil, poziadal o dychovu skusku alebo o otvorenie kufra. Otvorenie kurfra nie je prehliadka auta.
Vybral som z toho len to hlavne. Za mienku stoji tento paragraf, tam s cistym svedomim mozem napisat aj to, ze ta zastavil, poziadal o dychovu skusku alebo o otvorenie kufra. Otvorenie kurfra nie je prehliadka auta.
Tu je o prehliadke, ale zdoraznujem, ze poziadanie o otvorenie kufra nie je prehliadka.§ 34
Spoločné ustanovenie
Každý je povinný uposlúchnuť výzvu, pokyn, príkaz a požiadavku policajta alebo strpieť výkon jeho oprávnení podľa ustanovení § 17 až 33 a oprávnení podľa osobitných predpisov.13).
Treti paragraf, ktory uvediem, ten je najzaujimavejsi. Ten hovori o tom, ze pri objasnovani priestupku mzoe policajt vykonat obliadku veci. Za vec by sa dalo mozno povazovat aj auto. Je to skor pre odborny vyklad pravnika. Niekto moze argumentovat tym, ze vodic nespachal ziadny priestupok a zastavili ho. Tu sa opat mozeme vratit spat k paragrafu 23 a 34, teda ze je potrebne posluchnut vyzvu policajta.§ 23
Oprávnenie na zastavovanie a prehliadku dopravného prostriedku
(1) Pri plnení úloh vyplývajúcich z tohto zákona je policajt oprávnený dávať pokyny na zastavenie dopravného prostriedku; zakázať jazdu, plavbu alebo let na nevyhnutne potrebný čas alebo prikázať smer dopravného prostriedku.
(2) Policajt je oprávnený vykonať prehliadku dopravného prostriedku,
a) ak je podozrenie, že používaním dopravného prostriedku, na dopravnom prostriedku alebo v súvislosti s dopravným prostriedkom bol spáchaný trestný čin,
b) pri pátraní po hľadaných osobách, zbraniach, strelive, výbušninách, omamných a psychotropných látkach a jedoch a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti alebo súvisiacich s trestnou činnosťou.
Toto kratke vysvetlenie povazujem za dostatocne, je tam uvedene vsetko potrebne a vzdy sa mozeme vratit k tomu, ze som povinny posluchnut vyzvu policajta a teda musim zastavit vozidlo, musim otvorit kufor, musim ukazat doklady. Ukoncim to Zakonom 8/2009 - Zakon o cestnej premavke:§ 32
Oprávnenie pri objasňovaní priestupkov
(2) Policajt je oprávnený vykonať ohliadku miesta priestupku, ohliadku veci, ktorá môže súvisieť so spáchaním priestupku a v súvislosti s tým zisťovať a zaisťovať stopy.
§ 3
Všeobecné povinnosti účastníka cestnej premávky
(2) Účastník cestnej premávky je ďalej povinný
c) poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pridohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, strpieť výkon jeho oprávnení,ako aj pokyny iných osôb, ktoré na to oprávňuje tento zákon alebo osobitný predpis.
Super a v ktorej hre to mas?tumma napísal:Na mna si najprv dovoluju arogantní vodici si myslia ze ma predbehnu ze male lacne auto, tak si idem pekne 85-90km/h na okreskach a ked sa nalepi na mna tak troska pridam a ked chce provokovat, tak downnshift a troska prida aj on a zlakne sa ma a necha ma na pokoji. Toto spravil jeden chlapcek v lambe Gallardopodla mna to auto aj predal taku psychicku ujmu dostal odomna. Mam totalneho spaca, Mazdu RX8 custom 4xwankel motor (bez turba,turbo sa neoplati lebo neprida vela koni,samozrejme u wankla) @ 1050bhp
v hre zvanom Zivot, skoda ze som na vyssom urovni ako ty lvl 99 
prepac ze som uspesnejsi ako ty a ze zavidis
prepac ze som uspesnejsi ako ty a ze zavidis
Prečo títo snílkovia furt po registrácií píšu do Auto-Moto alebo do Vzťahov, a píšu o tom, ako si žijú na vysokej nohe? 
BAN na pár dní by nebol odveci.
BAN na pár dní by nebol odveci.
lebo sa aspon virtualne snazia vyzerat ako 'pani'
vacsinou su ale za debilov, co si vo svojej malosti neuvedomuju
//autoeditácia príspevku (29 Jan 2015, 11:01)
vacsinou su ale za debilov, co si vo svojej malosti neuvedomuju
//autoeditácia príspevku (29 Jan 2015, 11:01)
diktest napísal:Skusil som pohladat informacie o tom co tu padli, teda o pravomociach. Tu je kratky vyklad - http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/ake ... -kontrole/
Ja som zil v tom, ze pri kontrole batozinoveho priestoru musia byt aj colnici - raz ma tak zastavila hliadka aj s colnikom a oni mi tvrdili, ze to tak je... Ale hadat sa nebudem 
Nebolo to na colnici pred rokmi este?
Bolo to mozno aj 5 rokov dozadu ale nebolo to na colnici..
a nestaci zamienka na povinnu vybavu atd?
a asi by som si aj mal pozriet, aka je povinna, bo odkedy som robil vodicak, sa zmenila