Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci
Dnes rano som sa dostal do mensej slovnej potycky s revizorom, kvoli jeho nesmrtelnemu egu.
Chodim do roboty vacsinou jednym busom a potom kus idem peso. Dnes rano sme mali v robote meeting, tak som namiesto chodze isiel 2 zastavky trolejom. Nepredpokladal som, ze tam budu revizori, pravdaze uz zastavil pri mne. Vysvetlil som mu situaciu, ze na najblizsej zastavke musim vystupovat, ponahlam sa do roboty. On ze ok, ale potrebuje moj OP. Dam mu moj OP, stym, ze jeho bezkrky kumpan sa pyta, ci teraz vystupuju na najblizsej zastavke. Ten co mi zobral OP mu hovori ze nie.
Tu som sa zarazil a vravim, ze potrebujem teraz vystupovat, vravel som vam to, dal som vam moj OP. Nic...
Tak sa zoberiem, ze je*em ja nanho a vystupujem. V tom s krikom vystupi aj on a huci po mne co si to dovolujem, ze okamzite mam ist ku nemu. Doslova hucal na celu ulicu ako opica. Tu sa otocim ku nemu, ze to ako sa somnou rozprava? Ze nie som jeho syn a nech mi laskavo netyka, lebo som ho o to neprosil.
Zrazu mi zacne vykat a vravi mi, co si to dovolujem, ze on je statny organ a mam uposluchnut jeho poziadavky. Pri tejto vete som sa mu do oci zasmial a povedal som, ze jediny organ, ktory on je, je akurat tak pohlavny. Tu uz som videl, ze zacina byt este viac nervozny a furt nieco mlel.
Potreboval som ist rychlo do roboty, ktoru som mal asi 10 metrov od zastavky, tak mu vravim uz 3x, ze potrebujem ist do roboty, ci mi to moze vyplnit, nech uz mam pokoj.
On na to: "Pocul som prosim"?... Nechapal som, pytam sa, ze co ako? Ze ci nahodou nepocul slovo "prosim".
Tu som sa otocil, povedal som, ze nemam na toto cas a odisiel do roboty.
Moja otazka znie: OP mi nedal, ostal u neho. Je pravdepodobne, ze ho odovzda policajtom, cize si prenho mozem neskor prist? Nieze by som za nim smutil, uz si vybavujem novy, kvoli cestovaniu, lebo ten moj by mi uz nezobrali, nakolko bol v dezolatnom stave.
Chodim do roboty vacsinou jednym busom a potom kus idem peso. Dnes rano sme mali v robote meeting, tak som namiesto chodze isiel 2 zastavky trolejom. Nepredpokladal som, ze tam budu revizori, pravdaze uz zastavil pri mne. Vysvetlil som mu situaciu, ze na najblizsej zastavke musim vystupovat, ponahlam sa do roboty. On ze ok, ale potrebuje moj OP. Dam mu moj OP, stym, ze jeho bezkrky kumpan sa pyta, ci teraz vystupuju na najblizsej zastavke. Ten co mi zobral OP mu hovori ze nie.
Tu som sa zarazil a vravim, ze potrebujem teraz vystupovat, vravel som vam to, dal som vam moj OP. Nic...
Tak sa zoberiem, ze je*em ja nanho a vystupujem. V tom s krikom vystupi aj on a huci po mne co si to dovolujem, ze okamzite mam ist ku nemu. Doslova hucal na celu ulicu ako opica. Tu sa otocim ku nemu, ze to ako sa somnou rozprava? Ze nie som jeho syn a nech mi laskavo netyka, lebo som ho o to neprosil.
Zrazu mi zacne vykat a vravi mi, co si to dovolujem, ze on je statny organ a mam uposluchnut jeho poziadavky. Pri tejto vete som sa mu do oci zasmial a povedal som, ze jediny organ, ktory on je, je akurat tak pohlavny. Tu uz som videl, ze zacina byt este viac nervozny a furt nieco mlel.
Potreboval som ist rychlo do roboty, ktoru som mal asi 10 metrov od zastavky, tak mu vravim uz 3x, ze potrebujem ist do roboty, ci mi to moze vyplnit, nech uz mam pokoj.
On na to: "Pocul som prosim"?... Nechapal som, pytam sa, ze co ako? Ze ci nahodou nepocul slovo "prosim".
Tu som sa otocil, povedal som, ze nemam na toto cas a odisiel do roboty.
Moja otazka znie: OP mi nedal, ostal u neho. Je pravdepodobne, ze ho odovzda policajtom, cize si prenho mozem neskor prist? Nieze by som za nim smutil, uz si vybavujem novy, kvoli cestovaniu, lebo ten moj by mi uz nezobrali, nakolko bol v dezolatnom stave.
-
Grim
Darca
...ja si skôr myslím, že ťa bude čakať na centrále dopravného podniku...
-
Andi_Cibula
Addict
Na bus a trolejbus je separatna permanentka ? Ci jazdis na listky ? 
-
Yos
Professional
Tyzden mi ostaval, kym dostanem spat auto a obnovovat elektricenku, ktora mi skoncila pred tyzdnom sa mi vobec neoplatilo.
Nakonies mi volali z policie, ze tam maju moj OP. Isiel som pon, pan policat zavtipkoval, ze ci som sa s revizormi volako nedohodol, povedali sme si svoje, taktiez kydal na revizorov, ze su arogantni ignoranti a isiel som bez pokuty a s OP prec.
Nakonies mi volali z policie, ze tam maju moj OP. Isiel som pon, pan policat zavtipkoval, ze ci som sa s revizormi volako nedohodol, povedali sme si svoje, taktiez kydal na revizorov, ze su arogantni ignoranti a isiel som bez pokuty a s OP prec.
-
Traktorista
Guru
mno tak si chod este urychlene vyplatit pokutu do DPB, ked to stihnes do par dni tak je to lacnejsie
pokutu ti ale neudeluje policia SR ale dopravny podnik, takze ocakavaj, ze ti dojde na adresu z obcianskeho nejaky vypalnicky list od nichYos napísal:Tyzden mi ostaval, kym dostanem spat auto a obnovovat elektricenku, ktora mi skoncila pred tyzdnom sa mi vobec neoplatilo.
Yos
nechat uplne cudzim ludom svoj OP na niekolko dni je fakt ze super napad
nechat uplne cudzim ludom svoj OP na niekolko dni je fakt ze super napad
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Zdar,
dnes sa mojej priateľke stala taka neprijemnosť. Natupila do autobusu MHD s tym, že okamžite boli zablokovane označovače. Samozrejme cestovná kontrola, bla bla bla. Priateľka na rýchlo prestupovala z jeneho busu do druheho s myšlienkou, že ma ešte jeden lístok. Došla revízorka, kontrola, a priateľka na ňu, že si nestihla označiť cestovný lístok, pretože boli hneď zablokované označovače. Ako inak, revízorka sa nedala odbiť a povedala, že ona ma mať označený cestoný listok hneď po nástupe do dopravného prostiredku. Vlastne prázdna fráza hodná IQ tikve, lebo keď raz bol zablokovaný označovač, tak si mohla tak fajčiť handry a nie označovať lístok. Až neskôr zistila, že lístok nemala, vlastne stále nevie, či ho niekde nemá len to už neriešila. Nasledovalo to, že bola požiadaná o občianský preukaz a odpovedala, že nie je povinná jej poskytovať osobné údaje z občianského preukazu. Dala jej jedine ISIC. Tá si ho načítala na čítačke, vypísala jej nejaký zdrap papiera s menom a priezviskom, dnešným dátumom, číslom autobusu, číslom revízorky a sumou 60,60 eur. Pýtam sa, že či sú na ISIC karte údaje, pomocou ktorých jej môže prísť výzva domov, že má zaplatiť pokutu. Respektíve sa spýtam inak. Na koľko sú údaje na ISIC karte jednoznačné pre dodatočnú identifikáciu osoby. To že je tam meno, dátum narodenia, možno adresa, netuším, ešte stále nemusí hovoriť, že je to tá daná osoba. ISIC mi mohol stále niekto ukradnúť a meno a dátum narodenia nie sú dostatočné identifikátory. Číslo OP nemajú, rovnako tak nemajú rodné číslo (ak nie je na ISIC, čo neviem).
Na margo toho všetkého ešte spomeniem, že priateľka potreboala vystupovať a povedala, že ak to chcú riešiť, tak že von a revízorka na to, že nič také, ona pracuje v autobuse a priateľka s nimi bude musieť až na konečnú (čo sa nekonalo kvôli vystavenej pokute). Daný incident sa stal v KE.
...a vďaka za odpovede/názory.
dnes sa mojej priateľke stala taka neprijemnosť. Natupila do autobusu MHD s tym, že okamžite boli zablokovane označovače. Samozrejme cestovná kontrola, bla bla bla. Priateľka na rýchlo prestupovala z jeneho busu do druheho s myšlienkou, že ma ešte jeden lístok. Došla revízorka, kontrola, a priateľka na ňu, že si nestihla označiť cestovný lístok, pretože boli hneď zablokované označovače. Ako inak, revízorka sa nedala odbiť a povedala, že ona ma mať označený cestoný listok hneď po nástupe do dopravného prostiredku. Vlastne prázdna fráza hodná IQ tikve, lebo keď raz bol zablokovaný označovač, tak si mohla tak fajčiť handry a nie označovať lístok. Až neskôr zistila, že lístok nemala, vlastne stále nevie, či ho niekde nemá len to už neriešila. Nasledovalo to, že bola požiadaná o občianský preukaz a odpovedala, že nie je povinná jej poskytovať osobné údaje z občianského preukazu. Dala jej jedine ISIC. Tá si ho načítala na čítačke, vypísala jej nejaký zdrap papiera s menom a priezviskom, dnešným dátumom, číslom autobusu, číslom revízorky a sumou 60,60 eur. Pýtam sa, že či sú na ISIC karte údaje, pomocou ktorých jej môže prísť výzva domov, že má zaplatiť pokutu. Respektíve sa spýtam inak. Na koľko sú údaje na ISIC karte jednoznačné pre dodatočnú identifikáciu osoby. To že je tam meno, dátum narodenia, možno adresa, netuším, ešte stále nemusí hovoriť, že je to tá daná osoba. ISIC mi mohol stále niekto ukradnúť a meno a dátum narodenia nie sú dostatočné identifikátory. Číslo OP nemajú, rovnako tak nemajú rodné číslo (ak nie je na ISIC, čo neviem).
Na margo toho všetkého ešte spomeniem, že priateľka potreboala vystupovať a povedala, že ak to chcú riešiť, tak že von a revízorka na to, že nič také, ona pracuje v autobuse a priateľka s nimi bude musieť až na konečnú (čo sa nekonalo kvôli vystavenej pokute). Daný incident sa stal v KE.
-
gumb4ll
Light Star
Na karte ISIC nie sú údaje, tie údaje vedia získať zo svojej databázy, predpokladám, že ak má isic využíva študentské cestovné a aby ho mohla využívať musela sa registrovať a zadať svoje údaje v DPMK.
Inač hneď po prečítaní druhej vety som vedel, že ide o KE.
velmi sa mi nechce verit ze oznacovace boli zablokovane pri nastupe, priatelka to zrejme prifarbila, oni sa vzdy ponahlaju to odblokovat este pred zastavenim na zastavke, na oznacovaci totiz vidno ze je to zablokovane z dovodu prepravnej kontroly, ludia bez listka by potom ani nenastupili - revizori by isli proti sebe
ak ale trva na tom, ze to bolo zablokovane, moze dat podnet na presetrenie, to sa velmi lahko zisti podla systemu co ma vodic a systemu na oznacovanie listkov, porovna sa cas zastavky a stav oznacovaca
co sa tyka kontrolovania, revizor ta nesmie obmedzit vo vystupe, mal by vystupit a tam ta skontrolovat
vsetky udaje o nej si vytiahnu z jej isic karty, tak nech si nemysli ze jej domov nic nepride
ak ale trva na tom, ze to bolo zablokovane, moze dat podnet na presetrenie, to sa velmi lahko zisti podla systemu co ma vodic a systemu na oznacovanie listkov, porovna sa cas zastavky a stav oznacovaca
co sa tyka kontrolovania, revizor ta nesmie obmedzit vo vystupe, mal by vystupit a tam ta skontrolovat
vsetky udaje o nej si vytiahnu z jej isic karty, tak nech si nemysli ze jej domov nic nepride
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Pre študentské cestovné nič netrebalo vypisovať na DPMK. Stačilo prolongovať kartu priložením na terminale v škole a hotovo. Neviem ako to maju vyriešene na internej urovni, ale nechce sa mi veriť, že to funguje štýlom poskytovania údajov tretím osobám školou.gumb4ll napísal:Na karte ISIC nie sú údaje, tie údaje vedia získať zo svojej databázy, predpokladám, že ak má isic využíva študentské cestovné a aby ho mohla využívať musela sa registrovať a zadať svoje údaje v DPMK.
Btw, ako si vedel, že ide o KE?
Na ISIC karte sa nachádza v šifrovanej časti aj rodné číslo?CheZteR napísal:vsetky udaje o nej si vytiahnu z jej isic karty, tak nech si nemysli ze jej domov nic nepride
-
kukiak
Addict
tiez sa priklanam k tomu, ze si to trosku prifarbila, keby to bolo tak ako hovoris, ze to bolo zablokovane hned ako nastupila, tak by jej tu pokutu nedali, to by vyhadala.. ved tam muselo byt kopa ludi okolo.. ak si, ale stoji za svojim, nech napise to odvolanie a ziadne cary-mary s isicom nemusis riesit.
Priateľka nemá pravdu. Je povinná preukázať svoju totožnosť revizórovi. Je povinná mať platný lístok. Ak sa nepreukáže alebo nemá lístok dopúšťa sa priestupku podľa § 46 z.č. 372/1990 Zb. o priestupkochS.T.E.A.L.T.H napísal:Zdar,
§ 12 z.č. 56/2012 Z.z. o cestnej doprave
Oprávnenia dopravcu voči cestujúcim
(1) Dopravca je pred začatím prepravy a počas nej oprávnený prostredníctvom vodiča alebo iného člena osádky autobusu, revízora alebo zamestnanca povereného organizáciou prepravy (ďalej len "dispečer") dávať pokyny a príkazy cestujúcim na účel zaistenia ich bezpečnosti alebo bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorí sú povinní ich uposlúchnuť.
(2) Vodič, iný člen osádky autobusu a revízor sú oprávnení
a) vylúčiť z prepravy cestujúceho, ktorý napriek upozorneniu neuposlúchne pokyn alebo príkaz podľa odseku 1, poruší povinnosť podľa prepravného poriadku, neoprávnene sa zdržiava v autobuse, svojím správaním ohrozuje bezpečnosť prepravy, narúša pokojnú a pohodlnú jazdu autobusu, znečistí autobus alebo obťažuje cestujúcich, ako aj osobu nespôsobilú na prepravu podľa prepravného poriadku,
b) uložiť cestujúcemu, ktorý sa nepreukáže platným cestovným lístkom, povinnosť zaplatiť cestovné a sankčnú úhradu, alebo preukázať svoju totožnosť a poskytnúť údaje potrebné na vymáhanie cestovného a sankčnej úhrady podľa § 14 ods. 2,
c) vylúčiť z prepravy cestovnú batožinu, príručnú batožinu cestujúceho alebo jeho živé spoločenské zviera, ak sú prekážkou bezpečnej prepravy alebo pokojnej a pohodlnej prepravy, najmä ak obťažujú cestujúcich alebo ak to neumožňujú prepravné podmienky, najmä obsaditeľnosť autobusu.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ja v zákone napísane čo, ak sa nepreukáže? Podľa mojich poznatkov nie, takže akého priestupku sa dopúšťa? Vlastne je tam ta klauzula na parádu. Nie som právnik, takže tomu možno zle rozumiem alebo do niečoho nevidím, ale tak, logika mi vravi toto. To len btw.
Čo sa týka samotného problému, nebol som tam, takže neviem presne ako rýchlo boli zablokované označovače. Ale už som sa stretol s tým, že si nestihol cestujúci označiť cestovný lístok včas, pretože boli dosť rýchlo zablokované. To som videl na vlastné oči. Pochybujem. že to bude riešiť nejakým podnetom na prešetrenie.
Čo sa týka samotného problému, nebol som tam, takže neviem presne ako rýchlo boli zablokované označovače. Ale už som sa stretol s tým, že si nestihol cestujúci označiť cestovný lístok včas, pretože boli dosť rýchlo zablokované. To som videl na vlastné oči. Pochybujem. že to bude riešiť nejakým podnetom na prešetrenie.
§ 14 z.č. 56/2012 Z.z. o cestnej doprave
Povinnosti cestujúcich v pravidelnej doprave
(1) Cestujúci je povinný
a) správať sa tak, aby neohrozil bezpečnosť prepravy, pokojnú a pohodlnú prepravu ostatných cestujúcich, nepoškodil autobus a zariadenia dopravcu slúžiace cestujúcim, neznečistil autobus a priestory dopravcu určené cestujúcim a neobťažoval ostatných cestujúcich a osádku autobusu,
b) poslúchnuť pokyn alebo príkaz člena osádky autobusu alebo iného oprávneného zamestnanca dopravcu na zaistenie bezpečnosti cestujúcich a bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,
c) nastúpiť do autobusu a vystúpiť z neho na zastávke, keď autobus stojí a vodič alebo iný člen osádky autobusu dá na to pokyn; nastúpiť alebo vystúpiť mimo zastávky možno len na pokyn vodiča alebo iného člena osádky autobusu,
d) zaplatiť cestovné a na výzvu vodiča, iného člena osádky autobusu alebo revízora preukázať sa platným cestovným lístkom.
(2) Ak sa pri kontrole cestovných lístkov v autobuse alebo bezprostredne po vystúpení z neho na zastávke cestujúci nepreukáže vodičovi, inému členovi osádky autobusu alebo revízorovi na jeho výzvu platným cestovným lístkom, je povinný na mieste zaplatiť cestovné a sankčnú úhradu podľa tarify; inak je povinný poskytnúť identifikačné údaje na vymáhanie cestovného a sankčnej úhrady v rozsahu meno a priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, číslo občianskeho preukazu alebo iného dokladu totožnosti. Ak ide o maloletého, zisťujú sa identifikačné údaje aj o jeho zákonnom zástupcovi.
(3) Povinnosť poskytnúť identifikačné údaje v rozsahu podľa odseku 2 sa vzťahuje aj na cestujúceho, ktorý poškodil alebo znečistil autobus a nezaplatil na mieste paušálnu sumu náhrady škody alebo náhradu za vyčistenie autobusu.
§ 46 z.č. 372/1990 Zb. o priestupkoch
Iné priestupky proti poriadku v správe
Priestupkom proti poriadku v správe je porušenie aj iných povinností než uvedených v § 21 až 45, ak sú ustanovené všeobecne záväznými právnými predpismi, vrátane všeobecne záväzných nariadení obcí a všeobecne záväzných vyhlášok miestnych orgánov štátnej správy, ak sa takýmto konaním sťaží plnenie úloh štátnej správy alebo obcí. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 eur.
Stačí takto?
Povinnosti cestujúcich v pravidelnej doprave
(1) Cestujúci je povinný
a) správať sa tak, aby neohrozil bezpečnosť prepravy, pokojnú a pohodlnú prepravu ostatných cestujúcich, nepoškodil autobus a zariadenia dopravcu slúžiace cestujúcim, neznečistil autobus a priestory dopravcu určené cestujúcim a neobťažoval ostatných cestujúcich a osádku autobusu,
b) poslúchnuť pokyn alebo príkaz člena osádky autobusu alebo iného oprávneného zamestnanca dopravcu na zaistenie bezpečnosti cestujúcich a bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,
c) nastúpiť do autobusu a vystúpiť z neho na zastávke, keď autobus stojí a vodič alebo iný člen osádky autobusu dá na to pokyn; nastúpiť alebo vystúpiť mimo zastávky možno len na pokyn vodiča alebo iného člena osádky autobusu,
d) zaplatiť cestovné a na výzvu vodiča, iného člena osádky autobusu alebo revízora preukázať sa platným cestovným lístkom.
(2) Ak sa pri kontrole cestovných lístkov v autobuse alebo bezprostredne po vystúpení z neho na zastávke cestujúci nepreukáže vodičovi, inému členovi osádky autobusu alebo revízorovi na jeho výzvu platným cestovným lístkom, je povinný na mieste zaplatiť cestovné a sankčnú úhradu podľa tarify; inak je povinný poskytnúť identifikačné údaje na vymáhanie cestovného a sankčnej úhrady v rozsahu meno a priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, číslo občianskeho preukazu alebo iného dokladu totožnosti. Ak ide o maloletého, zisťujú sa identifikačné údaje aj o jeho zákonnom zástupcovi.
(3) Povinnosť poskytnúť identifikačné údaje v rozsahu podľa odseku 2 sa vzťahuje aj na cestujúceho, ktorý poškodil alebo znečistil autobus a nezaplatil na mieste paušálnu sumu náhrady škody alebo náhradu za vyčistenie autobusu.
§ 46 z.č. 372/1990 Zb. o priestupkoch
Iné priestupky proti poriadku v správe
Priestupkom proti poriadku v správe je porušenie aj iných povinností než uvedených v § 21 až 45, ak sú ustanovené všeobecne záväznými právnými predpismi, vrátane všeobecne záväzných nariadení obcí a všeobecne záväzných vyhlášok miestnych orgánov štátnej správy, ak sa takýmto konaním sťaží plnenie úloh štátnej správy alebo obcí. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 eur.
Stačí takto?
no pockat pockat...cize ona si chcela oznacit listok, ale udajne pre skoro zablokovane oznacovace nemohla...a nakoniec prisla na to, ze ten listok vlastne ani nemala?S.T.E.A.L.T.H napísal:Zdar,
dnes sa mojej priateľke stala taka neprijemnosť. Natupila do autobusu MHD s tym, že okamžite boli zablokovane označovače. Samozrejme cestovná kontrola, bla bla bla. Priateľka na rýchlo prestupovala z jeneho busu do druheho s myšlienkou, že ma ešte jeden lístok. Došla revízorka, kontrola, a priateľka na ňu, že si nestihla označiť cestovný lístok, pretože boli hneď zablokované označovače. Ako inak, revízorka sa nedala odbiť a povedala, že ona ma mať označený cestoný listok hneď po nástupe do dopravného prostiredku. Vlastne prázdna fráza hodná IQ tikve, lebo keď raz bol zablokovaný označovač, tak si mohla tak fajčiť handry a nie označovať lístok. Až neskôr zistila, že lístok nemala, vlastne stále nevie, či ho niekde nemá len to už neriešila.
Stava sa relativne casto, ze si clovek nestihne oznacit listok, lebo rychlo zablokuju oznacovace. Uz sa mi raz stalo, ze kym som vyhrabal listok z tasky, tak oznacovace boli zablokovane. Nastastie revizor nebol debil a nechal ma ist. Ale ze by boli zablokovane uz ked nastupila, tak tomu sa mi nechce verit. Bud to prifarbila ona alebo ty 
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Až neskôr zistila, že lístok nemala, vlastne stále nevie, či ho niekde nemá len to už neriešila.ephramko napísal: no pockat pockat...cize ona si chcela oznacit listok, ale udajne pre skoro zablokovane oznacovace nemohla...a nakoniec prisla na to, ze ten listok vlastne ani nemala?co si potom chcela oznacovat? prst?
...vyhovorky na urovni skolky...
Čítam, OK? Bolo to už aj tak jedno a ja som už ďalej nezisťoval, či ho ma alebo nie.
@skuki, ďakujem, zas som o niečo múdrejší
@dunno
Aby bolo jasne, nie pred tym ako nastupila, ale potom čo nastupila. Presne okolnosti neviem, nebol som tam, takže nejdem prifarbovať.Došla revízorka, kontrola, a priateľka na ňu, že si nestihla označiť cestovný lístok, pretože boli hneď zablokované označovače.
A točí sa tu okolo všetkého možného len nie okolo toho, na čo som sa pýtal. Fundovanú odpoveď som nedostal (a pod fundovanou nemyslím "mám pocit"). Chcel som vedieť, či šifrovaná časť ISIC karty obsahuje údaje ako rodnom číslo alebo adresu.
Meno, Priezvisko + Datum narodenia maju s karty priamo. K tomu skola a cislo karty.
Na zaklade toho ju dopravca bude podla mna vediet identifikovat.(ak ju nemaju priamo v databaze tak napisu jeden mail spravcovi databaz kariet).
Vo vseobecnosti nema zmysel sa natahovat s dopravnym podnikom a uz vobec nie v pripade, ked vyslovene pravdu tvoja priatelka nema. Aj keby sa branila tym ze to bolo zablokovane.... tak nenasla ani len listok. Odporucam zaplatit aby to neskoncilo este aj horsie ako len beznou pokutou.
Na zaklade toho ju dopravca bude podla mna vediet identifikovat.(ak ju nemaju priamo v databaze tak napisu jeden mail spravcovi databaz kariet).
Vo vseobecnosti nema zmysel sa natahovat s dopravnym podnikom a uz vobec nie v pripade, ked vyslovene pravdu tvoja priatelka nema. Aj keby sa branila tym ze to bolo zablokovane.... tak nenasla ani len listok. Odporucam zaplatit aby to neskoncilo este aj horsie ako len beznou pokutou.
-
Yos
Professional
Môžem už napísať finalizáciu z môjho problému z júla. Pripomeniem, že som odje*kal revízora za to, že mi nechcel vystaviť pokutu, stým, že som mu nechal OP (áno, bola to blbosť z mojej strany mu ho nechať). Pre OP som si prišiel na ďalší deň na políciu. Od revízora som nedostal žiadny papier s pokutou, ani nič podobné. O mesiac na to, v auguste mi prišiel list už priamo z advokátskej kancelárie na zaplatenie pokuty vo výške 71,80e. Peniaze som mal pripravené na zaplatenie, ale nechcel som im to dať len tak jednoducho. Tak som písal mail na dopravný podnik (nakoľko telefóny neráčia zdvíhať), že mi revízor neodovzdal žiadne potvrdenie o pokute, ani domov mi nič z dopravného podniku neprišlo. Písal som im dokopy tri maily, ani na jeden sa neuráčili odpovedať a od septembra som nič neplatil, nič nedostal. Čiže politika v dopravnom podniku je celá na smiech, nestoja si za svojím rozhodnutím, majú ľudí komplet v anále a ja som ušetril 71,80 eur.