1 Gbit wifi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 1 Gbit wifi router

Príspevok od používateľa Michaelo »

Trussardi napísal:Pokial ti staci prenasat cez wifi 18 MB/s (150mbit) tak by to malo stacit
Tolko z toho nedostane. Mam presne ten Wi-Fi adapter, kedze sa mi podarilo odpalit zabudovanu sietovku na HTPC, a tie rychlosti nestacili ani na 1080p BluRay (cca 10GB - 140 min). Tam ale bola asi chyba aj v starom routri, no ani po vymene routru za novy, mi pri testoch nikdy nesiel nad 10MB/s.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

takyto 1080p hd stream dokonca v tablete prehram bez preusenia tak trochu cudne ze ti to nestihalo
ja zas nemam dobru skusenost s routrom od tplinku

co sa tyka tych adapterov neoplati sa setrit preto radcej kupim poriadny a je pokoj
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tiež uvažujem nad novým routrom pretože som prešiel na Internet XL od Telekomu 300/30.
Už len čakám na nové ONT nakoľko to ktoré mám EchoLife HG850(ONT) nestačí na novú rýchlosť.
Teraz mám 40/4 a router TP-Link TL-WR1042ND ktorý postačuje ale pri 300/30 pravdepodobne nebude.

Na istej diskusii sa to pekne rozobralo a chalanisko odporúča na tento XL program tento router.
http://access-pointy-routery.heureka.sk/asus-rt-n66u/
Pri teste rýchlosti internetu cez kábel dosahuje 294Mbit.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

pri teste CEZ KáBEL 20€ switch čo má giga ethernet bude stíhať 500Mb/s
pozri si môj príspevok vyššie, asus nevie robiť tie routre resp software a nakoľko ddwrt buďto ešte nie je alebo je ale polofunkčný alebo nefunkčný tak asus nie. Po skúsenosti by som sa asus-u vyhol. Pri routri za 100€ som čakal viac. Nenadchol ma ani dosahom ani výkonom ani stabilitou. Routre čo som mal od providera boli na rovnakej úrovni.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

vladenko sa ho mozes rovno zbavit.. mam to xl 300 pripojenie a spominana rt-n18u zvlada to iste dokonca ma lepsi cpu
gigabit by mal zvladat tiez :wink: http://www.nwradu.ro/2014/08/review-asu ... omentului/
hrban 3 roky zaruka skus ho vymenit mozno mas len blby kus
vladenko007
VIP
VIP

Tak ja aj pri TP-Link TL-WR1042ND dosahujem cez wifi 270-300Mbit stabilné pripojenie do siete.
Prenášať som súbory v rámci siete neskúšal. Ak po aktivácii internetu 300/30 mi pôjde sťahovanie z internetu aspoň 15-20 MB/s budem spokojný. Ak nie asi kúpim ten Asus rt-n18u.
Prílohy
Snímka obrazovky (242).png
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tanto info o prenosovej rychlosi z Win je nic nehovoriaca. Testy sa robia inak, nie screenom zo spravcu siete.
vladenko007
VIP
VIP

Ja predsa nič o testovaní nehovorím. Ja vravím že budem spokojný keď budem mať down 15-20 MB/s pri tomto pripojení. Čo je okolo 120-160 Mbit.
Teraz ak sa pripojím na 40/4 alebo na 64/64 využijem linku cez wifi naplno.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Jaj tak.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Objednal som ten ASUS RT-N18U. Ak by nieco, predsa ho mozem do 14 dni vratit, navyse ma 3 roky zaruku. Tak uvidim.

Hrban, skus novy firmware do toho, na stranke je od 12. januara 2015 firmware s oznacenim 3.0.0.4.376.3754, mozno sa ti zlepsi situacia: http://www.asus.com/sk/Networking/RTN18 ... _Download/
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko ma s tym firmwerom pravdu. Aj na alze ak si pozries komenty, tak tam pisu, ze po naflashovani noveho FW im to ide vsetkok ok.

Ak ze by mu to furt blbo, tak potom rozhodne na reklamaciu. Neverim ze by takto fungoval vezne, ked inym ide uplne v pohode.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skúsim teda nahodiť FW, ak by nie, tak ho asi pošlem na reklamáciu, ale v tom prípade prídem o switch :/
vladenko007
VIP
VIP

Takže mi prišlo včera konečne nové ONT. V prvej chvíli som bol po vybalení prekvapený že nový ONT
EchoLife HG8245H
http://www.ederagroup.cz/technologie-gp ... fe-hg8245t

má 2 anténky a potešíl som sa že snáď svitá na lepšie časy a ja budem môcť použiť namiesto dvoch zariadení jedno. A však po prečítaní manuálu som bol schladený studenou vodou. Uvedené zariadenie wifi modul má ale nieje aktívne teda zatiaľ sa použiť nedá.
Tak som ho nainštaloval a aktivoval sms-kou. Po otestovaní na Speedtest som dosiahol cez kábel najvyššiu rýchlosť približne 95 Mbps a cez wifi najviac 118 Mbps čo je ale zvláštne kedže TP link WR1042ND má gigové LAN porty.
Asi to tak vyzerá že budem musieť investovať do nového wifi routra a asi do toho istého čo si kúpil ty Hojko.
Avšak najprv chcem trošku pritlačiť na Telekom, či by som z nich nedostal nejaké nové zariadenie kedže linka a program je ich a router od nich nie je schopný mi zabezpečiť uvedenú rýchlosť.
Teda ako je možné ponúkať 300/30 linku, ku ktorej nie sú schopný mi dať zariadenie s ktorým to dosiahnem.
Prílohy
4133963970.png
4133963970.png (32.11 KiB) 1920 zobrazení
Ďalší test cez wifi
Ďalší test cez wifi
4134022722.png (31.32 KiB) 1917 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Router je doma. Skusil som kopirovat z NAS boxu do PC v ramci LAN siete: Prenesené 1 súbor (5,73 GB) v 59 sekúnd (98,80 MB/s) Proste parada, 100MB/s, tj. 800mbit. Ale obavam sa, ze mozno je brzdou NAS box. Po wifi som prenos este neskusal, skusim najblizsie dni. Pingy pri wifi su stabilne, signal je lepsi ako mal stary router Canyon s tromi antenkami. Zatial velka spokojnost v prvy den pouzivania.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Super :) Snad vydrzi co najdlhsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cakam, ze za 70 eur mi spravi aj nieco dobre na obed :D Aspon je tam 3 roky zaruka, kto vie, ze co bude o 3 roky, mozno budem zhanat 10gbit router :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm, a co takeho by si chcel? Moj mi robi na ranajky volske oko, alebo toasty a potom mi sem tam donesie pivko pocas dna :D

Ono 70€ za router nie je az tak vela. Moj stary TP-Link ma vysiel okolo 75€. No nemyslim ze tak skoro ho budes musiet menit za nieco vykonnejsie. Hlavne nie na Slovensku. 1Gbit je az az. To uz by som skor siel do switchu, cez neho ponapajal vsetky PC a aj ten router.
Jo a vies kolko stoji 10Gbit switch (viem ze to bolo zo srandy, ale aj tak, vycapil by si cez 1000€ za nieco normalne)?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Este dodam, ze s routrom za ten mesiac absolutna spokojnost, ziadne vypadky, ziadne problemy. Prenosove rychlosti su slusne aj na lanke, aj cez wifi, pokrytie signalom sa zvysilo. Nelutujem.
vladenko007
VIP
VIP

Nemá niekto tento router ktorí kúpil Hojko a 300 Mbit internet?
Chcel by som vedieť akú najväčšiu rýchlosť downloadu sá dá dosiahnúť cez wifi. A nemyslím cez merač ale reálne sťahovať napr. cez torent a podobne.
Cez TP-Link TL-WR1042ND cez wifi som maximálne dosiahol 12 MB/s.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

12MB je 100Mbit (presnejsie 96Mbit). Tamto je proste problem tvojho routru. A ci to je cez merac alebo nie, ak router viac nezvladne, tak to proste tolko nepojde ani cez torrent, ani cez speedtest.

Ps.: Ten router co mas je nic moc. Tie rychlosti co tam su su maximalne teoreticke. A aj to tych tvojich 300 Mbit na nom das IBA ak pouzijes Nkovu siet a iba ak je napojene len jedine zariadenie na Wi-Fi.
Napísať odpoveď