Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Deco
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Deco »

Fabo napísal:zatial vsetky skoly co som videl vyzadovali ucast, bud blokova vyucba 1-2 tyzdne za semester vkuse, alebo pocas semestra kazdy tyzden jeden den.
Nevies, ci sa da niekde da studavat informatika externe? Co som pozeral, tak som nikde tu moznost nenasiel, ale mozno mi nieco uniklo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no neviem ako pozeral, stacilo mi par sekund googlovat a externu formu som nasiel, takze..ale moj nazor: ak hlada nieco na urovni(na svk urovni) na styl FIIT, FRI tak nic take nenajde.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

na slovensku externe = kupeny diplom nulove vedomosti :) teda samozrejme samostudium ale proste externe znamena dlabem na to sef ma dotlacil do diplomu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

externe sa informatika dá robiť aj na UKF
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

da sa robit aj na paneuropskej. ale ako bolo pisane, je to o tebe, ci sa budes ucit alebo nie, ci budes aktivny na prednaskach a nieco sa aj naucit. jediny rozdiel medzi sukromnou a statnou skolou, je ze ak na to dlabes tak na statnej ta vyhodia, na sukromnej nie.
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

A co by ste mu odporucali? Ide o to, ze sa musi starat o rodinu, ale jednoducho nemoze seknut s pracou a povedat si, ze bude studovat denne. Podla vasho nazoru je lepsie studovat tu informatiku v externej forme, alebo by ste odporucili nejake studium v inej forme?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

???? a preco chce informatiku studovat externe (rozumej preco chce VS) ??? v akom obore pracuje ?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

K tej Info na panaeurópskej, na FIIT som od učiteľov počul niekoľko informácií z prvej ruky - niektorí sa smiali, niektorí plakali. Že úplny hnoj, od úrovne až po študentov. Ja odtiaľ nikoho nepoznám, tak sa prosím neurazte, ak tam študujete, ja iba citujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

je to tak ako hovoris, sam tam aktualne chodim.

podmienky na studium su dobre, vybavenie je v pohode, ucitelia su dobri (predsalen su to ucitelia z FIIT, FEI, FHI alebo z ciech), problem je iba to ze je to sukromna skola a vacsine ziakov to vyhovuje. skole venovat co najmenej casu a aj napriek tomu to spravit.
skola si nemoze dovolit vyhodit studenta, pretoze jej prinasa peniaze, pokial sa ten student flaka, tak musi skola pomoct (terminy na odovzdanie cohokolvek su len tak aby sa ne povedalo, odovzdat sa moze kludne aj na buduci rok). pokial sa najde nejaky prisnejsi ucitel, a nejakemu studentovi sa to nepaci, tak napise dekanovi, dekan si pokeca s ucitelom a zrazu je vsetko v pohode.

na druhej strane pokial sa clovek chce nieco naucit, tak sa to nauci, su tam aj zaujimave predmety, na jednom predmete sme sa hrali s oculus riftom, na inom nam cely semester farkas (fei) prednasal o novych (a buducich) trendoch v it. tiez nam par krat dal moznost s nim ist na konferencie od viedne. palenik (fiit) uci siete, sice sam povedal ze na fiitke tomu venuju ovela viac casu, ale spoluziak s nim robil bakalarku o penetracnych testoch a velmi si pochvaloval.

ako som pisal vyssie, problem su hlavne studenti, kedze na nich to cele stoji. priklad z tohto semestra:
mame predmet, kontrolling, ktory nema s IT nic spolocne, je to cista ekonomika a uctovnictvo, ked som sa zacal hadat s prednasajucou ze aky ma zmysel tento predmet na tejto skole, ze keby sme aspon kodili nejaky software miesto pocitania prikladov na papier tak sa ozval nejaky iny student ze ci som je***, ze mam byt ticho, lebo on kodit nevie a jemu vyhovuje sa radsej naucit par tupych vzorcov a vypocitat to na papier...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na každej vysokej škole máš všeobecné predmety ako základy ekonomie, základy práva... podľa toho čo si vyberieš alebo čo vám vyberú do osnov. Patrí to k všeobecnej vzdelanosti. Mal som to ja na informatike na Masaryčke, mal to brat na chémii na STU... je jedno čo študuješ, aspoň základy ekonomiky a práva by si mal mať, keď si už chceš hovoriť inžinier alebo magister
Hensym
VIP
VIP

Na FIIT sú tiež dva predmety, základy podnikania a manažmentu, a základy práva. Oba sú to posledné a jedny z mála predmetov (asi 4 za štúdium) typu "kredity zadarmo", potom už nie sú žiadne, a tie predmety nikomu nič nedali. Doslova. Ale súhlasím, že je to nepísané pravidlo, aby tam boli.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nájdeš tam tých predmetov viac. To podnikanie dá niečo len tomu, čo slovo podnikať počuje prvý krát. Od toho práva som čakal trocha viac, veď právo v IT sa teraz rieši dosť a mohlo by to byť veľmi zaujímavé, no sú to naozaj len kredity zadarmo.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No na SJF to bolo dejiny techniky pravo pre technikov ekonomika 1 a este dake 2 ... ale nepamatam si uz ani o com :D len si pamatam toho gekona vpredu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dolezite je poznamenat ze ten kontrolling mame v prvom rocniku magisterskeho studia... je to celkom specificky predmet, ziadne zaklady nicoho. ten predmet tam proste nema co robit.

problem je ze fakulta sa este poriadne nerozhodla na to chce byt zamerana, ma iba jediny odbor, aplikovana informatika ale nejak este neprisli na co tu informatiku aplikovat. ta ucitelka z fhi co ten predmet uci dokonca tvrdila ze jej dekan povedal ze podobny predmet budeme mat aj o psychologii... proste uplne mimo.

celkovo ta skola nevie co robit, mame predmet (riadenie podnikovej informatiky) ktory mame asi kazdy semester, vzdy sa vola trochu inak (RPI, PIS, ISP), uci to ten isty clovek (vorisek z VSE) a je to stale o tom istom... o nejakej super manazerskej metode ktoru si on sam vymyslel.
podobne sme teraz v zime mali predmet softwarove inzinierstvo, z nazvu predmet ktory ma uzasny potencial a nakoniec to bolo cele o UML... pritom sme samozrejme uz davnejsie mali predmet modelovanie.

proste na tu skolu ide iba clovek ktoremu ide iba o titul (moj pripade) alebo preto lebo ho nutia rodicia a vzdelanie ho absolutne netrapi.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ale napriklad na VUT FEKT a myslim ze ani na FIT ziadne take predmety povinne nie su.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Za mojej éry na fit vut bola rétorika, základy práva a ešte čosi. 5.-6. semester. Povinne voliteľný za pár kreditov, chodil som na to rad
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Retorika na inzinierskom je aj na FIIT. Inac neni to povinne zo zakona mat na technickej skole tie doplnujuce predmety, pravo, ekonomia atd.? Aj tak sa tam berie stale to iste dokola, s.r.o., a.s. a podobne. Zbytocne zabity cas.
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Runes napísal:???? a preco chce informatiku studovat externe (rozumej preco chce VS) ??? v akom obore pracuje ?
Pretoze v IT oblasti sa da lahko najst dobre pracovne miesto, a na strednej studoval priemyslovku, konkretne PC systemy. Lenze po maturite, mal zdravotne problemy, tak nemohol nastupit na vysku. Potom prisla svadba, dieta, tak sa to odkladalo. Momentalne pracuje v sluzbach, to je aj dovod, preco by chcel este nieco vyskusat. Nema sice uz 18, ale chce pre lepsiu buducnost nieco spravit a co sme sa bavili, tak IT sa nam javi ako najlepsia moznost.
Hensym
VIP
VIP

Myslím, že tým chcel básnik povedať to, či by nebolo lepšie keby sa danému oboru venoval z domu, a plnohodnotne. Keďže škola má aj veľa zbytočných predmetov a spraviť ju nemusíš. A IT je jedna z oblastí, kde ak si dobrý, titul ti netreba. Je to na zváženie.
firstoneq
Novice
Novice

Príspevok od používateľa firstoneq »

Ahojte, tak som teraz úspešne prečítal posledných 30 strán (shit, zabil som fakt dosť času...) a prišiel čas aj na moju otázku, určite už 100x opýtanú.

Rozhodujem sa medzi STU FEI Aplikovaná informatika a UK FMFI Aplikovaná informatika. Pôvodne som zvažoval aj FIIT, ale prišla mi z týchto škôl najnáročnejšia a hlavne... maximálne ma demotivuje keď je zlý prístup profesorov a celkovo sa mi moc nepozdávajú ohlasy... chcem ja trošku voľného času na svoje projekty/športy :)

Na strednej sa riadim tým, že školu si za žiadnych podmienok nesmiem priniesť domov, tzn. prechádzam len s tým čo odsledujem na hodine (viem, na VŠ to už asi stačiť nebude :D). Programujem už 5 rokov, posledné 3 roky profesionálne pre zahraničných klientov alebo na vlastných projektoch ktoré potom predávam formou licencie (frameworky a podobne). Chcem aj trochu voľného času aby som si mohol privyrobiť a pracovať na svojich projektoch pretože money sú trochu problém -_- ... takže programovanie nie je problém... Známky sú celkom v pohode, väčšinou 1ky... ale to je skôr zásluha bordelu na škole (zameranie IT/Ele)...

Späť k VŠ... momentálne mám približné takýto názor:

FEI - Prístup stále nič moc, skôr nuda a hlavne FYZIKA ....
FMFI - lepší prístup, voľnosť v predmetoch, ale zas matika, no myslím, že to by som bral radšej ako fyziku...

Najmenej názorov som počul práve na FMFI tak by som bol rád ak by sa ozval niekto kto má vlastné skúsenosti... hlavne by som ocenil porovnanie náročnosti :) ďakujem

(prosím neriešiť, že prečo idem na VŠ :D.. áno roboty mám už teraz dosť.. dokonca aj full time ponuky na SK, ale túto otázku som už dlho zvažoval a skončil som s tým, že na VŠ pôjdem a nechce sa mi to zase otvárať)
Napísať odpoveď