Maturita
-
Dede
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita
Osobne by som tiež nevedel čo je "súc", ale tento chalan patrí asi na základnú školu tam tak píšu
Hrdina z Namestova
http://www.svs.edu.sk/detail-skoly.aspx?id=658103
Aj tak si myslím že vtipálek by na to nemal gule, vytlačil si to doma a odfotil, a na internete robí machra. 
Ani netusim ako a uz som mal cez limit sloh dneska na angline
je to velka chyba ked rozsah bol 160 - 180 a mam okolo 200 ? 
-
audiotrack
VIP
ten rozsah je orientačný, nikto to počítať nebude
Nám za to strhávali, ale nie moc.
...aha, ďalší trubiroh, čo je tak sprostý, že nedokáže spraviť písomnú maturu, a potom píše do Núcemu po "slovenski". Najsmutnejšie je, koľko ľudí sa s týmto obrázkom stotožňuje na FB. Viera v mladých ľudí je razom v péčku.
...aha, ďalší trubiroh, čo je tak sprostý, že nedokáže spraviť písomnú maturu, a potom píše do Núcemu po "slovenski". Najsmutnejšie je, koľko ľudí sa s týmto obrázkom stotožňuje na FB. Viera v mladých ľudí je razom v péčku.
-
Michaelo
Hardcore addict
S tym nebudes mat velky problem. Ked som maturoval mal som okolo 220 slov ked som sa spamatal, tak som posledne 2 vety len prepisal na zakoncenie... Nejako mi za to nestrhli, teda dostal som 1, to bolo jedine co ma trapiloUN2552 napísal:Ani netusim ako a uz som mal cez limit sloh dneska na anglineje to velka chyba ked rozsah bol 160 - 180 a mam okolo 200 ?
-
audiotrack
VIP
Hensym: to je len ďalší internetový hrdina. Dám ruku do ohňa za to, že nemal dosť odvahy odoslať to
-
RATZINGER666
Darca
...no aky som bol z tohoto rocnika nadseny, tak ma tieto reakcie studentov sklamali... na tych obrazkovych vtipoch som sa este pousmial, ale niektore tie komentare a maily na adresu NUCEMu su cista hlupost...
UN2552: to je v poriadku, ak si to neroztahal na tri strany
na strhavanie by si musel mat o znatelny pocet viac slov...
UN2552: to je v poriadku, ak si to neroztahal na tri strany
Faktom je, že študenti každý rok plačú viac a viac. Otázka je, či sú testy ťažšie a ťažšie, alebo sú ľudia blbší a blbší...
Zrejme to druhé, stačí sa pozrieť okolo seba, všade samí smartfón. Ľudia sa obklopili technológiami ktoré premýšľajú za nich, a preto lenivejú. Nemám nič proti technológií, práve naopak, mám ju rád. Lenže je rozdiel či ju ovládate vy, alebo ona vás. A bežní ľudia budú ňou ovládaní vždy.
A co je zle na tom, na co sa stazuje? Tiez som v zivote nepouzil slovo SUC (ani neviem co to je), ani moji rodicia a ani moji stari rodicia, ktori su teda vsetci ovela starsi a stari rodicia su este k tomu uplni dedincania, cize tam by som to mozno este cakal. A netusim kto je Hamletova zena. Ak je tam nejaka hlavna postava, tak by som otazku este chapal, ak ale nejaka uplna vedlajsia tak to tam nema co hladat.
-
RATZINGER666
Darca
unkown: tazsie urcite nebyvaju, robievam ich kazdorocne, takisto aj monitory zakladnych skol a vzdy je to o tom istom... a je aj pravda, ze v kazdom je aspon jedna otazka, ktora je svojim sposobom zaludna a s ktorou su ziaci nespokojni...
frco: tu nejde o to konkretne slovo, ale o ulohu vytvorit neurcitok zo slovesneho prechodniku... je to spisovne, je to slovenske slovo, je to sucast textu... keby tam bolo "kracajuc", nikto by sa nad tym nepozastavil a 90% ludi by spravnu odpoved napisali ihned...
frco: tu nejde o to konkretne slovo, ale o ulohu vytvorit neurcitok zo slovesneho prechodniku... je to spisovne, je to slovenske slovo, je to sucast textu... keby tam bolo "kracajuc", nikto by sa nad tym nepozastavil a 90% ludi by spravnu odpoved napisali ihned...
-
Michaelo
Hardcore addict
Toto ste videli? http://www.marmelada.sk/projekt/suc
Práve mi to bolo poslané na FB aby som to dal na moju stránku 
Tak som napísal na 45/64, cca tak ako moju maturu. Do literatúry som bol vždy idiot, aj do toho "aký verš", "aký slohový postup" a podobné kydy, ale spokojnosť. Ťažšie, ani nijak iné oproti tým, čo som skúšal (asi 2009 - 2015) to určite nebolo.
Anglinu skúšať nebudem, ale zo srandy skúsim matiku, lebo ja som z nej nematuroval, tak že či ju napíšem po dvoch rokoch na VŠ.
Anglinu skúšať nebudem, ale zo srandy skúsim matiku, lebo ja som z nej nematuroval, tak že či ju napíšem po dvoch rokoch na VŠ.
-
guess.whoo
Redeemer
aj ten Hamlet je vlastne top dielo anglickej literatury a Ofeliu by mal poznat kazdy maturant.
Btw bola to otazka, ktoru som si vytiahol na ang. literature na statniciach
napr. ja som Hamleta necital, na to sa mam priliz rad, ale pozrel som si oba filmy aj starsiu verziu aj novsiu s Gibsonom a mal som vsetky potrebne info.
Tazko urcit, ci su dnesni maturanti blbsi ako v minulosti na zaklade par vyrastkov. Kazdy potom rad zvali vinu za svoju neschopnost na niekoho ineho alebo na narocnost
Btw bola to otazka, ktoru som si vytiahol na ang. literature na statniciach
Tazko urcit, ci su dnesni maturanti blbsi ako v minulosti na zaklade par vyrastkov. Kazdy potom rad zvali vinu za svoju neschopnost na niekoho ineho alebo na narocnost
-
audiotrack
VIP
a ty, tvoji rodičia a starí rodičia ktorí sú starší a ešte k tomu dedinčania je podľa teba dobrá vzorka? Vedia tvoji rodičia a starí rodičia vymenovať vybrané slová alebo určiť základné slovné druhy vo vete? Tu nikoho nezaujíma či to vedia nejakí dedinčania na ulici, ako sa pýtali v televíznych novinách. Oni študovali v časoch československa so silným vplyvom ruštiny. A sú zo školy dobrých 30 rokov, aj ak to v škole mali, niet divu že zabudli. Ty si maturant teraz, ty si to mal v škole v posledných 4 rokoch a máš to vedieť. Na niečom tých maturantov treba preveriť, a hádam nechceš aby sa pýtali otázky čo vedia dedinčania, typu či je "pod" predložka alebo podstatné meno. Takých otázok typu "súc" tam bolo koľko? Jedna? Dve? Boli to len bonusové body, aj keby každý jeden maturant na ňu odpovedal zle, aj tak by zmaturovali pokiaľ by mali dosť bodov v iných, ľahších otázkachFrco napísal:A co je zle na tom, na co sa stazuje? Tiez som v zivote nepouzil slovo SUC (ani neviem co to je), ani moji rodicia a ani moji stari rodicia, ktori su teda vsetci ovela starsi a stari rodicia su este k tomu uplni dedincania, cize tam by som to mozno este cakal. A netusim kto je Hamletova zena. Ak je tam nejaka hlavna postava, tak by som otazku este chapal, ak ale nejaka uplna vedlajsia tak to tam nema co hladat.
v tých novinách sa to pýtali potom aj učiteľky, a tá povedala čo to je. V tom momente som sa rozpamätal, že sme to na škole mali. Takže ste to museli mať aj vy, aj všetci ostatní a tým pádom maturantov nič neospravedlňuje.
zaujimave je ze anglictina je pre nich lahsia ako slovencina ked som pocul tie temy slohov mal som dost neviem ci by som zop seba nieco vysmolil
-
RATZINGER666
Darca
...no presne, na toto som uplne zabudol - preco sa ludia stazovali na tu otazku? to mi chce niekto povedat, ze ludia, ktori idu maturovat z literatury, nepoznaju jedno z najznamejsich svetovych diel a oi. najvacsie, najinscenovanejsie dielo anglickej literatury, ktora sa este k tomu v skolach prebera zvlast?guess.whoo napísal:aj ten Hamlet je vlastne top dielo anglickej literatury a Ofeliu by mal poznat kazdy maturant.
Ja som Oféliu nevedel, Hamleta som nečítal a ani nemám v pláne, celkovo som z povinnej literatúry nečítal dokopy asi vôbec nič.
Na jednej strane to neuznávam, a nemyslím si, že by sa to malo hodnotiť ako vedomosti. Prípadne, nech je tá literatúra oddelená od slovenčiny, a nech nie je na maturite (ako to vypovedá o inteligencii a pripravenosti na dospelosť?), nech je to voliteľné, ako dejepis či estetika. Väčšinu z povinnej literatúry si neprečítam nikdy, lebo ma to žánrovo nezaujíma, aj kopa filmov je skvelých a považujú sa za miľníky, a mne dobré vôbec neprišli. Takto to určite bude aj s literatúrou. Nikto mi nemôže vtĺkať do hlavy, čo sa mi má páčiť, a čo musím prečítať iba preto, že sa to páči niekomu inému.
Vlastne kvôli literatúre som mal na strednej také známky, aké som mal. Darmo som písal diktáty bez chyby, slohy na jednotky a vedel som aj väčšinu "slovenčiny" ako takej. Nevedel som myšlienku nejakého narcistického diela akéhosi šulina z Ruska, dovidenia, o 2 stupne nižšia známka na konci.
Na druhej strane, uvedomujem si, že je to povinné a tak by som si nedovolil sťažovať sa na niečo, čo som mal vedieť a neviem to.
Na jednej strane to neuznávam, a nemyslím si, že by sa to malo hodnotiť ako vedomosti. Prípadne, nech je tá literatúra oddelená od slovenčiny, a nech nie je na maturite (ako to vypovedá o inteligencii a pripravenosti na dospelosť?), nech je to voliteľné, ako dejepis či estetika. Väčšinu z povinnej literatúry si neprečítam nikdy, lebo ma to žánrovo nezaujíma, aj kopa filmov je skvelých a považujú sa za miľníky, a mne dobré vôbec neprišli. Takto to určite bude aj s literatúrou. Nikto mi nemôže vtĺkať do hlavy, čo sa mi má páčiť, a čo musím prečítať iba preto, že sa to páči niekomu inému.
Vlastne kvôli literatúre som mal na strednej také známky, aké som mal. Darmo som písal diktáty bez chyby, slohy na jednotky a vedel som aj väčšinu "slovenčiny" ako takej. Nevedel som myšlienku nejakého narcistického diela akéhosi šulina z Ruska, dovidenia, o 2 stupne nižšia známka na konci.
Na druhej strane, uvedomujem si, že je to povinné a tak by som si nedovolil sťažovať sa na niečo, čo som mal vedieť a neviem to.