Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa Michaelo »

guess.whoo: Ja hovorim o strednej. Na zakladke by to malo byt povinne, nech mas urcite zaklady, hovorim o strednej a maturite.
A tiez ako hovorim, na strednej nemas povinnu maturu z matiky, teda ak nechodis na gympel teda alebo nejaku informaticku.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Veľa ľudí ide z gymnázií na technické školy, kde je zasa matematika potrebná a literatúra maximálne zbytočná. Podobne taká medicína. Ty si z matiky použil násobenie, ja som z literatúry zatiaľ nepoužil nič.
Ty si ako deviatak vedel, že na technickú školu nepôjdeš? Skús sa na to pozrieť aj z pohľadu iných "zameraní." Jednoducho literatúra nie je o nič výnimočnejšia ako akýkoľvek iný predmet, preto by ani maturita z nej nemala mať iné postavenie(povinná vs nepovinná).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

michaelo - vsak prave aj ja hovorim o strednej. na gympli mas povinnu matiku aj literaturu, ale pritom niekomu nemusi vobec sediet a pomoct na dalsej skole alebo v zivote. je to proste tazko rozdelovat a kategorizovat. z celej strednej som na vyske a v zivote vyuzil len jazyky. tak som mal maturovat len z jazykov? co potom ti, co nevyuziju prakticky nic z toho, co sa naucili na strednej? tymto stylom by si urobil maturitu na dobrovolnej baze a uplne by stratila zmysel
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

matika na strednej (nie len tam) nie je o tom, aby si vedel ako vypocitat sinus ci kosinus, ale ma byt o rozvoji logiky a spajani si roznych suvislosti na vyriesenie nejakeho problemu s ktorym sa mozes stretnut v zivote. ci uz ho vyriesis algoritmicky alebo drevorubacsky (sposobom aplikovatelnym iba na tento problem) je potom jedno.
na tie ulohy som sa pozeral a neprisli mi tazke, co sa tyka casovej narocnosti nebudem polemizovat, lebo uz mam prax s ovela tazsimi prikladmi. zaujimavejsie by bolo, keby som ich videl pred 7 rokmi, ked som sam maturoval.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Kód: Vybrať všetko

http://adamzubricky.blog.sme.sk/c/377474/maturitny-list-obycajneho-studenta.html
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Bože, ďalší. Tento aspoň vie písať. Ale každý rok to isté. Mám dva roky po mature, a už mi to lezie hore krkom. :lol:
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

rebuss napísal:

Kód: Vybrať všetko

http://adamzubricky.blog.sme.sk/c/377474/maturitny-list-obycajneho-studenta.html
Niektorí to strašne prežívajú,hlavne takí bifloškovia. Som zvedavý čo budú robiť na výške.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Mne to pride, ze chalan len place lebo prvykrat nebol v niecom najlepsi a samozrejme to nemohla byt jeho chyba.. Ajtak je cela maturita uplne bezpredmetna a po strednej sa ma nikde nepytali, ze kolko som mal % zo slovenciny a podobne. Prajem mu na Vyske nejakeho riadneho profaka z Matiky, tam len moze plakat o neferovosti :lol: .
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

no ja by som si asi na maturách, keby som mal byť teraz na Vašom mieste tohtoročných maturantoch vytvoril menné sloveso od slovesa súc - súcitiť
pretože aj v tom texte bolo ako som si to pozeral zverejnenie, že niečo súc s tou jazvou, čiže gramaticky to bolo správne, že byť s tou jazvou na tvári, no zas ani súcitiť tú jazvu na tvári by až nebolo tak zle myslené aspoň podľa mňa
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Aby som povedal pravdu, ja keď som videl slovo súc, tak prvé čo ma napadlo bolo súci, čo znamená vhodný a nie BYŤ.... Takže to bol trochu blbý chyták, ale bolo by mi jedno čo mám alebo nemám jeden bod, teda ak by som nebol tak blbý, že by som ten bod potreboval na to, aby som zmaturoval :D
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Zdravím maturitné osadenstvo hojka!

Ak máte problémy s prípravou na ústnu časť maturity z anglického jazyka, neviete opísať obrázky alebo ani vetu skĺbiť dokopy, prípadne netušíte, čo by ste k zadaniam mali povedať, skúste http://engeto.com/anglictina/.
Sú tam videá na opis obrázkov špeciálne k ústnej maturite a aj vypracované zadania k témam spolu s cvičeniami na slovnú zásobu.
je to celé zadarmo, stačí sa registrovať. Maturanti v PE si to chvália a učia sa aj pomocou toho.

Pozn: Tento post nie je mierený ako reklama na produkt keďže celá stránka je zadarmo. Pokiaľ by to porušovalo pravidlá fóra (špeciálne bod 11), je na mieste post zmazať.
Účelom príspevku je poukázanie na túto možnosť vzdelávania sa.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Zdravím, som zo školy nejaký ten rok a chcel by som ísť študovať nejaký technický odbor kde je samozrejme častokrát potreba maturitu z matematiky, maturitu ako takú mám no nie z tohto odboru je možné nejakým spôsobom si túto maturitu dorobiť? nemám záujemchodiť do školy a učiť sa tam, matiku čo to viem iba by som potreboval zúčastniť sa skúšok a získať papier je to ešte nejakým spôsobom možné alebo som odpísaný navždy? ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozes absolvovat primacky, ak dava skola taku moznost
tomas147
Star
Star

problém je že prijímačký sa nerobia už skoro nikde a bez nich nenazbieram bez tejto matury dostatok bodov a myslím že cez tu tlačenicu neprejdem..
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

SCIO testy nemôžeš spraviť?
tomas147
Star
Star

xadman napísal:SCIO testy nemôžeš spraviť?
čo som pozeral tak za tento test napr. UK pripočíta iba pätinu bodov oproti maturitnému vysvedčeniu..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Kedy budu zverejnené výsledky z písomných maturít?
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

nič som nevedel
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Tiez som si myslel minuly rok a spravil som lepsie ako som dufal v tom najlepsom sne :D Takze neboj, to das.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...a kde su vsetky tohtorocne staznosti ohladne narocnosti pisomnej casti, na ktore som sa najviac tesil? :(
Napísať odpoveď