Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Re: Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

IN TIME normalne na dobierku, aspon tak tam pise, konkretne z mall chcem objednat a su tam moznosti Štandardné dodanie In Time, Slovenska posta na adresu, alebo aj Štandardné dodanie DPD. A neviem ktore z toho vybrat :)
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Nikdy som nemal problem s dorucenim a to som uz prevzal x balikov od x spolocnosti,avsak najlepsi dojem na mna vzdy spravilo DHL...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

na mna dnes zhodou okolnosti dobre zaposobil kurier zo slovenskej posty, najprv rano mail, potom aj sms s jeho cislom, hned som mu volal ze nebudem doma a ci mi to nenecha na poste, nechal, takze spokojnost :)

take sluzby mail/sms sa nevidia ani pri lepsich kurierskych spolocnostiach a ze si objednavam veci dost casto...
s in time mam tiez dobre skusenosti, ale vela krat pride neoznacena dodavka, nie ze by na tom zalezalo
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak, teraz si chcem objednať nejakú vec z "československého" eshopu.. majú možnosť zaslať kuriérom PPL. Jedná sa asi o nejakú českú spoločnosť (www.ppl.cz), avšak na ich stránke je písané, že je partner DHL. Čiže ku mne na Slovensko to príde klasika prostredníctvom kuriéra DHL?

:)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

cez ppl bezne nakupujem
cez ppl si vies trackovat balik po sk hranice, potom sa nasmeruje na stranku dhl a pride ti dhl kurier
brm
Darca
Darca

To som chcel vedieť, čiže im dávam adresu do zamestnania. S DHL kuriérom si už pomaly tykám! :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja si zas s kurierom z UPS
si ma nechava naschval nakoniec lebo byva vedla v brane a rovno ide odomna domov :D
:arrow:
Prílohy
1.jpg
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Chcem objednat telefon takze neviem co bude z toho naj, neviem na akej urovni je posta ked ide o take baliky ale moc im nedoverujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci Posta, ci DHL, ci In Time, vsade to funguje rovnako. Zalezi od toho ako je balik oznaceny, ze ci je ako krehky, resp. sklo a tiez treba ratat s tym, ze obcas ten balik v aute moze spadnut na podlahu atd... Ale pri nejakom mobile sa nema co stat, aj keby s tymi balikmi hadzali.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Pred pár dňami sme s priateľkou objednávali mobil zo shoppie do balíkomatu s tým, že sme platili priamo v ňom. Úplná spokojnosť :)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

No to pravda, snad to zabalia dostatocne dobre, a dodacia doba bude asi rovnaka tiez. A ten In Time ponuka len balikomat alebo ako? Lebo dost info je tam hlavne ohladom balikomatov
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ved In Time nie je dcerska spoločnosť UPS?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neviem ci je to dcerska spolocnost, ale funguju pod UPS na Slovensku. Treba pozriet na oficialnej stranke.
brm
Darca
Darca

Asi nie.. Intime je rakúska Post International Beteiligungs GmbH. a UPS je holandská UPS Logistics Group International B.V. ale môžu mať dohody o spolupráci.

:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tiez som minule objednaval nieco z ceska tusim ako intime a prislo mi to kurierom UPS. UPS dodanie mam najradsej, lebo ten isty kurier co ma moju domacu adresu chodi aj do prace k nam, a este tak sikovne akurat ked idem na obed, takze si mozem vybrat este cez den v praci.

Inak kupujem dost aj cez zasielkovnu, pomerne lacne a vcelku rozumna rychlost dorucenia. Vydajne miesto mam nedaleko, takze OK. Na balikomat som este nenarazil.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

100x napisane ale tak tiez napisem ze balikomat je uplne pohodicka mam ho 5 min od domu a hlavne cestou s prace, nebyt stlpikov prednim tam to rovn ospravim cez okienko v aute :D.
PPL ako bolo pisane je ceska spolocnost ktora pracuje s DHL :) pred tyzdnom mi doniesli bike a uz mam na ceste aj pumpu na vidlu co mi sice troske nedava zmysel lebo objednaval som zo slovenskeho shopu regnuteho na slovensku :D no nevadi.
A inak je fakt jedno cez ktoru spolocnost to das zalezi od toho uja vodica obcas je tam zly ujco ale vacsinou su ustretovi. Ked davam na domacu adresu vacsinou ich poslem o barak dalej kde mama pracuje v prerobenej skolke tam jej to daju a idu dalej. Paradoxne najvacsi problem je s klasickou postou :D tam ked ma nezastihnu doma tak 3 dni kym sa k tomu dostanem. Ale ten postovi dorucovatel na dodavke tak ten je tiez na urovni UPS DHL a tak pricom vacsinou tam chodi otec bratovho spoluziaka tak ten ked vidi ze mne tak rovno ide k mame do prace :D toho som uz vycvicil
brm
Darca
Darca

Inak, čo som teraz posledný mesiac hľadal na nete rôzne veci do bytu, tak 75% eshopov s koncovkou .sk je v skutočnosti nejaký český eshop podnikajúci aj na Slovensku.

:smt104
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mne sa poslednu dobu oplaca objednavat takmer vsetko z Nemecka. Jednak je to tu rychlejsie (dhl) povacsine ako zo slovenska (svk posta), lacnejsie a nad nejaku sumu (okolo 40eur) davaju aj postovne kurierom zdarma (niektore eshopy). Pri terajsom kurze eur/dolar uz aj ebay stratil svoje caro.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Moze byt ze Intime ma kurierov z UPS, aj ked na stranke maju ze po dohode prevzala firma SPS domestikovu prepravu.

A balikomat som este neskusal lebo nemam to az tak blizko a cena tam a naspat ma vyjde o nieco malo ako kurier takze sa to ani neoplati. A teraz este pri doprave zadarmo uz vobec :D
Ja tak casto neobjednavam cize mna este tak nepoznaju :D

Takze postou asi nie, bud In Time alebo DPD, skoda ze nemaju moznost aj DHL lebo vidim ze s nimi tu mate vela dobrych skusenosti :D

Soviet a odkial objednavas?
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Ci DPD ci In Time (UPS), mam s nimi len dobre skusenosti a to z netu objednavam hoci co a dost casto.

In Time funguje pod UPS, tiez som si to vsimol az nedavno, ked som si objednaval tusim vonavku a pri objednavke som zvolil ako sposob dorucenia UPS a balik mi priniesla dodavka In Time. Stalo sa mi to uz aj opacne, cize je to jedna spolocnost a je to v podstate jedno.

Cez SK postu som si nedal dorucit zatial nic, pretoze dam 3€ za SK postu, kde sa mi balik strati/znici s ovela vacsou pravdepodobnostou ako u kuriera aj ked to das prvou triedou doporucene a kurierovi dam 5€ co nie je oproti spominanym trom euram zavratna suma a mozem byt kludny, ze na 99% mam balik na nasledujuci pracovny den doma a bez poskodenia.

Pri pisani slov "bez poskodenia" som si spomenul na jednu menej prijemnu udalost z minuleho leta. Objednali sme domov televizor cez internet a dany obchod ponukal ako sposob dorucenia iba SK postu a z kurierov iba DHL, kvoli nejakej zmluve s nimi. Kedze televizor stal takmer 500€ nechceli sme absolutne riskovat nejake poskodenie ci stratu na SK poste, tak sme to dali dorucit spominanou DHL. Kurier na nasledujuci den prisiel, balik nam vylozil a kedze 500€ nie je 5€, chceli sme balik rozbalit pred tym, nez ho prevezmeme. Nikdy predtym sme to nerobili, no krabica televizora nebola obalena ziadnou foliou povrchu a dokonca bola na boku roztrhnuta, ako keby ste rukou chytili za tie kartonove rucky a tahali to smerom dole. Pochopitelne sme dostali obavy, ci nebude televizor poskodeny. Kurier tvrdil, ze nie, ze to roztrhnutie krabice sa mohlo stat pri vykladani z kamionu atd., proste nakecaval nam, ze niet sa coho bat. No na nase trvanie sme krabicu teda otvorili a co sme nezistili. Televizor mal krizom po celej uhlopriecke prasknutu obrazovku, ako ked praskne celne sklo na aute. Bolo vidno, ze sam kurier bol z toho sokovany, bol asi novy alebo co, lebo hned sa rozklepal, ze "musime spisat protokol o poskodeni tovaru, kvoli mojej ochrane, lebo sef si teraz bude mysliet, ze som to rozbil ja pri preprave" atd., a ktovie, ci to on aj nerozbil nahodou. Zo zaciatku nas presviedcal, takmer prosikal, aby sme televizor prevzali aj napriek tomu, ze je poskodeny, lebo ze sme rozbalili krabicu co nemozeme (samozrejme, ze sme vedeli, ze to mozeme spravit) a ze si naslednu reklamaciu a vymenu tovaru mame vybavit s danym obchodom. To sme ale samozrejme odmietli. Bol to mlady chalan a ocividne fakt ako kurier pracoval len kratky cas, kedze ani nevedel, ze kazdy ma pravo si balik pred prevzatim za pritomnosti prepravcu skontrolovat a je jedno, ci je to balik za 5€ alebo 1000€. Nakoniec si tam spisal ten protokol o poskodeni tovaru, poprosil nas o podpis, televizor vzal a pokracoval v ceste. Niekedy po 16tej hodine toho isteho dna nam volala menezerka daneho obchodu, chcela vediet, co sa presne stalo a pod., lebo teraz nevie, ci ma riesit kuriera alebo dodavatela, ze kto z nich televizor poskodil. K nam bola mila, ochotne si vypocula priebeh (ne)preberania tovaru a bezproblemov sme na dalsi den mali dodany novy, bezchybny televizor. Ani dodnes neviem, ako to poriesili, ale nejako ma to ani netrapi, kedze to nebol moj problem :D.

Takze neviem, ci na zaklade tejto skusenosti mozem tvrdit, ze DHL by som neodporucal, ale tak ci tak je podla mojich skusenosti jednoznacne najlepsia kurierska spolocnost UPS (resp. In Time) a DPD.
Napísať odpoveď