Slovenska posta vs DPD vs IN TIME
Re: Slovenska posta vs DPD vs IN TIME
A v akej spolocnosti pracuje? 
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pani otazocka. Potrebujem poslat dvere z auta a zadny naraznik plus nejake drobnosti. Ma niekto skusenosti s posielanim takychto veci? Kolko to stoji popripade da sa cez postu alebo treba kurier? Pride pre to kurier domov ku mne ? Vdaka za info
Ja som mal zatial len dobre skusenosti, vcera napriklad DPD, pekne rano zavolal, ze ci budem asi o 10 doma. Aspon, ze to neni tak ako v US co som pocul. Balik nechaju pred dverami, nic netreba podpisovat, neviem si to u nas predstavit.
PPL z ceska na slovensko za 2 dni, tomu sa povie rychlost 
Co je na tom strela? Ved to je uplne normalne.
Raz tu niekto dával screen, kde DHL z Číny do KE odovzdal balík adresátovi do 72 hodín
-
Fabo
Hardcore addict
Minuje som posielal do JAR list do 48h, u tychto spolocnosti normalka.
-
hojko
Site Admin
Slovenska posta - list do anglicka, normalna druha trieda. V stredu na obed odoslane, v piatok doobeda v Anglicku u adresata v malom mestecku.
uplne normalne tak v ramci statu ale nie z cudziny, bezne tolko trva kurier ked si nieco objednas na slovenskuheker napísal:Co je na tom strela? Ved to je uplne normalne.
Ja som minule posielal obalku cez sl. postu 1. trieda do Honk Kongu a doslo to nejak do tyzdna.
A DHL teda nic moc pri doruceni ani nezavolali ani nic, na rozdiel od inych spolocnosti.
A DHL teda nic moc pri doruceni ani nezavolali ani nic, na rozdiel od inych spolocnosti.
-
hojko
Site Admin
Kurier na Slovensku trva jeden den. To znamena, ze ak si v pondelok na obed objednam tovar, tak okolo 16:00 sa dava kurierovi. V utorok rano uz je v depe na odovzdanie a bud pride v utorok rano, na obed alebo poobede. A je jedno, ze ci je to UPS, DPD, Remax, TNT, DHL, GLS alebo neviem co dalsie.
PS: V pondelok doobeda odisiel mnou objednany tovar z Polska, dnes, teda vlastne uz vcera (v stredu) na obed 12:40 mi ho doniesol kurier.
PS: V pondelok doobeda odisiel mnou objednany tovar z Polska, dnes, teda vlastne uz vcera (v stredu) na obed 12:40 mi ho doniesol kurier.
-
Runes
Addict
tak ja mam opacnu skusenost
kamaratka (Kosice) vo STVRTOK RANO poslala 1 triedou list lebo som to potreboval v piatok a doslo v stvrtok cez den
akurat ze o tyzden neskor 
objednaval som raspi2 ked vyslo, poslali mi ho s piestan na dobierku
doslo za 2 tyzdne
a kedze to bola dobierka malo to TN a ani posta sama nevedela dat vyjadrenie ze kde sa stala chyba preco je uz 2 tyzden v tranzite
samozrejme ospravedlnenie alebo aspon dorucenie zdarma moze clovek zabudnut 
BTW som Petrzalka cize ani ziadna horna dolna ze by sem postar netrafil
objednaval som raspi2 ked vyslo, poslali mi ho s piestan na dobierku
BTW som Petrzalka cize ani ziadna horna dolna ze by sem postar netrafil
Ja len potvrdzujem skusenosti vacsiny. So Slovenskou postou mam v poslednych rokoch len dobre skusenosti. Ci uz ide o listy alebo kuriera, cas dorucenia bol vzdy dodrzany alebo bol dokonca kratsi. Posielal som napriklad list 2. triedou (dorucenie 2-3 dni) a prisiel na druhy den.
Co sa tyka kurierov, tak pri objednavani uprednostnujem Slovensku postu. DPD aj UPS u nas este pred rokom fungovali v style, ze kurier volal 5 minut pred prichodom. Od SP prisla rano SMS s kontaktom na kuriera a vzdy sa s nim dalo dohodnut. Neviem ako je to s DPD/UPS teraz, lebo som ich dlho nevyuzil.
Runes: Petrzalka moze byt nevyhodou, urcite maju stovky ak nie tisicky zasielok denne a ak nahodou chyba personal, tak je problem.
//edit: update s pozitivnou skusenostou s DPD: post2196516.html#p2196516
Co sa tyka kurierov, tak pri objednavani uprednostnujem Slovensku postu. DPD aj UPS u nas este pred rokom fungovali v style, ze kurier volal 5 minut pred prichodom. Od SP prisla rano SMS s kontaktom na kuriera a vzdy sa s nim dalo dohodnut. Neviem ako je to s DPD/UPS teraz, lebo som ich dlho nevyuzil.
Runes: Petrzalka moze byt nevyhodou, urcite maju stovky ak nie tisicky zasielok denne a ak nahodou chyba personal, tak je problem.
//edit: update s pozitivnou skusenostou s DPD: post2196516.html#p2196516
Gothar: Môžem ti potvrdiť, že už takmer všetky kuriérske spoločnosti ti už takisto ráno pošlú SMS s kontaktom
-
Fabo
Hardcore addict
Mne od UPS tiez nechodil... vyhoda bola, ze kurier, co mal na starost moju adresu mal na starost aj adresu kde som pracoval, takze stacilo si ho odchytit a presvedcit ho, ze o dve hodiny fakt nebudem doma, a nech mi to da hned a bude to mat z krku.
-
Runes
Addict
-
rocketter23
Medium Expert
Tak moja najnovsia skusenost s DPD vcera o 15:30 poslany balik z ceska (1x1x0,4m okolo 20kg) a dnes predobedom uz zvonil kurier
.
Inac najradsej mam UPS lebo maju sklad cestou domov tak vzdy mozem zobrat balik ak som nebol doma cez den kedze volat sa im moc nechce.
A Slovenska posta tak to je nonsens. Poisteny cenny balik daju prebrat susedovy (ani som to netusil musel som hladat svoj balik), stratene peniaze z dobierky,...
Inac najradsej mam UPS lebo maju sklad cestou domov tak vzdy mozem zobrat balik ak som nebol doma cez den kedze volat sa im moc nechce.
A Slovenska posta tak to je nonsens. Poisteny cenny balik daju prebrat susedovy (ani som to netusil musel som hladat svoj balik), stratene peniaze z dobierky,...
Roxketter a co ked bol balik poisteny? Mylis si pojdem poisteny, doporuceny a do vlastnych ruk. Poistenie je zodpovednost posty za skodu pri preprave alebo stratu. S tym tvojim balikom to nema suvis.
-
rocketter23
Medium Expert
Slovenska posta vs DPD vs IN TIME
Takze to ze kurier necha balik u nejakeho suseda a ja keby som sa nepozrel na net ze ten balik uz bol doruceny tak ani nebudem vediet ze ho prebral niekto? To sa ti zda normalne? Hodnota bola 300€ a poisteny na 500€.
-
hojko
Site Admin
Ty mas susedov, ktori ti nepovedia, ze nieco prevzali??? Pokial nebol balik poslany doporucene vyhradne na tvoje meno, tak nevidim na tom nic nezvycajne, aby to neprebral niekto z rodiny ci susedov, je to bezna prax. Skus si pozriet prepravne podmienky Slovenskej posty, ze ci to tam nemaju napisane, ze co a ako.