Zmena stravy, mierne veganstvo

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
dunno
Star
Star

Zmena stravy, mierne veganstvo

Príspevok od používateľa dunno »

Ahojte,
zacinam nejak priberat, pritom sa dost aj hybem. Navyse, uz mi nejak nechuti stale jest kadejake mastne maso a chcel by som nejaku zmenu. Cital som aj o par ludoch, ktorym zmena stravy na vegetariansku pomohla znizit priznaky pelovej alergie, alebo sa dokonca aj uplne vyliecili. Kedze aj ja som alergik, a uz ma to serie, tak vazne nad tym rozmyslam, ze by som to skusil.
Nie tak radikalne, ze teraz vobec nebudem jest ziadne maso, ale nejak mierne zmenit jedalnicek, jest toho masa menej, obmedzit to.
Je tu ale taky problem, ze napr. varena zelenina mi akosi velmi nechuti, napriklad taka varena mrkva, alebo kapusta, kel... absolutne. Da sa podla vas nejak si nato zvyknut, ze by mi to zacalo chutit ? :D
Ste tu niekto vegetarian ? Alebo viete mi poradit nejake dobre recepty bezmäsitych jedal ? Doteraz sa mi vacsinou vegetarianske jedlo spaja s tym, ze je to nieco, co mi nechuti. A neviem ci s tym sa da nieco robit. Ci som mal jednoducho len vzdy smolu, ze som jedol nieco co nebolo dobre pripravene a preto mi to nechutilo.
S cerstvou zeleninou nemam problem.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zmena stravy, mierne veganstvo

Príspevok od používateľa Hensym »

:nono:

Nejedenie mäsa (a ani jeho obmedzenie) nemá nič spoločné so zdravou stravou, ani chudnutím.
Jedna vec je obmedziť mastne a zle pripravené mäso, druhá vec je sebemenšie vylúčenie mäsa z jedálnička, čo je bullshit.

(Sorry za OT, poradiť ti neviem nijak konkrétne)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak ti mäso chutí, nevylúčil by som ho z jedálnička úplne, ale obmedzil by som len vysmážané veci ako rezne, hranolky, langoše, šišky, atď. Nejaký opečený steak alebo mäsový plátok nie je určite extra nezdravý.

Keď ti nechutí varená zelenina, tak ryža alebo zemiakové pyré si myslím nie je najhoršia voľba ako príloha. Osobne mi však nerobí mäso zjesť len s tou varenou zeleninou. Samozrejme by som na tvojom mieste začal jesť viac ovocia a obmedzil pečivo na minimum - obyčajné rožky a chleba totiž tiež nie sú žiadne delikatesy, čo sa týka ich zloženia a účinku na telo.

Týmito radami sa riadim ja, keďže nechcem podstupovať nejakú drastickú diétu, lebo kvôli váhe to nerobím, akurát som si povedal, že by nebolo zlé si trochu kontrolovať, čo jem a začať sa stravovať trochu zdravšie :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Zamknuté