Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
urcite nebudes robit len veci, ktore sa ti pacia, ale budu tam aj take, ktore ta vyslovene bavit nebudu
vysoka skola je z velkej casti o samostudiu, ak sa prinutis a nie si uplne blby, spravis ju
vysoka skola je z velkej casti o samostudiu, ak sa prinutis a nie si uplne blby, spravis ju
A čo si sa ty zbláznil?! Nedepkárči prosím ťa nad takýmito sprostosťami, si mladý človek, ktorý má celý život pred sebou... máš pred sebou ďalších 80 rokov na to, aby si niečo dokázal a to si myslím je spúúúúústa času. Nenechaj sa nikdy nikým a ničím stresovať v živote, to si zapamätaj, je to veľmi dôležité. Nebuď iba posratá bábka niekomu, ži si vlastný život... Nejde o to v živote byť najlepším, najúspešnejším, najbohatším, najkrajším... atď. Ide o to aby si ten život prežil podľa seba tak, aby si bol v prvom rade ty spokojnýMr-Freek napísal:Trochu odveci otázka ale potrebujem morálnu podporu prípadne pomôcť postaviť sa na pevnú zem myšlienkamiO rok maturujem a nedávno ma chytil neskutočný stres ohľadom vysokej školy a budúcnosti, zaujímam sa o informatiku a aj sa jej venujem. Zapájam sa do kurzov na coursere a taktiež sa hrám s hardwarom a softwarom vlastného počítača. Problém tkvie v tom že sa bojím či budem vysokú školu zvládať a či budem na ňu pripravený, rozmýšľam nad FI MUNI/FIT VUT ale keď čítam rôzne fóra chytá ma depresia
hlavne pretože viem že by som mohol robiť aj viac ale nechcem robiť len to čo musím, ale aj to čo ma baví. Preto strácam čas nad vlastnou facebook stránkou o fantasy, knihami, priateľkou atď..
Je tá vysoká teda naozaj taká ťažká? Treba tak hlboké základy alebo stačí poznať základy programovania a celkovo sa vyznať "povrchne" v PC? Má vôbec zmysel chodiť na vysokú keď sa na to len všetci sťažujú? začínam byť v poslednej dobe veľmi zmetený z týchto otázok a ešte ma aj chytá depresia z dospievania že čo budem robiť po vysokejďakujem za akékoľvek názory
Pozri sa, keď ťa to láka choď na výšku, vyskúšaj to. Tú priamu skúsenosť ti nedá žiadne diskusné fórum ani názor žiadneho človeka. Čo jednému sedí, druhému nemusí... Ja som chcel ísť na výšku, lebo ma to lákalo a tak som šiel. Trošku aj tá vidina väčšieho uplatnenia a peňazí ma hnala dopredu. Po troch rokoch môžem povedať, že mi to niečo dalo a niečo aj vzalo. Budeš sa musieť snažiť, kto sa nesnaží neurobí výšku, poctivo určite nie. Výška nie je pre každého človeka, ale o tom to je.
Takže sa rozhodni čo chceš, no ak ťa to láka tak choď to toho. Si mladý človek, nemáš tým, čo stratiť. Uvidíš, či ťa to bude baviť aspoň z časti a podľa toho sa rozhodneš, čo ďalej.
PS. Svoje koníčky, záľuby, frajerku a kamošov nikdy nestavaj v živote na vedľajšiu koľaj... lebo, keď ti zostane iba práca, budeš v peknej riti... Mnoho "úspešných skrachovalcov" by ti vedelo povedať...
Nemas co stratit. A to ze nemas teraz vedomosti, tak to je jasne, vsak nato tam ides. Miestami nebudes mat cas na nic ine ako skolu, ale tak vsetko sa da nejak prezit.
Plus, treba brať do úvahy aj to, že na internete nájdeš oveľa viac kritiky, než chvál. Pretože tí mumáci, čo to nezvládali, sa potrebujú vyplakať (na internete) a tí, ktorých to bavilo, alebo to dávali s malíčkom v nose na to nemajú ani čas, ani potrebu.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
takú istú dilemu som mal aj ja, keď som prestupoval z UKF na MUNI. Ale ja som si povedal že radšej to skúsiť a vyletieť ako neskúsiť a celý život si to vyčítať. Tá škola je náročná, ale ak jej venuješ dostatok času tak sa všetko dá zvládnuť. Určite to skús a nedepkuj. Základy a povrchne poznať PC samozrejme nestačí, to stačí možno na nejakú akože vysokú slovenskú školu. Ale všetko čo ti treba vedieť ťa postupne naučia. Hlavne si treba uvedomiť, že informatika nie je programovanie. To programovanie je tak 30%, a aj z neho je veľká časť len teoria programovania. Na programovanie a skladanie počítačov ti netreba výšku.Mr-Freek napísal:Trochu odveci otázka ale potrebujem morálnu podporu prípadne pomôcť postaviť sa na pevnú zem myšlienkamiO rok maturujem a nedávno ma chytil neskutočný stres ohľadom vysokej školy a budúcnosti, zaujímam sa o informatiku a aj sa jej venujem. Zapájam sa do kurzov na coursere a taktiež sa hrám s hardwarom a softwarom vlastného počítača. Problém tkvie v tom že sa bojím či budem vysokú školu zvládať a či budem na ňu pripravený, rozmýšľam nad FI MUNI/FIT VUT ale keď čítam rôzne fóra chytá ma depresia
hlavne pretože viem že by som mohol robiť aj viac ale nechcem robiť len to čo musím, ale aj to čo ma baví. Preto strácam čas nad vlastnou facebook stránkou o fantasy, knihami, priateľkou atď..
Je tá vysoká teda naozaj taká ťažká? Treba tak hlboké základy alebo stačí poznať základy programovania a celkovo sa vyznať "povrchne" v PC? Má vôbec zmysel chodiť na vysokú keď sa na to len všetci sťažujú? začínam byť v poslednej dobe veľmi zmetený z týchto otázok a ešte ma aj chytá depresia z dospievania že čo budem robiť po vysokejďakujem za akékoľvek názory
Konečne pozitívne ohlasy
ďakujem za povzbudenie aj úprimné názory. Čo sa týka programovania a skladania počítačov tak mi nejde o to, ale aktuálne sa mi na to ľahko zameriava
informatiku chcem študovať hlavne pretože sa okolo nej točí všetko a ešte viac sa bude a taktiež ma to vždy zaujímalo ako to funguje
ešte raz ďakujem 
[quote="beardie"]urcite nebudes robit len veci, ktore sa ti pacia, ale budu tam aj take, ktore ta vyslovene bavit nebudu
vysoka skola je z velkej casti o samostudiu, ak sa prinutis a nie si uplne blby, spravis ju[/quote]
Velmi generalizovane
Ano, niektore skoly spravi fakt kazdy (nejdem menovat,aby som sa niekoho nedotkol)...ale v pripade tychto skol to potom aj tak vyzera co sa tyka uplatnenia, tz. ides priamo na urad prace a sluzia fakt len na predlzenie mladosti ( to samozrejme plati v sucasnosti aj o mnohych "narocnejsich skolach"...bohuzial). Mno, ale kazdopadne, ja osobne by som napriklad nikdy nedokoncil akukolvek techniku, kvoli matike, ktoru skutocne neviem a nechapem a mohol by som nad tym sediet aj 12 mesiacov v kuse ( o architekture kvoli priestorovemu videniu ani nehovorit, resp o FTVS
). Myslim, ze lepsie je to formulovat inac...treba si vybrat skolu, o ktorej viem ze na nu mam aspon trocha bunky, oplati sa mi ju studovat (aspon trosku
) a budem ochotny jej venovat aspon minimum casu.
vysoka skola je z velkej casti o samostudiu, ak sa prinutis a nie si uplne blby, spravis ju[/quote]
Velmi generalizovane
Nesudoval/nestuduje niekto z vasho okolia Vyuzivanie alternativnych zdrojov energie na BERGu v Kosiciach? Rozmyslam, ze by som na to isiel ale kazdy komu poviem, ze chcem ist na banicku tak mi povie ze radsej neist na ziadnu vysoku. Je to tam naozaj len strata casu?
-
1mato421EN
Novice
caute chodi niekto na STU MTF aplikovana informatika a automatizacia v priemysle ? chcel by som sa spytat ako to tam s tou skolou je kedze o rok maturujem tak aby som vedel naco sa mam pripravit/zamerat atd.. dalej este rozmyslam nad FEI AI alebo Mechatronika.. ale najradsej by som isiel na tu MTF
ano je radsej chod na FEIku to vyuzijes v dnesnej dobe viacz3t napísal:Nesudoval/nestuduje niekto z vasho okolia Vyuzivanie alternativnych zdrojov energie na BERGu v Kosiciach? Rozmyslam, ze by som na to isiel ale kazdy komu poviem, ze chcem ist na banicku tak mi povie ze radsej neist na ziadnu vysoku. Je to tam naozaj len strata casu?
Tá škola konkrétne neviem ako je na tom, no u nás na SPU je tiež odbor, ktorý sa týka využívania OZE a je to strata času. Pokiaľ nevymyslíš mašinu, ktorá vyrobí z hovna liter benzínu za 3 centy, tak to nemá zmysel študovať...z3t napísal:...Vyuzivanie alternativnych zdrojov energie...
-
guess.whoo
Redeemer
ja si myslim, ze to ma perspektivu..vsetci sa teraz tvaria, ze sa snazia najst ine zdroje energie. velke firmy investuju do vyvoja nemale ciastky (aspon na oko)
Zdravím, chcem sa spýtať môžete tu dať linky na hociake školy v cz/sk ktoré robia ešte druhé kolo prijimačiek?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Take tazke si otvorit stranky skol a pozriet si to?
áno budem klikať po jednej škole, po jednej fakulte až kym sa preklikam dokopy k tym 5000 oborom
preto píšem sem, kedže možno ked sem napiše zopar ludi budem mat hned lepši prehlad...
-
guess.whoo
Redeemer
Na akej SŠ studujes teraz? Co ta konkretne zaujima? Pred tyzdnom som dokoncil Ing. v obore o ktory sa zaujimas.1mato421EN napísal:caute chodi niekto na STU MTF aplikovana informatika a automatizacia v priemysle ? chcel by som sa spytat ako to tam s tou skolou je kedze o rok maturujem tak aby som vedel naco sa mam pripravit/zamerat atd.. dalej este rozmyslam nad FEI AI alebo Mechatronika.. ale najradsej by som isiel na tu MTF
Ja študujem mechatroniku na FEI (teraz ešte automobilová elektronika).
Je to pohoda, prístup niektorých ľudí je síce zvláštny ale je tu veľa dobrých učiteľov. Neľutujem že som išiel na ten odbor.
Ak máš nejake otázky tak daj sem.
Je to pohoda, prístup niektorých ľudí je síce zvláštny ale je tu veľa dobrých učiteľov. Neľutujem že som išiel na ten odbor.
Ak máš nejake otázky tak daj sem.
-
audiotrack
VIP
presne tak, má to perspektívu, ale nie na slovensku. Ak chce po škole vycestovať do škandinávie ktorá je v tomto myslení ďaleko pred nami, tak to môže byť dobrý odbor. Bojím sa ale, že to je jeden z takých kde sa nič nenaučí ako kopa iných odborov na kope iných slovenských škôl, a ľudia tam chodia len kvôli titulu.guess.whoo napísal:ja si myslim, ze to ma perspektivu..vsetci sa teraz tvaria, ze sa snazia najst ine zdroje energie. velke firmy investuju do vyvoja nemale ciastky (aspon na oko)
-
guess.whoo
Redeemer
to uz je na kazdom ako s prilezitostami nalozi. moze ist na erazmus prave do skandinavie a potom nikdy nevies...ale nezatracoval by som to