Slovania, Slováci

Diskusie na politické témy...
Dun
Light Expert
Light Expert

Re: Slovania, Slováci

Príspevok od používateľa Dun »

Váňuška, síce by si rád pôsob inteligentne a erudovane, ale tak už sa ťa na pýtali, hoci inak, ale spýtam sa ťa ešte raz: aký druh odborného vzdelania máš, aby si dokázal samostatne posudzovať validitu výskumov z danej oblasti? Ako dokážeš posúdiť, ktorý výskum je na hovno a ktorý spĺňa požiadavky na kvalitnú metodológiu? Lebo ak v danej oblasti kompetentný nie si, tak sa tu zbytočne zastrájaš, lebo tvoj názor má krásnu okrúhlu hodnotu rovnú nule. A keď už tak rád operuješ psychologickými výrazmi (tiež erudícia z Googla?), tak si pozri výskum Krugera a Dunninga, tuším z 1999. Píšu o takých, ako si ty.
Inak argumentovanie vecami z 19. storočia je len haluz, rovno daj niečo o tom, že hystériu treba liečiť magnetmi alebo dačo o flogistone.
A to trapošenie ohľadom práce je len výraz tvojho vlastného slabo zastieraného primitivizmu. Lebo vôôôbec nie je dovolenková sezóna, že? Ani telepráca neexistuje, hehe.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa IvanSk »

Váňuška, síce by si rád pôsob inteligentne a erudovane, ale tak už sa ťa na pýtali, hoci inak, ale spýtam sa ťa ešte raz: aký druh odborného vzdelania máš, aby si dokázal samostatne posudzovať validitu výskumov z danej oblasti? Ako dokážeš posúdiť, ktorý výskum je na hovno a ktorý spĺňa požiadavky na kvalitnú metodológiu? Lebo ak v danej oblasti kompetentný nie si, tak sa tu zbytočne zastrájaš, lebo tvoj názor má krásnu okrúhlu hodnotu rovnú nule. A keď už tak rád operuješ psychologickými výrazmi (tiež erudícia z Googla?), tak si pozri výskum Krugera a Dunninga, tuším z 1999. Píšu o takých, ako si ty.
Inak argumentovanie vecami z 19. storočia je len haluz, rovno daj niečo o tom, že hystériu treba liečiť magnetmi alebo dačo o flogistone.
A to trapošenie ohľadom práce je len výraz tvojho vlastného slabo zastieraného primitivizmu. Lebo vôôôbec nie je dovolenková sezóna, že? Ani telepráca neexistuje, hehe.
Ešte sa ďalej strápňuješ? Čítal si výskumy Kľosova? Každý hlupák vidí že Nečítal .. čo k tomu dodať, to že si si vygooglil prvú vec ktorá je proti Kĺosovi a dal ju sem narýchlo? Aké máš ty vzdelanie ? Zjavne žiadne, keďže nedokážeš prečítať pár výskumov. Ešte že máš google. Vyzývam ťa uveď konkrétnu vec - metodologickú, praktickú, v ktorej Klyosov zlyhal. V čom sa konkrétne mýli? Dokážeš to? Alebo budeš ďalej mlátiť prázdnu slamu?

Som zvedavý. Pretože tvoj všeobecný článok o tom že nejakí "vedci" sa vyjadrili ku Kľosovi mi nestačí, ak chceš faktografikcy argumetnovať a vyvracať musíš to aj vedieť, potrebuješ poznať fakty, ty si nijaký nenapísal a to ma nasralo a serie ďalej, nedokážeš zo seba vypotiť nič. Aboslútne nič. Skopírovať článok z internetu dokáže každý ... ale pochopiť o čom daná osoba píše a kde robí chyby je vec druhá. Jediné čo si dokázal je skopírovať akési vyjadrenie ale nie vyvrátiť zistenia Kľosova.

Všetky tvoje reakcie sú ad hoc a nie k téme.

takže si to zhrňme

1. na moje predložené vedecké publikácie prof. Kľosova si tu postol článok v ktorom sa spomína že akísi "ruskí vedci" kritizujú Kľosova za čo ale nevieš inak by si to tu rozpísal.

2.
ale spýtam sa ťa ešte raz: aký druh odborného vzdelania máš, aby si dokázal samostatne posudzovať validitu výskumov z danej oblasti?
To sa ja pýtam Vás všetkých čo tu chodíte a splietate v téme o konšpiráciách že ľudia ktorý pijú napr. MMS pijú Savo, pričom Vám chýbajú základné znalosti chémie na úrovni 6- taka základnej školy /čo je hanba/ neviete aký je rodziel medzi chlórnanom a chloritanom, odkiaľ viete posudzovať tieto veci keď väčšina z Vás nemá vyštudované odbory ku ktorým sa vyjadrujete?

3.
.Ako dokážeš posúdiť, ktorý výskum je na hovno a ktorý spĺňa požiadavky na kvalitnú metodológiu?
Pretože zatiaľ čo ja som predložil niekoľké výskumy Kľosova ktoré som si aj prečítal a naštudoval ty si predložil ohovárací článok bez akýchkoľvek faktov len s tým že nejaké autority jeho prácu odsudzujú.

4.
Ty nemáš šajnu o fungovaní sveta a histórie ako takej. Na akom základe je podľa teba založená história rímskej ríše a antického Grécka? Azda nie na "autentických knihách" z daných storočí? Odkiaľ historici vedia o púnskych vojnách a starom Ríme? Snáď len nie z archeologických nálezov?

Pre každého kto nieje odrezaný od reality si smiešny. Dejiny atického Ríma a Grécka sú dokonca pozliepané z neautentických záznamov napísaných údajne 2, 3 ,4 stročia pozadu a to dokonca je matematicky vedecky dokázané že neexistuje vedecky overiteľná listina z pred 11 str. žiadna, metóda vďaka chybám datovania nedokáže potvrdiť autenticitu dokumentu z pred 11 str. n.l.

To len tak na okraj, je zaujímavé že ty veríš bájkam o rímskej ríši z pera autorov, ktorí to písali dávno po jej zániku ako by to zažili ale neštítiš sa nazývať autentické dokumety z 19 str. za citujem "haluz a histériu". Diderot, Regnard, a kopec ďalších boli Hysterici a písali spolu s Voltairom halucinácie keď tvrdili že Turci a Tartári rozpávajú slovanským dialektom, zatiaľ čo anonymusova kronika je pre teba autentické svedectvo. Gratulujem ti k tomuto poznaniu. Za to by si mal dostať najvyššie štátne zombícke vynamenanie.

Myslím si že o kognitívnej disonancii písali mnohí psychológovia aj pred 19 str. a na tých by si sa mal orientovať zasa ty. Si totálne nekonzistentný a je to aj vidieť.
O čom sa tu dá s tebou baviť? Keď si tie veci naštuduješ potom sa ozvi. Inak je to zbytočná strata času, v podstate som len poskytol zdroje ktoré žiadal Hughito nemám za potrebné sa tu doťahovať s niekým kto si myslí že dokáže rýchlym googlovaním cez prizmu autority zodpovedať všetky otázky na tomto fóre. Želám ti veľa úspechov. Pokojne možu byť všetky moje príspevky zmazané od toho so zdrojmi. Ten jediný som tu chcel postnúť.
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

tl;dr, odpoveď na moju otázku tam po zbežnom pozretí nevidím, takže to považujem za tvoje priznanie, že sa len hraješ na odborníka a vieš o tom prd, väčšinou tu iní ľudia citujú odborníkov a nie sa na nich hrajú. Inak je evidentné, že neovládaš ani základy vedy a filtrovania zdrojov, takže VŠ nemáš alebo len nejakú na riť.
Inak fajňe manipuluješ a svojvoľne mi vkladáš do úst, Goebbels by mal radosť. Takže nazdar, ozvi sa až budeš schopný odpovedať a nie iba biť slamených panákov.

PS: zdá sa, že iní na teba príliš nereagujú, asi ťa už poznajú lepšie a tvoj "argumentačný" štýl, tak ťa ani ja už nebudem kŕmiť :))
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aryan Angel, kali a iní neonacisti tú viackrát šírili demagógiu o Slovákoch/Slovanoch, o ich "starosti." Ich najnovší, akože tromf, spočíval v dezinterpretáciách napr. Ferákovho genetického výskumu.

Na margo týchto nezmyslov jeho vyjadrenie:

Praví Slováci z genetického hľadiska vôbec neexistujú
Na otázku, do akej haploskupiny patria „praví Slováci“ odpovedá celkom jednoznačne. „Praví Slováci z genetického hľadiska vôbec neexistujú – Slovák alebo národnosť je pojem kultúrny a s genetikou v európskom kontexte nemá nič spoločné."
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Nepamatam si, ze by som tu niekedy siril Ferakov geneticky vyskum a ani som nejak extra neobhajoval autochtonnou teoriu slovanstva, popravde ma to ani nejak extra nezaujimalo a nepovazujem pre mna za dolezite ktora z tych teorii je pravdiva a na akysi panslavizmus (za ktory sa vacsina slovenskych nacionalistov bije do prs) mam tiez svoj nazor.

Ale pravda je taka ze haploskupina R1a je rozsirena hlavne medzi narodmi hovoriacimi slovanskymi jazkykmi, vratane Madarov, ktory su z genetickeho hladiska tiez slovania (pozri Cavalliho Sforzu a jeho zavery) a prevazuje prave spominany R1a, co dava zmysel aj geograficky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

karmista: Povedal "nejaký dedo"? A za označenie "neofašista," navyše skomolené, ďakujem. Tak ma ešte nikto nenazval.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nie sme Belgicko alebo Francuzsko, ci Velka Britania a nemame problem s tym, ze by nam obcania odchadzali bojovat do Syrie a potom sa este viac radikalizovani, ale uz aj vycviceni, vracali spat domov. No aj na Slovensku mame rovnako rozmyslajucu skupinu ludi, ako ti moslimski fundamentalisti z puste, avsak nasi obcania odchadzaju zabijat Ukrajincov v mene Ruska a to uplne beztrestne. Zda sa, ze policia, SIS a sudy s nimi nic nerobia. Do kedy? Pokial sa nevratia na Slovensko a nezacnu tu budovat militantne teroristicke skupiny a zabijat nepohodlnych ludi?
https://dennikn.sk/blog/slovenski-zoldn ... kocurkovo/
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

tak toto su praví Slovania :D jedným pomáhajú ale druhých im nevadí zabíjať. Či už nie sme jeden národ? :D len si myslím že toto pre Benčíka nedopadne dobre. Aspoň robí záslužnejšiu prácu ako všetci politici dokopy v ''boji'' proti extrémizmu. Aspoň že Sulík to dnes v debate spomenul.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pekný prehľad. Kolaboranti a ruskí agenti na Slovensku museli vidieť na červeno od zlosti, keď si to čítali...
https://www.aktuality.sk/clanok/533727/ ... laj-nazor/
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

ephramko, fakt uzasny a uplne skreslujuci, vzdy su tam zaujato vybrane krajiny...

1. USA, Kuba a Cesko su na tom rovnako... dokonca Slovenka sa doziva o rok viac ako Brunejcanka... cize to neodzrkadluje len zdravotnu starostlivost a zivotnu uroven...

6. preco su tam neni spomenute USA a Cina, porovnavat slovensku a cesku armadu s ruskou je trosku mimo...

7. vzdelanie, ak su Rusi naozaj tak primitivni tak odkial maju rak. motory, jadr. elektrarne/bomby a pod?
V USA mali velku zasluhu von Braun a spol... kto pomahal Rusom?

nechce sa mi to vsetko citat a dohladavat, musim padat ale mozem s cistym svedomim napisat, ze polka je blbost...

ephramko, zatial som len kolaborant ale chcem sa stat agentom :D :D :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

1. No a? Tak je to dobrá správa pre Brunejčanky...alebo hanba pre naše korupciou prežraté slovenské zdravotníctvo? Nič to nemení na fakte, že sa Rus dožije o 8 rokov menej ako Slovák a o 16 rokov menej ako Španiel (najlepšie v EU).

6. Žeby preto lebo na Slovensku nikto triezvy netvrdi, ze by sme mali vystupit z EU, NATO a vstupit do Činy?
ArkanoviTigrovi napísal:porovnavat slovensku a cesku armadu s ruskou je trosku mimo
Neporovnávajú sa armády, ale výdavky na armádu z pohľadu HDP krajiny a percent štátneho rozpočtu. To je dosť sakra veľký rozdieľ. A ak si narážal na to, že sme malinká krajina a nedá sa to porovnávať s takým gigantom, ako je Rusko, tak ta ubežpečujem, že existujú malinké krajiny, ktoré milujú militarizmus.

7. Čiže kvôli von Braunovi je 137 amerických univerzít v TOP500 a len 3 ruské? To čo už je za argument?! Nehovoria o tom, že sme v EÚ, naša mládež môže študovať na 201 európskych univerzitách, ktoré sú v TOP500...oproti iba 3 ruským. Veď to je strašná hanba.
A odpoveď na tento tvoj výkrik do sveta
ArkanoviTigrovi napísal:kto pomahal Rusom?
ktorý nemá nič spoločné s aktuálnou kvalitou ruských univerzít je, že či Rusi nezadržali žiadných nacistických vedcov, nezískali žiadne nemecké technológie? A tiež by som si čo to pozisťoval o ruských agentoch a vojenskej či priemyselnej špionáži v USA.

:wink: A čo, k ďalším bodom nebudeš reagovať? Či tie ti nezapadali do šablóny a nebol tam žiaden von Braun, ktorý by raketovým argumentačným výbuchom dokázal zmazať fakt, že univerzitné vzdelanie má aktuálne v Rusku mizivú úroveň v porovnaní so vzdelaním v EU?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

1. to neni dobra sprava pre Brunejcanky a zla vizitka slovenskeho zdravotnictva, zisti si nieco o Bruneji a potom zadri takyto nezmysel...
6. nic nove si mi nepovedal ale odpovedz mi preco neporovnavali napr. USA, Cinu a Rusko? lebo im to nevyhovovalo...
7. nepochopil si ma, Rusko nema kvalitne univerzity co je hanba... ale napr. ohladom zbrani je na urovni USA, ako je to mozne? jednoducho mi odpovedz a nevypisuj nezmysli cez pol strany...

mne to nezapadalo do sablony? ak si si nevsimol tak autorovi clanku tam vela veci nezapadalo, preto je tam ten zaujaty vyber krajin na co som narazal... vecer ked budem mat viac casu tak sa o tom mozme bavit...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ArkanoviTigrovi napísal:nepochopil si ma, Rusko nema kvalitne univerzity co je hanba... ale napr. ohladom zbrani je na urovni USA, ako je to mozne? jednoducho mi odpovedz a nevypisuj nezmysli cez pol strany...
A ty si zjavne nepochopil cely ten clanok. Slovensko je jeden z federativnych statov USA alebo co? Ten clanok je o myte, ze v Rusku sa vraj maju ludia lepsie, ako sa my mame teraz. Preto by sme mali vystupit z EU a pozvat sem zase Rusov. Pritom realita je taka, ze teraz ako sucast europskeho spolocenstva sa maju Slovaci lepsie, nez sa maju Rusi v Rusku. Dokazuju to mnohe statisticke udaje: dozivame sa vyssieho veku, mame nizsiu dojcensku umrtnost, menej ludi pacha samovrazdy, menej zien chodi na potraty, je tu bezpecnejsie, su tu mensie rozdiely medzi bohatymi a chudobnymi, nasa mladez ma moznost dostat kvalitnejsie vzdelanie, ako ta ruská, priemerny Slovak zaraba viac ako priemerny Rus a disponuje vacsim majetkom... Zaujimavym ukazovatelom by bol urcite aj pocet ruskych obcanov zijucich v krajinach EU, pripadne s dvojitym obcianstvom v porovnani s obcanmi EU zijucimi v Rusku.
Co ma spolocne (ne)kvalita ruskych ci americkych zbrani s tvojou zivotnou urovnou (Slovaka zijuceho na Slovensku)???!!! Preco celu diskusiu musis zhadzovat do roviny, hej chlapi, dole gate a podme si zmerat, kto ma vacsieho?

PS: Áno, Rusom sa darí stavať loďky na jednotku, špeciálne tie lietadlové su obzvlásť kvalitné. :lol:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ephramko, tie pozitiva co si tu vymenoval... vdacime za ne EU a zapadu? alebo ak by sme porovnali ČSSR a ZSSR tak by to bolo podobne ako ked porovname terajsie Slovensko a Rusko?

ziadne porovnavanie bez gati... tu ide o to, ze zbrojarstvo a vesmirny program sa vzdy snazili ziskat najlepsie mozgy... a mne sa zda, ze Rusko za USA az tak nezaostava, cize to porovnanie univerzit a realne vysledky su 100 a 1...

lodky, vidis... zase lietadielka maju v USA 3-4x drahsie aneda sa povedat, ze lepsie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To bude asi potom nejaký módný výstrelok, že sa všetcia túžia po tom sťahovať do tej zlej Ameriky, ale nikto sa nechce sťahovať do toho dobrého Ruska.
Aj tí Rusi samotní sú hlupáci, keď na každej vedeckej platforme stretneš v reprezentácii USA rusky znejúce mená.

Aj toho sprostého Belenka, ktorý čmajzol Lišku sa spýtali, či nechce ísť späť domov za rodinou a povedal, že na ňu je*e.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ja sa do Ruska stahovat neplanujem... len mi vavia clanky, napr. tohto pana Mesika, ktory si povybera len to co mu vyhovuje... obcas mi to pripada ako keby som cital rude pravo, len si zapad a vychod vymenili ulohy...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ArkanoviTigrovi napísal:ephramko, tie pozitiva co si tu vymenoval... vdacime za ne EU a zapadu? alebo ak by sme porovnali ČSSR a ZSSR tak by to bolo podobne ako ked porovname terajsie Slovensko a Rusko?
napisal by som to inak
aj napriek 41-rocnej mentalnej a 21-rocnej fyzickej okupacii nasimi vychodnymi bratmi sme sa (nastastie) nedostali na ich uroven
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Od Ruska co najdalej, je to a vzdy bola tvrda diktatura. Ci uz za cara, za vlady "proletariatu" ci teraz za Putina ktory chrani "chrbat" spriaznenym miliardarom za co sa mu oni odmenuju "darcekmi". Slovensko vzdy bolo spolocenskou,kulturnou a hlavne politickou sucastou stredoueropskeho priestoru ktore s Ruskom nemalo skoro nic spolocne. Ohladom skorumpovanych pomerov odporucam tuto zaujimavu knihu http://www.vydavatel.sk/kniha/nic-neni- ... o-je-mozne
Rusko je hospodarsky zaostala krajina s nizkou zivotnou urovnou, ktora jedine co dokaze je exportovat nerastne suroviny a vyrabat druhotriedne zbrane.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie napísal:napisal by som to inak
aj napriek 41-rocnej mentalnej a 21-rocnej fyzickej okupacii nasimi vychodnymi bratmi sme sa (nastastie) nedostali na ich uroven
neda sa nesuhlasit... ale narazal som na to, ze na vyssej urovni sme boli uz davno predtim ako sme sa vydali zapadnou cestou...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ehm, na raketovy motor mal pan Koroľov pomocnikov od von Brauna
Korolev was commissioned into the Red Army with the rank of colonel in 1945; his first decoration was the Badge of Honor, awarded in 1945 for his work on the development of rocket motors for military aircraft. He was among the experts flown to Germany to recover the technology of the German V-2 rocket. The Soviets placed a priority on reproducing lost documentation on the V-2, and studying the various parts and captured manufacturing facilities. That work continued in East Germany until late 1946, when 2,000+ German scientists and engineers were sent to Russia through Operation Osoaviakhim. Most of the German experts, Helmut Gröttrup being an exception, were engineers and technicians involved in wartime mass-production of V-2, and they had not worked directly with Wernher von Braun. Many of the leading German rocket scientists, including Dr. von Braun himself, surrendered to Americans and were transported to the United States as part of Operation Paperclip.
no a reaktor tiez mozno napozerali v Nemecku a doviezli si ludi, alebo sa aj tam prejavila KGB s technologickou a vedeckou spionazou, aj ked ta vrcholila az so studenou vojnou.
Napísať odpoveď