Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Príspevok od používateľa test »

Skusal niekto z vas Uber? Funguje uz aj v Bratislave. Vo svete je oblubenym, ale taxikari ho nenavidia. Co na to hovorite?

http://www.etrend.sk/technologie/vyskus ... menej.html

Upraveny nazov temy.
kinjeril
Numline1
Light Professional
Light Professional

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa Numline1 »

Nainstaloval som, v meste som videl jedno auto, v Raci ani jedno, takze zatial neviem posudit. Uvidime cez vikendovy vecer v meste :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kedze je tam zdlhavejsia registracia, ak chces jazdit, tak treba pockat este. Sluzba sa v BA len teraz spustila. Bude zaujimave sledovat jej uspech ci neuspech u nas.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zaujimalo by ma, v akom rozsahu okolia to zobrazuje dostupne auta, mozno som iba pozeral zlu cast mesta (Ruzinov, pri Tomasikovej).
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ako su natom ceny?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ako sluzba to je super vec, je to online, nikto ta nemoze odrbat ako to maju vo zvyku taxikari na cudzincoch...

ALE, treba si uvedomit, ze ten clovek neplati tolko statu co normalny taxikar, cize stat prichadza o peniaze... Vo francuzsku to maju kusok inac taxikari, oni tam maju vraj aj nejake specialne poistenie, ktore sa vztahuje aj na pasazierov, to cez UBER asi tazko...

Cize je tam pre aj proti...

Na margo tychto sposobov dopravy, v sobotu cestujem na Slovensko z IT a beriem so sebou ludi cez blablacar... preplatia mi komplet cestu...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

stiahol som pre ios ze co to zac no hned pytalo cislo kreditky zadat v pohode je to nutne pri reg?
Retne
Darca
Darca

Trussardi napísal:stiahol som pre ios ze co to zac no hned pytalo cislo kreditky zadat v pohode je to nutne pri reg?
ano v tomto je to super, ze to ide len takymto sposobom... ziadne platby na ruku u sofera... neboj nic
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Precitaj si Trussardi clanok co som dal hore, mas tam vysvetlenu tu kreditku.

Podla mna Retne nejaka dan co platia taxikari a co neplati Uber je smiesne cislo, ktore nijak neovplyvni chod Slovenska. Vsak len na samotnom CT v Piestanoch sa podla mna ukradlo viacej penazi ako je rozdiel medzi Uberom a taxikarmi co platia dane. Okrem toho mas kopec taxikarov, ktori taxometer ani nezapnu, najma pokial ich poznas a jazdis s nimi castejsie.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

som myslel ze sa vybera moznost platenia az pri zvoleni jazdy.. http://mobilmania.azet.sk/clanok/107372 ... bratislave
Retne
Darca
Darca

test napísal:Precitaj si Trussardi clanok co som dal hore, mas tam vysvetlenu tu kreditku.

Podla mna Retne nejaka dan co platia taxikari a co neplati Uber je smiesne cislo, ktore nijak neovplyvni chod Slovenska. Vsak len na samotnom CT v Piestanoch sa podla mna ukradlo viacej penazi ako je rozdiel medzi Uberom a taxikarmi co platia dane. Okrem toho mas kopec taxikarov, ktori taxometer ani nezapnu, najma pokial ich poznas a jazdis s nimi castejsie.
Jasne, kazdy vie ako to bohuzial na Slovensku chodi... je dost mozne ze najvacsi pouzivatelia UBERu budu dnesni taxikari :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pascalwb napísal:Ako su natom ceny?
Podla TA3 tusim to testovali a ceny su udajne priblizne POLOVICNE.

Mozno to bude krute, ale porovnal by som to k obchodom, kamenne tiez musia platit viac, aj za prenajom predajne, viac zamestnancov, eshop nie, preto ma eshop nizsie ceny - no zakazeme teraz vsetky eshopy? MHD je tiez lacnejsia, zakazeme MHD? Mohol by som pokracovat napr. bicyklami, aj tie mozu znizovat prijmy DPH od taxikarov, ale uz nechcem prehanat.

BTW - ono sa to len rozbieha, navyse je to teraz zdarma, takze tazko sa to da momentalne objektivne hodnotit.
Retne
Darca
Darca

Dreamer napísal:Mozno to bude krute, ale porovnal by som to k obchodom, kamenne tiez musia platit viac, aj za prenajom predajne, viac zamestnancov, eshop nie, preto ma eshop nizsie ceny - no zakazeme teraz vsetky eshopy? MHD je tiez lacnejsia, zakazeme MHD? Mohol by som pokracovat napr. bicyklami, aj tie mozu znizovat prijmy DPH od taxikarov, ale uz nechcem prehanat.
Uz ani len k obchodom by som to neporovnaval no a k tym ostatnym veciam... :sok:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

A preco nie? Myslis ze MHD neznizuje zisky taxikarom a nasledne prijmy statu v podobe DPH? UBER je len medzistupnom v doprave, ktory nie vsetci su ochotni akceptovat, dotaraz to bolo, tlac sa v buse alebo si priplat za taxik, no teraz je moznost kompromisu, pohodlie taxiku a cena medzi taxi a busom.

U nas napr. si taxikari za par metrov navyse - DOSLOVA, uctuju +2€, vsetci, takze UBER vitam.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

brat je taxikar a povedal, ze pri takych sadzbach (minimalne jazdne 1,20) nema uberista Kosiciach velku sancu zarobit si. takze pre zakaznikov sice fajn, ale pre soferov... cista financna samovrazda
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

preco samovrazda vsak nikto ich do toho nenuti to robit pod uberom
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Retne napísal: ano v tomto je to super, ze to ide len takymto sposobom... ziadne platby na ruku u sofera... neboj nic
Pri registracii sa zadava cislo kreditky, povolujes pristup ku kontaktom, spravam, povolujes nakup v aplikacii, pristup k fotkam... Nie je to nebezpecne? Nie je to zneuzitelne?
Zadavat v neakej appke cislo kreditky... h?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Retne napísal:Vo francuzsku to maju kusok inac taxikari, oni tam maju vraj aj nejake specialne poistenie, ktore sa vztahuje aj na pasazierov, to cez UBER asi tazko...
Na Slovensku pokial sa nemylim, ak vozidlo ma PZP, tak vsetci ludia, ktori su v danom momente v poistenom vozidle nachadzaju su poisteni. Opravte ma, ak sa mylim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: Tiez mam ten pocit, ze PZP sa vztahuje na vsetky osoby v aute.
Napísať odpoveď