Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak to ani ja nie :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Fabo napísal:
samozrejme sikovnik ktory nechape, ze bukovec nie je v ramci mesta je tiez problem, ale to je druha vec.
najprv som si precital iba OP prispevok, hovorim si ze zakaznik je kkt... a potom citam reakciu easy taxi, to je dačo teda :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

K Easy, myslim ze vsetky tie reklamy 3€, ci 2.90€ je cisto klamliva reklama a ako taka je skor protizakonna ako UBER IMHO, ak by mali tam mali "od 3€", to by bolo OK, no staci doslova par metrov mimo ich zony a hned zapocitaju aj dvojnasobok.

Konkretnu konverzaciu som nenasiel, ale na FB som nasiel par dalsich perliciek, fotit sa mi nechce, je to verejny profil, snad teda mozem zacitovat, je mozne ze par slov zrusi filter, urcite si ich domyslite:

"Števik Fečko Najhorsia taxisluzba aka kedy existovala!!Dispecerky su horsie ako soferi..a po skusenosti ako ma poslala do pi*i,to iba svedci o inteligencii.Nevychovane,arogantne,netrpezlive a koktave hlupane,ktore Kosice zdaleka ani nevideli,nie este zeby ich poznali.Humus!
19 september, 15:05 · Páči sa mi to · 4"

"Martina Tintina Nikdy viac...od dispeceriek po soferov...nevychovanci arogantny....od a po z...vymenit komplet personal alebo zrusit celu taxisluzbu.maximalna nespokojnost po kazdej stranke.hanba
19 september, 15:02 · Páči sa mi to · 3"
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa všetkého to osočovanie a vulgárne nadávanie na FB profile teda nebola jednorázová záležitosť.

Nechápem, ako ešte dnes môže taká taxislužba existovať. By som s nimi nešiel, ani keby mi za jazdu zaplatili :smt018
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ono toho je viac, len som vybral tie 2 reakcie, profil je verejny, nie je nutne ani byt prihlaseny na FB.

Inak ma napadlo, ze je to dost divne, ci je to pravda a ci to nie su reakcie konkurencie, kto vie, ale je dost divne ze to aspon nezmazali alebo sa neospravedlnili.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Fabo napísal:samozrejme sikovnik ktory nechape, ze bukovec nie je v ramci mesta je tiez problem, ale to je druha vec.
to že v rámci mesta je tiež dobrá chobotina...
- odvezieš sa na nejakú ulicu v rámci mesta a mestskej časti, máš to za 3€
- odvezieš sa na nejakú ulicu o 20 metrov vzdialenú od tej prvej, v rámci mesta a v rámci tej istej mestskej časti, ako v prvom prípade a máš to za 5€

Jazero je toho skvelým dôkazom. Prečo? Nikdy som sa nedozvedel...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Cennik hovori takto,
3 € - 1 adresa v Košiciach
+ 0 € - výstup na požiadanie po ceste
+ 1 € - každá ďalšia adresa v rámci mestskej casti
+ 2 € - každá ďalšia adresa v Košiciach
takze ak ti dali 5 eur v ramci KE, tak isli nad ramec cennika. Toto sa mi ale este nestalo, isiel som uz aj Centrum-Tahanovce-KVP a cena bola taka ako mala byt.

No a ze preco nimi ludia jazdia? No... lebo je to lacne. A sice su aj dalsie lepsie spolocnosti s podobou cenou, ale holt bol Easy Taxi prvy s pausalnou cenou a naviac maju dost vela taxikov, takze ich je aj vidno, cimpadom si na nich clovek lahsie spomenie.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Krásna n Hornádom - oficiálne mestská časť KE za 5€
Odvez sa na Talinskú ulicu na Jazere - za 5€ a odvez sa na nejakú inú ulicu na Jazere - za 3€, dokonca, že vraj už aj pred OC Važec, čo je konečná električiek na Jazere vozia za 5€ - všetko je to v rámci KE bez toho aby si prešiel za tabulu KE
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tiez sa mi stalo par krat ze dispecerka bola sprosta do telefonu, zrejme je ich tam viac

ale k teme

http://www.zive.sk/clanok/108315/uber-m ... -taxikarov
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ako je to s uberom a platením daní?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:Ako je to s uberom a platením daní?
Ak funguju na Slovensku podobne ako v celom svete, tak neplatia nic. Tu maju mozno len nejaku pobocku ktora sa im stara o reklamu a ine hluposti. No peniaze koncia niekde na bermudach...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo napísal:Cennik hovori takto, ...

takze ak ti dali 5 eur v ramci KE, tak isli nad ramec cennika.
Neviem uz presne ako to maju oni, ale ini tiez slubuju 3€ vramci mesta, ale vedla vodica su nalepene podmienky na papieriku a tam maju rozpisane lokality, ktore su podla nich mimo mesto, este tusim zvyraznene.

Takze sa tak bezne stane, ze cez cele mesto sa plati 3€, ale takych 10-20 metrov "za hranicami" sa plati 5€, aj ked vzdialenost moze byt kludne patinova, takze ti "stastlivci" ktori byvaju o par desiatok metrov za hranicou, sa skladaju tym ktori byvaju vramci hranice. Ja by som mal chut ist na kraj mesta, odviezt sa az k mojej adrese cez cele mesto, tesne pred hranicu kde to je za 3€ a nedat mu ani tringelt, ako protest, tymto sa dostavam spat k teme....

...Dnes v spravach RTVS, protest taxikarov, dalsi blok, predstavenie UBER, ako som pisal, je to hlavne reklama pre UBER, o ktorom sa takto dozvedia aj ti, ktori o nom doteraz nepoculi, alebo nevedeli podrobnosti, UBER navyse 50%-zlavou tuto bezplatnu reklamu zvyraznil. Absolutne zly a nepremysleny krok taxikarov.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Dreamer

Byt ticho a nechat uberu volnu cestu sa rozsirovat nie je riesenie. V Fr je uz zakazany a doslo k tomu len kvoli strajkom...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze ak zakazu UBER, tak pride ina apka, alebo stranka, ved take uz boli predtym, no a tam to akurat nebude tak bezpecne, teda ani UBER nie je 100% bezpecny, ale to ani taxi. Cigarety dokazatelne skodia zdraviu, ale nazakazali ich, prave preto ze by neprinasali dane a na ciernom trhu by mohli byt nekontrolovane a nebezpecne. Tak isto taxi prispieva do rozpoctu, tak niekde UBER blokuju, ale niekde si uvedomili, ze je lepsie mat jeden kontrolovatelny UBER ako stale par novych malych nekontrovatelnych a ovela rizikovejsich sluzieb.

Taxi sa s tym musia vysporiadat, tak ako vsade inde, to by sa mohli zakazat bicykle, kedze sa za ne neplati dan a tiez skodia taxikom, ci zakazat vozit inych pasazierov v aute ako rodinu a pod...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Lebo je tu taká hypotéza, že aj pre spotrebiteľa je dlhodobo lepšia spravodlivosť na trhu ako teraz hneď nižšie ceny postavené na podvode.
https://dennikn.sk/253413/preco-by-sme- ... v/?ref=tit

suhlas

teraz este aby sa spamatal danovy urad a budem spokojny
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

podla mojho nazoru ma zakaznik pravo si vybrat.

je predsa moja vec, ci chcem zaplatit viac a odviest sa taxikom, kte bude (teoreticky) spolahlivy vodic, s licenciou, keby sa cokolvek stalo, tak je on zodpovedny.

alebo sa rozhodnem ze chcem radsej usetrit a na vlastne riziko sa odviezt cez uber...

preco by mal v tomto za mna rozhodovat stat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Preco? Pretoze vsetky zarobkove cinnosti su regulovane, resp. kontrolovane a ak to niekto obchadza, tak podnika na cierno. Ja taxikarov velmi nemusim, ale v tomto maju pravdu. Ak som to dobre pochopil, tak im nejde o zakaz Uberu, ale o to, aby aj jeho vodici a auta museli splnat rovnake podmienky ako taxikari. Idealny stav by bol tak niekde medzi - mat vodicov s licenciami, ale objednavanie, platby a kontrola trasy by prebiehali transparentne cez smartphone.
Ved sa skus vzit do situacie poctiveho taxikara: kupis si auto (a chodis s nim kazdy rok na STK a EK), zabezpecis si koncesiu (pre to musis ist na psychotesty a lekarsku prehliadku), musis posobit pod nejakou firmou, z trzby platis dane a potom pride skupina ludi, ktori to maju na haku a zacnu jazdit za menej ako su tvoje naklady.
Taxiky cez Uber su buducnost, ale vodicov treba dat na jednu uroven s taxikarmi.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

ja som teda este taxikara, ktory by mi dal blok (a platil dane) nestretol.. a to som v BA 6 rokov a vyuzivam ich pravidelne /hlavne v noci/..
pokial viem tak uberista tiet chodi na STK a EK nie?????? Takisto si robia tie licencie a tiez pracuje pod firmou, ktora mu zo zarobku strhava percenta.. hm?

nechapem velmi nariadeniu, ze by mal mat vodic uberu reg. pokladnicu, vsak sa to plati online, kartou, vtedy ti aj eshop posle iba fakturu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

GothaR:
predstavujem sa v situacii toho taxikara... nie je to ziadna specialna situacia, deje sa to uplne bezne vo vsetkych odvetviach. hovori sa tomu konkurencia.
zrazu prisla konkurencna sluzba, s agresivnou politikou, ktorej dnesny taxikar nevie konkurovat cenou.
normalny podnikatel by sa snazil hladat problem u seba, oni radsej budu protestovat.

co brani vsetkym tym taxikarom vysrat sa na taxisluzbu a prejst k uberu?

hlavne treba pochopit ze uber s tym nema nic spolocne, uber je iba rozhranie. uber nijak nezodpoveda ci vodic vyuzivajuci jeho aplikaciu ma alebo nema nejaku licenciu, to je zodpovednost toho vodica.
Napísať odpoveď