Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Jop, určite GTR.
Hah, toto GTRko vídavam v Topoľčanoch a nepríde mi majiteľ ako hazardér
ono je vždy vtipné čítať tie hnojky, ako tam dokážu dramatizovať, používať ostré slová a pod. To auto ide 230 za chvíľu a za ešte menšiu chvíľu zabrzdí, takže na týchto rečiach môžu pohoniť leda tak dôchodci a ľudia čo nemajú páru ako jazdia takéto autá. V Nemecku je na mnoho úsekoch neobmedzená rýchlosť a nikoho kto tam ide 250 neoznačujú za hazardéra a piráta.
Už som zažil ako ma na D1 v 145 km/h predbehol Favorit plný cigáňov...to bolo hazardérstvo, toto je...výlet do BA
ono je vždy vtipné čítať tie hnojky, ako tam dokážu dramatizovať, používať ostré slová a pod. To auto ide 230 za chvíľu a za ešte menšiu chvíľu zabrzdí, takže na týchto rečiach môžu pohoniť leda tak dôchodci a ľudia čo nemajú páru ako jazdia takéto autá. V Nemecku je na mnoho úsekoch neobmedzená rýchlosť a nikoho kto tam ide 250 neoznačujú za hazardéra a piráta.
Už som zažil ako ma na D1 v 145 km/h predbehol Favorit plný cigáňov...to bolo hazardérstvo, toto je...výlet do BA
Išiel si niekedy po tých úsekoch, kde je v Nemecku neobmedzená? Ak hej, porovnaj si to s tou cestou, kde to GTR šlo 230. Ak ti to nepríde ako hazard, tak neviem. Tri pruhy plné áut a kamiónov na predmestí... Ale však čo, veď GTR má dobré brzdy.
Ja som siel so sluzobnou fabiou 150kmh na R1 a skoro som vpalil do kamionu lebo ten trashcan nebrzdi aj ked to ma 100kg a 5koni... to tym chcel asi Header povedat... GTR so seriovymi brzdami brzdi tak ze ta to vyzuva aj zo 4 bod pasov. 230 je dost na D1 ale tiez to nevidim nejako tragicky, daleko tragickejsie mi pridu obstarozne fava/felicie alebo nazurene sluzobne fabky rutiace sa na pokraji technickych moznosti (150kmh) ktore z legislativneho uhlu pohladu sice neprekracuju rychlost nejak signifikantne avsak skutocna kontrola nad vozom je viac menej nahodna v pripade kritickej situacie kdezto s gtr dokazes aj v omnoho vyssej rychlosti este nieco "uvarit".
No neviem ci ta kamera tak skresluje, ale ak siel 230, tak ostatni museli ist 150-160, teda tachometrovych 160-170km/h. Jazdim tade pomerne pravidelne a drviva vacsina ludi tam chodi 110-120. Toto by musela byt extremna vynimka. Preco nepokutovali aj to Porsche?
Hensym: Neobmedzena rychlost v Nemecku nie je len na 4 prudovych cestach (v jednom smere) a rovnych xKMtrovych usekoch. Siel som tadial niekolkokrat a neobmedzena je aj na usekoch v kopcovitom terene s dvoma pruhmi v jednom smere. Keby dialnica z BA-TT mala odstavny pruh, nevidim dovod na 110. Ale samozrejme ani na neobmedzenu, na tu slovenski soferi nie su a nebudu pripraveni najblizsich 30 rokov jednak mentalitou a jednak vozovym parkom ako tu uz bolo spomenute.
Hensym: Neobmedzena rychlost v Nemecku nie je len na 4 prudovych cestach (v jednom smere) a rovnych xKMtrovych usekoch. Siel som tadial niekolkokrat a neobmedzena je aj na usekoch v kopcovitom terene s dvoma pruhmi v jednom smere. Keby dialnica z BA-TT mala odstavny pruh, nevidim dovod na 110. Ale samozrejme ani na neobmedzenu, na tu slovenski soferi nie su a nebudu pripraveni najblizsich 30 rokov jednak mentalitou a jednak vozovym parkom ako tu uz bolo spomenute.
jj.. na to som aj ja pozeral, ak si vezmeme, že šiel raz tak rýchlo (230) ako mal (110), tak okolo tých áut mal len tak presvišťať a nie ich len tak míňať..
na kamere sa to moc nezda... Mam video kde sli okolite auta ~90 auto z ktoreho sa nahravalo ~300 a rozdiel na kamere ozaj nebol nejak brutalny, irl som vsak mal pocit ze auta parkovali az cuvali...
// @04:15
a druhe 300 vs cca 130
/// @1:20
// @04:15
a druhe 300 vs cca 130
/// @1:20
Faktom je, ze tu v DE sa malo kto odvazi jazdit v tychto "neobmedzenych usekoch" naozaj neobmedzene, nakolko slovinskych, tureckych a polskych kamionistov nezaujima prejazdnost lavych pruhov a castokrat objehaju obiehajuce kamiony.miso03 napísal:Hensym: Neobmedzena rychlost v Nemecku nie je len na 4 prudovych cestach (v jednom smere) a rovnych xKMtrovych usekoch. Siel som tadial niekolkokrat a neobmedzena je aj na usekoch v kopcovitom terene s dvoma pruhmi v jednom smere. Keby dialnica z BA-TT mala odstavny pruh, nevidim dovod na 110. Ale samozrejme ani na neobmedzenu, na tu slovenski soferi nie su a nebudu pripraveni najblizsich 30 rokov jednak mentalitou a jednak vozovym parkom ako tu uz bolo spomenute.
Realne je na nemeckych dialniciach malo usekov, kde si naozaj mozes dopriat plne prdy. A ked sa uz aj rozgulas, tak za dalsim horizontom je tabula so 120.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak tak..hlavne pondelky a piatky je to peklo. uz ked si konecne myslim, ze si uzijem par km rychlej jazdy ma nejaky kamionista potrebu obiehat dalsieho aj ked ide iba o 6km/h rychlejsie
Nie, nepríde mi to ako hazard. Za hazardérov podobne ako Hegy považujem ľudí, ktorí s Fabkami, Feliciami a podobnými autami jazdia 150 km/h na hranici technických možností auta. Verím, že s GTR-kom je 230 km/h mierne hladkanie plynu a dám ruku do ohňa, že brzdná dráha tohto auta by bola z takej rýchlosti menšia ako Fabky zo 150 km/h. Treba si uvedomiť aj to, že to auto je stavané na iné rýchlosti ako nejaké 10 - 15-ročné šopy.Hensym napísal:Išiel si niekedy po tých úsekoch, kde je v Nemecku neobmedzená? Ak hej, porovnaj si to s tou cestou, kde to GTR šlo 230. Ak ti to nepríde ako hazard, tak neviem. Tri pruhy plné áut a kamiónov na predmestí... Ale však čo, veď GTR má dobré brzdy.
Pamätám si, že aj v Top Geare rozoberali túto situáciu s obrovským prekročením rýchlosti u športovejších áut a pritom je rýchla jazda v nich oveľa bezpečnejšia ako u bežných spotrebných áut. Takisto tam uvádzali konkrétny príklad, kedy ministerstvo dopravy Veľkej Británie zavádzalo nižšiu maximálnu povolenú rýchlosť (tuším na 65 míľ/h) ako dovtedy a ich argumentom bolo, aby sa zvýšila bezpečnosť tým, že sa zníži brzdná dráha pri tej rýchlosti na nejaký presný počet metrov. V Top Geare to testovali a na to, aby dosiahli takú brzdnú dráhu, museli ísť s nejakým Jaguarom až tuším nejakých 110 míľ/h, čo je teda poriadny rozdiel! Záverom teda bolo, že obyčajné autá nech majú kľudne maximálku 65, ale ak máte Jaguara, mali by ste ju mať zvýšenú na 110
Keď nájdem to video, hodím ho sem.
-
Fabo
Hardcore addict
Ono to ani nebol Jaguar, ale obycajny Opel Insignia (teda u nich Vauxhall)
-
Krymmix735
Zablokovaný
Arogantní vodiči ma srali do momentu kedy mi šiel na kruhovom objazde kamión v protismere
a nie, ja som šiel good. Kamionista sa sekol 
No to video bolo riadne cudne, but je ten ukazovatel rychlosti opozneni o pol minuty alebo neviem. Vsak isiel za autom v strednom pruhu a furt to ukazovalo 150. Pritom tade jazdim denne a ak je menej aut tak vsetci idu tak 115-120.
A k tej rychlosti, no auto to zvladnut moze, horsie je uz ci to zvladne sofer.
A k tej rychlosti, no auto to zvladnut moze, horsie je uz ci to zvladne sofer.
Ruku na srdce , kto si nevyskusal ist 200-250 na dialnici... skoro kazdy kto ma auto co to zvladne... Ide o to ci vas "chytia"
A presne ako pise Pilifo, skor by som sa bal tych starych vrakov co idu maximalku 120 co to da ako ked idem na aute co zvladne 250 a idem 200+
Jasne, ze ide aj o zrucnost sofera, ale ked je sofer "mantak", tak rozj*be auto aj v 120tke na dialnici
Vzdy je to o zrucnosti sofera a o aute na danu vozovku a rychlost...
A presne ako pise Pilifo, skor by som sa bal tych starych vrakov co idu maximalku 120 co to da ako ked idem na aute co zvladne 250 a idem 200+
Jasne, ze ide aj o zrucnost sofera, ale ked je sofer "mantak", tak rozj*be auto aj v 120tke na dialnici
Vzdy je to o zrucnosti sofera a o aute na danu vozovku a rychlost...
-
guess.whoo
Redeemer
poznam par ludi, ktori aj keby mali take auto tak by tak nesli, lebo su si vedomi toho, ze na to nemaju - ich obdivujem
ja prave poznam dost takych vodicov a neviem ci ich obdivujem... su to obvykle ludia co nedokazu korektne ovladat auto, nevedia korektne reagovat, nemaju prehlad, jazdia velmi staticky a opatrne, maju stres ked ide vedla seba auto, nemaju priestorovy pojem o rozmere svojho auta sotva vedia parkovat... neviem neviem ci ich obdivujem 
obdivovat treba to ze si to sami uvedomuju.
najviac nehod je sposobovanych ludmi co precenia svoje schopnosti, mysli ze je frajer a potom sa niekde roztrieska, v lepsom pripade roztrieska iba seba, v horsom aj nevinnych okolo iducich/jazdiacich.
ja jazdim podla svojich schopnosti a podla situacie. jasne ze ked som isiel cez nemecko tak som si vyskusal co auto da a isiel som 200, ale tu na slovensku by ma to ani nenapadlo. v rychlostiach 200+ je uplne fuk ake mas auto, zalezi na tvojich reflexoch a pokial nie si profesionalny zavodnik, tak velmi pochybujem o tom ze ak ty ako trtko ides 200+ po dialnici a nahodou sa najde druhy trtko, ktory bez smeroviek vbehne pred teba ze stihnes korektne zareagovat a nikomu sa nic nestane.
ta obmedzena rychlost nie je aby mohli policajti zarabat, aby nasierali ludi so silnymi motormi alebo aby sa moc nenicila vozovka. tie rychlosti maju svoje odovodnenia. su situacie ked sa kolizii nevyhnes aj ked si ten profesionalny zavodnik a potom sa sanca na prezitie rychlo znizuje s rastom rychlosti. aj auta samotne su konstruovane tak aby ta zachranili v urcitych situaciach a koniec koncov, fyzika je svina a ta proste nepusti.
najviac nehod je sposobovanych ludmi co precenia svoje schopnosti, mysli ze je frajer a potom sa niekde roztrieska, v lepsom pripade roztrieska iba seba, v horsom aj nevinnych okolo iducich/jazdiacich.
ja jazdim podla svojich schopnosti a podla situacie. jasne ze ked som isiel cez nemecko tak som si vyskusal co auto da a isiel som 200, ale tu na slovensku by ma to ani nenapadlo. v rychlostiach 200+ je uplne fuk ake mas auto, zalezi na tvojich reflexoch a pokial nie si profesionalny zavodnik, tak velmi pochybujem o tom ze ak ty ako trtko ides 200+ po dialnici a nahodou sa najde druhy trtko, ktory bez smeroviek vbehne pred teba ze stihnes korektne zareagovat a nikomu sa nic nestane.
ta obmedzena rychlost nie je aby mohli policajti zarabat, aby nasierali ludi so silnymi motormi alebo aby sa moc nenicila vozovka. tie rychlosti maju svoje odovodnenia. su situacie ked sa kolizii nevyhnes aj ked si ten profesionalny zavodnik a potom sa sanca na prezitie rychlo znizuje s rastom rychlosti. aj auta samotne su konstruovane tak aby ta zachranili v urcitych situaciach a koniec koncov, fyzika je svina a ta proste nepusti.
-
guess.whoo
Redeemer
samozrejme som nemyslel poserov, ktorym do ruky vodicak nepatri, ale presne takych co spomenul aacid - vie, ze vela nejazdi tak sa nebude hrat na fitipaldiho, ale na druhej strane nijako nezdrzuje premavku
no lenze jeden chalan co ma napada sice jazdi 50/90 ale za rok mal 4 nehody
a ocenujem to, ze nejazdi ako fitipaldi 
a tak hypoteticky sa da hovorit o situaciach ktore mozu nastat az skoncime u toho, ze auto je proste velka zotrvacna masa ktora moze ublizit v specifickych situaciach vzdy cize zapalme auta a chodme peso
a tak hypoteticky sa da hovorit o situaciach ktore mozu nastat az skoncime u toho, ze auto je proste velka zotrvacna masa ktora moze ublizit v specifickych situaciach vzdy cize zapalme auta a chodme peso
zle nad tym rozmyslas.
samozrejme ze uz len to ze si sadnes do auta zvysuje riziko ze sa ti nieco stane, ale ake mas ine moznosti? ked sadnes do autobusu alebo vlaku ci lietadla je to v zasade to iste. no a chodit peso 20+ km vzdialenosti je dost neefektivne.
preto prijmes to riziko, pretoze tie vyhody daleko prevazuju riziko.
ale clovek co sa rozhodne ze pojde po dialnici 200km/h miesto 130km/h tym ziska fakt ze malo a riziko stupa dost podstatne. najhorsie je to ze nestupa iba riziko ze on si ublizi na zdravi ale ze ublizi nevinnym ludom, pokial by islo iba o neho, je mi to fuk, jeho rozhodnutie, jeho zivot.
samozrejme ze uz len to ze si sadnes do auta zvysuje riziko ze sa ti nieco stane, ale ake mas ine moznosti? ked sadnes do autobusu alebo vlaku ci lietadla je to v zasade to iste. no a chodit peso 20+ km vzdialenosti je dost neefektivne.
preto prijmes to riziko, pretoze tie vyhody daleko prevazuju riziko.
ale clovek co sa rozhodne ze pojde po dialnici 200km/h miesto 130km/h tym ziska fakt ze malo a riziko stupa dost podstatne. najhorsie je to ze nestupa iba riziko ze on si ublizi na zdravi ale ze ublizi nevinnym ludom, pokial by islo iba o neho, je mi to fuk, jeho rozhodnutie, jeho zivot.