Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa jackb »

nebude to mat zmysel, ale skusim:

pouzitie Saturn V bolo tak financne narocne, ze po porazke ZSSR vo vesmirnych pretekoch nemalo vyznam to robit do nekonecna. hlavne ked vojna vo Vietname hltala strasne peniaze.

tak draha raketa, ktora sa vsak opat neda pouzit je nerentabilna. preto sa investovalo do vyskumu raketoplanu, ktory sa da pouzivat mnohokrat.

vypustenie Saturn V 3,2 mld dnesnych dollarov, vyvoj 41,3 mld. Space Shuttle: 450 mil. za star, 209 mld. za cely 30 rocny program.

preto ak sa ma clovek dostat spat na Mesiac ci dokonca na Mars, musi sa najst sposob aby bol pomer cena/vykon co najlepsi.
veddy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa veddy »

seth82 napísal: Každý, kto verí, že pristátie sa neuskutočnilo, je kompletný retard.
seth: Tvoje vyhlasenie je scestne a ako argument nema ziadnu vahu

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2015, 0:45)
jackb napísal:nebude to mat zmysel, ale skusim:

pouzitie Saturn V bolo tak financne narocne, ze po porazke ZSSR vo vesmirnych pretekoch nemalo vyznam to robit do nekonecna. hlavne ked vojna vo Vietname hltala strasne peniaze.

tak draha raketa, ktora sa vsak opat neda pouzit je nerentabilna. preto sa investovalo do vyskumu raketoplanu, ktory sa da pouzivat mnohokrat.

vypustenie Saturn V 3,2 mld dnesnych dollarov, vyvoj 41,3 mld. Space Shuttle: 450 mil. za star, 209 mld. za cely 30 rocny program.

preto ak sa ma clovek dostat spat na Mesiac ci dokonca na Mars, musi sa najst sposob aby bol pomer cena/vykon co najlepsi.
100% pomer cena/vykon je klucovy a preto je nevhodne skakat od projektu ku projektu, ale pokracovat na extujucom projekte a stavajucich skusenostiach.
Pozri si napriklad vyvoj kalasnikova - ten sa tu nevzal z cista jasna, bol to vyvoj postupnymi iteraciami, tak ako drviva vecsina technologii.
Mohol by som to tu menovat do radu od primitivnych nastrojov v prvotno-pospolnej spolocnosti az po Internet ..
Kazdopadne, keby pokracovali v projekte Saturn V. nevieme kde by s tym boli dnes, cize to nemozno porovnat. A ako by to bolo, zostane uz na vzdy iba a len v rovine dohadov, hoci aj opdstatnenych..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

veddy napísal:Kazopoadne, ledva sme boli na Mesiaci (naposledy pred 43 rokmi - osobne neverim, ze sme tam kedy boli), ale uz su zrazu velke reci a plany ako poletime na Mars.
Z hladiska referencii raketa Saturn V. (najuspesnejsi stroj v historii ludstva) ktora udajne 6x uspesne priviezla cloveka na Mesiac a spat v priebehu troch rokov 1969-1972 uz neexistuje. Nie je to trochu cudne. Dokonca nielenze to bolo uspesne 6x v priebehu troch rokov, ale navyse prvy, celkom prvy krat v historii ludstva. A po troch rokoch a 6. uspesnych letoch zo 7. letov si povedia, co? Ah balime to vymenime tento sokujuco uspesny stroj - raketu Saturn V. za raketoplan od ktoreho nemame tusenie co mozme cakat a odbornici sa zhoduju, ze sa rakete nevyrovna. Kazdy odbornik, kazdy profesional, by sa drzal zubami nechtami, planov a projektu rakety Saturn V. ked by len zbadal referencie - 6x uspesny let cloveka na Mesiac a spat v priebehu troch rokov zo 7. pokusov prvy krat v historii ludstva.
A aby toho nebolo malo, udajne tu raketu uz nemozno pouzit kvoli problemom s kompatibilitov technologii. Ak mam raketu, ktora ma v priebehu troch rokov 6x uspesne privezie na Mesiac a spat, tak tu technologiu nezalozim do suflika a nenecham zapadat prachom. A nezacnem stavat uplne nieco nove a to trapne nespolahlive raketoplany, boze, to aky retard prisiel s takym planom. Pravda je, ze pretoze to bolo retardovane rozhodnutie este nie je dokazom, ze nejaky retard take rozhodnutie nespravil. Osobne mi to vsak staci ako nepriamy dokaz - inymi slovami verim, ze to ma sluzit ako vyhovorka - "Ohh uz nemame raketu Satrun V. a raketoplan nas na Mesiac dopravit nevie. - Ohh spravili sme nespravne rozhodnutie, ked sme sa vzdali najuspesnejsieho stroja v historii ludstva - sme retardovany, prepacte nam to ... "
To je ako by si povedal, ze Windows 95 bol fajn system. Bol uspesny a vo svojej dobe namakany a kedze sme presli na ine Windowsy je to jasny dokaz toho, ze Microsoft nikdy MS Office nenprogramovala.
Proste vyvoj ide dalej, keby aspon trosku sledujes problematiku s inych zdrojov ako bludwebov a youtube zistis, ze vyvoj raketovych motorov a pridavnych stupnov sa nezastavil a v dnesnej dobe su uz raketoplany zastarale. Preto aj NASA upusta od ich pouzivania a hladaju sa nove metody vynasania nakladu.
veddy napísal:Bud su experti v NASA taky slabomyselny
alebo nemas tusenia o tom aky zlozita je raketova veda, vies ty vobec derivovat?
veddy napísal:seth: Tvoje vyhlasenie je scestne a ako argument nema ziadnu vahu
Len skoda, ze si odignoroval vsteky jeho argumenty.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Keď ideš vykopať na záhradu jamku, použijes na to buldozer? To je na porovnanie Saturnu V a raketoplánu, každý z nich má úplne iné zameranie...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

veddy napísal:
Ja by som dovod nasiel, aj ked su palcivejsie veci v nasej spolocnosti, ktorym by som dal predonst.

...

Kazdy odbornik, kazdy profesional, by sa drzal zubami nechtami, planov a projektu rakety Saturn V. ked by len zbadal referencie - 6x uspesny let cloveka na Mesiac a spat v priebehu troch rokov zo 7. pokusov prvy krat v historii ludstva.
A aby toho nebolo malo, udajne tu raketu uz nemozno pouzit kvoli problemom s kompatibilitov technologii. Ak mam raketu, ktora ma v priebehu troch rokov 6x uspesne privezie na Mesiac a spat, tak tu technologiu nezalozim do suflika a nenecham zapadat prachom. A nezacnem stavat uplne nieco nove a to trapne nespolahlive raketoplany, boze, to aky retard prisiel s takym planom.
Raketa Saturn V mala 13 letov a z toho 12 uspesnych. Spolahlivost: 92.3 %
Raketoplany: 135 letov, z toho 133 uspesnych. Spolahlivost: 98.5 %

A aky by bol ten dovod letov na Mesiac? Geologicky je uz celkom dobre preskumany, ostava uz len postavit zakladnu, ale to by bol velmi nakladny projekt pre statnu organizaciu akou NASA je.

V 70tych rokoch sa proste rozbehli polovodicove technologie a pre NASA bolo vyhodnejsie zacat sa venovat druziciam okolo Zeme. Na to sa omnoho viac hodi raketoplan ako tradicne rakety. A ak uz aj treba raketu, tak rozhodne nie 3000 tonovy Saturn V. A ako bolo spomenute, napriek vsetkemu, rakety sa pouzivaju doteraz, len su mensie a ekonomicky vyhodnejsie.
Ale vyzera to tak, ze s tebou nema vyznam diskutovat, veris svojej pravde poskladanej z nejakych konspiracnyh webov a videi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Už sme to riešili minule, ale...
Už si prišiel na nejaký logicky dôvod, prečo tento odrb sovieti svetu neprezradili? A dokonca 6x?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

veddy: zahraj si KSp a uvidis ako sa da pristat na mesiaci, a kedy je lepsie pouzit aku raketu
Prílohy
six_words.png
six_words.png (21.78 KiB) 1125 zobrazení
veddy
Medium Star
Medium Star

harrison314 napísal: v dnesnej dobe su uz raketoplany zastarale. Preto aj NASA upusta od ich pouzivania a hladaju sa nove metody vynasania nakladu.
Rad si na to pockam s cim pridu ak to budu znovu rakety podobne Saturn V. tak to plne podpori moje premisy..
jackb
Redeemer
Redeemer

tak program Constellation vychadzal zo Saturn V. A Orion, ako jediny pozostatok zruseneho programu sa tiez navonok od lodi Apollo velmi neodlisuje.
veddy
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:Už sme to riešili minule, ale...
Už si prišiel na nejaký logicky dôvod, prečo tento odrb sovieti svetu neprezradili? A dokonca 6x?
Pretoze nieco nie je logicke neznamena, ze to tak nemoze byt.
Dokonca na to existuje dobre zname slovo - PARADOX
Prosim najdi si jeho presnu definiciu. Najlepsie z nejakeho spolahliveho zdroja. Navrhujem Oxford Dictionary

A teda, aby som ti aj priamo zodpovedal otazku:
Ja osobne neviem preco to neprezradili a mozem len hadat.
Cize hadat nejdem, ale teoreticky nie je problem vykreslit mozne scenare, preco by to neprezradili..
Samozrejme scenare, ktore by za danych podmienok mobli byt aj realne.

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2015, 22:42)
GothaR napísal: Raketa Saturn V mala 13 letov a z toho 12 uspesnych. Spolahlivost: 92.3 %
Raketoplany: 135 letov, z toho 133 uspesnych. Spolahlivost: 98.5 %

A aky by bol ten dovod letov na Mesiac? Geologicky je uz celkom dobre preskumany, ostava uz len postavit zakladnu, ale to by bol velmi nakladny projekt pre statnu organizaciu akou NASA je.

V 70tych rokoch sa proste rozbehli polovodicove technologie a pre NASA bolo vyhodnejsie zacat sa venovat druziciam okolo Zeme. Na to sa omnoho viac hodi raketoplan ako tradicne rakety. A ak uz aj treba raketu, tak rozhodne nie 3000 tonovy Saturn V. A ako bolo spomenute, napriek vsetkemu, rakety sa pouzivaju doteraz, len su mensie a ekonomicky vyhodnejsie.
Ale vyzera to tak, ze s tebou nema vyznam diskutovat, veris svojej pravde poskladanej z nejakych konspiracnyh webov a videi.
S tymi nespolahlivymi raketoplanmy som mal na mysli, ze nedokazu spolahlivo dopravit cloveka na Mesiac.
Niekde som videl video s obhajobou, preco teraz nemozme letiet na Mesiac a bolo tam povedane, ze na to nemame technologie.
Neoveroval som ci je take aj offcialne stanovisko NASA..
Gothar
Moderátor
Moderátor

"Neoveroval som ci je take aj offcialne stanovisko NASA."
A toto je hlavny problem vsetkych tvojich tvrdeni. Opieras sa o kadejake dokumenty, kde moze hocikto povedat hocico a ty tomu veris.
Vsetko je o peniazoch. NASA je federalna (statna) organizacia USA. Peniaze dostava zo statneho rozpoctu a podla toho sa musi spravat. Preto NASA zverejnuje kopu fotiek/videi zadarmo a pre vzdelavacie ucely. Presne tak ako ked naposledy nahodili tisice fotiek z programu Apollo na flickr: https://www.flickr.com/photos/projectap ... ive/albums
Rozpocty si mozes pozriet tu (treba sledovat prepocet na sucasnu hodnotu penazi - 2014 Constant Dollars
(Millions)): https://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_NASA
A co vidime? V rokoch 1963 - 1969 kedy vrcholil program Apollo, bol rozpocet napumpovany na maximum. Po prvom pristati na Mesiaci (1969) uz len postupne klesal az do 80tych rokov, kedy prisli na rad raketoplany. Odvtedy sa drzi na stabilnej urovni. Takze na sibrinkovanie s raketami typu Saturn V uz jednoducho neboli peniaze a zrejme ani verejna mienka. Ved Rusov prekonali a verejnost v tej dobe uz trapila vojna vo Vietname a vydavky na nu.
Dalsi dolezity fakt je ten, ze existuje zakon o slobodnom pristupe k informaciam: https://www.hq.nasa.gov/office/pao/FOIA/
Na zaklade neho si moze kazdy obcan vyziadat informacie od statnej organizacie (NASA) a ta mu ich musi poskytnut. Naozaj si myslis, ze by aj napriek tomu bolo mozne utajit, resp. zinscenovat taky velky podvod?
beardie
Redeemer
Redeemer

veddy napísal:A teda, aby som ti aj priamo zodpovedal otazku:
Ja osobne neviem preco to neprezradili a mozem len hadat.
Cize hadat nejdem, ale teoreticky nie je problem vykreslit mozne scenare, preco by to neprezradili..
Samozrejme scenare, ktore by za danych podmienok mobli byt aj realne.
takže nevieš
veddy
Medium Star
Medium Star

GothaR napísal:"Neoveroval som ci je take aj offcialne stanovisko NASA."
A toto je hlavny problem vsetkych tvojich tvrdeni. Opieras sa o kadejake dokumenty, kde moze hocikto povedat hocico a ty tomu veris.
To tvrdenie bolo z ust niekoho kto sa navazal do konspiracnych teorii tak ako ty.

Toto konkretne tvrdenie si neptrebujem overovat. Pretoze ak je pravdive tak podporuje teoriu o podvode o pristati na Mesiac.
Ak to nieje pravdive tak potom priamo nepodporuje teoriu o podvode, ale zasa poukazuje na cielene zavadzanie zdroja ktory ho uviedol.
A ten zdroj to uviedol s cielom zosmiesnit teoriu o podvode o pristati cloveka na Mesiaci.
Cize co sa tohoto konretneho tvrdenia tyka, tak ci tak, to podporuje teoriu o podvode. A ci to konkretne podporuje preto pretoze to je pravda alebo to konkretne podporuje resp. diskredituje zdroj pretoze to nieje pravda nie je v kontexte klucova otazka..

ps. Chapem ta - Ver len CNN a BBC a mas to velmi jednoduche.
Vsetko co povedia je pravda aj keby si to protirecilo a hotovo.
CNN a BBC hovoria pravdu, iba pravdu a nic len pravdu. Ostatny su blazni, budwebi a neoverene zdroje.
Ak ma niekto taky svetoznazor, tak je tu zbytocne, nic sa nedozvie resp. vsetko co sa dozvie su pre neho nepodlozene rozpravky z bludwebu a ze tu je toho pozehnane sam som slusne obohatil tento bludweb.
A kazdy taky anti-konspirator tomuto bludwebu dodava legitimitu tak ako to tvrdi Smatana :D :D :D
Vsetko co poviete moze byt a bude pouzite proti vam Anti-konspiratori, Slnieckari, Ovcania...

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2015, 18:52)
GothaR napísal: Dalsi dolezity fakt je ten, ze existuje zakon o slobodnom pristupe k informaciam: https://www.hq.nasa.gov/office/pao/FOIA/
Na zaklade neho si moze kazdy obcan vyziadat informacie od statnej organizacie (NASA) a ta mu ich musi poskytnut. Naozaj si myslis, ze by aj napriek tomu bolo mozne utajit, resp. zinscenovat taky velky podvod?
Vecsie podvody boli v historii zinscenovane len jeden uvediem napr. vsemohuci vseveduci zivy Boh
Ine podvody su dokonca zakonom zakazane spochybnovat.
Nafingovat pristatie na Mesiaci je zyvacka.. "Hlavne ked tam nemusis letiet :D"

beardie: Nie, odpoved na tvoju otazku neviem. Neviem preco to Sovieti neprezradili. Ale to ze to neprezradili nie je dokazom toho, ze tam boli.
Tak isto ani sfalsovane fotografie same o sebe nie su dokazom toho, ze tam neboli. Mohli by tam kludne byt a zaroven predlozit verejnosti falosne fotografie.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak boli Sovieti s USA v studenej vojne, preco to podla teba neprezradili
ktore fotky su sfalsovane?
veddy
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:ak boli Sovieti s USA v studenej vojne, preco to podla teba neprezradili
ktore fotky su sfalsovane?
Kedze neverim, ze bol clovek na Mesiaci, tak potom, musim verit, ze fotky su sfalsovane vsetky..
Ale ako som napisal aj keby som mohol kazdu jednu fotku dokazat, ze je podvrh, este by to same o sebe aj tak nebolo dokazom podvodu o pristati cloveka na Mesiaci. Preto sa tym falzifikatom fotografii venujem len velmi okrajovo, pretoze opakujem nie je mozne to pouzit ako relefantny dokaz.
Verim, ze to je podvod, pretoze neverim, ze by cloveka ochranil ten ich skafander co mali, pred nepriatelskym prostredim vonku na Mesiaci.
Tych nepriatelskych vplyvou na Mesiaci je skutocne pozehnane..

A Sovieti to neprezradili podla mna preco?
Podla mna to stavajucej mocenskej strukture vo vychodnom bloku vyhovovalo.
Nasledovnym sposombom si myslim, ze to chceli vykreslit verejnosti "Za hranicami mame mocneho a Imperialistickeho nepriatela, ktory dokazal poslat cloveka na Mesiac. Musime sa zomknut." Jednoducho si myslim, ze to chceli pouzit ako negativnu motivaciu.
+ V dany den letu a mozno ani nasledujuce dni, nemali dostatok dokazov. Dalsia vec dokazy ktore by mali, by mohli byt tak ci tak pre lajikov nezrozumitelne. A este jedna vec dokaz sam o sebe moze byt tiez falzifikat.
A teda kedze to neprezradili hned, tak uz radsej potom vobec z politickych pricin.
Ludom nie je mozne len tak do tvare splechnut pravdu, lebo ta zvrhnu alebo nezvolia - o tomto snad nema nikto pochybnosti..
Tak ako mna - pozri na moju karmu - ja tu splechnem pravdu hlava nehlava - ale nie je to velmi popularne.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

len tak mimochodom

Rusko oznámilo rok, kedy pošle človeka na Mesiac
http://dsl.sk/article.php?article=17638
veddy
Medium Star
Medium Star

butthead napísal:len tak mimochodom

Rusko oznámilo rok, kedy pošle človeka na Mesiac
http://dsl.sk/article.php?article=17638
To podla niektorych zdrojov uz budu Americania davno kolonizovat Mars..

Samozrejme vsetko su to lzi, ktore nas maju uchlacholit..
Podla Busha clovek mal byt znovu na Mesiaci uz cca pred piatimi rokmi.. To sluboval zhruba uz pred desiatimi rokmi..
Takze takto to budu slubovat dalsich 20 rokov a to uz bude od udajneho letu na Mesiac dobrych 60 rokov (tri generacie)..
A legenda bude stale popularna, oslavovana a povazovana za pravdivu. Som zvedavi kolko rokov bude musiet ubehnut nez sa ludia zobudia.
A znovu a znovu verejnost sadne na lep tymto profesionalnym luharom.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ty vobec citas co pises? Si presvedceny o svojej pravde bez ohladu na akekolvek dokazy. Fotky existuju - su sfalsovane. Ak by neexistovali, tak povies, ze nie su dokazy. Rusi mlcali - negativna propaganda (wtf???), keby vydali dokazy, tak by to potvrdilo tvoju teoriu. Atd... proste ty si presvedceny, ze americania na Mesiaci neboli a vsetky fakty deformujes a doplnas tak, aby ti to do toho zapadalo. Daj sa liecit.
jackb
Redeemer
Redeemer

neviem ako velmi boli ruske vesmirne lety zavisle na produktoch dnepropetorovskeho Južmasu, ale kedze ten pre situaciu na Donbasse krachuje, lebo nema kam vyvazat, tak ten datum moze by velmi optimisticky.
beardie
Redeemer
Redeemer

veddy sa sprava ako typicky predstavitel stredovekej cirkvi pri topeni bosoriek
Napísať odpoveď