Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Jurkycurky
Amateur
Amateur

Začínanie s posilovaním

Príspevok od používateľa Jurkycurky »

Ahoj , tak som sa rozhodol , že začnem chodiť cvičiť do posilovne ... Mám 173 cm a 83kg ... Nechcem byť nejaký svalovec , ale neskôr by som sa chcel venovať MMA , ale teraz to časovo nestíham , a mám čas skočiť akurát tak do fitka.
Neviem si vôbec rady , čítal som veľa článkov , ale mám v tom miš-maš. Nejaké rady , popripade nejaké tréningové plány ?
Ďakujem za rady , a prajem pekný večer :D :wink:
Shamway
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Shamway »

Zdravim skusenejsich...
Mam 22, 180cm a okolo 95-100 kil...Chcelo by to schudnut hlavne z brucha...Zacal som raz do tyzdna hravat squash a rovnako raz do tyzdna futbal...obe cca po dve hodky. Co sa tyka stravy prestal som vyrazne som obmedzil biele pecivo, sladke vody (obcas kofola alebo energetak ked nestiham robit veci do skoly) a snazim sa jest viac zeleniny. Moja otazka je ci by tomu pomohla aj posilka, tak raz mozno dvakrat do tyzdna (viac by som asi nestihal), alebo sa radsej mam viac venovat tym behavejsim sportom...
Dakujem pekne :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja si myslim ze ak by si zaradil aj posilku viac spevnis telo naberes nejake svalstvo. popripade skus este nejaky spalovac ako Lipo 6 malo by ti to pomoct ;)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

posilka urcite ano, ale pravidelne, raz dva krat za tyzden je nezmysel.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Aspon 3x do tyzdna. nemusis sa tam znicit mozes to mat ako doplnok k sportom ktore robis.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

nemusí ani posilku. Stačí cvičiť doma s vlastným telom alebo nejaký HIIT. Behať hodiny nízkou intenzitou nemá zmysel.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Shamway napísal:Zdravim skusenejsich...
Mam 22, 180cm a okolo 95-100 kil...Chcelo by to schudnut hlavne z brucha...Zacal som raz do tyzdna hravat squash a rovnako raz do tyzdna futbal...obe cca po dve hodky. Co sa tyka stravy prestal som vyrazne som obmedzil biele pecivo, sladke vody (obcas kofola alebo energetak ked nestiham robit veci do skoly) a snazim sa jest viac zeleniny. Moja otazka je ci by tomu pomohla aj posilka, tak raz mozno dvakrat do tyzdna (viac by som asi nestihal), alebo sa radsej mam viac venovat tym behavejsim sportom...
Dakujem pekne :)
Zacal si dobre - zaklad je jest kazde 1-2 hodiny (to moze byt aj individualne), skratka nebyt hladny, hocico aj v mensom mnozstve. Ked pocitujes hlad, je to pruser, pretoze si telo robi zasoby vo forme tukov na bruchu (alebo u zenach okolo pasa). Potom zalezi na tebe ako chces nabrat na svalstve, pri tom pocitaj s tym, ze treba zainvestovat...

Ja v poslednej dobe cvicim doma s pomocou knihy Marka Laurena - telo ako posilnovna+jeho aplikacie na mobile (You Are Your Own Gym). Treba skusit.
Som toho nazoru, ze ci svalstvo znicis v posilke alebo doma je jedno, dolezite je celkove stravovanie a kvalitny oddych. Do posilky som chodil isty cas minule 2-3 roky
A so spravnym stravovanim to mam neustale problem, stale skusam nieco nove. U mna sa deje to, ze ked necvicim, alebo zle papam, chudnem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

S tým hladom to je blbosť, takisto ako jesť každé dve hodiny - to sú veci, ktoré sú už dávno prekonané.
butthead
Darca
Darca

no a ako prekonane ?
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

precitaj si nieco napr. o intermittent fasting-u, ten vyvratil dost mytusov, ktorym doteraz ludia furt veria...
butthead
Darca
Darca

hmm zaujimave, studujem to a skusim na sebe
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale keď chceš nabrať, skôr jedz viac - ale nemusíš sa fanaticky držať nejakého "každé dve hodiny" s tým, že ak to porušíš, tak sa niečo negatívne stane - to je blbosť.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som kedysi striktne dodrziaval pravidelne jedenie kazde 2h no potom som niekdr cital ze je to zbutocne se ti to ani nezacne travit za ten cas. Idealne vraj kazde 3-4h
butthead
Darca
Darca

osobne som fungoval za toho predpokladu, ze organizmus viac ako "30g" bielkovin v jednom jedle nespracuje.. preto som aj jedol castejsie, ale striktne som tych kazde 2h nedodrziaval. ak teda za hodinu spracujem max tych 10g, hoci aj keby som teraz zjedol 100g a 10 hodin nemusim bielkoviny jest, by menilo situaciu...
natiska sa mi otazka, ked zjem tych 100g tak to nepredstavuje o to vyssiu zataz na pecen a celkovy traviaci trakt ? z dlhodobejsieho hladiska nehrozia nejake neziaduce problemy - napr. zvracanie, hnacky a pod. ? ma niekto skusenosti s konzumaciou 2-3tych davok proteinovych napojov naraz denne niekolko mesiacov ?
hughito
Redeemer
Redeemer

organizmus viac ako "30g" bielkovin v jednom jedle nespracuje
Blbosť. Čiže môžeš jesť cca každé 4 hodiny a väčšie dávky ako 30g na porciu.

100g naraz je moc. Tam ide aj o to, že aké tie bielkoviny sú - ak zješ naraz 60 g z jedného zdroja, nie je to nič moc - tam určite dochádza k strate, vylúčiš časť. Ak je však tých 60g pestrých a rozdelených medzi viaceré bielkovinové zdroje, strata je malá - teda aj problémy s nejakým trávením by byť nemali.
ma niekto skusenosti s konzumaciou 2-3tych davok proteinovych napojov naraz denne niekolko mesiacov ?
Áno, nič negatívne sa nemôže stať.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

neviem no, 2-3 davky naraz povedzme ze jedna davka ma tak 20g bielkovin, das si 2-3 davku a mas hned 40-60g bielkovin co je na chvilu dost, neviem ci nie je skor lepsie si tie 3 davky rozdelit pocas dna, ja protak pijem ked sa rano zobudim, pred treningom dam bcaa, arginin, glutamin, po treningu protak, banan a protak najblizsi pijem az pred spankom...pomedzi pravdaze je pestra strava bielkoviny sacharidy, tuky davam s tvarohom na noc...nevidim velmi predmetne pokial nie si nejaky top tuti frutti namakany mladenec aby si siel vysoke davky bielkovin 200+g na den...ja sa snazim to udrzat nejak v 150 cca g za den...

//neriesil niekto otazku ci sa viac oplati nocny casein alebo kupovat tvarohy? predsalen je to rychlejsie a clovek sa s tym nemusi jebkat...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac otazka na tych, co sa snazia co najlepsie dodrzovat stravu. ja som si az po rokoch uvedomil, ze ratam so sacharidovymi jedlami v surovom stave. napr ryzu som pocital okolo tych 300kcal na 100g. pritom realne ma nejakych 150, co znamena, ze by som potreboval tak dvojite porcie, co by v mojom pripade bolo aj KILO ryze cez treningovy den. naozaj do seba dokazete spratat denne take mnozstva? ja osobne neplanujem tie pocty zmenit, teraz mi to vyhovuje tak ako je, len som troska uzasnuty nad tymto mojim omylom a ako to teraz vychadza :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kilo varenej ryze = 0,5kg+ vody
hughito
Redeemer
Redeemer

Som si nevšimol to "naraz" - ja že 2-3 dávky v priebehu dňa. Naraz je zbytočné dávať mega porcie, aj keď po tréningu v prvom šejku dávam menší počet a v druhom pomerne dosť.

M142: Všetko sa ráta v surovom stave.

aviceN: Sú zdroje, ktoré napádajú nutnosť užívania nejakého kazeínu (zlá stráviteľnosť, slabá kvalita, zbytočná záťaž). Je pravda, že ja som roky jedol najprv tvarohy na noc (úplná zbytočnosť) a neskôr kazeín (prášok, pohodlné dávkovanie, cena cca rovnaká). V poslednej dobe sa mi kazeín minul - nekupoval som. Časom som sa dostal ešte ku kazeínu od kamoša, ktorý ho nechcel, tak som ho prebral a dojedol, ale odvtedy už neužívam. Čiže - nespozoroval som žiadne negatívne javy, že by mi nejak ubudli svaly alebo čokoľvek iné. Proste radšej sa pred spaním (resp. večer, posledné jedlo) riadne najem a neriešim - telo si to strávi a zbytok môže "oddychovať" - neprelievam sa tesne pred spaním nejakým pomaly stráviteľným kazeínom, ktorý zamestná telo na celú noc. Možno je to skôr kontraproduktívne, ale asi ťažko povedať.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

aviceN napísal://neriesil niekto otazku ci sa viac oplati nocny casein alebo kupovat tvarohy? predsalen je to rychlejsie a clovek sa s tym nemusi jebkat...
Mam kasein a vychadza to lacnejsie a nemusim sa s tym jebkat ako si povedal :D
Napísať odpoveď