Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tyler91
King
King

Re: Slovenska posta vs DPD vs IN TIME

Príspevok od používateľa tyler91 »

Aj doporučený balík môže prebrať sused.Iba ak je tam služba "Do vlastných rúk" tak to musíš prebrať osobne alebo splnomocnena osoba. Tiež sa čudujem čo to máš za susedov, ktorí ti neoznámia, že ti prebrali balík.A číslo balíka slúži práve na takéto prípady aby si si doma, rýchlo a pohodlne zistil kde sa balík nachádza
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Tiez nechapem co sa stazujes, je to tak bezne vsade.. v amerike je to uz sice extrem, ale tam sa mi stalo, ze som si objednal mobil v podobnej hodnote ako ty, tracking mi ukazoval, ze je to davno dorucene a 2 dni som nevedel zasielku najst. Raz vecer sa kamarat postavil vonku na terase od stola, hlavou narazil do slnecnika a z neho sa z vrchu zosuchla obalka s mojim mobilom :D.. Postar ju proste od cesty zahodil tak, ze pristala rovno na nom. Este ze vtedy neprsalo :D.
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

tyler91 napísal:Aj doporučený balík môže prebrať sused.Iba ak je tam služba "Do vlastných rúk" tak to musíš prebrať osobne alebo splnomocnena osoba. Tiež sa čudujem čo to máš za susedov, ktorí ti neoznámia, že ti prebrali balík.A číslo balíka slúži práve na takéto prípady aby si si doma, rýchlo a pohodlne zistil kde sa balík nachádza
Ale je aj na zodpovednosti postara/postarky, komu to da. Balik by mali odovzdat iba na adresu (spolubyvajucemu, rodinnemu prislusnikovi, atd.). Mne sa stalo nieco podobne, prisiel som domov a v schranke bol zlty listok s tym, ze balik je na poste. Tak som rovno isiel na postu a tam mi po chvili hladania pani oznamila, ze balik bol doruceny. Ukazala mi zoznam a tam bol podpis s pre mna neznamym menom :D Tak potom volala danej postarke a ta povedala, ze to odovzdala susede. Meno som nepoznal preto, lebo sa vydala a zmenu priezviska som nezaregistroval. Nakoniec sa to vyriesilo, ale postarka dostala kefu, pretoze zhodou okolnosti som to vybavoval s veducou posty.
Ak by sme sa k preberajucej nedostali, tak neviem na koho by padla vina, ale predpokladam, ze na postarku. Ved to by potom mohla baliky rozdat na ulici a bolo by vybavene.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Dnes ráno mi prišla sms: "Dnes Vam dorucime zasielku ZA*********SK s Dobierkou 19,40 EUR na adresu xxx, Bratislava. Ak nebudete na adrese, kontaktujte 0917******.", volám teda kurierovi, že mám školu kedy cca mám očakávať príchod, nedviha - prebieha iny hovor. Ok neriešim, veď zavolá on, celý deň nič, večer si na to spomeniem, pred šiestou volám na to číslo - nikto nedviha. V sms písali, že to príde dnes a človek má teda čakať ešte víkend na objednávku..
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

hmm ked je tu tema o donaskovych sluzbach skusim sa spytat

minuly tyzden som klasika cosi objednal, v stredu vecer prisla sms ze to bolo dane kurierovi ze mam cakat donasku nasledujuci den alebo dalsi (stvrtok/piatok), kedze nic sa nedialo nikto mi nedal nic vediet, zavolal som do depa ze reku co s tym je (na trackingu bolo 2x prebratie odmietnute, raz s dovodom poskodena zasielka)
V depe mi povedal len ze tam bol nejaky problem ze sa z toho cosi vylialo a ze sa to pravdepodobne bude musiet poslat spat atd atd, nech volam reklamacne ze budu vediet. Na reklamacnom mi pani povedala ze ano bol zly uzaver flase (naplne do auta a ina kozmetika/spotrebak do auta) a ze jedna voda do ostrekovacov sa vyliala, ale ze uz to maju prebalene a vsetko okrem vody mi zajtra dorucia.
Chytak je v tom, ze pani mi povedala ze aj ked zasielka nebude cela, mam platit celu sumu a riesit reklamaciu podla nejakeho formulara ktory mi mala poslat na mail (neposlala). Nacoz som volal do toho shopu ze ako to teda je, oni o nicom nevedeli nikto ich o nicom neinformoval a mam si vybavovat reklamaciu s dopravcom

a teraz otazka je..... nie zeby som bol nejaky fajnovy, ale ak mi oni doje*** nieco, ani mi nedaju vediet co ako preco, ja im mam platit plnu sumu za neuplny tovar + vypisovat reklamacie a natahovat sa s nimi to sa mi fakt ako nechce ani nato nemam cas
ked zajtra pride kurier a zasielku nepreberiem, aky "postih" z toho mozem mat?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ziadny, preber ale nedovol mu odist, otvor a ked sa ti nieco nebude zdat spises s nim reklamaciu
pripadne to prebrat nemusis vobec ked sa ti uz nebude zdat balenie ktore by malo byt opaskovane paskou eshopu kde si kupoval
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja by som to urcite nepreberal. V obchodnych podmienkach eshopu je asi uvedene, ze ak je krabica poskodena, tak mas pravo odmietnut prevziat zasielku. Kurierska sluzba by mala zasielku dorucit odosielatelovi a ten si uplatni reklamaciu u kurierskej sluzby. Dopravu uz zaplatil odosielatel, tak je to jeho vec.
Takto to ma napriklad mall.sk: "Reklamáciu za prípadné nedodanie tovaru vinou kuriéra alebo poškodenie tovaru zavinené kuriérskou službou je nutné v takýchto prípadoch uplatňovať priamo u pracovníka kuriérskej služby. Poškodený tovar kupujúci od kuriéra neprevezme a poškodenie tovaru kupujúci zaznačí do dokladu o prevzatí tovaru."
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dneska dalsia maximalna spokojnost s DHL. Nedam dopustit na ich sluzby. Uz ma takto viac krat potesili co som ani necakal :) Ani nie den a je zasielka umna.

November 26, 2015 14:17 Reykjavik - Iceland Shipment picked up
November 26, 2015 16:24 Reykjavik - Iceland Processed at Reykjavik - Iceland
November 26, 2015 16:46 Reykjavik - Iceland Processed at Reykjavik - Iceland
November 26, 2015 16:47 Reykjavik - Iceland Departed from DHL facility in Reykjavik - Iceland
November 26, 2015 21:36 East Midlands - UK Arrived at DHL facility in East Midlands - UK
November 26, 2015 22:07 East Midlands - UK Processed at East Midlands - UK
November 26, 2015 23:32 East Midlands - UK Departed from DHL facility in East Midlands - UK
November 27, 2015 03:29 Brussels - Belgium Departed from DHL facility in Brussels - Belgium
November 27, 2015 05:19 Bratislava - Slovakia Arrived at DHL facility in Bratislava - Slovakia
November 27, 2015 05:42 Bratislava - Slovakia Clearance processing complete at Bratislava - Slovakia
November 27, 2015 07:22 Bratislava - Slovakia With delivery courier
November 27, 2015 07:55 Bratislava - Slovakia Shipment delivered
tyler91
King
King

DHL je proste TOPKA, ja tiež nemám na nich ani jedno krivé slovo
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne tiez za 3 dni prisiel z hongkongu az pred branu balicek :)
sice 27 eur ale 3 dni???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Musim poopravit svoj nazor na DPD, ktory bol viacmenej negativny. Dnes mi prisiel balik cez DPD (vyuzil som ich, pretoze mall.sk ponuka dopravu zdarma iba cez DPD). Predvcerom vecer mi prisla sms s upozornenim, ze mi pride balik a zaroven tam bol odkaz na ktorom som si mohol zmenit datum aj adresu dorucenia. To sa mi zhodou okolnosti hodilo, pretoze vcera som nebol doma a mohol som si to prehodit na dnes. Rano prisla dalsia sms aj s pribliznym casom kedy pride kurier a cas bol relativne presny. Kurier mi este predtym volal. Takze vsetko prebehlo idealne a uz nemozem na DPD povedat kriveho slova :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

DHL je taký premenlivý. Minule ma príjemne prekvapili, keď balík z číny prišiel za 3 dni. Tentokrát mám s nimi zase zlú skúsenosť, keď čakám na balík už 4 deň a to ide o vnútroštátnu zásielku. Za 4 dni (dokonca za 3) by to stihla aj slovenská pošta. Človek si priplatí 5€ lebo to potrebuje mať do 2 dní a hovno z toho. 4. deň, dve hodiny poobede a po kurierovi ani chýru ani slychu
tyler91
King
King

Čo píše v trackingu? Nechce sa mi veriť, že v rámci SR to nedorucili za 4 dni
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Zdravicko. Tak dnes mi prisla sms od sps, ze mi dorucia balik a ze ak nebudem doma tak mam kontaktovat ich cislo. Tak som napisal sms, ze budem doma az od urciteho casu. Tym som myslel, ze je to vybavene a ze pride teda neskor. Nechodi, nechodi tak pozrem tracking balika a vidim, ze nedorucene - nepritomny. Volam mu, ze ci este pride a ze nie, ze moju ulicu dorucoval v iny cas. Ze to mi to dovezu v pondelok. No v pondelok mam zase dalsiu skusku v skole tak teraz co? Neviem ci to bude mat zas ten isty kurier a by som mu povedal nech to doruci na inu adresu, alebo ci to bude mat niekto iny a ten balik mi zase doruci v tedy ked nebudem doma. Co mam spravit?

//Este dodam, ze mi nechal nejaky odkaz v zaznamniku no neviem sa dopatrat, ze kde...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LukasqoO: Kamarat jazdi za UPC (SPS) a ma svoj region, teda stale rovnake ulice, kde nosi baliky. Jedine, ked cez Vianoce zaskakoval, lebo zvysok ma dovolenky, tak jazdil este ulice naviac. Takze by to mal mat ten isty kurier. Pokial si kurier roznosil baliky s ktorymi zacal rano o pol osmej a na obed o jednej dorucil posledny balik, tak nebude cakat na teba, aby ti ho mohol dorucit vecer o piatej. Logicky to teda oznacil za nedorucene a odniesol na depo. V pondelok rano ho mozes kontaktovat a nadiktovat mu, ze kto preberie tvoj balik, tj. uviest nejake meno a telefonne cislo, ale pokial je to mimo jeho regionu, tak je mozne, ze sa na to vykasle a budes musiet ist k nim na depo pre to osobne. Najlepsie bude, ak to das prebrat niekomu zo susedov.
LukasqoO
King
King

Vdaka za odpoved. V pondelok by som mal byt doma v tom case co ma moju ulicu tak uvidim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem v akom case ma tvoju ulicu, ale ten cas je orientacny. Pretoze pondelok je pracovny den a pokial maju ludia zasielky oznacene domov, tak kopa z nich sa vynecha, nedorucia sa a casovy harmonogram moze byt o dost rychlejsie. Alebo sa to moze aj pretiahnut. Takze najlepsie bude, ked v pondelok okolo pol osmej rano budes volat na cislo kurierovi, ktore ti prislo v sms.
LukasqoO
King
King

Dobre vdaka, budem mu volat
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dneska opat DHL nesklamalo. Aj ked trochu vtipne, ze aj napriek tomu, ze zasielka zacala v Prahe, to slo este aj cez nemecko (amazon.de) .
Prílohy
Express.jpg
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Zatial mam s dhl top skusenost kedy mi za cca 28h prisiel balik z hong kongu. Od odoslania po odovzdanie baliku.
Napísať odpoveď