Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
nieco malo k obmedzujucemu referendu ... http://www.hlavnespravy.sk/otec-ktory-s ... ril/453493
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2015, 11:10)
clanok je stary rok .. niekto sa ma pital par stran dozadu o sexualnej vychove v nemecku ... dnes som nahodou na toto opat narazil
clanok je stary rok .. niekto sa ma pital par stran dozadu o sexualnej vychove v nemecku ... dnes som nahodou na toto opat narazil
-
Solo_Kamen
King
Zavádzanie, polopravdy a lžistrapaty napísal:nieco malo k obmedzujucemu referendu ... http://www.hlavnespravy.sk/otec-ktory-s ... ril/453493
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/biskupsky-hoax
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2015, 11:13)
Zrejme by už neboli islamistické bombové útoky, nikto by sa nepokúšal liečit rakovinu bohomm a tak dalej.... ale ateizmus by tiež nebol ideálny... ideálne by bolo kritické myslenie.harrison314 napísal: Co by sa stalo po roku celosvetoveho ateizmu?
je to tak len spomina kde vsade to bolo uverejnene... ale nijak nedokazuje ze je to hoax ...neexistuje jedine vyhlasenie zodpovednych ...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A kde je vyhlasenie alebo dokaz, ze je to pravda?strapaty napísal:je to tak len spomina kde vsade to bolo uverejnene... ale nijak nedokazuje ze je to hoax ...neexistuje jedine vyhlasenie zodpovednych ...
harison skus internet ...
Eugen Martens sexual vies urcite lepsie po anglicky alebo nemecky...
-
harrison314
Hardcore addict
Papier znesie vela, intenet este viac.strapaty napísal:harison skus internet ...
S hoaxami je to tazke, oze maju na 1 stranku kde sa vyteluje to co sa naozaj stalo je 150 takych kde je okopirovany ten hoax, lebo je to honba za senzaciou a kliknutiami na reklamu.
tak to jeproblem dnesneho sveta ...komunizmus vsetkozakazoval aj sirenie informacii ... dnesna demokraciu vsetko dovoluje .... aj nepreverene informacie... ale tvrdit ze je to hoax len na zaklade niecijich domienok??
-
harrison314
Hardcore addict
Tvrdit, ze je to pravda, len na zaklade nejakych domnienok?
Kvantova fyzika nijako nepopiera princip kauzality, ktora je okrem ineho cela poskladana na nejakej pravdepodobnosti. A pochybujem, ze celkovo fyzika ako partikularna veda moze nejako vyvratit princip kauzality.harrison314 napísal: Jop. Zober si napriklad radioaktivny rozpad, alebo prechod elektronu cez potencialovu barieru.
Tie "dokazy" Tomasa akvinskeho nie su dokazy, a su davno a milionkrat vyvratene.
Su to dokazy, v tom clanku su prehlbene a z rigorizovane, lebo pokial viem tak Akvinsky pisal sumu teologicku len ako nejaku "introductory" ucebnicu pre teologov.
A kde su tie dokazy vyvratene?
-
harrison314
Hardcore addict
S wikipedie:Bobala napísal:Kvantova fyzika nijako nepopiera princip kauzality, ktora je okrem ineho cela poskladana na nejakej pravdepodobnosti. A pochybujem, ze celkovo fyzika ako partikularna veda moze nejako vyvratit princip kauzality.
Hovori ti nieco fluktuacia vakua? Nahodne vzniky a zaniky parov castic?Princíp kauzality alebo princíp príčinnosti je kľúčový vedecký zákon, podľa ktorého každá skutočnosť a každá zmena vo svete je zapríčinená. Podľa princípu kauzality má každý jav svoju príčinu.
To je jedno komu to pisal. Tautologia nie je dokaz. Tvrdenie, ktoreho premysi si nevies overit tiez nie je dokaz.Bobala napísal:Su to dokazy, v tom clanku su prehlbene a z rigorizovane, lebo pokial viem tak Akvinsky pisal sumu teologicku len ako nejaku "introductory" ucebnicu pre teologov.
A kde su tie dokazy vyvratene?
Preco by som mal vyvracat nieco co ani dokaz nie je?
//autoeditácia príspevku (28 Nov 2015, 21:29)
Toto nadherne sedi.
harrison314
ako vies ze ten vznik tych castic je nahodny??? co ak to robi boh
-
harrison314
Hardcore addict
Pretoze vznikaju vo vakuu, bez akejkolvek interkacie same od seba.strapaty napísal:harrison314
A co ak to robi Velke špagetove monstrum?
harrison314
tak je jedno ako ho nazves... zauzivany pojem je boh ..
tak je jedno ako ho nazves... zauzivany pojem je boh ..
-
harrison314
Hardcore addict
Vies co je to argument z ignorancie?
-
Andi_Cibula
Addict
Nevie, divím sa že tu ešte niekto s ním stráca čas, za tých 200 či 300 strán sa to nepohlo vobec nikam, sústavná ignorácia argumentácie a faktov, to nie je ani diskusia. Nelogické reakcie a vyhýbanie sa odpovediam. Strata času.
harrison314
nevedel som ale nasiel som si ..
ale to je aj predsa to ze je ten jav nahodny... ci nie ?? ci je dokazane ze je nahodny .... ???
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2015, 14:28)
z mojej strany by to bol argument ignoracie ak by som tvrdil ze to robi boh ..nie ??? vedci tvrdia ze je nahodny ... neviem odkial na to prisli ... neviem ci je ten jav dokonca pozorovatelny a ci oni vedia zhodnotit ci je nahodny...
nevedel som ale nasiel som si ..
ale to je aj predsa to ze je ten jav nahodny... ci nie ?? ci je dokazane ze je nahodny .... ???
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2015, 14:28)
z mojej strany by to bol argument ignoracie ak by som tvrdil ze to robi boh ..nie ??? vedci tvrdia ze je nahodny ... neviem odkial na to prisli ... neviem ci je ten jav dokonca pozorovatelny a ci oni vedia zhodnotit ci je nahodny...
-
harrison314
Hardcore addict
O tomto sme uz diskuotovali, tak ti znovu davam odkaz toto http://invivomagazin.sk/povod-vesmiru-p ... a_191.html
harrison314
momentalne nemam tolkocasu aby som si to precital (ale vratim sa k tomu ..) ... ale aj tak si myslim ze jediny rozdiel medzi krestanmi a ateistami v vnimani vzniku vesmiru je zi ta povodan sila mala vedomie alebo nie .. ci bol vesmir stvoreny umyselne alebo "nahodne" ..ak vo vesmire vobec nieco ako nahoda existuje...
momentalne nemam tolkocasu aby som si to precital (ale vratim sa k tomu ..) ... ale aj tak si myslim ze jediny rozdiel medzi krestanmi a ateistami v vnimani vzniku vesmiru je zi ta povodan sila mala vedomie alebo nie .. ci bol vesmir stvoreny umyselne alebo "nahodne" ..ak vo vesmire vobec nieco ako nahoda existuje...
-
harrison314
Hardcore addict
Nie, rozdiel je ten, ze veriaci do kazdej neznamej dosadia boha.
Dawkins toho krestnkeho nazval Bohom medzier, lebo (najmä kreacionisti) ho natlacia do kazdej vedeckej medzery, a presne to si spravil ty.
Ty povies "lebo Boh", ja poviem "este nevieme, aleaspon ma veda co skumat", a to je rozdiel medzi veriacimi a ateistami.
Dawkins toho krestnkeho nazval Bohom medzier, lebo (najmä kreacionisti) ho natlacia do kazdej vedeckej medzery, a presne to si spravil ty.
Ty povies "lebo Boh", ja poviem "este nevieme, aleaspon ma veda co skumat", a to je rozdiel medzi veriacimi a ateistami.
-
AllGoneDead
Medium Star
Chlapik tam polozil peknu otazku, ze co ked je jezis diabolharrison314 napísal:Toto nadherne sedi.
Ako by si potom pomenoval ludske rozhodovanie? Je dobredu dane? Lebo ak nie tak je uplne nahodne kto co spravi.strapaty napísal:ci bol vesmir stvoreny umyselne alebo "nahodne" ..ak vo vesmire vobec nieco ako nahoda existuje.