Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Ja som išiel do MSI R9 390 namiesto GTX 970 a neľutujem. 3200x1800 hry 80-120FPS, tichučká, v idle sa fany netočia a má 30-40 stupňov, roztočia sa až keď sa začína potiť (nad 70 stupňov a tam aj držia teplotu) a aj to som ich zatiaľ najviac roztočil na 40% a úplne tiché, pri zapnutej hre ani nevnímam :) Je to síce pažravá ku*va :D ale zdroj na to máš, mne to ťahá 550W SuperFlower. :)
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

zdar, ku Kckovemu CPU nedostanes ziadny chladic, cize budes musiet kupit tak ci tak.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ROKI49 napísal:zdar, ku Kckovemu CPU nedostanes ziadny chladic, cize budes musiet kupit tak ci tak.
To je sice pravda, ale v alze maju akciu a davaju k nemu tento chladic, takze podla mna myslel ten a nemyslel box chladic. A podla mna bude stacit.
https://www.alza.sk/cooler-master-hyper ... 429144.htm
Vsak prinajhorsom to nie je problem potom vymenit za nieco lepsie, nie?

A MB s DDR4 a Z170 su zial drahsie no...

Inak i5 6500 zlacnela o dalsich 20 Euro na 218E :D Fajn, ze som si tu zostavu este nekupil.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

v rýchlosti
- ušetri, zober Define S alebo ušetri markantne a skoč na posledný príspevok na predchádzajúcej strane s Phanteks Enthoo Pro M (a aj verzia s komplet presklennou bočnicou, ak si na také alebo si chcel)
- G1 nie, v žiadnom prípade, B1,G1,P1 rady nemajú nič s B2,G2,P2...po žiadnej stránke, takže buď
https://www.alza.sk/evga-supernova-550-g2-d3026461.htm alebo doplatiť na 650W verziu, resp. 750W verziu (cena idú naozaj do pečka)
- možno nakoniec ako kolega hore podotkol, rovnako aj ja by som šiel do R9 390, aj keď by sme sa bavili o gamingu na 1080p
- ak už ideš do K-čka, tak ako box (keby sa dodávali k skylake-u), tak ani hyper 103 pecka mega chladič by som ku K-čku nedával - ak už ideme do k-čka, tak minimom je Fera 2, ak chceme niečo viac, tak skočíme na niečo lepšie ale minimom je práve fera 2
- MB v pohode, je to na tebe, nemusíš ísť tak vysoko (btw jo, ceny sú hrozné, stále je to drahé ale to už takmer všetky MB), tam sú variácie od tesnučko pod 100€ až po 130€ (napríklad Z170-G43)

a btw, prečo mám pocit, že tu stále linkuješ rovnakú zostavu ??
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chceš kupovať z alzy? Ja som z Nitry a kupoval som od jedného týpka z Košíc, ušetril som pár desiatok eur ak nie cez stovku. Tiež som chcel 6600K ale dropdead spomínal, že ani 6400 neni problém pretočiť, ja som kúpil 6500 u neho za 200€. To je hneď 60€ ušetrených, tie išli do chladiča Alpenfohn :D Grafika uňho stála necelých 350€, vtedy bola najlacnejšia na heuréke za 370€. Neviem ani koľko ma vyšla celá zostava, musím spočítať. Dosku som nakoniec zobral Z170-A.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

Tak prv musim predat staru zostavu a uvidim akurat rozmyslam ci neist rovno do 6700k... viem som z KE a kamos od neho kupoval r9 380 usetril tiez okolo 20e no zase som sa pytal dropdead-ta a mi to neodporucal
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A co doklad o kupe a zaruka? Nekupoval to na firmu, ze odratal dph, zaklad dane a zvysok bol jeho zisk?
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

Tak je tam normal zaruka aj blocek dany den z alzy
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Je to normálne na firmu, eshop comp4u.sk ale nemá tam aktualizované ceny. Prečo to drop neodporúča? Ma neserte už keď to mám doma :D Ale dodal to fakt rýchlo.
Moja zostava cca 1050€:
post2208841.html#p2208841

Neviem, čo s tým chceš robiť ale podľa mňa je teraz 6700K vyhodené peniaze, ale ak si myslíš, že to využiješ...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Daneho pana na 100% odporucam. Vzdy ochotny, spolahlivy a hlavne cenovo bezkonkurencny. Dostanes k tomu plnu zaruku, je to cisto novy tovar, nemas sa coho bat. Pri kupe celej zostavy usetris desiatky eur, kludne aj 100+. Ak chces nanho kontakt posli SS. :)
DropDead
Addict
Addict

toho uja s polovicou skladu z alzy čo kupuje na firmu ? ak to, tak v žiadnom prípade by som uňho nekupoval, už len z toho pohľadu, že nikto nerobí zadarmo a nie to ešte prerába, takže ak aj tak je to o toľko lacné, tak ja by som nespal s kľudným svedomím...ak chce niekto ušetriť, tak radšej alternatívny shop s ľudskými obchodnými a reklamačnými podmienkami a mať to priamo ako takto

či o tých nekáčkových i5ťkách ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

K tych vasim zostavam, ci uz novym alebo planovanym, neuvadzate OS. Tak na com bezite? Windows 7?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja Windows 7, neplanujem prechod na 8 alebo 10. Aj ked niekomu skladam PC, tak tam dam Win7.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Drop: neviem, či je reč o tom istom. U tohto je normálne záruka na jeho firmu. A mi nehovor, že máš niečo proti i5 6500 :D

Ja mám win 10, je super, kúpil som za necelú dvacku.
DropDead
Addict
Addict

ephramko napísal:K tych vasim zostavam, ci uz novym alebo planovanym, neuvadzate OS. Tak na com bezite? Windows 7?
je na každom, čo a ako spraví, niekto môže fungovať na inom OS, niekto môže mať svoj vlastný nie OEM win, ktorý si prenesie, niekto si kúpi OEM kľúčik na desinu za desinu, niekto ide rovno na insidera (keby už neboli locknuté registrácie) a niekto si ho kúpi zdarma...preto sa vyhýbam celkovo zahrnutiu OS do zostáv

ja som rovnako ešte na Win 7 a ostanem, kým neprídu DX12 tituly, inak to nemá pre mňa zmysel, rovnako to využívam ako čas zhromažďovania všetkých nástrojov pre finálne prispôsobenie Win10 ala súkromáče mazanie celého marketplace-u (proste chcem windows ako OS a nie medzimost medzi všetkými windowsami - chcem to ako keď som bol malý a nevinný a mal Win XP a 7 - jednoduché a rýchle, to chcem od OS)

a Psychoc: mám...teda tak, osobne by som pri Intel ponuke spravil podľa rozpočtu len toto:
0. do úplne najsporivejšej zostavy šiel do G3258 a točil
1. išiel do i3-6100 a lacnej skylake dosky
2. šiel do i5-6400 a pretočil (bohužiaľ s Z170 doskou :cry: )
3. šiel do starého dobrého ziónika 1231v3
4. šiel do najlacnejšej nekáčkovej skylake i7 (ak by nejaká bola a stála by cca 290€) a pretočil ju
5. šiel do i7-6700k a pretočil - btw, pri tom, akým smerom ide game developing kúpa i7čiek nie je vôbec tabu - ja aj ľutujem, že som šiel do 4690k, ak by som sa mal znovu rozhodnúť, tak asi pôjdem do vyššie spomínaného xeonu
DropDead
Addict
Addict

ak máš 4460, tak nevidím dôvod na upgrade...áno, dostaneš trošku od 6600k, no nie dosť, osobne by som do toho nešiel; 6700k by už bolo rozumnejšie, no zase, sú to obrovské peniaze, no je to na tebe

čo tak pozrieť, či sa nepovaľuje v bazári nejaký 1231v3 ? ten by od ruky stál príjemné peniaze, šupol by si ho už aj na aktuálnu dosku a mal by si postarané
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

V jeho pripade by som isiel do 4790k ak rozmysla nad 6700, velky rozdiel tam nie je, cenovo je prijatelnejsi a nemusi kuppvat dosku.
Napísať odpoveď