ephramko napísal:K tych vasim zostavam, ci uz novym alebo planovanym, neuvadzate OS. Tak na com bezite? Windows 7?
je na každom, čo a ako spraví, niekto môže fungovať na inom OS, niekto môže mať svoj vlastný nie OEM win, ktorý si prenesie, niekto si kúpi OEM kľúčik na desinu za desinu, niekto ide rovno na insidera (keby už neboli locknuté registrácie) a niekto si ho kúpi zdarma...preto sa vyhýbam celkovo zahrnutiu OS do zostáv
ja som rovnako ešte na Win 7 a ostanem, kým neprídu DX12 tituly, inak to nemá pre mňa zmysel, rovnako to využívam ako čas zhromažďovania všetkých nástrojov pre finálne prispôsobenie Win10 ala
súkromáče mazanie celého marketplace-u (proste chcem windows ako OS a nie medzimost medzi všetkými windowsami - chcem to ako keď som bol malý a nevinný a mal Win XP a 7 - jednoduché a rýchle, to chcem od OS)
a Psychoc: mám...teda tak, osobne by som pri Intel ponuke spravil podľa rozpočtu len toto:
0. do úplne najsporivejšej zostavy šiel do G3258 a točil
1. išiel do i3-6100 a lacnej skylake dosky
2. šiel do i5-6400 a pretočil (bohužiaľ s Z170 doskou

)
3. šiel do starého dobrého ziónika 1231v3
4. šiel do najlacnejšej nekáčkovej skylake i7 (ak by nejaká bola a stála by cca 290€) a pretočil ju
5. šiel do i7-6700k a pretočil - btw, pri tom, akým smerom ide game developing kúpa i7čiek nie je vôbec tabu - ja aj ľutujem, že som šiel do 4690k, ak by som sa mal znovu rozhodnúť, tak asi pôjdem do vyššie spomínaného xeonu