Co sa dnes nosi?
Re: Co sa dnes nosi?
v praci by sa mal viac menej dodrziavat dost prisny dress code to sa aj snazim, ale ked idem vybehnut len tak von tak si dam skoro cokolvek, hoc aj 5rocne farebne tricko z Tesca a vyblednute 3/4taky. To co sa nosi ci nenosi mi je jedno.
Nejako vedome toto neriešim, trendy ma nezaujímajú a nosím to, čo sa mi páči a je pohodlné. Ale ako tu niekto spomenul, do istej miery sa predsa len asi väčšina ľudí riadi akýmisi trendmi (nevedome), minimálne v tom zmysle, že isté veci by si na seba už nedala. Ešte by som dodal istú špecifikáciu - subkultúra. V istom veku som sa obkliekal ako pankáč.
Ani nevrav...hughito napísal:V istom veku som sa obkliekal ako pankáč.
aky to ma zmysel? mas terza na mysli predavacov v obchodoch?gogo956 napísal:v praci by sa mal viac menej dodrziavat dost prisny dress code to sa aj snazim, ale ked idem vybehnut len tak von tak si dam skoro cokolvek, hoc aj 5rocne farebne tricko z Tesca a vyblednute 3/4taky. To co sa nosi ci nenosi mi je jedno.
Son-Goku
nerozumiem, co ma aky zmysel?
Ja som myslel obycajne lacne tricko nie ze by malo logo Tesca
na to co sa nosi v Skotsku som prilis konzervativny, alebo to ako si ide vekom. obtiahnute "skratene" nohavice, z pod nich vidno kriklave ponozky, najlepsie ked je kazda z ineho paru a ku tomu tie vyssie nazuvacky, ktore tu niekto zdielal.
mne sa to nepaci takze sa tak ani neobliekam. ale zase kazdy nech si chodi v tom, v com sa citi dobre.
mne sa to nepaci takze sa tak ani neobliekam. ale zase kazdy nech si chodi v tom, v com sa citi dobre.
nemyslim toto,ale tvou vetu ze dress code ma byt prisne dodrziavany vo firmach.aky zmysel to ma mat ?gogo956 napísal:Son-Goku
Son-Goku
nie kazda firma ma predpisany dress code, iba ta kde to ma vyznam. A aj ten plati hlavne pre tych zasmestnancov ktori su v kontakte s int or ext klientmi. Proste nieje prilis dobre ist robit obchod vo flipflopoch a tielku,jedine ze je clovek zamestnany v shope so surfmi. Ludia su schopni chodit do roboty ako na plaz pri tom vsade uz su klimatizovane pracoviska.
nie kazda firma ma predpisany dress code, iba ta kde to ma vyznam. A aj ten plati hlavne pre tych zasmestnancov ktori su v kontakte s int or ext klientmi. Proste nieje prilis dobre ist robit obchod vo flipflopoch a tielku,jedine ze je clovek zamestnany v shope so surfmi. Ludia su schopni chodit do roboty ako na plaz pri tom vsade uz su klimatizovane pracoviska.
Aký dôvod? Serióznosť... vidíš to v bankách a podobne, kde musíš nosiť nejaké predpisové oblečenie. Je jasné, že zamestnanci nejakej vážnejšej firmy nemôžu nosiť čo chcú, teda môžu, no nie v práci počas pracovnej doby. Vzhľadom na povahu pracovnej náplne by čokoľvek nevyzeralo dobre a taká firma by pôsobila amatérskySon-Goku napísal:aky zmysel to ma mat ?
v prvom rade je to o tom co som uz napisal, ci sa dotycny stretava pracovne s druhou stranou. Ak niekto len cely den sedi za "niecim" /klasicke pc sa uz velmi nezvyknu pouzivat/ tak ten doraz na dodrziavanie dress codu je nizky.Ale ak niekto robi aktivne biznis tak by mal vyzerat aspon trochu na urovni.
Pritom uplne staci nosit obycajne kosele s dlhym rukavom miesto tricka a clovek posobi vyrazne serioznejsie.
Pritom uplne staci nosit obycajne kosele s dlhym rukavom miesto tricka a clovek posobi vyrazne serioznejsie.
to su zase dristy wanabe managerikov,co sa potrrebuju ukazovat prije*** nariadenim-ja im dam chodit si do prace v tricku a shortkach. bindo ozrejmi mi co je to serioznost,ze chlapik v kratasoch v o2 s platom 500 cisteho mi da rovnake dobre rady ako chlapik v banke v obleku s platom 500 eur? vy ste tie typy co majiu radi zaparene gule v chino nohaviciach ked je vonku 30,zlte kosele od potu ale hlavne ze reprezentujes firmu.
klimatizacia je fajn ,ale nie pre kazdeho,potom v open officoch je polka firmy v lete chora lebo druha pusta klimu na zimu.este som nevidel vedecky dokaz ze nosenie nohavic ,kravat a saka zvysuje produktivitu pracu v kancli
je to uplna hovadina nutit zamestnancov nosit business dress ak sedi minimalen 8 hodin a tuka do klavesnice,a vobec neprichadza do styku s nejakym posahanym CEO z Britanie.
klimatizacia je fajn ,ale nie pre kazdeho,potom v open officoch je polka firmy v lete chora lebo druha pusta klimu na zimu.este som nevidel vedecky dokaz ze nosenie nohavic ,kravat a saka zvysuje produktivitu pracu v kancli
je to uplna hovadina nutit zamestnancov nosit business dress ak sedi minimalen 8 hodin a tuka do klavesnice,a vobec neprichadza do styku s nejakym posahanym CEO z Britanie.
Mas pravdu SG, ale su firmy, ktore to maju zauzivane a tvaria sa, ze tym posobia doveryhodnejsie alebo ako to napisat. V banke je to urcity bonton, tak ako u vodicov autobusov je bonton kosela, vesta a tesilaky, aj im by sa lepsie soferovalo v tricku a teplakoch.
Son-Goku, ty splietas piate cez deviate chlape... co ma spolocne uroven vedomosti s tym, ako chodis obleceny?! Je predsa jasne, ze aj chlap v sortkach a triku moze hravo schopnostami prestat barsjakeho kravataka, lenze o to tu teraz vobec nejde. Nacrtol si temu - preco sa v niektorych podnikoch dba na dress code a my sme ti napisali preco. Skratka su povolania, ktore si to vyzaduju, nevymyslel som to ani ja a ani Gogo, tak nechapem preco sa do nas obuvas. Imho mne je u prdele co kto v robote nosi a neposudzujem ludi podla oblecenia.
Plus ty akosi vobec neberies do uvahy, ze niekto sa v koseli alebo v kvadre citi dobre. Ja osobne mam kosele velmi rad, ci uz do spolocnosti alebo do prace a vobec to nie je o tom, ze mam potrebu sa pred niekym vytahovat. V tom obleceni sa citim dobre a paci sa mi. Ked je pocasie na koselu, dam si koselu... ked je vonku 30 celzia dam si kratase a triko.
Plus ty akosi vobec neberies do uvahy, ze niekto sa v koseli alebo v kvadre citi dobre. Ja osobne mam kosele velmi rad, ci uz do spolocnosti alebo do prace a vobec to nie je o tom, ze mam potrebu sa pred niekym vytahovat. V tom obleceni sa citim dobre a paci sa mi. Ked je pocasie na koselu, dam si koselu... ked je vonku 30 celzia dam si kratase a triko.
Ako zákazníkovi by mi nebolo jedno či si účet otváram u chlapca s dredmi a tunelom v uchu....ale zmrzlinu by som nemal problém kúpiť..
.
Dress code chápem vo firme, kam chodia aj zákazníci. Menej ho chápem vo firme, kde človek so zákazníkom do styku nepríde...
Dress code chápem vo firme, kam chodia aj zákazníci. Menej ho chápem vo firme, kde človek so zákazníkom do styku nepríde...
mne by to teda bolo absolutne jedno, nech vyzerá ako chce, pokial si robí svoju prácu tak nemam problem
tomu nerozumiem ani ja. ked mam v praci sediet len za PC a zadania mi chodia mailom alebo od manager/supervisora a s klientom sa nestretavam, tak preco mam byt v tesilakoch? nie je dolezitejsie to co urobim ako to co mam pri tom na sebe?
V Googli ci Facebooku to pochopili davno, tam ludia maju volnost v obleceni, dolezite su vysledky. Aspon tak som cital a bolo to aj v dakom dokumente.
jackb
ved to uz bolo napisane, ze ked neprichadzas do styku s ext ci int zakaznikmi resp vrcholnym manazmentom tak u takychto pozicii sa nijako zvlast na prisnom dodrziavani dress codu netrva. Typicky su to programatory, poznam jedneho ktori chodil do prace aj v zime ako z pláže, kratasky,na nochach flip flopi- nemal asi tolko pozerat filmy o Jobsovi..
apropo v tesilakoch sa clovek poti priblizne rovnako ba aj menej ako v rifliiach, v lete nosim dlhe nohavice aj kosele z ľanu a to je super vzdusne.
ved to uz bolo napisane, ze ked neprichadzas do styku s ext ci int zakaznikmi resp vrcholnym manazmentom tak u takychto pozicii sa nijako zvlast na prisnom dodrziavani dress codu netrva. Typicky su to programatory, poznam jedneho ktori chodil do prace aj v zime ako z pláže, kratasky,na nochach flip flopi- nemal asi tolko pozerat filmy o Jobsovi..
tesilaky mam vyskusane a potvrdzujem to. mal som istu dobu ako uniformu. problem bol v koseliach, ktore som ku tomu fasoval. to v neklimatizovanych priestoroch na slnecnej strane neslo nosit. ale kolegovia s tetovaniami sa nestazovali, lebo si ich v praci nemuseli preliepat 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
pod koselu (idealne cisto bavlnenu, nie nejaku umelinu co neprepusti vzduch) si treba dat tricko a potom to je celkom fajn.