A prečo máš ty zodpovedať ako spotrebiteľ za dobu, ktorú bude tvoj produkt, ktorý pošleš v preprave ? Nemáš potom rovnaké právo aj ty ? Ten zákon je dobre spravený - vyhne sa človek lazy spôsobu dopravy, nemôže takto človek to poslať 4. triedou cez pol sveta a späť na SVK (čo by trvalo 20 dní) a zároveň nemôže takto dopredu predajca poslať rovnakým spôsobom list o vybavení (napríklad reklamáciu vybavil výrobca a doručenie produktu od výrobcu mešká)..heker napísal:Ale predajca nemoze zodpovad za dobu co to ide postou! Ak to posle v posledny den a je tam vikend, v pondelok nie som doma a dostanem to az v utorok, tak sa logicky nemoze pocitat den dorucenia az v utorok.
Mam pocit Drop, ze si robis vlastny vyklad zakona.
Nebolo, neprišlo to v rámci 30 dní - žiaden list, oskenovaný list alebo produkt - nič iné sa neberie - dokonca ani SMS o pripravení na pobočke nie je zákonom prijateľnábaldorex napísal:
Toto bolo splnené. Či nie?
AKO SPLNILI ? Nesplnili...došlo im to 24.8. - aj keby sme počítali, že potom to oficiálne začína 25.8., tak stále mali čas len do 23.9. ti DORUČIŤ produkt, list alebo mail s preskenovaným listom..CheZteR napísal:ale v poriadku, reklamacnu dobu splnili, ale preco preboha si pre to mam ist osobne do ziliny, kto mi preplati naklady ?
...btw, to si nie som istý, či si povinný prijať aj ten oskenovaný list mailom...