Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
redfoxik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa redfoxik »

Zravim, mozno troska mimo temu, ale mam jednu otazku.
Mam moznost kupit motor do motorky ktora este nepresla K.O. Da sa este pred kupou zistit ci motor nepochadza z kradnutej motorky? Overuju to na K.O. ? Typ aj objem sedi, viem ze motor uz je volne vymenitelna suciatka, ale neviem ci overeju na K.O aj jeho cislo, niekde som cital ze ich zaujima len typ a objem, ale chcem si byt isty...diky
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ak je to u aut ako u motoriek tak to je jedno
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Ahojte...
Musi mat zaparkovane auto na verejnom parkovisku citatelne SPZ?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Riesis rezidencne parkovanie co? :D Tiez ma napadla podobna myslienka, kolega mi spominal ze sa to riesi nejakou vyzvou majitelovi na odstranenie auta (najdu ta podla VIN). No a ak ti daju lehotu napr. 30 dni na odstranenie, tak proste 29. den nahodis znacky naspat :D Ale nemam to overene ci to tak naozaj je.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A naopak, ak ho chces odstranit, tak mu treba dat dole SPZ z toho auta a zavolat MsP.
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Ide skor o kratkodobe parkovanie na hodku-dve...Urcite nejdem nechavat auto zaparkovane 30 dni :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Cestou do prace si viem vjazdom cez kratku ulicu skratit cas asi o 2km. Je tam znacka PREJAZD ZAKAZANY Problem je ze tam stavaju policajti. Na nete som na to nasiel rozne zakony. Ak tam zastanem, vystupim a znova nastupim, tak mi teoreticky nemozu nic nie? Viem, ze taketo nieco mi vravel aj instruktor v autoskole, ale to uz bolo velmi davno.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ano, podla znenia zakona staci prerusit jazdu akymkolvek sposobom... nemusis ani vystupovat...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To mi pripomína ulicu 8. mája v Podunajských, kde je prejazd zakázaný a policajti to začali pokutovať.
Problem však bol, že auta zastavovali v danom úseku ešte pred prvou križovatkou, čím došlo k prerušeniu jazdy (prejazdu) a teda pokutu udeľovali neoprávnene.

Ja mám však otázku - pokiaľ platí daná značka? Po prvú križovatku? Ak áno, tak sa dosť často stretávam s nesprávnym použitím tejto dopravnej značky. Napr. BA - Mlynská dolina - prejazd zakázaný tým strmákom hore smerom k FIIT/FEI pri výjazde na diaľnicu z Mlynskej smerom k botanickej.
Značka umiestnená hneď na začiatku ulice, že od značky po najbližšiu križovatku je len strmy kopec hore a zarastené svahy okolo cesty, žiaden dôvod ani priestor zastaviť. Ako WTF?
Je jasné, že to mysleli tak, aby si ludia neskracovali cestu z/do Karlovky, keď je ucpaná Karloveská/Botanická. Lebo rovnaká značka je aj smerom z Líščieho údolia smerom hore do kopca. Ale použitie danej značky podľa môjho názoru nie je správne. Ten úsek, na ktorý to chcú uplatniť má X kilometrov, je tam spleť križovatiek a niekoľko možností ako daný v podstate univerzitný areál prejsť. Keď už, tak to mali dať ako zónu a zakázať prejazd ňou.

https://www.google.sk/maps/@48.1527943, ... 312!8i6656
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Frikso, to co pises vlastne daval Maros Palesch este na natankuj.sk pred par rokmi, ak sa nemylim, bolo z toho video reportaz.
Frikso
Darca
Darca

To som nevidel, nemas link nahodou?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pohladam.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

1. Zastavenie - uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu.

2. Zastavenie vozidla - prerušenie jazdy motorového vozidla z dôvodu nezávislého od vôle vodiča.

Medzi týmito dvomi pojmami treba rozlišovať, pretože sa vzťahujú aj na výklad značky "Zákaz prejazdu". Aby bolo dodržané to, čo vyhláška vyžaduje je potrebné zastavenie. Ak ale zastavím na križovatke, alebo ma zastavia policajti za účelom kontroly, už nejde o zastavenie, ale o zastavenie vozidla. A v takom prípade nebola naplnená podmienka, ktorú výklad tejto značky vyžaduje. Na druhej strane pokuty boli udelené neoprávnene, keďže na posledných 15-tich metroch vodič mohol mať v úmysle zastaviť.
Frikso
Darca
Darca

Dik za link.
A co ten druhy pripad, ktory som popisoval? To je riadna kravina tiež.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

grim: to je sice pekne, ale vo vyhlaske je to pri znacke "prejazd zakazany" specifikovane iba ako prerusenie jazdy, nie zastavenie ci zastavenie vozidla :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz musíme nájsť zákonnú definíciu pojmu "prerušenie jazdy". :-D

//daj sem definíciu značky "Prejazd zakázaný"
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Toto je v prílohe č. 1 k zákonu 9/2009
K značke č. B 37:
Značka Iný zákaz (č. B 37) určuje iný zákaz ako ten, ktorý možno vyznačiť inou zákazovou značkou. Zákaz je vyjadrený príslušným stručným nápisom vnútri tejto značky, napríklad „PREJAZD ZAKÁZANÝ“, „NAKLADANIE A SKLADANIE TOVARU ZAKÁZANÉ“, alebo ak sa použije nápis „PREJAZD ZAKÁZANÝ“, nesmie vodič prejsť takto označeným úsekom bez toho, aby jazdu prerušil napríklad s cieľom naložiť alebo zložiť náklad a podobne. Ak sa v záujme bezpečnosti premávky použije nápis „LPG“, „CNG“ alebo „LNG“, je tým vyjadrený zákaz vjazdu vozidiel, ktoré vo svojom pohonnom systéme využívajú skvapalnený ropný plyn LPG, stlačený zemný plyn CNG alebo skvapalnený zemný plyn LNG, najmä do miest, kde by pri úniku LPG, CNG alebo LNG mohlo dôjsť k ich vznieteniu. Ak sa v záujme ochrany životného prostredia použije nápis „EURO X“, pričom za „X“ sa podľa potreby dosadí vhodné číslo, je tým vyjadrený zákaz vjazdu vozidiel, ktoré nespĺňajú emisné limity „EURO X“ a nižšie.
FYI, značka B37 je "Iný zákaz," takže tam môže byť napísané skoro hocičo.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak sa použije nápis „PREJAZD ZAKÁZANÝ“, nesmie vodič prejsť takto označeným úsekom bez toho, aby jazdu prerušil napríklad s cieľom naložiť alebo zložiť náklad a podobne.

Zastavenie - uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu.

:?:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:napríklad
Napísať odpoveď