Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Taká kamera v policajnom aute je "certifikovaná" na tento účel?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nejaka integrovana urcite, ale prave nejaka taka bezna "do ruky" pochybujem... tam ale nie je dolezite zaznamenanie casu ako v spominanom pripade...
mozno na casovu dokumentaciu staci spisanie nejakeho lajstra, co vypisuju policajti pri zaznamenani priestupku, neviem...
mozno na casovu dokumentaciu staci spisanie nejakeho lajstra, co vypisuju policajti pri zaznamenani priestupku, neviem...
Tým pádom stačí, že zle zaparkované auto bude na zázname z policajného auta. Tu je však otázne, či "štátni" policajti sa budú zaoberať týmto "zločinom" alebo či mestskáči majú také kamery v aute. 
No nasi MP nemaju ziadnu systemovu kameru, iba klasicky fotak ktory si ktokovek z nas vie kupit v elektre. Myslim si ze ked uz len meranie rychlosti je dost napadnutelne a derave tak nejaka fotka s nejakym datumom z bezneho kompaktiku nebude nic nevyvratitelne. MP vola PZ iba vtedy ak treba vykonat ukon mimo ich kompetencie takze bezne k pokutam za parkovanie nevolaju PZ, uvidime ako sa to vyvinie. Mne ide o to, to co najviac natahovat a vyhybat sa objasneniu priestupku no a nakoniec sa z toho vyvliect spochybnenim casu na fotke z fotaku.
Co to odtiahnutie, neviete ci mozu/nemozu ?
Co to odtiahnutie, neviete ci mozu/nemozu ?
Nech si fotia a tocia. (snad vies ze cas si v zariadeni vies nastavit aky ta napadne)mLuks napísal: Odfotia si ťa? Prip. natočia na video? (snáď vieš, že dátum a čas zhotovenia sa dá vytiahnuť zo súboru)....
Vraj nemôžu, ale je to starý článok..
http://auto.sme.sk/c/5846035/zle-parkov ... iahli.html
http://auto.sme.sk/c/5846035/zle-parkov ... iahli.html
-
RATZINGER666
Darca
plus sa da cas a datum dodatocne zmenit aj v nejakom exif editore, ked uz ide o to 
Jednoducho sa spolieham na to ze s klasickou fotkou ako to je vo zvyku nepochodia...
Ved koniec koncov aj samotni napr. nehodovkari dokumentuju mobilom.
Ved koniec koncov aj samotni napr. nehodovkari dokumentuju mobilom.
-
94jakub
Guru wannabe
RATZINGER666: Čas v exife určite nestačí ako dôkaz. Práve kvôli možnosti prepísania. Treba mať minimálne čas priamo v obrázku. (Taký ten klasický žltý väčšinou)
Ideálne by tá fotka mala byť nejakým spôsobom digitálne podpísaná s časovým odtlačkom, podobne ako elektronické dokumenty.
Aj toto sa ale dá samozrejme pozmeniť nastavením systémového času na fotoaparáte. Akurát, keď na to nemyslia hneď pri fotení, tak to už len tak neskôr nezmenia.
Ideálne by tá fotka mala byť nejakým spôsobom digitálne podpísaná s časovým odtlačkom, podobne ako elektronické dokumenty.
Aj toto sa ale dá samozrejme pozmeniť nastavením systémového času na fotoaparáte. Akurát, keď na to nemyslia hneď pri fotení, tak to už len tak neskôr nezmenia.
-
hojko
Site Admin
Aj ten cas a datum do obrazku vies vlozit cez pocitac, fotku orezat a dat tam iny cas...
-
RATZINGER666
Darca
94jakub: no ved samozrejme, ze by mala byt nejako digitalne podpisana, no a to prave tie bezne fotoaparaty nerobia, preto sa bavime o certifikovanom pristroji 
Ktory (dufam) nemaju 
Preco ti nemozu dat papucu? Maju v tom legislativnu prekazku alebo mas divne kolesa?
Odtiahnut by ta nemali, kedze netvoris prekazku. To, co tu bolo spominane - auto stalo na vykazde z miesta mimo cesty - vjazde do dvora. Auto tvorilo prekazku v doprave, vyhlaska toto vyslovene zakazuje takto stat.
Zakon hovori, ze ten, kto vytvoril prekazku v doprave je povinny ju bezodkladne odstranit. Inak to moze spravit spravca komunikacie na naklady toho, kto prekazku vytvoril.
Inak vsimol som si, ze to parkovanie zatial nikto nepostihuje. Uvidime dokedy.
Odtiahnut by ta nemali, kedze netvoris prekazku. To, co tu bolo spominane - auto stalo na vykazde z miesta mimo cesty - vjazde do dvora. Auto tvorilo prekazku v doprave, vyhlaska toto vyslovene zakazuje takto stat.
Zakon hovori, ze ten, kto vytvoril prekazku v doprave je povinny ju bezodkladne odstranit. Inak to moze spravit spravca komunikacie na naklady toho, kto prekazku vytvoril.
Inak vsimol som si, ze to parkovanie zatial nikto nepostihuje. Uvidime dokedy.
Zaujímavé. Lebo pravidelne chodím na červenú, keď vidím, že môžem prejsť a napr. pri Filozofickej fakulte, ako sa ide na Starý most, často stáva auto a vždy sa ešte tak zamyslím, ale tak nakoniec idem aj tak a doteraz sa po mne ešte nerozbehli. Asi sa im takéto niečo ani nechce riešiť. Ale chcem vedieť pre istotu, ako to je.RATZINGER666 napísal:mozes dostat pokutu, ale musia Ti to samozrejme dokazat...
-
RATZINGER666
Darca
...no keby to bolo nepostihnutelne, potom by ten vyznam semaforov trochu stracal zmysel
ja tak tiez chodim vzdy, ked je volno, to by museli mat vyslovene vytipovane miesto a pripravenu kameru...
U nas v meste niektore cervene kameru z auta, potom ta dobehnu a uz to ide, tusim 200 eur je za to.
To vážne sú až takí modernizovaní, že kameru z križovatky majú stiahnutú do auta? Alebo im len niekto hlási z dispečingu? Pretože aj v KE viem o križovatke (Vodárenská/Hlinkova), kde pravidelne stoja pripravený s naštartovaným motorom a pár krát som ich videl za niekym vystreliť. Lenže stoja na mieste, odkiaľ nemajú až taký výhľad na semafory... tak neviem.

Pridam jednu skusenost - Minule sa mi stalo v KE - isiel som smerom od OD Dargov k Steel arene, su tam 2 stopky - prva pri vychode z "parkoviska" pred OD Dargov, druha o par metrov dalej kde sa dava prednost tym co idu z Fejovej. Isli sme v aute styria, vyslovene sme sa bavili o tych stopkach, takze som zastal na oboch. Pred krizovatkou pri Steel arene som si vsimol majak v spatnom zrkadle. Pripominam, bola sobota rano, cca 1:00. Myslel som si ze budu chciet dat fukat. Prekvapili ma ked si vyziadali doklady a nasledne ze som nezastavil na STOPke. Snazil som sa im vysvetlit ze som urcite zastavil, nakolko sme sa o tom bavili. Pridal sa aj kamarat. Policajt ze to ma na kamere, a ze urcite si to mylim, lebo tam su 2 STOPky. Tak sme ich nakoniec "uprosili" nech sa idu pozriet znova na zaznam, pretoze som urcite zastavil, hoci som uz aj zacinal sam o sebe pochybovat. Policajt zacal hovorit ze OK, mozeme to riesit na inspektorate.... co je trosku komplikovane, nakolko v KE nebyvam. Tak mi dali fukat a potom si sli prezriet zaznam. Po asi 5 minutach prisiel policajt a zavolal si ma k ich autu. Ukazal mi ich zaznam z pristrojovky. Nakolko ma "natocili" z protismeru na Sturovej, je tam v strede elektrickova trat a zivy plot, na zazname nebolo absolutne nic vidiet, hadam ani len svetla mojho auta. Na to mi policajt vravel, ze na zazname sice nic nie je, no oni sedeli vyssie a videli to dobre. A ze na budove je kamera a dalo by sa vyziadat si zaznam z nej, ale nebudu to riesit (bla bla), a ze nabuduce mam na STOPke zotrvat dlhsie. Popriali mi stastnu cestu a odisli. Skratka cisty odrb, hlavne ze to otocili cez 4 pruhy a elektrickovu trat, len aby ma v noci o 1 hodine po polnoci s majakom nahanali. Ale priznam sa, keby som siel v aute sam, asi by som aj zacal pochybovat ci som ozaj zastavil uplne a radsej by som na mieste zaplatil par eur len aby som sa nemusel hnat na inspektorat.
Presne na to sa spoliehajú.
Po podobnej negatívnej skúsenosti za 150€ mám zásadu nikdy neplatiť pokutu na mieste, vždy to chcem riešiť v správnom konaní. Bez debaty.
Po podobnej negatívnej skúsenosti za 150€ mám zásadu nikdy neplatiť pokutu na mieste, vždy to chcem riešiť v správnom konaní. Bez debaty.
-
guess.whoo
Redeemer
nj radsej tam zaplatit viac
pokial povedia, ze to maju natocene tak slusne poziadat o zaznam. ak maju pravdu naco to tlacit na spravne konanie
Ako ti dokazu na zazname z policajnej kamery v noci z 30 metrov, ze si isiel 3km/h ale nezastavil si? Budu analyzovat video po jednotlivych framoch? To urcite, akurat skusali vytrieskat prachy. Pomahat a chranit, doslova.