Windows 10
Re: Windows 10
Je mozne nejako oklamat aplikacie, ked pri zmenseni okna sa zobrazi sprava "Expand to resume playing"? Chcel by som hrat v mensom okne, ale ked zmensim okno, pozadie sa zmeni na cierne a zobrazi sa spominana sprava. Mozno nejaky parameter pre ignorovanie zmeny velkosti, rozlisenia. Mam Win 10 Home, desktop.
Ahoj.
Plánujem kupovať stolný počítač a keďže nemám oficiálny windows, rád by som si nejaký zadovážil. Mám však pár otázok.
Ak som správne pochopil existujú prenositeľné a neprenositeľné verzie. Príde mi, že neprenositeľná verzia je blbosť, keďže nikdy neviem kedy budem musieť "prehodiť" windows na iný počítač. Napríklad keby mi náhodou vypadne z okna -_-
Ďalšia vec ... všade vidím CZ a SK verzie, každá samozrejme za inú cenu. Tomuto veľmi nerozumiem, pretože windows sa dá veľmi ľahko prepnúť na akýkoľvek jazyk, tak prečo ešte existujú jazykové mutácie?
V obchodoch vidím DVD verzie, USB verzie a verzie s online kódom. Tie posledné sú väčšinou drahšie, DVD verziu nechcem, keďže mechaniku nemám. Asi najlepšia možnosť mi príde tá USB verzia.
A nakoniec vedeli by ste niekto odporučiť z kade windows kúpiť? Nejaký overený obchod? možno nižšie ceny?
Ďakujem za akúkoľvek reakciu.
Plánujem kupovať stolný počítač a keďže nemám oficiálny windows, rád by som si nejaký zadovážil. Mám však pár otázok.
Ak som správne pochopil existujú prenositeľné a neprenositeľné verzie. Príde mi, že neprenositeľná verzia je blbosť, keďže nikdy neviem kedy budem musieť "prehodiť" windows na iný počítač. Napríklad keby mi náhodou vypadne z okna -_-
Ďalšia vec ... všade vidím CZ a SK verzie, každá samozrejme za inú cenu. Tomuto veľmi nerozumiem, pretože windows sa dá veľmi ľahko prepnúť na akýkoľvek jazyk, tak prečo ešte existujú jazykové mutácie?
V obchodoch vidím DVD verzie, USB verzie a verzie s online kódom. Tie posledné sú väčšinou drahšie, DVD verziu nechcem, keďže mechaniku nemám. Asi najlepšia možnosť mi príde tá USB verzia.
A nakoniec vedeli by ste niekto odporučiť z kade windows kúpiť? Nejaký overený obchod? možno nižšie ceny?
Ďakujem za akúkoľvek reakciu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Jazyk sa da prepnut, ale nie na vsetkych verziach. Tusim na Home edicii jazyk zmenit nejde.
Ja som kúpil už 3 licencie na Windows 10 pro z Kinguin.net
Niektorý na tento obchod nadávajú, ale ja s ním žiadny problém nemám.
Niektorý na tento obchod nadávajú, ale ja s ním žiadny problém nemám.
Tiez mam w10 z kinguin a zatial funguje. No otazne je odkial je teb kluc. Ci skutocne z krabice, alebo z nejakej multilicencie.
Ja som im pred nákupom prvej licencie písal, že ako to funguje.
Odpísali mi toto
Odpísali mi toto
No ja mám teraz Win10 home z upgradu win7. Win7 bol slovenský, no už tam som si zmenil jazyk na ENG a aj win10 sa mi nainštaloval s Angličtinou. A ako som teraz skúšal bez problémov sa mi dá prepnúť jazyk na iný.
Nad Kinguinom som rozmýšľal tiež, ale ako píšete, bál som sa pôovodu toho kľúča. Nechcel som aby mi po čase zablokovali windows lebo zistia, že to bolo kradnuté alebo práve z nejakej multilicencie.
Ako to potom riešia? zašlú zákazníkovi nový kľúč? neviete?
Nad Kinguinom som rozmýšľal tiež, ale ako píšete, bál som sa pôovodu toho kľúča. Nechcel som aby mi po čase zablokovali windows lebo zistia, že to bolo kradnuté alebo práve z nejakej multilicencie.
Ako to potom riešia? zašlú zákazníkovi nový kľúč? neviete?
Pôvodne som mal kľúč na windows 8.1 z g2a. Tam sa ti stalo, že išlo o kradnuté kľúče. Keďže som však windows kupoval s tým štítom, tak mi peniaze bez problémov vrátili.
Na kinguine to funguje tak isto, tiež stačí mať ten štít a malo byť to fungovať bez problémov. Ale ako som písal, z kinguinu mám už 3 licencie na windows, nejaké na eset a nebol žiadny problém
Na kinguine to funguje tak isto, tiež stačí mať ten štít a malo byť to fungovať bez problémov. Ale ako som písal, z kinguinu mám už 3 licencie na windows, nejaké na eset a nebol žiadny problém
A viete mi niekto povedať ako je to s tými USB a DVD prenositeľnými verziami? Pri týchto verziách platí to, že si môžem Win stiahnuť ako iso a dať si ho na vlastné USB, nainštalovať z neho a potom zaktivovať, či už cez kľúč alebo telefonicky? Alebo to musím inštalovať priamo z USBčka alebo DVDčka, ktoré som dostal? V prípade napríklad, že sa USB stratí, pokazí whatever...
testtest
Dostal sa mi do ruk notebook s Win10. Kazde zapnutie sa snazi nainstalovat aktualizaciu k touchpadu, ktora vzdy zlyha. Ako to vypnut, ako zablokovat tuto aktualizaciu? Nechcem vypinat celkovu automaticku aktualizaciu cez zakazanie servisnej sluzby+uoravy registra, len tuto jednu aktualizaciu. Zaoberal sa uz niekto niecim podobnym?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Aha, nemam, az teraz som si uvedomil, ze mam Classic Shell. Tak asi tam bude ten zadrhel, ze on to nepodporuje. Dik za radymLuks napísal:Mek nemáš to takto? Síce ja mám insider preview ale neverím, že by to nebolo v oficiálnej verzii
Nazdar,
po najnovsich aktualizaciach windowsu 10 (aspon si myslim, ze je to tym) mi na ploche prehadzuje medzi velke, male a stredne ikony.. meni sa mi to stale. Stretol sa s tym niekto?
po najnovsich aktualizaciach windowsu 10 (aspon si myslim, ze je to tym) mi na ploche prehadzuje medzi velke, male a stredne ikony.. meni sa mi to stale. Stretol sa s tym niekto?
Ja mám zasa problém že po štarte počítača mi nefunguje taskbar. Musím obnoviť prieskumník cez Task Manager aby mi to išlo.
ľudia, máte niekto taskbar na strane? akonáhle ho dám na stranu tak je text dátumu a času čierny. z mne neznámeho dôvodu sa zmení z bieleho. takže ak mám tmavú tému, tak tam nič nie je vidieť
win 10 home 64bit SK, čistá inštalácia
win 10 home 64bit SK, čistá inštalácia
- Prílohy
-
- Taskbar dole
- Dole.png (29.98 KiB) 1534 zobrazení
-
- Taskbar vľavo (príp vpravo)
- vlavo.png (13.18 KiB) 1534 zobrazení
ak ho hodím na stranu, tak stále ostáva text biely. Taktiež mám tmavú tému. Kebyže skusiš pomeniť témy či sa to nejako nefixne?
mLuks: zmena motívu to spravila. a ked som to dal nazad na "neuložený", tak je text ok. Ono to začalo po tom veľkom update prednedávnom
niekde majú chybu. každopádne dik
chlapi potreboval by som malu radu, chcem nainstalovat win 10 ale ked sa tym preklikam napise mi ze na ziaden z ponuknutych diskov ho nemozem dat lebo niesu naformatovane. chcel by som teda vediet ako to nafdormatovat ? na tom pc neni ziaden os a ani cez bios sa to tam neda.. ma niekto nejaky napad ?
http://gparted.org/livecd.php cez toto mozes naformatovat disky z LIVE CD/USB
Martin11 - naformatuj cez nejake live cd, alebo vloz disk do ineho pc s OS a naformatuj tam.