Ukaz mi vyjadrenie policie, kde tvrdi to co vravis ty. Ako uz bolo pisane, to ze to povie nejaky policajt, ktory podla toho co si tu sam pisal vo vlaku pribudol az po kotlebovcoch(pripadne tam dovtedy boli len raz za cas, ako aj na ostatnych linkach) a teraz ide hodnotit ako sa situacia zmenila. Ved to je cele smiesne.rebuss napísal:Objektívne to je, lebo to tvrdí polícia. Nie officiálna, pod tlakom politiky, ale reálna, teda príslušníci polície, ktorí s tým majú reálny styk. Pre tvoj ďalší záujem si ťa dovoľujem upozorniť, že kedykoľvek môžeš vycestovať do problematických oblastí, kde hliadkujú a pri najbližšom stretnutí policajta sa ich popýtaj.
Zhodou okolnosti byvam pri kosiciach a asi 2-3km vzdusnou ciarou je osada. Roky cestujem autobusom aj s "degesmi" ako ich volas a nikdy som nemal dojem, ze by bola potrebna pritomnost policie. Taktiez cez nu v lete casto prechadzam na bicykli a znovu ziadne problemy. Samozrejme, plno ludi si mysli nieco uplne ine(asi ze ta strhnu z bicykla a ubiju k smrti), takze som uz par krat zazil reakciu ci sa nebojim tamadial prechadzat...
Tocim o tom, ze si dostal jednoduchu otazku na ktoru si reagoval uplne absurdnym a neporovnatelnym prikladom. Video je dostupne na intrnete, s ktorym vraj mas skusenosti. Tak si ho skus najst a vysvetlit na zaklade coho si zvolil prave tento priklad.rebuss napísal:Vychádzal som z toho na čo narážal, takže neviem o čom točíš. Situáciu som priblížil na prípad, keby napr. ľudia z eu nedajbože utekali do ich krajín.
Mám ale aj skúsenosť s internetom. Tiež by si to mal skúsiť.
Ja mam skor dojem, ze ty si myslis ze teroristom moze byt len moslim. A ze sa chysta prave k nam. Pocas historie SR sa tu odohral len jeden teroristicky utok, ak si dobre spominam. Celorocne zomrie pri teroristickom utoku menej ludi nez v USA pri dopravnych nehodach. A predsa mame v parlamente hned 4 strany, ktore nas musia branit pred touto hrozbou. Preco radsej nebojkotujes vyrobu a predaj aut?rebuss napísal:Niečo mi to pripomína. Áno, argument typu, nie všetci moslimovia sú teroristi. A to, že medzi nimi nie sú všetci rovnakí, neznamená, že ich sem automaticky budeme púšťať, lebo by sme sa dopúšťali krivdy.
Samozrejme, ako inak. Ale mohol by si sa zmoct aj na nejaku lepsiu odpoved, alebo si nebodaj neporozumel co som prispevkom myslel?rebuss napísal:Zase vybraté z kontextu. Radšej sa sústreď na čítanie s porozumením.
Dovod pre ktory to robia su preferencie, netreba v tom hladat uslachtile ciele. Pritom mne osobne to velmi na pocite bezpecnosti neprida, skor naopak.rebuss napísal:Zaujímavá logika. A ešte popritom aj ochránia slušných ľudí, čo je hlavným dôvodom prečo to robia a hlavným dôvodom prečo proti tomu vystupujú ľudia s PR proti-ĽS-NS, lebo kdežeby oni mohli robiť inečo dobré pre ľudí. Asi je to pre tých všetkých nové. A ja si to aj uvedomujem, že to tu predtým nebolo, že niekto sa zaujímal o záujmy obyčajných slušných ľudí, o ich bezpečnosť, atp.. ale zvyknúť sa na to bude musieť pre zmenu k lepšiemu.
ephramko: toto uz mozno patri do inej temy
Beriem co vravis, ale do uvahy treba brat aj okolnosti a podmienky ktore boli vtedy a teraz. V prvom rade bol pocet utecencov omnoho nizssi. Zo slovenska uslo za rok cca 4000 ludi, pricom niektori z nich uz mali v cudzine rodinu ci znamych. Dalsi rozdiel bol v pristupe obyvatelstva, ktore bolo casto ochotne pomoct. To ma samozrejme suvis s podobnou kulturou, moralnymi zasadami atd. Co v praxi znamena rychlejsiu integraciu do spolocnosti. Pri robeni bordelu vsak hra najvacsiu rolu velkost skupiny(teda aspon podla mna). Clovek sa lahko nechat strhnut davom. To nema byt ospravedlnenie zlocinov, len konstatovanie. Ved koniec koncov aj nas pan poslanec sa takto odviazal, a to ich tam bolo omnoho menejephramko napísal:Ked hovoris A, treba povedat aj B. Slovaci casto poslusne cakali na doriesenie azyloveho procesu (pokial im nejaka krajina neponukla azyl) aj niekolko rokov v rakuskych uteceneckych taboroch. Obzvlast dlhe cakacie doby boli najma po roku 1968. Neviem o pripadoch, ze by utecenci zo Slovenska podpalovali stany, budovy, nicili zariadenie taborov a veci, ktore dostali. Tiez neviem o pripadoch, kedy by utecenci zo Slovenska vyvolavali nasilne konflikty za pouzitia bodnych a secnych zbrani s utecencami z inych krajin sovietskeho bloku alebo ze by muzi zo Slovenska znasilnovali zeny - utecenkyne, ktore za hranice usli bez rodinnych prislusnikov. Pripadne ze by hromadne sexualne obtazovali a napadali rakuske zeny na namestiach, staniciach a podobne. Rovnako neviem o pripadoch, kedy by utecenci po prekroceni hranice ČSSR s Rakuskom demolovali majetok rakuskych obcanov, pripadne statny majetok, fyzicky napadali bezpecnostne, zachranne zlozky a uradnikov, s cielom vyhnut sa azylovemu procesu a pozadovali volny priechod bez kontroly uradov az do ich vytuzenej krajiny.
Nepozeram sa na to ciernobielo, ale taktiez to nebudem posudzovat podla situacie v nemecku, ked zijem na slovensku. Ale to, ze propaganda utoci zo vsetkych smer-ov a celkom otvorene sluzila pre politicke ciele azda nikto spochybnovat nebude. Osobne by som korene tejto negativnej reakcie v EU(ber nemecko, francuzsko, anglicko..) videl skor v lacnej pracovnej sile, ktora sa im svojho casu videla vyhodna a dlhodobo bezala na zotrvacnosti.ephramko napísal:Netreba sa na imgraciu pozerat len ciernobielo z pohladu dvoch extremov - slnieckari vs. zeleni fasisti. Silna negativna reakcia domaceho obyvatelstva krajin EU voci nelegalnym imigrantom nevznikla iba na zaklade nejakych propagandistickych bludov, ale podla mna vychadza aj z vyssie spominanych incidentov.
Slovensko vsak nie je ziadana cielova destinacia vacsiny migrantov. A zial ludia budu mat problem aj ked ziadatel uspesne splni vsetky poziadavky.ephramko napísal:Tiez by som tychto ludi nenazyval utecencami. Podla zakonov SR, ktore su v oblasti azyloveho procesu zosuladene so zakonami inych krajin EU, sa utecencom nazyva clovek, ktoremu statne organy priznali STATUS UTECENCA po preskumani jeho zivotnej situacie v azylovom procese. Cize ziadatelia o azyl este nie su z pravneho hladiska utecenci, nehovoriac o nelegalnych imigrantoch, ktori odmietaju s uradmi spolupracovat a azylovy proces sabotuju. Treba tiez povedat, ze je na posudeni organov daneho statu, na zakladate akych kriterii status utecenca ziadatelovi o azyl udeli alebo zamietne. SR ma pomerne prisne kriteria.
Ano to mi je jasne. Na druhej strane si vezmi kolko argumentov o nevzdelanych africanoch sme si vypoculi..ephramko napísal:Vies napriklad to, ze v roku 2015 v Nemecku tvorili ziadatelia o azyl zo Syrie len menej ako 1/6 zo vsetkych prijatych ziadosti? Drviva vacsina ziadosti o azyl prisla od obcanov Turecka a balkanskych krajin, ktore nie su clenmi EU.