Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

na zaciatok doporucujem si precitat toto: http://mycrypto.guide

nie kazdy coin sa predava na kazdej burze a nie kazdy sa da kupit priamo za dolare/eura. to znamena ze podla toho co chces vsetko nakupit by si si mal vybrat burzu a poslat peniaze tam. coinmarketcap je na toto super lebo ti ku kazdemu coinu ukaze za to co vies nakupit a kde.
napriklad asi najviac coinov je na bittrexe ale to je cisto krypto burza a teda vobec tam neposles eura/dolare.

pre mna je vychodzia burza kraken, tam posielam eura a co sa da nakupujem tam. pokial chcem nieco ine, tak z krakenu poslem ETH/BTC alebo nieco ine na inu burzu a tam uz nakupujem za bitcoin.

k penazenkam, vacsina mien ma vlastne penazenky, akurat coiny co maju ERC20 standart mozes mat na jednej penazenke (to su vsetky coiny/tokeny beziace na ethereu sieti.

vzdy mas moznost nechat si to co mas nakupene na burze, je to jednoduche, lebo nepotrebujes spravovat penazenky a flexibilne lebo vies rychlo predat nakupit (nastavit si stop loss ze ked to zacne padat, tak automaticky predas). na druhu stranu tie coiny nemas vo svojom vlastnictve, lebo privatne kluce vlastni burza, nie ty. ked burza vypne servre, hacknu ju, prisiel si o vsetko. (samozrejme pokial budes mat penazenku na disku a ten ti odite, prisiel si o vsetko tiez, najbezpecnejsia je papierova penazenka, ale tu zase mozes lahko stratit v realnom zivote).

doporucujem, precitaj prirucku, zisti co presne chces nakupit. tiez si uvedom na na vacsine burz aby si mohol posielat peniaze potrebujes mat overene konto a to moze nejaky cas trvat, tak s tym zacni co najskor.
miGuell
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa miGuell »

Takto... ja konkrétne chcem nakúpiť Waves, NEO a IOTA... dať ich každé do peňaženky, sledovať grafy možno kupovať dalej, nechcem to predať ani hybať s tym... lenže podľa coinmarketcap nevidím žiadnu burzu kde by som kupil spoločne všetky... Akú burzu by ste mi na jednotlive kryptomeny doporučili...

Má waves,neo,iota každá vlastnú peňaženku ktorú by som vedel mať na harddisku aj na mobile?
Nechcem sa v tejto oblasti moc unáhliť s ničím, ale už by som chcel mať dačo nakupene :D

Som ten čo chce občas nakúpiť a mať to v bezpečí v peňaženke jednoducho... všade som všetky možné navody len na bc a eth...

Náhodou preložena verzia mycrypto.guide neexistuje? niesom 100% angličninar
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

prelozena verzia isto neexistuje. bez anglictiny budes mat dost problem s cimkolvek.

ake existuju penazenky presne neviem, to si treba vygooglit. ale najprv musis pochopit co je penazenka. ked si vygenerujes penazenku, ziskat verejny a privatny kluc. verejny kluc predstavuje adresu na blockchaine a privatny kluc ti umoznuje manipulovat s coinami na tejto adrese.
penazenka je vlastne len aplikacia ktora je schopna ti ukazat co na tej adrese je a po zadani privatneho klucu s tym manipulovat. teda akekolvek coiny co si nechas poslat na svoju adresu su viazane len na tu adresu, nie na nejaku aplikaciu. pokial mas privatny kluc vytlaceny na papiery a dobre schovany, tak ti moze kludne zhoriet pocitac a tebe staci len znova nainstalovat penazenku a zadat tam svoj kluc a o nic si neprisiel (su manici co maju privatny kluc nauceny naspamat, lebo to je najbezpecnejsie).

k tomu nakupovaniu, najdi si jednu burzu, posli na nu eura/dolare, nakup tam co sa tam da nakupit a potom nakup BTC/ETC/XRP (ripple ma fakt nizke poplatky za transakcie, takze ja vacsinou posielam to), proste nieco co existuje aj na druhej burze kde chces nakupovat nieco dalsie.
ale samozrejme najjednoduchsie by bolo keby si mal niekoho znamena kto ti bude ochotny predat tie coiny co chces priamo. mozno pogooglit nejake lokalne krypto komunity, ist na stretnutie.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

ramaya napísal: Ja som na Krakene čakal 6 týždňov, kým mi zverifikovali Tier 2 ... Potom som im hneď v ten deň poslal, žiadosť na Tier 3 a to mi zverifikovali za menej ako 24 hodín. Neveril som vlastným očiam.

Treba si dopredu naštudovať, ktorá burza aké podmienky vyžaduje. Väčšinou keď sa pošlú snímky s týmito špecifikáciami, tak to zverifikujú bez problémov:
- Rozlíšenie od 2000 do 3000 pixelov
- DPI musí byť všade 300 (nie viac alebo menej) (ak je potrebné, tak sa to dá upraviť v XnView)
- Formát JPG
- Veľkosť od 1 MB do 3 MB
Overenie účtu:
Bitstamp.net do 24 hodín
Bitbay.net do 24 hodín (bez overenia ak ročný obrat nepekročí 15000 euro, obchoduje sa v poľských zlotých)
Litebit.eu do 24 hodín (trochu zvláštny spôsob nakupovania za pevné ceny - ber alebo nechaj tak ..., nie je to klasická burza)

Bittrex.com do 24 hodín (ale to nie je burza iba výmena)
Kraken.com - 6 týždňov ...

Nakoľko nemám žiadnu papierovú faktúru, všetko mi posielajú elektronicky v PDF - výpis z účtu, internet, výplatná páska, tak som použil takú fintu, že som tú elektronickú faktúru za internet vytlačil vo vysokom rozlíšení, potom som ju zložil akože bola v obálke, aby bolo vidieť, že bola preložená. A potom som ju oskenoval takú preloženú v 300 DPI
miGuell :
Nechávať niečo v mobile je podľa mňa veľmi zlý nápad. Ja som to riešil tak, že som kúpil na bazoši starý notebook za 60€ s originálnym Windows7 64-bit (žiadne cracky a pod.). Mám tam len:
- čistá inštalácia Win7 s aktualizáciami a NETFramework-ami
- ovládače
- Microsoft Visual C++ 2005, 2008, 2010, 2012, 2013 - 32-bit aj 64-bit
- AVAST antivírus
- Mozilla Firefox + 1 doplnok S3.Google Translator (bez neho by som bol stratený, pretože tiež neviem dobre po anglicky)
- notebook používam iba pre prístup na burzu, vyhodil som dvd mechaniku, dokúpil som ešte jeden HDD do vymeniteľného rámika a na tom mám zas peňaženky s jednotlivým mincami (v BIOS-e si prepínam z ktorého HDD chcem nabootovať)

1. Založ si účet na https://www.bitstamp.net/
2. Stiahni si tento program WinAuth https://winauth.com/download/ a aktivuj si 2-faktorovú autentifikáciu https://www.bitstamp.net/article/two-fa ... ation-2fa/
3. Založ si účet na https://bittrex.com/account/Register
4. Aktivuj si 2-faktorovú autentifikáciu https://support.bittrex.com/hc/en-us/ar ... actor-2FA-
5. Hneď si musíš oba účty aj overiť (Verification Account). Maximálneo 24 hodín by si ich mal mať overené, aj skôr. To v akom formáte majú byť fotografie alebo sken som popísal vyššie. Potrebuješ 3 FOTO, prefotiť prednú a zadnú stranu občianskeho preukazu a nejaký 1 doklad s tvojou adresou trvalého pobytu ako máš na občianskom (výpis z účtu, faktúra za internet, mobil, elektrinu, vodu atď.)
6. Keď máš overený účet na Bitstamp, tak tam pošleš eurá ako SEPA platbu. Pozor - posielaj vždy so svojho účtu (neviem koľko je minimálny deposit asi 50€ ja som posielal 100€). U mňa bol prevod veľmi rýchly necelé 2 dni - peniaze posielaš do slovinskej banky)
7. Nakúpiš si bitcoin na Bitstampe
8. Ak už máš overený účet aj na Bittrexe (tiež do 24 hodín), pošleš na Bittrex bitcoin čo si kúpil na Bitstampe (prevod trvá od 20 minút do niekoľkých hodín - záleží aká je práve bitcoinová špička ... )
9. Kúpiš si čo potrebuješ
- celé sa to dá stihnúť za 2 pracovné dni

Na začiatku sa ti to bude zdať zložité to všetko aktivovať, overiť a nastaviť, ale potom to už bude brnkačka :D
Využívaj google translator.
Konkrétne WAVES a NEO majú svoje vlastné peňaženky.
IOTA má tiež, ale vyžaduje si nainštalovanú JAVU, ktorá je deravá ako sito, takže je tam vysoké riziko infekcie ...

Vidím, že si o tom niečo čítal :) tak si prečítaj niečo aj o týchto: ARK , BITBAY , COSS , LISK , PIVX , RISE , SONM -- to sú moje tipy :lol:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ake mate plany s bitcoin gold? ja som si nechal privatne kluce a zrejme pockam na nejakeho klienta a budem dufat, ze dovtedy budu mat tie mince este nejaku hodnotu, aby som ich mohol hned predat.

napr. hw wallet ledger neplanuju spustit podporu pre gold, kym nebude vyriesena replay protection. tzn., ze ludia c maju ulozene bitcoin v hw penazenkach nebudu mat pristup k bitcoin gold. (kym neexrahuju privatne kluce, ak sa to vobec jednoducho da).

myslim, ze podobne postupy zaujmu aj rozne burzy a budu sa snazit skor chranit prostriedky uzivatelov.

zrejme len bitfinex volne s touto mincou obchoduje. problem je ale, ze ako tam tie mince na predaj dopravim :)

neviem o tom nic konkretne na nete najst.

je mi jasne, ze je to prakticky scam, 200k premine a preto ich chcem predat cim skor, podla mna hodnota rychlo padne.
vsak uz o tyzden bude pristupna ludom a ti trulkovia asi nemaju k dispozicii ani klienta, smiesne.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som si to poriadne neoveril a čakal som poctivo až do 25.októbra a až potom som ICO previedol do bitcoin.
26.októbra mi začalo byť divné, že sa stále nič nedeje :lol: žiadne cenové vlny a pod.
Tak som začal zisťovať o čo ide a zistil som, že ten rozhodujúci blok už bol vyťažený 23.októbra, takže som to zase nestihol tak isto ako 1.augusta ...

Bittrex vydal správu k tomuto problému:
https://support.bittrex.com/hc/en-us/ar ... -Gold-BTG-

Ak to bude mať veľmi nízku hodnotu (menej ako 100 USD), tak bude rozumnejšie počkať na nejaké cenové manipulácie (určite prídu) a potom to predať za 500-600
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

uff, tak to si velky optimista. neverim, ze dojde k takej hodnote. sice v dnesnej dobe.. :D nie take shitcoiny maju cenu (bitconnect)
to jedine, ze by ti ludia co su za tu mincu zodpovedni neboli scammeri a nesnazili sa hned predat ten svoj smiesny 200k premine.
uvidime no..
miGuell
Light Expert
Light Expert

poradí mi niekto ako prenesiem bitcoin z coinbase do bitrexu? chcem si tam nakupiť nejake menšie meny
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

Altcoiny sú totálne zdevastované a ešte budú viac
miGuell
Light Expert
Light Expert

Máš ich akurát tak v zľave... taketo nizke ceny už neuvidime
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vsetky prachy idu do legacy bitcoinu. do 15 novembra to bude este zaujimave.. a este zaujimavejsie po 15tom..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som tiez spravil riadnu chybu. moj plan bol pockat, tesne pred splitom predat ked to bude najvyssie, predtym ako zacnu ludia zase predavat bitcoin a nakupovat naspat altcoiny.

lenze som sa tiez sekol v datume, ale o tyzden skor, takze som predal za 4820. akoze stale som to predal za 2x tolko ako som nakupil, ale keby som nepredal, tak teraz mozem byt na tych dnesnych 6300 a este mat aj bitcoin gold (aj ked to je nic)...
proste sa mi zase ukazalo ze lepsie len drzat a nevymyslat absolutne, lebo sa len oseriem.

teraz ale neviem co, lebo bitcoin kupovat sa mi teraz urcite neoplati, vsetko ostatne len pada. asi to vsetko hodim do etheru aktualne, ten sa od leta drzi na 250 a hadam skor ci neskor proste ist hore musi.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

v pohode.. ked si vezmem, ze par mesiacov dozadu som predaval 3btc kazdy po 1600€ :D

bitcoin cash teraz taktiez krasne stupa, nie je mi ale celkom znamy dovod.. aj ked si myslim, ze uz davno mal mat hodnotu minimalne liter.. snad to pride. ved je technologicky vyslepejsi ako bitcoin a ma podstatne mensie poplatky, pricom pouziva rovnako bezpecne enkryptovanie (v porovnani s inymi altcoinami)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

myslim ze nejde tak o to aky dobry je ten coin ale skor ako sa pouziva. proste s bitcoinu nemoze konkurovat nic, lebo je tak rozsireny v realnom svete.

ono je super ze bitcoin cacsh ma mensie poplatky, ale to mi moze byt uplne fuk ked s nim nikde nezaplatim.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

a co mam z toho, ked musim cakat 10 hodin na potvrdenie platby :) pokial nechcem samozrejme zaplatit poplatok za transakciu 10eur pri platbe 50eur, priklad. uz som pocul o x ludoch, kt. nakupoval tak, ze bitcoin zamenili za bitcoin cash alebo ETH a zaplatili nim v okamihu.
ked pride nejaka unifikovana platobna brana na kryptomeny, tak bude uplne jedno cim zaplatis. lebo princip platenia je stale prakticky ten isty. koniec koncov taketo sluzby su tu uz aj dnes..
ked jedine co drzi bitcoin nad vodou je fakt, ze tu boli prvi a su najpouzivanejsi, tak som zvedavy ako dlho im to vydrzi. myspace tu tiez bol prvy.

ale koniec koncov co si budeme klamat. bitcoin uz davno nikto neberie ako menu, uz je to len investicna prilezitost vo sfere "vzacnych kovov", nic ine :)

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2017, 23:04)
https://news.bitcoin.com/ukraine-drafts ... -taxation/

hrozi nieco take aj na slovensku? koho mam ist volit a komu pisat listy?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

co mas konkretne na mysli? lebo btc je u nas uz zdanovany, niekolko stran dozadu sa to riesilo :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

miGuell - ak nemáš tak na bittrexe si musíš vygenerovať novú bitcoinovú adresu. Vo WALLET klikni na znamienko plus pri bitcoine (podľa obrázku)

- coinbase účet nemám, ale ak je to ako inde, tak choď do WALLET a hľadaj pri tom bitcoine možnosť WITHDRAWAL alebo SEND. A pošli ho na tú bitcoinovú adresu čo si si vygeneroval na bittrexe.
Prílohy
crypto-currencies.jpg
crypto-currencies.jpg (41.92 KiB) 1767 zobrazení
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Čaute, už pol roka uvažujem o niečom, kam investovať a zatiaľ som na nič poriadne neprišiel a pomaly sa začínam pohrávať s tým, že skúsim kryptomeny. Myslíte si, že by sa oplatilo skúsiť tu odporúčane meny? https://kryptomagazin.sk/idealne-portfolio-hodl/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kazdy ma nacitane svoje, kazdy investuje do svojho a kazdy ti bude radit to svoje.

najlepsie riesenie je nastudovat si to sam. a hlavne sa pripravit na to ze (hlavne mensie coiny) je to dlhodoba investicia. vacsina tych projektov je v totalnych plienkach a akekolvek realne vysledky budeme moct vidiet az o par rokov, dovtedy nie je moc dovodov (okrem spekulacii na burze) aby to nejak vo vacsom rastlo. a tam je zaroven aj to najvacsie riziko, lebo ak take ethereum je hudba buducnosti a realne bude fungovat mozno o 5-10 rokov, tak aka je sanca ze za 5 rokov sa vymysli nieco nove a lepsie a ethereum bude zrazu uplne zbytocne a teda bezcenne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, 16.11. ma byt novy fork btc, aky prvotny pohyb ocakavate? Co som hovoril s ludmi tak cakaju docasnu stratu hodnoty.
Napísať odpoveď