Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Uber - preprava osob
Ziadny??? Ved zvysovanie cien uz bolo minimalne pred dvomi rokmi pocas obdobia zima/jar, aspon co mam ja skusenost. Ci uz Bratislava, Praha alebo Kuala Lumpur.
uber je stale lacnejsi, nez akakolvek ina alternativa v BA. 5e taxik ta do Dubravky nezoberie... a vzdy vidis, kolko platis, cize nik nemoze ist uberom a potom nadavat, ze to bolo drahe...
Ja pisem ze Taxify je lacnejsi. Nic viac.
-
hojko
Site Admin
Zacitujem tvoje prispevky, aby som ti osviezil pamat:
icefiresr napísal:Uber je mega drahy (+30/40%) v poslednej dobe voci Taxify. Vzdy si otvorim obe aplikacie a porovnam ceny. Nepouzil som ho ani nepamatam.
Na to som ti uviedol, ze zvysovanie cien tu bolo uz pred dvomi rokmi (multiplikator na zaklade spicky a vytazenia).icefiresr napísal:Moje pripady boli v casoch, ked nebol ziadny multiplikator.
To nehra rolu, ze kedy Uber zdrazoval, predpokladam, ze Taxify zlacnilo, aby si zvacsilo zakaznicku bazu. Aj kamarat co robil Uber presiel k nim, cize nieco na tom bude. Nehovoriac, ze push notifikacie Taxify mi posielaju skoro kazdy tyzden nejaku zlavu / promo kod, co sa mi v Uber nikdy nestalo skoro.
Moja pointa je, ze ked potrebujem odvoz a zadam rovnaku adresu Uber je drahsi.
Moja pointa je, ze ked potrebujem odvoz a zadam rovnaku adresu Uber je drahsi.
-
hojko
Site Admin
A aky je ten cenovy rozdiel v Bratislave, Viedni, v Prahe??? Nam mimobratislavskym to moze byt viacmenej ukradnute, hlavne, ak takuto sluzbu vyuzijeme 2x do roka a bavime sa o rozdiele jedneho eura. Okrem toho ked pozeram komentare na Google Play ku Taxify, tak tiez tam je spominane zvysovanie cien.
Tu je kratky test z minulej zimy, kde sa porovnaval o.i. aj Uber a Taxify. Ten rozdiel bol len par centov v prospech Taxify, ale s najhorsim casom. Kazdopadne je to zrejme zla vzorka, trebalo by vychadzat aspon z 10 roznych jazd, v roznych casoch: https://refresher.sk/39433-Na-rovnakej- ... ti-najviac
Tu je kratky test z minulej zimy, kde sa porovnaval o.i. aj Uber a Taxify. Ten rozdiel bol len par centov v prospech Taxify, ale s najhorsim casom. Kazdopadne je to zrejme zla vzorka, trebalo by vychadzat aspon z 10 roznych jazd, v roznych casoch: https://refresher.sk/39433-Na-rovnakej- ... ti-najviac
ja mam uplne rovnaku skusenost, nevozim sa casto, vacsinou ked chcem ist z mesta v noci domov lebo sa mi nechce cakat na mhd. a vzdy je taxify ovela lacnejsi nez uber.
nehovorim o par centoch. naposledy v novembri mi uber ukazoval cestu domov 12 eur, taxify ma odviezol za 4 eura.
nehovorim o par centoch. naposledy v novembri mi uber ukazoval cestu domov 12 eur, taxify ma odviezol za 4 eura.
Zaujimave. Ja som sa takto draho viezol iba na silvestra minuly rok, ked ma to vyslo z centra do Ruzinova za 19 eur.
Vcera som isiel v tej snehovej chumelici domov od zenskej z hradu, 4,6 EUR aj s tym ze bol 1.3x surge kvoli pocasiu. Nic strasne, kedze MHD krachla absolutne, minali sme odstaveny trolejbus
Co sa tyka Taxify, ja osobne som ho nikdy nevyuzil, ale mozno ho skusim ak hovorite ze je to taky rozdiel.
Vcera som isiel v tej snehovej chumelici domov od zenskej z hradu, 4,6 EUR aj s tym ze bol 1.3x surge kvoli pocasiu. Nic strasne, kedze MHD krachla absolutne, minali sme odstaveny trolejbus
Co sa tyka Taxify, ja osobne som ho nikdy nevyuzil, ale mozno ho skusim ak hovorite ze je to taky rozdiel.
-
hojko
Site Admin
Schvalne som dnes si dnes nainstaloval Taxify a spravil ucet. Klikol som zo srandy prve co ma napadlo na porovnanie, teda Avion - Bory Mall. Cez Tafixy 10,40 - 11,60 eur, cez Uber 11-14 eur. Problem je, ze Uber hadil dost velky rozdiel. Pamatam si vsak, ze par krat sa cena vosla aj pod limit, teda v tomto pripade by to bolo pod 11 eur. Ale ak by to bolo az 14 eur a Taxify by bolo za 10,40, tak tam uz je ten rozdiel vyraznejsi.
Ak sa niekomu bude chciet, mohol by pri jazde skusit zapisat rozdiel v cene medzi Uberom a Taxify.
Ak sa niekomu bude chciet, mohol by pri jazde skusit zapisat rozdiel v cene medzi Uberom a Taxify.
Taxify je vždy tak o 10-20% lacnejšie.
Navyše tam majú každú chvíľu akciu na 20-50% zľavu a vtedy sa to oplatí ešte viac.
Problém je len to, že sa Taxify ťažšie zháňa (menej vodičov).
Navyše tam majú každú chvíľu akciu na 20-50% zľavu a vtedy sa to oplatí ešte viac.
Problém je len to, že sa Taxify ťažšie zháňa (menej vodičov).
Voila. A konecne mi verite, co tu pisem uz dlhsie.
Taxify u nas asi zo všetkych podnobných u nás posobí najkratšie či ? Inak minule ma napadlo ked som objednaval uber že kartu ktoru mam v profile som nechal zablokovať lebo mi ju zhltol bankomat. Čo by sa stalo keby som sa nechal normalne odviesť a UBER by znej nevedel stiahnut peniaze ? Sofer by to asi dalej neriesil ale UBER by to odomna nejak vymahal ?
-
kukiak
Addict
Zablokuje ti ucet,resp. pri dalsej jazde to budu chciet dohradit. raz sa mi to stalo, ze som uz nemal tolko na karte.
K taxify - je jednoznacne lacnejsi, hlavne v spickach, maju max 1.3. Hlavne rano a v noci je to citit, uber v tych casoch pravidelne 2-3x nasobic.
Navyse obidve appky aj sem tam jazdim ako sofer. V spickach sa oplati mat viac zapnuty uber, mimo spiciek zase taxify, kvoli nizsiej provizii a kadejakym bonusom za pocet jazd. Preto je problem niekedy zohnat auto, lebo sa soferom viac oplati zapnut uber, kedze vacsina ma aj tak obidve appky.
K taxify - je jednoznacne lacnejsi, hlavne v spickach, maju max 1.3. Hlavne rano a v noci je to citit, uber v tych casoch pravidelne 2-3x nasobic.
Navyse obidve appky aj sem tam jazdim ako sofer. V spickach sa oplati mat viac zapnuty uber, mimo spiciek zase taxify, kvoli nizsiej provizii a kadejakym bonusom za pocet jazd. Preto je problem niekedy zohnat auto, lebo sa soferom viac oplati zapnut uber, kedze vacsina ma aj tak obidve appky.
-
yoggy
Ako hodnotite novinku fixnej ceny za prepravu? Podla mna je to asi lepsie, select stale vychadza len o cca euro lacnejsie, nema zmysel si objednavat X
Ale na druhej strane tu vidim problem pocas spiciek, ked vodic bude stat v zapche a nema za to zaplatene, to nejako nedomysleli. Takze vodici nebudu jazdit pocas spicky, vysledkom bude ale vyssi nasobok.
Inak. auta v selecte by to mohli preriedit, Kia Rio fakt nepatri do Selectu.
Uz by tu konecne mohli zaviest Black
Inak. auta v selecte by to mohli preriedit, Kia Rio fakt nepatri do Selectu.
Uz by tu konecne mohli zaviest Black
ja z principu skoro vzdy davam iba X a vzdy to boli vecsie auta aspon minimalne ako Oktavka. Ono ked clovek cestuje iba sam a par km po meste, tak je mi je predsa dost jedno v com sedim..
Čo píšeš za hlúposti zase.
Nekončí.
Podľa rozsudku musí spĺňať náležitosti ako taxi. Čítal si vôbec článok, či iba titulky?
Uber rozsudok ešte nedostal, takže sa nemohol odvolať, to je ešte v hre.
Nekončí.
Podľa rozsudku musí spĺňať náležitosti ako taxi. Čítal si vôbec článok, či iba titulky?
Uber rozsudok ešte nedostal, takže sa nemohol odvolať, to je ešte v hre.
Asi to skor myslel tak ze toto je vacsinou najcastejsi dovod konca Uberu v mestach. Pri plneni legislativy ako taxikari uz nebudu konkurencie schopny.
ako akej? ze vodici si budu musiet robit psychotesty? alebo platit dane, ktore uz davno platia? a platia ich viac, ako normalni taxikari? co este mas na mysli, co uber nebude robit?
Licencie, označenie auta, TAXAMETER,...