Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa hojko »

Ziadny??? Ved zvysovanie cien uz bolo minimalne pred dvomi rokmi pocas obdobia zima/jar, aspon co mam ja skusenost. Ci uz Bratislava, Praha alebo Kuala Lumpur.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

uber je stale lacnejsi, nez akakolvek ina alternativa v BA. 5e taxik ta do Dubravky nezoberie... a vzdy vidis, kolko platis, cize nik nemoze ist uberom a potom nadavat, ze to bolo drahe...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ja pisem ze Taxify je lacnejsi. Nic viac.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zacitujem tvoje prispevky, aby som ti osviezil pamat:
icefiresr napísal:Uber je mega drahy (+30/40%) v poslednej dobe voci Taxify. Vzdy si otvorim obe aplikacie a porovnam ceny. Nepouzil som ho ani nepamatam.
icefiresr napísal:Moje pripady boli v casoch, ked nebol ziadny multiplikator.
Na to som ti uviedol, ze zvysovanie cien tu bolo uz pred dvomi rokmi (multiplikator na zaklade spicky a vytazenia).
icefiresr
Addict
Addict

To nehra rolu, ze kedy Uber zdrazoval, predpokladam, ze Taxify zlacnilo, aby si zvacsilo zakaznicku bazu. Aj kamarat co robil Uber presiel k nim, cize nieco na tom bude. Nehovoriac, ze push notifikacie Taxify mi posielaju skoro kazdy tyzden nejaku zlavu / promo kod, co sa mi v Uber nikdy nestalo skoro.

Moja pointa je, ze ked potrebujem odvoz a zadam rovnaku adresu Uber je drahsi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A aky je ten cenovy rozdiel v Bratislave, Viedni, v Prahe??? Nam mimobratislavskym to moze byt viacmenej ukradnute, hlavne, ak takuto sluzbu vyuzijeme 2x do roka a bavime sa o rozdiele jedneho eura. Okrem toho ked pozeram komentare na Google Play ku Taxify, tak tiez tam je spominane zvysovanie cien.

Tu je kratky test z minulej zimy, kde sa porovnaval o.i. aj Uber a Taxify. Ten rozdiel bol len par centov v prospech Taxify, ale s najhorsim casom. Kazdopadne je to zrejme zla vzorka, trebalo by vychadzat aspon z 10 roznych jazd, v roznych casoch: https://refresher.sk/39433-Na-rovnakej- ... ti-najviac
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam uplne rovnaku skusenost, nevozim sa casto, vacsinou ked chcem ist z mesta v noci domov lebo sa mi nechce cakat na mhd. a vzdy je taxify ovela lacnejsi nez uber.
nehovorim o par centoch. naposledy v novembri mi uber ukazoval cestu domov 12 eur, taxify ma odviezol za 4 eura.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Zaujimave. Ja som sa takto draho viezol iba na silvestra minuly rok, ked ma to vyslo z centra do Ruzinova za 19 eur.

Vcera som isiel v tej snehovej chumelici domov od zenskej z hradu, 4,6 EUR aj s tym ze bol 1.3x surge kvoli pocasiu. Nic strasne, kedze MHD krachla absolutne, minali sme odstaveny trolejbus :-D

Co sa tyka Taxify, ja osobne som ho nikdy nevyuzil, ale mozno ho skusim ak hovorite ze je to taky rozdiel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Schvalne som dnes si dnes nainstaloval Taxify a spravil ucet. Klikol som zo srandy prve co ma napadlo na porovnanie, teda Avion - Bory Mall. Cez Tafixy 10,40 - 11,60 eur, cez Uber 11-14 eur. Problem je, ze Uber hadil dost velky rozdiel. Pamatam si vsak, ze par krat sa cena vosla aj pod limit, teda v tomto pripade by to bolo pod 11 eur. Ale ak by to bolo az 14 eur a Taxify by bolo za 10,40, tak tam uz je ten rozdiel vyraznejsi.

Ak sa niekomu bude chciet, mohol by pri jazde skusit zapisat rozdiel v cene medzi Uberom a Taxify.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Taxify je vždy tak o 10-20% lacnejšie.
Navyše tam majú každú chvíľu akciu na 20-50% zľavu a vtedy sa to oplatí ešte viac.
Problém je len to, že sa Taxify ťažšie zháňa (menej vodičov).
icefiresr
Addict
Addict

Voila. A konecne mi verite, co tu pisem uz dlhsie.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Taxify u nas asi zo všetkych podnobných u nás posobí najkratšie či ? Inak minule ma napadlo ked som objednaval uber že kartu ktoru mam v profile som nechal zablokovať lebo mi ju zhltol bankomat. Čo by sa stalo keby som sa nechal normalne odviesť a UBER by znej nevedel stiahnut peniaze ? Sofer by to asi dalej neriesil ale UBER by to odomna nejak vymahal ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zablokuje ti ucet,resp. pri dalsej jazde to budu chciet dohradit. raz sa mi to stalo, ze som uz nemal tolko na karte.
K taxify - je jednoznacne lacnejsi, hlavne v spickach, maju max 1.3. Hlavne rano a v noci je to citit, uber v tych casoch pravidelne 2-3x nasobic.

Navyse obidve appky aj sem tam jazdim ako sofer. V spickach sa oplati mat viac zapnuty uber, mimo spiciek zase taxify, kvoli nizsiej provizii a kadejakym bonusom za pocet jazd. Preto je problem niekedy zohnat auto, lebo sa soferom viac oplati zapnut uber, kedze vacsina ma aj tak obidve appky.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ako hodnotite novinku fixnej ceny za prepravu? Podla mna je to asi lepsie, select stale vychadza len o cca euro lacnejsie, nema zmysel si objednavat X :D Ale na druhej strane tu vidim problem pocas spiciek, ked vodic bude stat v zapche a nema za to zaplatene, to nejako nedomysleli. Takze vodici nebudu jazdit pocas spicky, vysledkom bude ale vyssi nasobok.

Inak. auta v selecte by to mohli preriedit, Kia Rio fakt nepatri do Selectu.

Uz by tu konecne mohli zaviest Black :(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja z principu skoro vzdy davam iba X a vzdy to boli vecsie auta aspon minimalne ako Oktavka. Ono ked clovek cestuje iba sam a par km po meste, tak je mi je predsa dost jedno v com sedim..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Čo píšeš za hlúposti zase.
Nekončí.
Podľa rozsudku musí spĺňať náležitosti ako taxi. Čítal si vôbec článok, či iba titulky?

Uber rozsudok ešte nedostal, takže sa nemohol odvolať, to je ešte v hre.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Asi to skor myslel tak ze toto je vacsinou najcastejsi dovod konca Uberu v mestach. Pri plneni legislativy ako taxikari uz nebudu konkurencie schopny.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ako akej? ze vodici si budu musiet robit psychotesty? alebo platit dane, ktore uz davno platia? a platia ich viac, ako normalni taxikari? co este mas na mysli, co uber nebude robit?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Licencie, označenie auta, TAXAMETER,...
Napísať odpoveď