Re: Facebook
no nie je nic jednoduchsie ako si to otestovat sam.
nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
To vazne?aacid napísal:nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
Podla mna to normalne nie je. To ze kliknem na stranku a na FB sa mi zobrazi reklama, OK, aj ked po vypnuti by sa to uz diat nemalo, ale ked rozpravam alebo si prehravam nieco na inom zariadeni, ze mikrofon ci kamera je sledovana a non-stop odpocuvana?? Kto ma k tomu pristup, co ak si nahlas hovorim heslo ktore pisem (co samozrejme nerobim), alebo je to nieco sukromne, to nemam garanciu ze cez neaktivny mobil ma niekto neustale niekto odpocuva??
Aký časový odstup je od toho že o niečom hovoríš a potom máš na to reklamy? Sekundy, hodiny, dni?
Mne sa to ešte nestalo (možno je to tým že Google asistent je vypnutý a ani Amazon echo nemám), ale poznám ľudí ktorí boli presvedčení že ich Google a Facebook odpočúva a ako argument dali tie reklamy...
"Počúvaj volal som s kolegom a bavili sme sa o lešenárskych trúbkach a teraz mi Facebook hádže samé reklamy, tie svine ma odpočúvajú!"
Ale že po telefonáte v mobile chvíľu googlil a pozeral tie trubky, na to zabudol...
Alebo že kúpil na Aliexpress BT slúchadlá a teraz čo reklama to slúchadlá, to je tiež zázrak....
Mne sa to ešte nestalo (možno je to tým že Google asistent je vypnutý a ani Amazon echo nemám), ale poznám ľudí ktorí boli presvedčení že ich Google a Facebook odpočúva a ako argument dali tie reklamy...
"Počúvaj volal som s kolegom a bavili sme sa o lešenárskych trúbkach a teraz mi Facebook hádže samé reklamy, tie svine ma odpočúvajú!"
Ale že po telefonáte v mobile chvíľu googlil a pozeral tie trubky, na to zabudol...
Alebo že kúpil na Aliexpress BT slúchadlá a teraz čo reklama to slúchadlá, to je tiež zázrak....
proste dan za to ze pouzivas google. jedina moznost je asi ozaj prestat pouzivat vsetko od nich, co je ale v dnesnej dobe pomaly nemozne (hlavne pokial nechces android tak ti uz vela moznosti na vyber neostava)Dreamer napísal: To vazne?![]()
Podla mna to normalne nie je. To ze kliknem na stranku a na FB sa mi zobrazi reklama, OK, aj ked po vypnuti by sa to uz diat nemalo, ale ked rozpravam alebo si prehravam nieco na inom zariadeni, ze mikrofon ci kamera je sledovana a non-stop odpocuvana?? Kto ma k tomu pristup, co ak si nahlas hovorim heslo ktore pisem (co samozrejme nerobim), alebo je to nieco sukromne, to nemam garanciu ze cez neaktivny mobil ma niekto neustale niekto odpocuva??
to ze google cita tvoje maily sa vie roky, ze vidi tvoju historiu browsovania rovnako, takze pre mna to neni nic prekvapive. pokial to maju dobre zabezpecene tak sa neni coho bat. otazne skor je ci ide komplet vsetko na ich servre alebo nejaky scan klucovych slov prebehne priamo na zariadeni a posielaju sa uz iba tie na servre.
ver tomu ci never, google ani trochu nezaujimaju tvoje hesla ani to ci mas milenku popri manzelke. on chce len peniaze a peniaze ma z reklamy. cim viac informacii o tebe, tym lepsiu reklamu ti moze dat, tym viac penazi si moze vypytat.
Prave teraz na hlavnej stranke FB, jednom ucte kde mam viac priatelov:
- 17 min. stranka, nie priatel
- Žiadosti o priateľstvo
- Nie sú ďalšie príspevky.
Dalsia obnova, podobne - 2 stranky, navrhy na priatelstvo a Nie sú ďalšie príspevky.
Nasledne klik na "Najnovsie" a zobrazili sa prispevky aj od 2 priatelov, ale to je vsetko.
Co sa to deje na fb??
- 17 min. stranka, nie priatel
- Žiadosti o priateľstvo
- Nie sú ďalšie príspevky.
Dalsia obnova, podobne - 2 stranky, navrhy na priatelstvo a Nie sú ďalšie príspevky.
Nasledne klik na "Najnovsie" a zobrazili sa prispevky aj od 2 priatelov, ale to je vsetko.
Co sa to deje na fb??
zdravim
ako je mozne ze moji kamarati na FB vidia mojich inych kamaratov v sekcii people you may know
pricom mam profil zamknuty tak ze nikto by nemal vidiet nikoho - kde som spravil chybu ?
(nikoho nepodvadzam len chranim sukromie druhych ludi od zvedavych oci)
ako je mozne ze moji kamarati na FB vidia mojich inych kamaratov v sekcii people you may know
pricom mam profil zamknuty tak ze nikto by nemal vidiet nikoho - kde som spravil chybu ?
(nikoho nepodvadzam len chranim sukromie druhych ludi od zvedavych oci)
Som členom v otvorenej skupine.
Je nejaká možnosť ako zabrániť aby sa môj novopridaný príspevok v danej skupine nezobrazil všetkým mojim priateľom v newsfeede (hoci niesú členmi danej skupiny)?
Je nejaká možnosť ako zabrániť aby sa môj novopridaný príspevok v danej skupine nezobrazil všetkým mojim priateľom v newsfeede (hoci niesú členmi danej skupiny)?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nie je.
-
DanielDevil
Addict
Iba ak by admin zmenil skupinu na uzatvorenú, prípadne tajnú.
Dnes mi nabehla aktualizacia FB na Galaxy S8. Zrazu FB vypina, Messenger ide. Vymazat data a udaje aplikacie nepomohlo. Par sekund po otvoreni hlaska: Facebook sa stale vypina! Zavriet aplikaciu.
Nema niekto podobny problem?
Nema niekto podobny problem?
tiez mam S8 a nejak som si nevsimol ziadny problem. uz som FB zapinal viac krat dnes.
Napokon pomohla uplna odinstalacia FB a opatovna instalacia.
-
Michaelo105
Light Professional
Mne sa fb po aktualizácii tiež začal vypínať. Prešiel deň a už to šlo. Čiže počítam, že aktualizácia bola chybná. Robilo to viacerým v mojom okolí.
-
hojko
Site Admin
Poslednych par dni bolo niekolko aktualizacii co som si vsimol.
Neviete kde je problém?
Od hocikoho keď mi príde hlasovka tak mi ide prehrať cez Operu. Ale ako náhle to príde od jednej konkrétnej osoby tak to proste cez Operu nejde a musím použiť iný prehliadač.
Ako to opraviť?
Od hocikoho keď mi príde hlasovka tak mi ide prehrať cez Operu. Ale ako náhle to príde od jednej konkrétnej osoby tak to proste cez Operu nejde a musím použiť iný prehliadač.
Ako to opraviť?
Mne zase zacalo dnes vo windows 10tke vyskakovat okno v pravom dolnom rohu, ked mi niekto napise na PC. Viete mi poradit kde to vypnem, v takom sivom ramceku to je ako keby to bolo prepojene s windowsom.
- Prílohy
-
- fcb.png (119.42 KiB) 1959 zobrazení
Toto som už počul z viacerých zdrojov, ale podľa mňa je to iba sci-fi. Nie raz som sa snažil zreprodukovať to, ale neúspešne.aacid napísal: nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
Skôr si myslím, že to prebiehali tak, že ste sa rozprávali možno o niečom, čo vás zaujíma, alebo čo si plánujete kúpiť, atp. Tým pádom ste na niečo toho charakteru aj pár hodín/dní dozadu aj klikali, alebo to vyhľadávali.
Čítal som o experimente nejakých obchodných reťazcov (hlavne nábytky, stavebníctvo atď.), kde monitorovali na základe signálu v ktorých regáloch sa pohybuješ a potom podľa toho robili remarketing, ale toto čo opisuješ sa mi zdá nereálne. História, správanie na webe, vyhľadávanie, správy či maily - tam so všetkým počítam, že to sledujú za účelom cielenia. Ale 24/7 odpočúvanie a spracovávanie údajov, nemyslím.
Meken.. Chrome - Nastavenia - Rozšírené - Ochrana súkromia a zabezpečenie - Nastavenia obsahu - Upozornenia - daj blokovať oznámenia z FB..
Alebo priamo vo Windowse cez oznámenia máš možnosť vypnúť oznámenia pre Google Chrome.. tým pádom zablokuješ všetky weby.
Alebo priamo vo Windowse cez oznámenia máš možnosť vypnúť oznámenia pre Google Chrome.. tým pádom zablokuješ všetky weby.
Dakujem Ti. k+, ak by si mi este napisal presnu cestu k tomu zablokovaniu oznamov od chrome priamo vo windowse?
Radsej to bloknem vsetko.
Radsej to bloknem vsetko.
-
DanielDevil
Addict
mne sa to nedávno stalo tiežHensym napísal:
Toto som už počul z viacerých zdrojov, ale podľa mňa je to iba sci-fi. Nie raz som sa snažil zreprodukovať to, ale neúspešne.
Skôr si myslím, že to prebiehali tak, že ste sa rozprávali možno o niečom, čo vás zaujíma, alebo čo si plánujete kúpiť, atp. Tým pádom ste na niečo toho charakteru aj pár hodín/dní dozadu aj klikali, alebo to vyhľadávali.
Čítal som o experimente nejakých obchodných reťazcov (hlavne nábytky, stavebníctvo atď.), kde monitorovali na základe signálu v ktorých regáloch sa pohybuješ a potom podľa toho robili remarketing, ale toto čo opisuješ sa mi zdá nereálne. História, správanie na webe, vyhľadávanie, správy či maily - tam so všetkým počítam, že to sledujú za účelom cielenia. Ale 24/7 odpočúvanie a spracovávanie údajov, nemyslím.