Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Facebook

Príspevok od používateľa aacid »

no nie je nic jednoduchsie ako si to otestovat sam.

nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

aacid napísal:nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
To vazne? :shock:

Podla mna to normalne nie je. To ze kliknem na stranku a na FB sa mi zobrazi reklama, OK, aj ked po vypnuti by sa to uz diat nemalo, ale ked rozpravam alebo si prehravam nieco na inom zariadeni, ze mikrofon ci kamera je sledovana a non-stop odpocuvana?? Kto ma k tomu pristup, co ak si nahlas hovorim heslo ktore pisem (co samozrejme nerobim), alebo je to nieco sukromne, to nemam garanciu ze cez neaktivny mobil ma niekto neustale niekto odpocuva?? :nono:
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Aký časový odstup je od toho že o niečom hovoríš a potom máš na to reklamy? Sekundy, hodiny, dni?

Mne sa to ešte nestalo (možno je to tým že Google asistent je vypnutý a ani Amazon echo nemám), ale poznám ľudí ktorí boli presvedčení že ich Google a Facebook odpočúva a ako argument dali tie reklamy...

"Počúvaj volal som s kolegom a bavili sme sa o lešenárskych trúbkach a teraz mi Facebook hádže samé reklamy, tie svine ma odpočúvajú!"

Ale že po telefonáte v mobile chvíľu googlil a pozeral tie trubky, na to zabudol...

Alebo že kúpil na Aliexpress BT slúchadlá a teraz čo reklama to slúchadlá, to je tiež zázrak....
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Dreamer napísal: To vazne? :shock:

Podla mna to normalne nie je. To ze kliknem na stranku a na FB sa mi zobrazi reklama, OK, aj ked po vypnuti by sa to uz diat nemalo, ale ked rozpravam alebo si prehravam nieco na inom zariadeni, ze mikrofon ci kamera je sledovana a non-stop odpocuvana?? Kto ma k tomu pristup, co ak si nahlas hovorim heslo ktore pisem (co samozrejme nerobim), alebo je to nieco sukromne, to nemam garanciu ze cez neaktivny mobil ma niekto neustale niekto odpocuva?? :nono:
proste dan za to ze pouzivas google. jedina moznost je asi ozaj prestat pouzivat vsetko od nich, co je ale v dnesnej dobe pomaly nemozne (hlavne pokial nechces android tak ti uz vela moznosti na vyber neostava)

to ze google cita tvoje maily sa vie roky, ze vidi tvoju historiu browsovania rovnako, takze pre mna to neni nic prekvapive. pokial to maju dobre zabezpecene tak sa neni coho bat. otazne skor je ci ide komplet vsetko na ich servre alebo nejaky scan klucovych slov prebehne priamo na zariadeni a posielaju sa uz iba tie na servre.
ver tomu ci never, google ani trochu nezaujimaju tvoje hesla ani to ci mas milenku popri manzelke. on chce len peniaze a peniaze ma z reklamy. cim viac informacii o tebe, tym lepsiu reklamu ti moze dat, tym viac penazi si moze vypytat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prave teraz na hlavnej stranke FB, jednom ucte kde mam viac priatelov:

- 17 min. stranka, nie priatel
- Žiadosti o priateľstvo
- Nie sú ďalšie príspevky.

Dalsia obnova, podobne - 2 stranky, navrhy na priatelstvo a Nie sú ďalšie príspevky.
Nasledne klik na "Najnovsie" a zobrazili sa prispevky aj od 2 priatelov, ale to je vsetko.
Co sa to deje na fb??
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim

ako je mozne ze moji kamarati na FB vidia mojich inych kamaratov v sekcii people you may know
pricom mam profil zamknuty tak ze nikto by nemal vidiet nikoho - kde som spravil chybu ?

(nikoho nepodvadzam len chranim sukromie druhych ludi od zvedavych oci)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Som členom v otvorenej skupine.
Je nejaká možnosť ako zabrániť aby sa môj novopridaný príspevok v danej skupine nezobrazil všetkým mojim priateľom v newsfeede (hoci niesú členmi danej skupiny)?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie je.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Iba ak by admin zmenil skupinu na uzatvorenú, prípadne tajnú.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes mi nabehla aktualizacia FB na Galaxy S8. Zrazu FB vypina, Messenger ide. Vymazat data a udaje aplikacie nepomohlo. Par sekund po otvoreni hlaska: Facebook sa stale vypina! Zavriet aplikaciu.

Nema niekto podobny problem?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tiez mam S8 a nejak som si nevsimol ziadny problem. uz som FB zapinal viac krat dnes.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Napokon pomohla uplna odinstalacia FB a opatovna instalacia.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Mne sa fb po aktualizácii tiež začal vypínať. Prešiel deň a už to šlo. Čiže počítam, že aktualizácia bola chybná. Robilo to viacerým v mojom okolí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Poslednych par dni bolo niekolko aktualizacii co som si vsimol.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Neviete kde je problém?
Od hocikoho keď mi príde hlasovka tak mi ide prehrať cez Operu. Ale ako náhle to príde od jednej konkrétnej osoby tak to proste cez Operu nejde a musím použiť iný prehliadač.
Ako to opraviť?
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Mne zase zacalo dnes vo windows 10tke vyskakovat okno v pravom dolnom rohu, ked mi niekto napise na PC. Viete mi poradit kde to vypnem, v takom sivom ramceku to je ako keby to bolo prepojene s windowsom.
Prílohy
fcb.png
fcb.png (119.42 KiB) 1953 zobrazení
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

aacid napísal: nam sa to stalo neraz ze sedime vonku s kamaratmi rozpravame sa o niecom a potom otvoris prehliadac v telefone a vsade reklamy na to o com si sa rozpraval.
Toto som už počul z viacerých zdrojov, ale podľa mňa je to iba sci-fi. Nie raz som sa snažil zreprodukovať to, ale neúspešne.
Skôr si myslím, že to prebiehali tak, že ste sa rozprávali možno o niečom, čo vás zaujíma, alebo čo si plánujete kúpiť, atp. Tým pádom ste na niečo toho charakteru aj pár hodín/dní dozadu aj klikali, alebo to vyhľadávali.

Čítal som o experimente nejakých obchodných reťazcov (hlavne nábytky, stavebníctvo atď.), kde monitorovali na základe signálu v ktorých regáloch sa pohybuješ a potom podľa toho robili remarketing, ale toto čo opisuješ sa mi zdá nereálne. História, správanie na webe, vyhľadávanie, správy či maily - tam so všetkým počítam, že to sledujú za účelom cielenia. Ale 24/7 odpočúvanie a spracovávanie údajov, nemyslím.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Meken.. Chrome - Nastavenia - Rozšírené - Ochrana súkromia a zabezpečenie - Nastavenia obsahu - Upozornenia - daj blokovať oznámenia z FB..

Alebo priamo vo Windowse cez oznámenia máš možnosť vypnúť oznámenia pre Google Chrome.. tým pádom zablokuješ všetky weby.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Dakujem Ti. k+, ak by si mi este napisal presnu cestu k tomu zablokovaniu oznamov od chrome priamo vo windowse?
Radsej to bloknem vsetko.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Hensym napísal:
Toto som už počul z viacerých zdrojov, ale podľa mňa je to iba sci-fi. Nie raz som sa snažil zreprodukovať to, ale neúspešne.
Skôr si myslím, že to prebiehali tak, že ste sa rozprávali možno o niečom, čo vás zaujíma, alebo čo si plánujete kúpiť, atp. Tým pádom ste na niečo toho charakteru aj pár hodín/dní dozadu aj klikali, alebo to vyhľadávali.

Čítal som o experimente nejakých obchodných reťazcov (hlavne nábytky, stavebníctvo atď.), kde monitorovali na základe signálu v ktorých regáloch sa pohybuješ a potom podľa toho robili remarketing, ale toto čo opisuješ sa mi zdá nereálne. História, správanie na webe, vyhľadávanie, správy či maily - tam so všetkým počítam, že to sledujú za účelom cielenia. Ale 24/7 odpočúvanie a spracovávanie údajov, nemyslím.
mne sa to nedávno stalo tiež :) sedeli sme na balkóne a spomenul som Fernet, na druhý deň ráno ma zasiahla reklama, som si 100% istý, že som nikdy nič také nehľadal, alkohol ani nekupujem cez internet a taktiež som dovtedy žiadnu reklamu na Fernet nevidel :) ...a niečo podobné sa mi stalo s Proseccom, ale tam som o tom písal v messengeri.
Napísať odpoveď