Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa beardie »

A bude stat, lebo dava prednost C
kedze C bude stat, lebo dava prednost B, pojdu v poradi B-C-A
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

B vojde do križovatky ako prvé, ale prejde ňou ako posledné. Veď je to klasický chyták z autoškoly, otvorte si staré knihy...

Nech sa páči:
http://www.tvnoviny.sk/domace/1808589_p ... na-vodicov#
beardie
Redeemer
Redeemer

ked uz vojde cervene do krizovatky, tak bude zavadzat modremu
baldorex
Addict
Addict

Modré ho vtedy predsa obíde, už ho nebude mať z prava. Ešte raz si prečítaj článok.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja som ho cital a suhlasim s prvym komentarom pod clankom, ze ked je uzka cesta a cervene vojde do krizovatky, tak ho modre nebude mat kadial obist

rozumiem, preco by to malo byt podla zakona ako je to popisane v tom clanku, ale realita bude trochu ina, kedze neoznacene krizovatky su vacsinou len male, kde by bol problem obist sa, velke budu mat znacky
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hegy napísal:Ja som za. A co take soferovanie pod vplyvom THC? V NL je to povolene. V niektorych statoch USA tiez. V niektorych sa na to este len robia vyskumy.

nie v NL to nie je povolene
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

beardie presne to som sa pýtal aj ja, že čo za predpokladu, ak ho modré vozidlo nebude mať ako obísť ? Pretože ako píšeš značky väčšinou nie sú na vedľajších úzkych uliciach. Kde sa takto nebude dať ísť. Zhodou okolnosti bývam cca 150 metrov od takej križovatky a zatiaľ sa mi takáto situácia nikdy nestala :D Problém je ale v tom, že ak by bolo iba modré vozilo a oranžové. A oranžové by chcelo odbočiť vľavo, tak sa tam ani nevojde a musí prvé modré odísť. Nejaké vchádzanie do križovatky atď. nereálne
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

DEVZYO1G napísal:

nie v NL to nie je povolene
Isto? Kamarat ktory tam zije(ale nefajci) mi to naposledy ked sme boli spolu tvrdil.
Ta tabulka, ktoru som postol na minulej strane by mali byt prave limity v NL, nieco ako toleranca pre alkohol.
Nemas ku tomu nejaky zdroj?

//pozrel som na viac strankach, malo by to byt teda 3ug/liter krvy ale netusim, ako sa to preklada do konzumacie... Nevies?
baldorex
Addict
Addict

beardie napísal:ja som ho cital a suhlasim s prvym komentarom pod clankom, ze ked je uzka cesta a cervene vojde do krizovatky, tak ho modre nebude mat kadial obist

rozumiem, preco by to malo byt podla zakona ako je to popisane v tom clanku, ale realita bude trochu ina, kedze neoznacene krizovatky su vacsinou len male, kde by bol problem obist sa, velke budu mat znacky
Pri malej križovatke to bude o dohode kto koho pustí. Tiež mám pri dome križovatku bez značiek, kde by som mal dať prednosť z pravej strany. No to auto by sa vedľa mňa nezmestilo keďže cesta je úzka akurát na jedno auto.
Takže len vždy spomalím, počkám kým si šofér uvedomí že nemá kam ísť a dá mi prednosť :).
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hegy napísal:
Isto? Kamarat ktory tam zije(ale nefajci) mi to naposledy ked sme boli spolu tvrdil.
Ta tabulka, ktoru som postol na minulej strane by mali byt prave limity v NL, nieco ako toleranca pre alkohol.
Nemas ku tomu nejaky zdroj?

//pozrel som na viac strankach, malo by to byt teda 3ug/liter krvy ale netusim, ako sa to preklada do konzumacie... Nevies?
teraz to pozeram, asi som mal stare informacie .. tie legalne limity platia len rok. Ale tu je to v podstate jedno, nemyslim si ze policia to riesi(ak som to spravne pochopil zo slin ti vedia zistit len pritomnost latky, nie uroven), bezne tu vidim ludi s jointom v ruke ako idu na bajku, alebo vidis ako niekto hotboxuje auto pocas jazdy :lol:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hej to mi hovoril, ze je to tam bezne ze ludia sa tam vypaluju za volantom. Z hentej tabulky ale dedukujem skor ze ten limit bude dost prisny, kdesi som cital, ze by to mal byt ekvivalent 0.5 promule alkoholu takze take pivko-dve cca.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, chcem sa pre zaujimavost spytat, ci tie kamery, co maju policajti v autach, skutocne aj nahravaju, a maju z toho zaznam? Dvakrat mi dvaja rozlicni ludia hovorili, ze ich zastavili policajti s tym, ze telefonovali pocas jazdy a maju to aj na kamere. Mam nepotvrdenu informaciu, ze je to blbost, no mozno niekto z vas bude vediet viac.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ano tie kamery sú so záznamom. ocitol so sa raz v situacii, keď mi ten záznam aj ukazovali :)
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

Policajti takéto záznamy majú mať, a vy máte právo si ich pozrieť, ak sa tak rozhodnete. Vyskytujú sa však prípady, keď sa "podvodníci" prehlasujú za policajtov a ukážu Vám video. Na toto sa nenechajte nachytať, samozrejme treba hneď kontaktovať políciu.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Ked uz sme pri tom, mam pravo ho vidiet na mieste? Alebo az na spravnom konani ako v pripade fotky z radaru, ktoru mi nemusia ukazovat na mieste?
SofiaElla
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SofiaElla »

video svojho auta môžeš a máš právo vidieť na mieste (ak ťa namerali skutoční policajti). video sa (vždy?) nachádza v inom voze, než v tom, ktoré ťa zastavilo. Na tvoje požiadanie ti ho musia prehrať.
baldorex
Addict
Addict

Na základe akého zákona musia tejto požiadavke vyhovieť aj na mieste?

Stretol som sa s tým v praxi a ochota ukázať záznam nebola. Až na správnom konaní bola možnosť nazrieť do spisu a pozrieť aj záznam.

Pri priestupku počas akcie objektívna zodpovednosť došla poštou obálka s listom o pokute a k tomu cd kde bolo video s priestupkom, ale to je iba situácia.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemas pravo ho vidiet na mieste. Policajt moze polavit a ukazat ho, ale nerobia to. Dokaz ukazu az na spravnom konani, vtedy mas moznost obhajit sa. Za spravne konanie sa plati poplatok 16 eur. Pokuta na spravnom konani je podla tabuliek, cize rovnaka ako ti da policajt na mieste. Ak ti da policajt na mieste napriklad 60 eur a taka pokuta je aj v tabulkach, tak na spravnom konani mozes dostat tiez len tych 60 eur a samozrejme spravny poplatok 16 eur k tomu. Ak si si isty, ze si sa nedopustil priestupku, tak chod na spravne konanie, pretoze dokazne bremeno jr na policii. Vypoved dvoch policajtov proti len tvojmu tvrdeniu nie je dokaz. Takze ak by dvaja tvrdili, ze si telefonoval a ty tvrdis ze nie, tak je na policii, aby to dokazala (vypis hovorov od operatora im sud nepovoli pri priestupkoch) - na toto je rozhodnutie Najvyssieho sudu SR a aj Ustavneho sudu SR, ze vypovede su rovnocenne.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Dva mesiace dozadu bola kauza na Slovensku, že sa tu potulujú falošní policajti, ktorí vyberajú pokuty.
V novinách bol vtedy rozhovor s policajným prezidentom, ktorý povedal, že vodič má právo vidieť priestupok ktorý spáchal. Pri tom tiež som celú dobu v tom, že je to max na ich dobrej vôli a následne až v priestupkovom môžem vidieť celý záznam.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mas pravo v priestupkovom konani
Napísať odpoveď