to ale môžeš povedať o takmer každom vyrobkuDreamer napísal:V jednej vete je to vysvetlenie, chciet neznamena potrebovat, navyse aj to chciet sa da spochybnit, uz teraz ked sa zacinaju kampane proti plastovym poharom a slamkam, tak ich zacinaju ludia odmietat, aj ked si mysleli ze to chcu, zistuju ze to nepotrebuju.
Je rozdiel medzi spoločenskou zhodou a prikazom
co je pre teba štandard, to je pre bežného Guinejcana alebo Inda extrémne vysoký nadstandardTak som zabudol spomenut byvanie, samozrejme som myslel bezny standard.
Keď som bol v Indii, tak ľudia tam žili doslova na smetisku, naši cigáni z osád sa majú násobne lepšie ako chudoba v Indii ci Bangladéši
ľudia sú blbí a nezamyslia saSpotreba, akcie 2+1 a pod., to je vsetko sucastou planovaneho a psychologickeho zastaravania, ktore ludi nutia priamo ci nepriamo spotrebovat viac ako potrebuju, kedze pracuju tak dlho, tak nemaju cas sa nad tym zamysliet, to je ale na inu temu, aj ked prave viac casu by to ciastocne riesilo.
Predstav si priemerného Slováka. Máš? Dobre, polovica národa je blbsia, pre mňa osobne je to veľmi smutná predstava
fakt drsne zjednodušenie daňového systému...ak by sa vyhradilo menej miesta, alebo zvysila dan z reklam
A tie dane zo strojov nižšie, či nebodaj miliardarska daň...
Firmy/ľudia tie zisky využívajú na inovácie, výskum a nákupy tovarov, nezhromazduju ich ako strýko Skrblik, už som ti to raz vysvetľoval...
Hrach o stenu
kto určí co je a čo nie je nevyhnutné? Každý má iné potrebyUrcite ale nie je cela ta druha polovica nie nevyhnutnej prace len nadstandard, ale vazne zbytocna praca, takze by sa vacsina vosla do tej prvej polovice a tu druhu by pokrylo minimum.