To sa neda povedat tak jednoducho.kuric99 napísal: 21 okt 2020, 16:17 Nechcem zakladať novú tému tak to píšem sem. Mám otázku: Je pravda že percentuálna mortalita na Covid19 klesá? Respektíve je pravda že vírus je menej agresívny a stráca svoju silu? Podľa mňa áno, a tu je môj argument prečo si to myslím: Počet pozitívne indikovaných PCR testov exponencionálne stúpa cez 400.000 "prípadov" denne, aj percentuálne takže to nie je iba tým že sa viac testuje čo dokazuje silné reprodukčné parametre, a naopak počet úmrtí na Covid alebo v prítomnosti covidu momentálne klesá,dokonca sa bavíme o absolutných číslach a nemusíme dokonca ani prepočitávať úmrtia k pomeru "positive cases", človek by čakal kedže sa vírus šíri a exponencionálne rastie počet nakazených že musí predsa rásť aj počet úmrtí,ale grafy hovoria úplny opak aj v absolutných číslach, nebodaj ak vypočítame percentuálnu mortalitu k počtu nových prípadov tak agresivita vírusu extrémne ale naozaj extremne klesá , ako inak si mám vysvetlovať to že pozitívne prípady exponencionálne stúpajú ale úmrita nie že ani nestúpajú,oni dokonca v absolutných hodnotých klesajú.
Alebo ak si myslíte že sa mýlim tak mi povedzte akú premennú som nebral do úvahy k môjmu záveru a prečo moje tvrdenie nie je pravdivé, nech počítam ako počítam tak mi vychádza len to že vírus zoslabuje (čo sa týka agresivity/nebezpečnosti), prípadne sa buduje kolektívna imunita(čo je asi priskoro). napíšte čo si o tom myslíte.
Cisla umrti su oneskorene.
Lebo zalezi aku dostanes davku pri nakazeni (nosenim ruska sa znizuje, rozostupom a umyvanim ruk tiez).
Podiel rizikovej skupiny v populacii (preto malo Taliansko vyssie cisla).
To, ze umrtnost cislne klesa moze byt sposobene aj tym, ze lekri vedia lepsie liecit zavazne pripady, ze dokazu vcas odhadnut, kto bude mat tazsi pribeh a kto nie. Proste ludia a medicina ho viac poznaju a vedia sa zariadit.
A az po odcitani toho vsetkeho by som sa pozeral na mutacie. Ale urcite nie v poplarnych clankoch, alebo beznych casopisoch.
A hlavne ono to nie je, ze clovek zomie alebo zostane zdravy. V tom pozerat sa iba na umrtnost je krastrozrake.
A podla vsetkeho co som cital kolektivnu imunitu premorenim dosiahnut nejde, ani za cenu vela obeti, podobne ako napriklad pri ciernom kasli. Plosnym ockovanim ano.