Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erik88
Amateur
Amateur

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa erik88 »

jackb napísal: 23 okt 2020, 4:11 D a CoVID je hoax, kedze by znamenal vymretie Skotska, Faerskych ostrovov, Islandu, Gronska alebo severu Skandinavie. Naopak, nebol by na juhu Europy, v Indonezii, ci v Mexiku. Je to ucivo geografie zo zakladnej skoly o pohyboch Zeme voci Slnku.

Erik, neviem kto a odkial ta sem, ale verim, ze admini ta tam vratia. Pytas sa, ze kto moze za sirenie. Ludia ako ty. Admini nebudu mat problem dodat Policii tvoje logy zo serveru, aby ta stotoznili, hned ako sa zacne konat voci ludom prispievajucim k sireniu pandemie dezinformaciami o imunite, alebo sa vyhrazaju, ze sa nakazia a roznesu ju a to za financnu uplatu. Lebo este raz, toto nie je o “nazore”, ale o faktoch. Tresne ciny sa teraz posudzuju ovela prisnejsie, len aby si vedel.
Ty si totiz pleties “nazor” s nabozenskou vierou v obsah bludwebov a drisky predajcov zdravej stravy. Nazor, je ale nieco ine https://slovnik.juls.savba.sk/?w=N%C3%A ... cs&d=psken#
fu, tu je to horsie ako modry konik, ty nemas tusenie ako ja zijem, a poviem ti, ved som to tam pisal nie ? ze som nevidel zivej duse cely rok, ako som to siril ? pozor na trestny cin ohovaranie.
Skoda reci, nechsi veri kto chce, comu chce.Ja na toto cas nemam, tej je u mna vzacny.
pre kolegu vyssie, existuej falosne negativny test, co som tiez pisal, sa mi mari, takze nemam cas sa hadat s covid veriacimi. bojte sa, bojte
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

erik, ty tupy ko*ot, to vobec nie je o nejakom bani sa, ale o tom, ze kvoli takym, ako ty, nam zatvorili krajinu a obmedzili pohyb...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

gogo, nespochybnil som dopad vitaminu D na imunitu cloveka, len to ze to nie je ucinny liek ci obrana pred CoVIDom, ako sa to prezentuje. dakujem za studie.
a tiez dakujem stastiu, ze s vysledkami krvneho obrazu a tomu kde som sa rozhodol zit som v open space office mal prechadnutie/chripku len raz do roka.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Neviete ako je to ohľadom styku rodiča s dieťaťom počas lockdownu v prípade, že sú rodičia z iného okresu?
Ak sa nemýlim, tak platí na to výnimka, ale nikde to neviem nájsť čierne na bielom, tak nech sa viem potom ohradiť, keby to policajti riešili cez víkend...
ďakujem za pomoc

//ešte dodám nič nemáme súdne určené všetko riešime dohodou, aby bolo dobre malému, tým pádom máme aj tie isté práva byť s ním.
Na opýtaj sa právnika na fb som niečo našiel, ale tam to 99% ľudí to rieši emočne a bez citácie zákonov, smerníc.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Okres Bardejov celkom bieda. Od 8 rána sa stoja dlhé rady. Vraj chýbajú nejaké certifikáty(?) Viete o tom niekto niečo bližšie? Nemám úplne čas to uveriť, keďže som v práci. Čiže to môže byť kľudne z ďalších super hoaxov od našich "občanov" 😂.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

lukas9206 napísal: 23 okt 2020, 9:43 Okres Bardejov celkom bieda. Od 8 rána sa stoja dlhé rady. Vraj chýbajú nejaké certifikáty(?) Viete o tom niekto niečo bližšie? Nemám úplne čas to uveriť, keďže som v práci. Čiže to môže byť kľudne z ďalších super hoaxov od našich "občanov" 😂.
"So sadami testov nedodala armáda na viacerých miestach certifikáty, do ktorých majú zdravotníci zapisovať výsledok."
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Laster napísal: 23 okt 2020, 9:37 Neviete ako je to ohľadom styku rodiča s dieťaťom počas lockdownu v prípade, že sú rodičia z iného okresu?
Ak sa nemýlim, tak platí na to výnimka, ale nikde to neviem nájsť čierne na bielom, tak nech sa viem potom ohradiť, keby to policajti riešili cez víkend...
ďakujem za pomoc

//ešte dodám nič nemáme súdne určené všetko riešime dohodou, aby bolo dobre malému, tým pádom máme aj tie isté práva byť s ním.
Na opýtaj sa právnika na fb som niečo našiel, ale tam to 99% ľudí to rieši emočne a bez citácie zákonov, smerníc.
na vcerajsej tlacovke sa to nejaky reporter pytal a striedava starostlivost je jedna z vynimiek. neviem teda ci je to aj tvoj pripad, mozes si to vypocut cierne na bielom kedtak tu
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

ďakujem to som pred chvíľou našiel, len tie výnimky stále nie sú zverejnené a tým pádom ani neviem či to platí aj pre nás, keďže ako hovoríš striedavú starostlivosť nemáme.
citujem dennikN
"22. októbra 2020 20:04
Ak niekto za posledných 90 dní prekonal koronavírus, teda mal pozitívny test a vyliečil sa, nemusí ísť na testy. Títo ľudia budú mať výnimku. Rovnako bude výnimka aj pri striedavej starostlivosti.
Všetky výnimky má opísať uznesenie hygienikov, na ktorom ešte pracujú."
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak potom jedine treba cakat .. obavam sa ale, ze budu pozadovat, aby si mal pri sebe nejaky doklad :/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

lukas9206 napísal: 23 okt 2020, 9:43 Vraj chýbajú nejaké certifikáty(?) Viete o tom niekto niečo bližšie?
Ten certifikát je papier, že si bol na teste a si negatívny. Takže potom sa na teba zákaz vychádzania nevzťahuje a môžeš sa slobodne pohybovať. Kebyže ťa zastavia policajti, tak ukážeš certifikát.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Slobodne sa pohybovať nemôžeš.. ale platí na teba viac výnimiek ako napr. cesta do práce, príroda v rámci okresu, deti do školy atď...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Diky za vysvetlenie. Je to celkom zlyhanie hneď zo začiatku. Na druhu stranu chápem, že to nie je ako organizovať oslavujú pre 3-ročnu dcéru.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Máš pravdu, ak je fakt z Bardejova, tak po teste dostane tie výnimky, ktoré u nás v ostatných okresoch platia aj bez testu.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Za takéto certifikáty dali 459 000€ ?!
Prílohy
Screenshot 2020-10-23 110731.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Mohol si napísať aj na koľko kusov bola tá objednávka za 459000€.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Je to na 10mil ks, čiže tento jeden kus stál 0,0459€

ephramko.. od ďalšieho týždňa budeš musieť s najväčšou pravdepodobnosťou mať test aj v ostatných častiach...
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Caute....vychadzanie v case od 1 do 5 je mozne aj v ramci okresov? Ako je to vlastne s postihovanim za nedodrzanie? Potreboval by som sa vo stvrtok presunut z ba do ke. Vdaka
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal: 23 okt 2020, 11:26 Je to na 10mil ks, čiže tento jeden kus stál 0,0459€

ephramko.. od ďalšieho týždňa budeš musieť s najväčšou pravdepodobnosťou mať test aj v ostatných častiach...
No však kebyže sa už plošne testuje aj v BA, tak si dám kludne test spraviť aj dnes, nech mám pokoj. Lenže zatiaľ testujú len Oravu a Bardejov. Ale predpokladám, že ten zákaz vychádzania predĺžia ešte o pár týždňov a celoplošné testovanie bude pokračovať aj v ďalších regiónoch...
phatres1994 napísal: 23 okt 2020, 11:35 Caute....vychadzanie v case od 1 do 5 je mozne aj v ramci okresov? Ako je to vlastne s postihovanim za nedodrzanie? Potreboval by som sa vo stvrtok presunut z ba do ke. Vdaka
Áno, len v rámci okresu. Cestovať mimo okresu môžeš len kvôli práci alebo ak ideš k lekárovi alebo na covidtest. Ak sa do KE vraciaš domov, tak by si to mal stihnúť ešte tento týždeň. Inak by si mal zostať v BA.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

no ja som to pochopil, ze od 1-5 rano ziadne obmedzenie pohybu nie je, takze mozes labzovať kam len chces, ale mozem sa mylit
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

TA3 mala v titulkoch,že 01-05h je neobmedzený pohyb. Takže tiež si myslím,že hocikam môže ísť.
Napísať odpoveď