Mafia The city of Lost Heaven

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Mafia The city of Lost Heaven

Príspevok od používateľa Dreamer »

OK, dik, co sa tyka ovladania, mne islo o tu lavu cast gamepadu, zadne tlacidla a lavy analog/packa - ta sa da tiez stlacit, vela ludi takym sposobom ako ja nehra, ale ja som si zvykol, je to pohodlnejsie.

K tym ostatnym tlacidlam, budem si musiet opat zvykat na uplne rozhadzane funkcie, nechapem preco nemozu tie zakladne funkcie byt na rovnakych tlacidlach vo vsetkych hrach, aj preto uz hram menej, nechce sa mi zvykat si na uplne ine ovladanie, naposledy to bol Watch Dogs 2, casto ma zabili kvoli tomu, ze som instiktivne stlacil nespravne tlacidlo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

:D
120878747_2767032916917524_4737546936179808652_o.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja to prejdem o to sa nebojim, idem to akurat teraz zapnut.
Ale vadi mi ze to odobrali. Na minimapke je este aj skratka vyznacena ale vrati ta to na trat.
A 13 hodin je podla mna az az. Taky standart

Autoeditácia príspevku po 1 hod 30 min 16 sek:
Fuha. Tak som sa dostal dalej a musim povedat ze je to silno zabugovane. A vyzera to tak ze napasovat rovnaku chodzu ako maju npc je ozaj veda, pretoze tu je to katastrofa :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

lol, ze skratku. ked som mal 15 rokov, tak som to nevedel prejst bez skratky. Som to hral asi pred 3 rokmi a som tie preteky vyhral s takym velkym naskokom aj bez pouzitia skratky, ze som nechapal ako je mozne, ze som to predtym nevedel prejst bez toho
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

K pretekom: mirak a na akej obtiaznosti si to hral? Lebo ja som to hral na klasickej so simulacnym jazdnym modom a bolo to teda kua tazke. 15+ pokusov isto, a to som dokonca hral na gamepade kde sa da plynule brzdit aj zatacat. Skusal som potom zo srandy este raz, na strednej obtiaznosti s "normalnym" riadenimna vtedy to bolo easy, na prvy pokus s obrovskym naskokom. (Edit, teraz som pochopil ze ty hovoris o povodnej hre, sry)

Hru som uz presiel a hodnotim velmi pozitivne. Dabing je fajn (Vasut mi ale trochu nesedel, strasne tlacil na pilu podla mna, ale Paulie lepsi ako v originale a Sam ani nehovorim). Cutsceny a obohatenie pribehu super, fakt dotvorili atmosferu, kopa veci je uveritelnejsich a aj zmeny, ktore tam boli mali hlavu a patu.

Par vec, co sa mi nepacilo z herneho hladiska:
Spoiler
- viacero preskocenych sekvencii, ked miesto tohk aby si sa v hre niekam dopravil sam, rovno skocila cutscena v inej lokalite, co je skoda, lebo grafika je super, mesto krasne a soferovanie som si uzival
- Frank, ktory Tomovi pri lietadle ani nepodakoval (??? Wtf?)
- aj napriek tomu, ze dialogy a scenar o 10 tried lepsi, tak z posledneho dialohu so Samom som si velmi nic nezapamatal a nemal podla mna taku silu ako v povodnej hre, rovnako Tomov monolog, ktory bol sice fajn, ale v originale sa mi pacil o nieco viac
- Obcas trosku chaoticky level dizajn a az neuveritelne (z realistickeho hladiska) kvantum nepriatelov
- Bastard se stestim bola v povodnej hre najdlhsia misia, tu to bolo prakticky akoby iba v dokoch, s kratkym introm pres tym
- trosku mi chybalo "ticho pred burkou" pred misiou Smrt umeni, ktore bolo v povkdnej hre dosiahnute tym, ze si odstrihnuty od rodiny isiel riesit auto a zbrane, tu rovno hop do galerie, strasne rychly spad
- mal som trochu pocit nulovej interakcie s Ralphom, pamatam si ho asi v 2 cutscenach (o to viac mi prislo divne, ked ho brali na konci hry fizli do auta). Ale mozno je to moja chyba, ked som za nim na zaciatku misie nechodil a siel rovno do garaze (kedze tak mi kazala hra), fakt netusim ci tam tych scen s nim bolo viac
Niektore detaily naopak prijemne prekvapili:
Spoiler
- fakt, ze vo Volebni kampan zili bezdomovci a nie ozbrojeni gangsteri bez motivacie zabit ta bol super
- fakt, ze v Omerte riesila rodina Franka mimo baru, a detaily, ze dookola parku stala ochranka
- perfektne napisana Paulieho linka, najma ku koncu hry v ramci motovacie spravit ko*otinu a vylupit banku
- perfektne napisana Samova ambiciozna linka
- pacil sa mi detail, ze stetku v hoteli ta presvedcil nezabit Sam
- pacil sa mi detail, ze vymenili dovod porusenia lojality v Jen tak pro radost, ovela uverotelnejsie
- cutsceny so Sarou (s rodinou) super, celkovo ich mohlo byt viac, ale to uz sa potom mozme bavit o tom, ze ta hra mohla mat 25 hodin miesto desiatich, ale to uz by sme chceli vela. Ta hra povie velmi vela za kratku dobu, co je na dnesne pomery dost nevidane.
Celkovo zniem kriticky, ale to som len vypichol vela detailov. Som velmi spokojny, za mna 9/10. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mirak pisal o povodnej Mafii. Tam som s pretekmi nemal problem ani na klavesnici a este v neopatchovanej verzii (s patchom to zjednodusili). Ale tu to bolo naozaj tazsie a bez gamepadu by som to asi na klasickej obtiaznosti nedal.
S tvojimi pripomienkami v podstate suhlasim, ale paci sa mi ze to nebol remaster v podobe 1:1. Nieco urobili lepsie a nieco horsie ako v originale a tak to uz chodi, nie kazde herne studio vie robit takmer dokonale hry.
Ja som povodnu Mafiu presiel asi iba 2x, mozno 3x a preto na nu asi nemam az tolko nostalgickych a hlavne presnych spomienok. Viem ze ma bavila a bola pomerne realisticka + som si pamatal misie. Ale asi o to viac sa mi pacila tato nova verzia. Nebyt analyz od ostatnych tak ani neviem kolko zmien v pribehu urobili :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

hej, mohol som citovat lekvarklatila, aby moj prispevok nebol odveci

este som remaster nehral, ale planujem.
co sa tyka
Spoiler
viacero preskocenych sekvencii, ked miesto tohk aby si sa v hre niekam dopravil sam, rovno skocila cutscena v inej lokalite, co je skoda, lebo grafika je super, mesto krasne a soferovanie som si uzival
tak som cital recenzie kade tade po internetoch a strasne vela ludi sa stazovalo na zdlhave soferovanie cez cele mesto v povodnej hre a ze auta su strasne pomale, takze to strasne dlho trva. tipujem, ze toto bolo urobene kvoli nim. neviem, mne to nikdy nevadilo.
Hensym
VIP
VIP

V novej Mafii je dokonca moznost zapnut si preskocenie nepodstatnych presunov mestom, ak ta zaujima iba akcia alebo pribeh. Ja som to samozrejme nevyuzil, ale o to viac zbytocnejsie mi pride vystrihnutie tych jazdiacich presunov. Navyse, auta v remaku su neporovnatelne rychlejsie, je to ovela menej realisticke, ale zabavnejsie na jazdenie.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Inak ja 100% súhlasím s tým, čo povedal Vávra ohľadom Sáry.....
Spoiler
Ten jej charakter mi nedával proste zmysel, aby sa taká sebavedomá žena, ochotná pomáhať chudobným, bojovníčka za práva žien, dala dokopy s mafiánom..
Takisto som čakal viac scén od Ralpha, taktiež mu pridali sebavedomie ale nijako to nevyužili...
Takisto chýbajú vedľajšie misie s Lucasom Bertonem
Hensym
VIP
VIP

Ja som kukol pár videí na nete, a tie scény s Ralphom tam boli, len ja som proste za ním nechodil.

Sára - toto až tak ako problém nevidel. Vyslovene tam povedali, že sa v tých kruhoch pohybuje od malička, a že aj sám Luigi bol pekný výkvet, keď bol mladý. Veľmi dobre vedela čo robíš a vďaka tomu, že v tom vyrástla s tým bola v pohode. Je to mentalita. Hollywoodska herečka si tiež málokedy nájde zvárača, väčšinou si nájde niekoho, kto nesie rovnaké bremeno (sláva).

Bertone tam tuším mal misie, len ťa hra sama nevyzvala aby si za ním šiel.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Bertone nemal misie ako v jednotke, ked som za nim prisiel tak ma iba odkazal na nastenku kde mal 5 fotiek unikatnych aut a stacilo ich ukradnut. V jednotke ti dal auto za nejaku protisluzbu a bolo to pestrejsie.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

celkom zaujimava debata s Vavrom o remaku:
riesia to na zaciatku asi 20-25 minut a potom uz riesia ine temy
Hensym
VIP
VIP

Videl som ich viac, tuším aj konkrétne túto. Vávra má vo veľa veciach pravdu, ale v ostatných tam naozaj cítiť to ego, a skôr "hejt", miesto kritiky. Ale pre fanúšika je to aj tak 100% zaujímavé.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

hra niekto na xboxe one s?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Áno.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Dohral som to na PC a som vyslovene sklamany. Je to kratke (lebo jazdenie po meste je minimalizovane), strasne lahke (muzeum bolo az trapne) a zmeny v deji oproti originalu su malicke, ale zasadne podla mna a v celkovom kontexte presne ako povedal Vavra, tak nedavaju zmysel. Nepacilo sa mi to.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

hrajme to na 4k telke, čiže využívam HDR. je to dosť zasekané, máš tiež takýto problém?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

mirak2 napísal: 26 dec 2020, 23:04 Dohral som to na PC a som vyslovene sklamany. Je to kratke (lebo jazdenie po meste je minimalizovane), strasne lahke (muzeum bolo az trapne) a zmeny v deji oproti originalu su malicke, ale zasadne podla mna a v celkovom kontexte presne ako povedal Vavra, tak nedavaju zmysel. Nepacilo sa mi to.
Nieje to kvôli tomu že sa tak dnes hry robia? Porovnávaš to s 1 tkou, ale tá doba je už dávno preč. Opravte ma ak sa mýlim.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

hej, hry su jednoduche, lebo su jednoduchi aj hraci, ale aby som hlavnu dejovu liniu presiel za menej 8 hodin, pricom iny content ako napr. sidequesty tam nie je (zbieranie krabiciek od cigariet neratam)... to je hodne kratke.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja by som si Mafiu rad zahral, ale tam je najsilnejsi pribeh, ktory poznam, tak som si zatial nekupil, mozno za dobru cenu, ale je to skoda, urcite si s tym dali vela prace, nebolo by zlozite pridat vedlajsie misie, ked uz maju prerobenu celu hru, mapu, grafiku - obycajne preteky, stacilo by nahadzat checkpointy, mozno pridat nejake nove vozidla, auta, motorky a pod., spravit Mafia Online, taku realistickejsiu alternativu GTA Online, spravit nejake heisty, battle royale a dalsie mody, samozrejme nielen kopirovat, priniest nieco originalne.
Napísať odpoveď