beardie napísal: 17 dec 2020, 21:59
chod sa pozriet na plucne a potom na onko
Ale teraz je plna aj interna, chirurgia, plucne,...
ano, nazyva sa to pasivne fajcenie
To nie je nakaza, tym, ze na teba dakto fukne oblacik dymu, neposobis komplikacie svojim rodicom/starym rodicom. Ked na tena zakasle dakto s covidom...
Taktiez tie sance nie su 1:1.
ak mas rakovinu pluc, hrtanu alebo priedusiek z fajcenia, tak +- ano
ak +- ....
urcite, doporucil by som ti nastudovat si nieco ako hodnota zivota
Ma clovek mensiu hodnotu ziovota, len preto, ze ma astmu, alebo ze ma par kil naviac, ci pre to, ze je starsi?
Netuzim sa dostat do spolocnoti, v ktorej si niekto zmysli, ze moj zivot nema hodnotu na zachranu (lebo mam nabeh na astmu, alebo neverim v spravneho boha,...).
tak znova, nerobia sa VSETKY tieto obmedzenia len preto, aby sa neumieralo?
Mat dozivotne poskodene pluca tiez nie je bohvieco, su to velke naklady pre celu spolocnost do buducna.
Robi sa to pre to aby sa neumieralo, ale nie len na Covid, ale aby si sa dostal na operaciu a nezomrel bez nej, aby ta mal kto osetrit ked budes mat autonehodu, aby sa ludia nebali ucit, pracovat, aby si nezabil svojich straych rodicov, ked na nich zakasles.
Ak by sla pandemia uplne bez konktroly narazila by na bod, ked system zdravotnictva sklabuje a nezomrie kazdy piaty v nemocnici, ale ovela viac mimo nej.
nie, nie som rizikova skupina, ludia pod 50 maju zanedbatelnu sancu, ze na covid zomru
Tuzis si to risknut? Alebo to, ze niekoho nakazis a poskodis mu zdravie?