Dreamer, ty si presne typ človeka čo za všetkým vidí katastrofické scenáre, ešte len dačo prečíta a už vidí jak to nebude fungovať, jak to nebude dobré atď. Mať tvoj pohľad na svet, tak ráno vstávam s depresiami.
Ludia vzdy hladali sposoby, ako obchadzat zakony, 2.5l flase koly som uz videl, to nebude tak velky rozdiel, tiez si myslim, ze sa budu vyrabat a viac kupovat aj 3.1l+ sudky piva a tie budu ludia nosit do prirody a kedze budu velke, nebude sa mnohym chciet ich nosit domov, vlastne sa zrejme budu kupovat namiesto sixpack-ov, tie maju spolu 6x0.5=3.0l, takze spravia 3.1l sudok - a co si kupi clovek, sixpack, za ktory doplati 6x15 centov a ktore bude musiet odniest spat do obchodu, alebo 3.1l sudok, o 80 centov lacnejsi?
Opýtal sa to aacid, pýtam sa to aj ja. Prečo by teraz výrobca mal kvôli zaprdenemu slovensku a jeho zákonu začať vyrábať 3,1/3,5l fľaše, sudky? Si fakt myslíš, že kvôli jednej krajine teraz začne výrobca prestavovať výrobné a plniace linky, zabezpečiť to logisticky aby daná výrobná várka išla len na slovenský trh? Myslíš, že to výrobcovi stojí za tie zvýšené náklady? Navyše, keď sa zákon dá úplne jednoducho upraviť novelou, ak by došlo k takému správaniu výrobcov?
kedze sa flase nemozu stlacat, kolko sa ich zmesti do jedneho automatu, tie budu stale plne
rovnako ako to funguje pri fľaškomatoch teraz, ak je plný príde ho obsluha z obchodu vyprázdniť aby ďalej mohol brať fľaše - thats all
ked niekto da 1€ za 0.5l vody, tak urcite nebude riesit 15 centov, chcelo to aspon 20 centov
ak dám 1€ za politorvu colu na pumpe, tak mi je jedno aj tých 0,20€, resp. mne nie, ale chápeš čo tým chcem povedať.
preco sa nezalohuje aj alkohol a mlieko?
možno to bude súvisieť s daňou, na mlieko je nižšia DPH a na alkohol zas špecialna daň z alkoholu...môj názor