Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Čo hovoríte na rast XRP? Zatiaľ sa presne nevie, o čo ide, ale podľa mňa to môže byť forma protestu na súd so SEC, obdoba kauzy akcií Gamestop. Aktuálne som na reddite zistil, že sa tam snažia vytvoriť koordinovanú skupinu na pumpnutie ceny Stellaru na 1 dolár.
Na 1.2. je naplánovaný "buy & hold". Skupina na Telegrame má 160 000 členov.
Aj v skupine wallstreetbets sa objavila správa o XLM. Ohľadom XRP som čítal niečo v zmysle, že sa jedná o podvod, že po Gamestop sa začali v kryptomenách objavovať pump&dump skupiny, ktoré podobne ako v 2017/2018 lákajú ľudí do pascí aby nakupovali, pričom členovia týchto skupín majú už dávno nakúpené. U XRP to bolo pomerne ľahké, pretože cena bola dlho dole a obchodovanie pozastavilo viacero búrz, takže pumpnúť cenu bolo pomerne jednoduché. U dogecoinu to bolo tiež ľahšie, ale u XLM, ktorá patrí tuším do prvej trojky na Coinbase, čo sa volume týka, tak to nebude úplne jednoduché si myslím.
-
starysomar
Hardcore addict
Čím je kryté (čokoľvek, vrátane) zlata?
Sumou, za ktorú dokážeš "jednotku "toho "čokoľvek" v danej sekunde predať

Sumou, za ktorú dokážeš "jednotku "toho "čokoľvek" v danej sekunde predať
Ak niekto má chuť a čas a voľné peniaze tak zaujímavý ošiaľ je s coinom SHIB len to treba riešiť na Uniswape a napríklad Metamask peňaženke.
Zjavne sa chce niekto nabaliť. Minca Shiba inu má názov podľa psa, ktorého má v logu aj Dogecoin. Príde mi to ako keď v 2017 začali vznikať mince s podobnými logami a názvami ako Bitcoin, aby sa pokúsili zmiasť retail. Už aj samotný Dogecoin je projekt z recesie bez zmysluplného cieľa. Na nové mince by som sa v tomto období vôbec nezameriaval. Väčšinou je problém ich kúpiť, pretože sa obchodujú len na vybraných burzách a väčšinou sa jedná o pump&dump schémy.
https://allhailtheshiba.medium.com/all- ... e3792e92f2
Ale áno treba opatrne. Jedna vec je čo napíše a ďalšia čo reálne spraví. Ale ja mu verím. Ak to dokáže DOGE (:
Ale áno treba opatrne. Jedna vec je čo napíše a ďalšia čo reálne spraví. Ale ja mu verím. Ak to dokáže DOGE (:
Ešte aj v logu má uvedené "The Dogecoin Killer"
Proste trapas, alebo čisté zúfalstvo.
Sranda, že retail v krypto sa teraz spolieha na nejaké pumpy od WSB, ale faktom je, že táto skupina na Reddite tému krypto blokuje. Za posledných 48h som tam videl niekoľko pokusov zúfalcov, ktorý tam chodili prosíkať o pumpu na ten či onen token a všetko bolo mazané, alebo označené ako Yolo. Sústredia sa na hedge fondy a aktuálne ešte na striebro. Ich pointa bola vybabrať s kapitálovými investormi na akciovom trhu a ani to ešte nie je isté ako dopadne. Cena Dogecoinu a XRP nemá s nimi veľa spoločné a skôr za tým vidím obyčajnú pump&dump schému. A celkovo si myslím, že to vôbec nemusí mať dobrý vplyv na krypto, pretože ak bude na stock markete chaos, môže to spôsobiť kolaps, ktorý zmetie všetky špekulatívne aktíva vrátane BTC a ostatných kryptomien.
Myšlienku môže mať ten Shib coin peknú, môže mu aj dosť ľudí veriť, ale tú "párty" vždy niekto zaplatí a väčšinou je to tých 98%, ktorí vedia menej než tie 2%. A nejaká menšia "revolúcia" internetovej mládeže to nezvráti, môžu vyhrať bitku, ale táto vojna trvá už niekoľko desaťročí. Potom celý retail počúva príbehy, ako niekto zarobil milióny na nejakej blbosti. To je ten trik, ktorý kŕmi motiváciu retail investorov a občas urobí milionárov z takýchto "podnikateľov".
Sranda, že retail v krypto sa teraz spolieha na nejaké pumpy od WSB, ale faktom je, že táto skupina na Reddite tému krypto blokuje. Za posledných 48h som tam videl niekoľko pokusov zúfalcov, ktorý tam chodili prosíkať o pumpu na ten či onen token a všetko bolo mazané, alebo označené ako Yolo. Sústredia sa na hedge fondy a aktuálne ešte na striebro. Ich pointa bola vybabrať s kapitálovými investormi na akciovom trhu a ani to ešte nie je isté ako dopadne. Cena Dogecoinu a XRP nemá s nimi veľa spoločné a skôr za tým vidím obyčajnú pump&dump schému. A celkovo si myslím, že to vôbec nemusí mať dobrý vplyv na krypto, pretože ak bude na stock markete chaos, môže to spôsobiť kolaps, ktorý zmetie všetky špekulatívne aktíva vrátane BTC a ostatných kryptomien.
Myšlienku môže mať ten Shib coin peknú, môže mu aj dosť ľudí veriť, ale tú "párty" vždy niekto zaplatí a väčšinou je to tých 98%, ktorí vedia menej než tie 2%. A nejaká menšia "revolúcia" internetovej mládeže to nezvráti, môžu vyhrať bitku, ale táto vojna trvá už niekoľko desaťročí. Potom celý retail počúva príbehy, ako niekto zarobil milióny na nejakej blbosti. To je ten trik, ktorý kŕmi motiváciu retail investorov a občas urobí milionárov z takýchto "podnikateľov".
Ale tento coin vznikol už v auguste a čisto z toho dôvodu (aspoň čo tvrdí on) že to má byť iba komunitný projekt a uvidí kam sa dosiahne. To nemá nič spoločné s WSB.
Na Coinmarketcape to vyzera, ze vznikol predvcerom. Stranka, ktoru si sem postol, sa na reddite objavila pred 3hodinami. Je to ERC20 token. Zatial to vyzera na trapny shitcoin. Ale ak chces, tak do toho chod, no nevidim dovod, preco by to malo mat uspech. Iba to kopiruje myslienku Dogecoinu, nic viac tam nevidim.
/r/WallStreetBets je cisto len o stocku, krypto je tam zakazane.
vela ludi, hlavne odtial ale vidi cestu aj v krypte, ta idea ze DeFi je buducnost stock tradingu a kryptopeniaze nahradia tie realne. aktualne sa zdruzuju v /r/SatoshiStreetBets
zial tak ako pri WSB je to realne kopa deti co chce zbohatnut a myslia si ze z nicoho budu milionari. vybrali si jeden z najhlupejsich cryptocoinov a ten vo velkom nakupuju.
a ten akoze najpodstatnejsi argument je ze dogecoin bude peniaz ludu, lebo jeden stoji par centov a nie 30 tisic ako bitcoin, takze si ho moze dovolit kazdy. co je samozrejme hlupost lebo nikomu nic nebrani prestat sa rozpravat o bitcoinoch a zacat o satoshis a zrazu ma kazdy v penazenke stotisice.
to ze dogecoin kazdy rok vygeneruje miliardy novych coinov tiez viditelne nikoho nezaujima. a netreba zabudat na to ze miliardy dogecoinov lezia v penazenkach z cias ked sa na reddite rozdavali zadarmo a minimum z tych ludi bude cakat kym dogecoin vyleti na mesiac ale predaju ich akonahle najdu udaje k penazenke.
ja som par dni dozadu kupil zo srandy 2000 dogecoinov, cez noc to vystupalo 300% tak som predal. samozrejme som zarobil blbych 80 eur ale aj tak. dnes som zo srandy kupil znova 2000, lebo pozeram ze elon musk zase nieco rozpraval o dogecoine plus pozeram ze vznika trend na tiktoku. stale nepredpokladam ze to pojde nejak zavratne hore ale tak sranda musi byt.
a pokial by to cele chcelo prasknut kryptobublinu, ja som iba za, tentoraz uz budem mudrejsi a akonahle to vsetko padne tak nakupim a budem cakat ze to o par rokov vystreli znova.
vela ludi, hlavne odtial ale vidi cestu aj v krypte, ta idea ze DeFi je buducnost stock tradingu a kryptopeniaze nahradia tie realne. aktualne sa zdruzuju v /r/SatoshiStreetBets
zial tak ako pri WSB je to realne kopa deti co chce zbohatnut a myslia si ze z nicoho budu milionari. vybrali si jeden z najhlupejsich cryptocoinov a ten vo velkom nakupuju.
a ten akoze najpodstatnejsi argument je ze dogecoin bude peniaz ludu, lebo jeden stoji par centov a nie 30 tisic ako bitcoin, takze si ho moze dovolit kazdy. co je samozrejme hlupost lebo nikomu nic nebrani prestat sa rozpravat o bitcoinoch a zacat o satoshis a zrazu ma kazdy v penazenke stotisice.
to ze dogecoin kazdy rok vygeneruje miliardy novych coinov tiez viditelne nikoho nezaujima. a netreba zabudat na to ze miliardy dogecoinov lezia v penazenkach z cias ked sa na reddite rozdavali zadarmo a minimum z tych ludi bude cakat kym dogecoin vyleti na mesiac ale predaju ich akonahle najdu udaje k penazenke.
ja som par dni dozadu kupil zo srandy 2000 dogecoinov, cez noc to vystupalo 300% tak som predal. samozrejme som zarobil blbych 80 eur ale aj tak. dnes som zo srandy kupil znova 2000, lebo pozeram ze elon musk zase nieco rozpraval o dogecoine plus pozeram ze vznika trend na tiktoku. stale nepredpokladam ze to pojde nejak zavratne hore ale tak sranda musi byt.
a pokial by to cele chcelo prasknut kryptobublinu, ja som iba za, tentoraz uz budem mudrejsi a akonahle to vsetko padne tak nakupim a budem cakat ze to o par rokov vystreli znova.
Myslienka kryptomien nie je urobit z ludi milionarov. Ani to nie je v podstate mozne, pretoze zakonite sa takyto trh vzdy bude chovat ako ponziho schema. Par percent bude na strane vitazov a vacsina ostane na strane porazenych. Vacsina sa zlozi na rozpravkovy zivot mensine. Ale akonahle mame v krypto velkych hracov, istitucie a CME, tak by som sa nespoliehal, ze tieto bubliny sa budu dookola opakovat. Na to sa prave spolieha vacsina retail investorov a velki hraci s nimi vacsinou vypecu.
Kupovat BTC pri prepade je dobra strategia, ale vtip je v tom, ze nikto nevie, kde moze byt dalsie dno a dalsie ATH. Moze sa kludne stat, ze dalsie dno bude na 1000$ a top bude len na 15k $ a ludia to budu kupovat na 10k a budu verit, ze to pojde na 80k. Uz ani ten stock to flow model podla mna neznie doveryhodne a cela ta rozpravka okolo halvingu, stupajuceho dopytu a klesajucej ponuke nebude trvat vecne a jedneho dna padne. Tak ako ked BTC prisiel a nebol on velky zaujem, tak isto on nebude zaujem, ked sa stane prilis drahym a prilis vela ludi na tom prerobi. Cim viac ludi to vyplachne, tym menej chuti a penazi bude ten retail mat, aby hral tuto hru dalej.
Kupovat BTC pri prepade je dobra strategia, ale vtip je v tom, ze nikto nevie, kde moze byt dalsie dno a dalsie ATH. Moze sa kludne stat, ze dalsie dno bude na 1000$ a top bude len na 15k $ a ludia to budu kupovat na 10k a budu verit, ze to pojde na 80k. Uz ani ten stock to flow model podla mna neznie doveryhodne a cela ta rozpravka okolo halvingu, stupajuceho dopytu a klesajucej ponuke nebude trvat vecne a jedneho dna padne. Tak ako ked BTC prisiel a nebol on velky zaujem, tak isto on nebude zaujem, ked sa stane prilis drahym a prilis vela ludi na tom prerobi. Cim viac ludi to vyplachne, tym menej chuti a penazi bude ten retail mat, aby hral tuto hru dalej.
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nakolko u nas je kryptomena danitelna, ako si ju uzit bez 19% sane z prijmu a 14% zdravotneho poistenia?
Platobna karta priamo od penazenky? Bitcoin bankomat? Trvaly pobyt a bankovy ucet v krajine, kde to nedania?
Stat mi bere z vyplaty, stat mi bere z nakupu v obchode, investujem svoje zdanene peniaze, podstupim cely risk a stat si zase pyta? Neyebe im trochu?
Platobna karta priamo od penazenky? Bitcoin bankomat? Trvaly pobyt a bankovy ucet v krajine, kde to nedania?
Stat mi bere z vyplaty, stat mi bere z nakupu v obchode, investujem svoje zdanene peniaze, podstupim cely risk a stat si zase pyta? Neyebe im trochu?
Zisk na burze sa daní. Takže jedine zmeniť daňovú rezidenciu.
Upravim ta. Ano dani. Ale investicie na akciovom trhu po roku drzania su uz od dane oslobodene. Ak ma pamat neklame tak pod to spadalo aj krypto pokial nedali novy zakon.
stat je najvacsi zlodej, nech si rezident kdekolvekAXO napísal: 11 feb 2021, 18:15 Nakolko u nas je kryptomena danitelna, ako si ju uzit bez 19% sane z prijmu a 14% zdravotneho poistenia?
-
starysomar
Hardcore addict
Bohatým bral - chudobným dával - Jánošík (podľa legendy, inak bol...)
Bohatým berie - chudobným dáva - nóbl dámička.
Chudobným berie - chudobným dáva - barová kur*a.
Chudobným berie - bohatým dáva - zkurvený štát ...
Bohatým berie - chudobným dáva - nóbl dámička.
Chudobným berie - chudobným dáva - barová kur*a.
Chudobným berie - bohatým dáva - zkurvený štát ...
To posledne nie je stat ale mafia vo vedeni.
Lenze kryptomeny nie su v zakone z 2018 definovane ako akcie, ale su samostatnou kategoriou, ktora podlieha dani z prijmov a zdravotnemu odvodu. Uz sa to tu niekolkokrat rozoberalo. Ale samozrejme dalo by sa to obist tak, ze nekupis priamo Bitcoin, ale jeho ETF derivat na regulovanej burze a ten budes drzat dlhsie ako rok, tak by si (asi) dan podla zakona platit nemal. Ak sa mylim, tak ma opravte.wladas napísal: 11 feb 2021, 19:18 Upravim ta. Ano dani. Ale investicie na akciovom trhu po roku drzania su uz od dane oslobodene. Ak ma pamat neklame tak pod to spadalo aj krypto pokial nedali novy zakon.
A napisal som daco ine? Presne ten novy zakon z 2018 som mal na mysli.