Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

dasti555 napísal: 12 máj 2021, 21:22 Vitalik sa trochu zahral s ohňom :D ale vidím to pozitívne ... ešte o tom bude všade písané.
preco sa zahral s ohnom? spravil jedinu rozumnu vec. meme coiny ktore coskoro nebudu mat ziadnu hodnotu aspon vyuzil na dobru vec.

Autoeditácia príspevku po 5 hod 15 min 24 sek:

@dasti555 to dufam nehovori o tebe :D
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dasti555 »

Takýto nepekný FUD .. no pfuj :D

Dúfam, že to stále držíš :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Uprimne absolutne nechapem tej logike preco tvorcovia dali polovicu tokenov v obehu vitalikovi...
Respektive chapem, bol to oen dalsi sposob reklamy, ako sa zviditelnit.
A teraz budu ludia vyplakavat alebo dokonca nadavat na vitalika za to co spravil... Vedeli ze polovica tokenov isla nemu a ked su raz na jeho penazenke tak si s nimi moze predsa robit co chce, je to jeho vec. Ak chce byt clovek na niekoho nahnevany tak len na toho kto tie tokeny vitalikovi poslal.
Ja len dufam ze tie dobrocinne organizacie ktorymto poslal z toho aj nieco realne budu mat, lebo samozrejme to ze teraz ma to mnozstvo tokenov hodnotu jednej miliardy neznamena ze to budu vediet predat za jednu miliardu... Ale tak aj milionik hadam bude uzitocny.

V mojich ociach tymto vitalik velmi stupol.
dasti555
Professional
Professional

Tak vrámci Shiba komunity to, že poslal zrovna shibu je brutálny krok a teda "Shiba zachraňuje životy v indii". To že tam poslal aj ďalšie shitcoiny to už je nepodstatné. Spomína sa hlavne shiba všade a o to šlo.

Ono sú špekulácie dokonca, že za celou shibou i keď možno z časti stojí práve Vitalik (pomohol Ryoshimu nejakým spôsobom). Ešte keby tie zvyšné coiny z jeho peňaženky fakt, že spálil tak pecka.

https://www.reddit.com/r/SHIBArmy/comme ... cy_theory/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale tak taketo rozpravky si moze rozpravat asi ozaj iba shiba komunita... v ziadnom clanku nikto ani naznakom nespomenul ze "shiba zachranuje zivoty v indii", lebo to samozrejme nie je pravda, shiba s tym nema nic spolocne, to vitalik tam tie tokeny poslal.
a chapem ze aj negativna reklama je reklama, ale nikde shibu nikto nevyzdvihuje, vacsina clankov pise nieco v style "vitalik sa pozbavoval hromady meme coinov, napr shiba inu"...

urcite by som nikomu neodporucal do toho davat peniaze, ani po aktualnom 50% prepade.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

M142 napísal: 13 máj 2021, 8:19 inac staci mat na danovu rezidenciu v cr aj bezobratovu zivnost? jednoducho si zalozit zivnost, platit odvody, ale ziadnu cinnost nevykonavat. a mat to ako hlavnu a jedinnu cinnost, ziadne dalsie zamestnanie.
Nestaci, potrebujes tam mat trvaly pobyt a zdrziavat sa tam nejakych 183 dni v roku.

Psie a macacie coiny su tu na sezonu. Kto to mysli s krypto vazne, tak do tohto nebude pchat ziadne drobne. Je to ako zbierat pokemonov.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

si si isty tym trvalym pobytom? nestacil by prechodny? lebo na trvaly potrebujes 5 rokov prechodneho pobytu v cr.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Viem len toľko, čo som našiel tu
Daňový rezident (daňovník s neobmedzenou daňovou povinnosťou) je podľa § 2d fyzická osoba, ktorá má:

- na území štátu trvalý pobyt, dlhodobé bydlisko,
- alebo sa na území štátu obvykle zdržiava (viac ako 183 dní v kalendárnom roku).
Takže ak platí toto, tak možno stačí aj prechodný pobyt, pokiaľ sa tam zdržiavaš tých 183 dní.
Mal som kolegu, ktorý jeden čas bol zamestnaný v českej pobočke našej firmy a pokiaľ viem, nemal tam trvalý pobyt.
Ale netuším, ako to mal vtedy s daňami.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

..
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

kayko napísal: 14 máj 2021, 13:31 Psie a macacie coiny su tu na sezonu. Kto to mysli s krypto vazne, tak do tohto nebude pchat ziadne drobne. Je to ako zbierat pokemonov.
Nesuhlasil by som. Ak nieco DOGE dokazal, tak to, ze komunita je niekedy (stale?) viac ako fundamentals. Samozrejme urcite do tychto veci nenaskocit "all in" - ale ako cast portfolia, by som povedal, ze by si bol hlupy, ak by si ten kratkodoby hajp nevyuzil vo svoj prospech ...Podla mna SHIBA este prinesie pumpu (pumpy) a bude(u) omnoho vacsie ako ta, ktora bola nedavno.

Iny priklad napriklad HOGE - cista haluz, dalsi "meme" coin (akurat defi) - pozri par stranok dozadu kde som (konkretne 10 marca) spominal, ze kupte si aspon cast toho. Ak by si to urobil, dneska mas 7X (a to ani zdaleka nekonci) - cize za nieco okolo 2 mesiacov dat 7X je podla mna celkom fajn ... A kludne si to potom prehod do niecoho stabilnejsieho ...

Ale preco hovorit ze "kto to mysli s krypto vazne, tak do toho nebude pchat ziadne drobne" ? Aj keby tu SHIBA bola na sezonu, tak co je lepsie - vyuzit ju, alebo sa prizerat ako si ostatok polepsi o niekolkonasobne X ? :)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Je nejaký rozdiel keď držím coiny na burze a nie vo wallete? Používam crypto.com
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

rozdiel je, ze burza moze zrazu "zmiznut" alebo mat ine problemy.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

M4jk1:-) napísal: 15 máj 2021, 19:55 Je nejaký rozdiel keď držím coiny na burze a nie vo wallete? Používam crypto.com
keď hackli burzu "Cryptopia" a tá následne skrachovala, prišiel som o nejaké peniaze...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Kels napísal: 15 máj 2021, 13:03Iny priklad napriklad HOGE - cista haluz, dalsi "meme" coin (akurat defi) - pozri par stranok dozadu kde som (konkretne 10 marca) spominal, ze kupte si aspon cast toho. Ak by si to urobil, dneska mas 7X (a to ani zdaleka nekonci) - cize za nieco okolo 2 mesiacov dat 7X je podla mna celkom fajn ... A kludne si to potom prehod do niecoho stabilnejsieho ...
no ale ktory coin za poslednych par mesiacov nevyskocil niekolko nasobne? to nic nehovori o konkretnom coine ale o sialenosti trhu.
Kels
King
King

To je sice pravda (i ked asi nie vsetky vyskocili az takto ...) - narazal som ale skorej na tie, ktore maju za sebou velku komunitu. Tam mam pocit, ze je celkom pravdepodobne, ze sa toto bude diat opakovane a kludne vo vacsich krivkach. Napriklad aj shitcoiny, ktore tweetuje Jake Paul, robia brutal pumpy. A nevidim nic zle, cast portfolia mnozit prave tymto sposobom. Lebo je to real a deje sa to. Tak preco to nevyuzit.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Kels napísal: 15 máj 2021, 13:03 Nesuhlasil by som. Ak nieco DOGE dokazal, tak to, ze komunita je niekedy (stale?) viac ako fundamentals. Samozrejme urcite do tychto veci nenaskocit "all in" - ale ako cast portfolia, by som povedal, ze by si bol hlupy, ak by si ten kratkodoby hajp nevyuzil vo svoj prospech ...Podla mna SHIBA este prinesie pumpu (pumpy) a bude(u) omnoho vacsie ako ta, ktora bola nedavno.

Iny priklad napriklad HOGE - cista haluz, dalsi "meme" coin (akurat defi) - pozri par stranok dozadu kde som (konkretne 10 marca) spominal, ze kupte si aspon cast toho. Ak by si to urobil, dneska mas 7X (a to ani zdaleka nekonci) - cize za nieco okolo 2 mesiacov dat 7X je podla mna celkom fajn ... A kludne si to potom prehod do niecoho stabilnejsieho ...

Ale preco hovorit ze "kto to mysli s krypto vazne, tak do toho nebude pchat ziadne drobne" ? Aj keby tu SHIBA bola na sezonu, tak co je lepsie - vyuzit ju, alebo sa prizerat ako si ostatok polepsi o niekolkonasobne X ? :)
Kúpte si z každého shitcoinu trochu a počas bullmarketu ti garantujem, že neprerobíš. Áno jasné, toto platí skoro na všetky mince. Niekedy raz to možno určite vyletí, to že si sa zrovna trafil môžeš brať ako výhru v športke. Gratulujem, ale to je tak všetko, čo ti k tomu napíšem. Už "len" to stihnúť v ten správny moment vybrať.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Kels napísal: 16 máj 2021, 12:49 To je sice pravda (i ked asi nie vsetky vyskocili az takto ...) - narazal som ale skorej na tie, ktore maju za sebou velku komunitu. Tam mam pocit, ze je celkom pravdepodobne, ze sa toto bude diat opakovane a kludne vo vacsich krivkach. Napriklad aj shitcoiny, ktore tweetuje Jake Paul, robia brutal pumpy. A nevidim nic zle, cast portfolia mnozit prave tymto sposobom. Lebo je to real a deje sa to. Tak preco to nevyuzit.
suhlasim, preco to nevyuzit, problem neni to ze sa to deje a ze by sa to nemalo vyuzit, problem je ze to skodi kryptokomunite ako takej a rovnako ze vela neskusenych a nevedomych sa na tom popali.
pokial si si vedomy toho ze sa jedna o shitcoin a o pumpu a vies kedy vystupit, super, pokracuj v tom. pokial si ale clovek co vidi nejaku znamu osobnost promovat dogecoin a tak si zoberies pozicku aby si mohol nakupit coin po 50 centov za kus tak je viac nez pravdepodobne velmi zaplaces.
dasti555
Professional
Professional

aacid napísal: 13 máj 2021, 20:59 Uprimne absolutne nechapem tej logike preco tvorcovia dali polovicu tokenov v obehu vitalikovi...
....

V mojich ociach tymto vitalik velmi stupol.
V mojich očiach stúpol ešte viac po tom čo spálil 40% svojej peňaženky :P
Kels
King
King

Mas pravdu aacid, ale zas na druhej strane - to ze to skodi alebo neskodi kryptokomunite mne osobne je fakt jedno. Moj ciel a jedina vec, preco som v krypte - je zarobit peniaze - nic ine ma nezaujima. Som v tomto trosku sebec ... A jasne ze vela ludi sa popali, ale tak to myslim je vo vsetkom.

A neni to ako sportka. To teda tvrdim za seba cisto. Za posledneho pol roka som takto isiel do 5 ("shit")projektov - a vsetky vklady sa mi mnohonasobne vratili. Da sa to odsledovat - staci byt v spravnych discordoch a telegramoch a trosku to vediet odhadnut a asi aj mat stastie byt pri "zrode". A ak uz mas profity v krypte a mas to relativne stabilne v pluse - tak toto je najlepsia moznost ako to zmnozit z kratkodobeho hladiska - samozrejme dat do toho len cast profitu, ktory si ochotny stratit - to je zaklad.

Ja za tym vedu nevidim, zatial mi to vzdy vyslo a to fakt sa nepovazujem za nejakeho odbornika. Len treba kukat spravnym smerom - idealne nie na slovensku "krypto scenu" - lebo ako som aj spominal - to je to najhorsie co mozte spravit. Bojazlivi pseudo odbornici - cista slovenska mentalita. (//ta posledna veta jemne ofenzivna preto, lebo mi je luto ked do krypta pridu novi ludia a nechaju sa zblbnut tymito akoze odbornikmi - zo srandy som si prepocital portfolio ako by vyzeralo keby pocuvam tychto slovensko ceskych youtuberov - a fakt to su akoze extremne rozdiely.... Takze ak nahodou tu je niekto, kto je v tom novy - stay out of this :smt006 )
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

som rad, ze sa nepovazujes za odbornika, lebo tipujem, ze zatial to bolo z tvojej strany stastie. nic v zlom, ale nasobne toho islo v poslednom roku tak vela, ze to momentalne nie je az tak o vedomostiach ako o momentalnom nastaveni trhu. covid a medializacia sposobili, ze sa do krypta futruju neuveritelne peniaze a uspesnych projektov je vela. aj ked len na cas.
Napísať odpoveď