Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak je to s byvanim tak ze mas vzdy 2tyzdne volny byt, tak to je uplne ina situacia, v tom pripade tam zasadny problem zatial nevidim. Ale to sme predtym nevedeli. To znamena, ze uz vsetko zostava len na tvojej snahe a nemas sa na co vyhovarat a uz cakame len pozitivne vysledky :)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

A aj to vyzerá tak, že do konca roka sa tie 2 týždne roztiahnu na 52 týždňov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Terepin napísal: 20 máj 2021, 15:49Čo dodať. Po 15tich rokoch sa konečne našiel niekto, kto ma dokonale pochopil. A odtiaľto sa môžeme pohnúť ďalej.
my sa nemame kam hybat, iba ty sa musis pohnut. za tym psychologom si uz bol?
Terepin
Addict
Addict

Bol pred rokmi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak skus znova. za nejakym inym.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Knihy od psychológov, psychiatrov.. si skúšal? Výber je bohatý (teraz nemyslím nejaké motivačné knižky, ktoré nejdú veľmi do hĺbky), tu som napr. len tak námatkovo našla knihu "Sprav jednu vec inak", a kopec iných je.

A pri tejto príležitosti (keď už budeš v tom kníhkupectve) si môžeš nechať poradiť od predavačky a trénovať si rozhovor ;)
Terepin
Addict
Addict

zuzanuska napísal: 20 máj 2021, 16:46A pri tejto príležitosti (keď už budeš v tom kníhkupectve) si môžeš nechať poradiť od predavačky a trénovať si rozhovor ;)
Ja to zamestnanec kníhkupectva a teda žiadny problém. Absolútne neriešim, či má medzi nohami penis alebo vagínu. Ja ako zákazník potrebujem pomôcť a tým to pre mňa hasne.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Terepin napísal: 20 máj 2021, 16:24 OK, beriem si túto radu k srdcu a na kolegyňu kašlem.
nemusis hned na to kaslat uplne, len sa prestan zbytocne snazit ... paradoxne, to je niekedy efektivny sposob ako nastartovat zaujem z druhej strany :D

namiesto toho zacni robit nejake zaujimave veci - uz to opakujem milionty krat - vencenie psov, dobrovolnictvo, turistika, tvoriva dielna ... a ktovie, mozno to casom medzi recou kolegyni spomenies a bude sa chciet pridat.
Terepin napísal: 20 máj 2021, 15:49 Veselá kopa, empatický, romantik.
fajn - uvedomovat si svoje kvality je dolezity zaciatok, ale (teraz to neber ako nejaky pokus o zhadzovanie tvojho sebavedomia) ale toto su podla mna tak vagne veci, ze kebyze sa rovnaku otazku spytam hocikoho tak je velka pravdepodobnost ze povie presne tieto veci.

tvrdis ze si romantik, no nemas ziadne skusenosti s romantickymi vztahmi - co je podla teba romanticka vec, ktoru si naposledy pre niekoho spravil?

snad chapes, kam tym mierim ... ty mozes mat pocit, ze si vtipny, empaticky, romanticky ... len jedna vec je si to o sebe mysliet (a byt nahnevani na inych, ze to nevidia) a druha vec je robit veci, ktorymi tieto kvality naozaj aj dokazujes.
Terepin
Addict
Addict

"Prestaň sa zbytočne snažiť" je tá najlepšia kombinácia slov akú som tu kedy za tých 15 rokov čítal. 😁 Ďakujem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jedno čo budeš este čitať pokial z toho nebudu výsledky aj tak. Odporucam precitať túto temu a hlavne príspevok od uživatela EtienNe na 2. strane ten jeho dlhý príspevok venovaný MayDayovi.
ako-dosiahnu-to-aby-som-bol-u-ien-prima ... 93-20.html
Má to 13 bodov plus by som doplnil zlepšenie tvojho imidžu a ostatné sa dá vychytať a do vysvetlovať babe co sa budeš páčiť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Terepin napísal: 20 máj 2021, 16:24 OK, beriem si túto radu k srdcu a na kolegyňu kašlem.
Na tu radu ser. Ak by na to mali vsetci rovnaky nazor tak sa nenarodim :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Terepin napísal: 20 máj 2021, 17:48 Ja to zamestnanec kníhkupectva a teda žiadny problém. Absolútne neriešim, či má medzi nohami penis alebo vagínu. Ja ako zákazník potrebujem pomôcť a tým to pre mňa hasne.
Opäť si "pochopil" čo zuzanuska myslela svojim príspevkom. Si proste beznádejný prípad.
zuzanuska
Professional
Professional

Tu nastáva otázka, či si vôbec Terepin uvedomuje, že všetko podvedome sabotuje, neguje...? Že to, ako vníma veci, seba, život... je iba jeho postoj.
Lebo pokiaľ si to neuvedomuje, ťažko to zmeniť.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Presne tak, toto je veľmi trefne povedané.
On sabotuje sám seba a vážne nepoznám žiadnu ženu, ktorú by priťahoval takýto negativista.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

JCM01 napísal: 21 máj 2021, 8:14 On sabotuje sám seba a vážne nepoznám žiadnu ženu, ktorú by priťahoval takýto negativista.
Raz alebo dvakrat bola kamaratka von s jednym chalanom, obaja cca. 30 rokov a potom to zhodnotila - "Boze, ten bol uplakany, len sa stazoval. Co by som robila s takym kktom?"
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne, zoberme si najpozitívnejší výsledok, ktorý by pre Terepina mohol nastať.

Nejakou náhodou by zaujal babu na rande a ona by s ním začala chodiť. To je mimochodom tá najľahšia fáza. Neverím, že by s ním však zostala dlhšie ako mesiac, keby postupne zisťovala, čo za pesimistu, negativistu bez ambícií v skutočnosti je a ako sa na veci v živote pozerá. Takýto človek by z nej len vysal všetku radosť zo života, takže by sa na neho po chvíli vykašľala.

Takže zase sme pri tom, že pokiaľ nezmení prístup k životu a ľuďom a nezačne myslieť pozitívnejšie, ďalej sa nikdy nepohne. Mňa štve už len čítať tie jeho výhovorky na každú radu, ktorú mu sem niekto dá, neviem si predstaviť toto počúvať každý deň od svojho partnera/partnerky.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Napíšem to inými slovami:
Svet nezmeníš - môžeš zmeniť len svoj postoj k nemu.
Teda seba.

Kedysi dávno mladý, v prvej práci som mával často nedorozumenia s okolím. Raz večer pred spaním mi došo, že nie celý svet je zlý, ale ja som blbý. A začal som postupne pracovať na sebe.

Je rozdiel zaradiť sa k ľuďom, ktorým sa teša, ak sa za nimi zatvorili dvere zvonka - alebo k ľuďom, ktorí ťa radi vidia a vítajú :)

Pod čiarou - správna otázka nie je ako - ale prečo.
Terepin
Addict
Addict

Pilifo napísal: 21 máj 2021, 11:08 Presne, zoberme si najpozitívnejší výsledok, ktorý by pre Terepina mohol nastať.

Nejakou náhodou by zaujal babu na rande a ona by s ním začala chodiť. To je mimochodom tá najľahšia fáza. Neverím, že by s ním však zostala dlhšie ako mesiac, keby postupne zisťovala, čo za pesimistu, negativistu bez ambícií v skutočnosti je a ako sa na veci v živote pozerá. Takýto človek by z nej len vysal všetku radosť zo života, takže by sa na neho po chvíli vykašľala.

Takže zase sme pri tom, že pokiaľ nezmení prístup k životu a ľuďom a nezačne myslieť pozitívnejšie, ďalej sa nikdy nepohne. Mňa štve už len čítať tie jeho výhovorky na každú radu, ktorú mu sem niekto dá, neviem si predstaviť toto počúvať každý deň od svojho partnera/partnerky.
Každý optimista je len zle informovaný pesimista. Navyše, toto je fórum. Tu môžem vyplakávať koľko len chcem. No osobné stretnutie je predsa len iná káva.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

15 rokov ukazuje že to je u teba o popradská káva extra mletá špeciál :)
zuzanuska
Professional
Professional

Ja mám skôr pocit, že si úplne rezignoval.
Že síce ok, skúšaš niečo, ale aj tak si zrejme podvedome presvedčený, že to nevyjde. (sebanaplňujúce sa proroctvo).

Raz som čítala taký návod, že človek by mal rozumom skúmať svoju sebakritiku, podrobiť ju analýze.

"Nikdy neschudnem" - a teraz zapojíš rozum a začneš sa pýtať, či snáď nie je možné schudnúť, a teda premyslieť jednotlivé kroky, ako by sa to dalo (zajtra spravím ráno desať klikov, 10 dačoho iného... večer tiež. Postupne budem pridávať viac pohybu a deň za dňom sa moje telo začne spevňovať, až získam postavu, akú chcem)

"Nikdy sa na mňa neusmeje žena" - žeby z toľkých žien sa na mňa žiadna neusmiala? Možno nie každá, ale určite aspoň niektorá. Usmejem sa prvý ja a uvidím... a ak sa aj neusmejú späť, aspoň ja budem mať lepšiu náladu, že som sa usmial. Lepšia nálada je príťažlivá a priláka ďalšie úsmevy.

... a takto krôk za krôčikom. Nie, že ty si hneď predstavíš mať priateľku, a teda sa ti to zdá nedosiahnuteľné. Skús to takto postupne. Odporúčajú písať si to na papier. Lebo vtedy tie vnútorné myšlienky ľahšie zastavíš, lebo ich máš "vynesené na svetlo" a vieš im ľahšie odporovať.
Napísať odpoveď