Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Frco »

Zaujimave, mne tiez dnes prisla po mesiaci smska...Mozno sa dnes rozhybali?

Mam Pfizer v piatok, BA, na stadione.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Matelko a hanba - to sa vylučuje (hoci on je veľká hanba).

Fejkové profily - niekedy mám pocit, že ich je väčšina. Istá propaganda sa činí.

Osobne som zvedaý, či mi príde pozvanie na druhé očkovanie na čas a na Astru.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

To cislo, ze mame 200tisic davok sputnika je ale trochu zavadzajuce, a siria to aj media, pokial viem tak sputnik sa ockuje prvy krat jednym typom adenoviru a druhy krat druhym, teda vychadza mi ze maju vseho vsudy davky pre 100tisic ludi, jedine ze by ich mali 400tisic, ale ja som pocul iba 200tisic davok.

Podla mna bude sputnika malo, hlavne vychod nan asi caka a zvysok slovenska, skôr by som sa bal, ze ak spustia ockovanie od juna, tak sa zase nahrnie mrte ludi do centier a cakacka sa este predlzi, jedine ze by zvysili kapacity v ockovacich centrach, ale uz asi viem ako to v tomto kocurkove dopadne.

K pfizeru/moderne, je to uz asi zname, no dr compbel na to vcera upozornil, ze u muzov hlavne pod 30 rokov sa v ojedinelych pripadoch vyskytuje myokarditida, tak odporuca aby sa tito ockovani, hlavne po druhej davke, ale moze to nastat aj po prvej vyvarovali zvysenej fyzickej aktivite, pripadne sportovaniu a nebrali steroidy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

retkvic - Po kazdim ockovaji sa mas vyhnut sportu (fyzickej namahe), alkoholu a saune. Je jedno ci ide o ockovanie na covid, na chripku alebo tetanus.
retkvic
Addict
Addict

Ja mam vlastnu skusenost, preto to sem mozno pisem, lebo nie kazdy to musi vediet, 3 roky dozadu pri ockovani na tetanus, po ockovani len trochu pobolievala ruka, necitil som sa nejako zvlastne no necely tyzden po ockovani som siel na 3 dnovy pochod s 20kg batohom a cele tie tri dni som pretrpel, otazne bolo ci tam mohol byt nejaky ucinok tej vakcinacie, no asi mohol byt.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

davky Sputniku su dostupne pre 100000 ludi, mozeme si spravit tipovacku, kolko ludi sa nimi da zaockovat
moje ciselko: 5000
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja si myslím, že to bude do 10 000, prekvapí ma, ak viac.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 26 máj 2021, 22:44 To cislo, ze mame 200tisic davok sputnika je ale trochu zavadzajuce, a siria to aj media, pokial viem tak sputnik sa ockuje prvy krat jednym typom adenoviru a druhy krat druhym, teda vychadza mi ze maju vseho vsudy davky pre 100tisic ludi, jedine ze by ich mali 400tisic, ale ja som pocul iba 200tisic davok.
Však jasné, že keď máme 200,000 dávok a treba 2. dávky, tak je to pre necelých 100,000 ľudí, keďže niečo sme napichali morčatám (nech odpočívajú v pokoji) a niečo si zobrali Rusi, aby zistili, čo nám to sem poslali.

Na východe bude radosť iná, bude to smútok...keď zistia, že im je po slávnom Sputniku 3 dni zle ako po tej Astrazenece, ktorú nechceli. :D Na modrom koníku očakávam diskusiu, či na vedľajšie účinky pomôže vypiť 2dl vlastného moču na lačný žalúdok ráno a pod. :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Kolegova mama odmietala ockovanie registrovanymi vakcinami, cakala na Sputnik. Ked jej kolega vysvetlil, ze to je vlastne Astra pod ruskou vlajkou, zrazu uz aj tie zapadne vakciny boli dobre :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niekde písali, že prišli iba prvodávkové Sputniky... ale môže to byť len jedna teta povedala. No aj Maďarsko v tom období kupovalo zvlášť prvodávkový a potom zvlášť druhodávkový Sputnik. Uvidíme, čo vymyslia a či budú očkovať obe dávky rovnakým Sputnikom.

Pred vyše mesiacom z prieskumov očistili cca 80tis. ľudí, ktorí čakali iba na Sputnik a nechceli inú vakcínu. Ale za ten mesiac určite kopec ľudí nakoniec pristalo aj na Pfizera a určite kopec zástancov bolo v skutočnosti antivaxerov. Ja tipujem, že do jesene dajú max 40tis Sputnikov.

Na východe by určite najradšej dali 40% Sputnika, ktorého teraz všade propagujú.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pfizer: nad 18 rokov
AstraZeneca: nad 60 rokov
Sputnik: IQ pod 50
:smt006
retkvic
Addict
Addict

Ako chapem tu nedoveru k Sputniku, no ak je to prezlecena AstraZeneca a na slovenku sa nou v pohode zaockovalo niekolko sto tisic ludi, navyse sa robili traili, a mozno sa este stale robia, ze sa AZ kombinovala so sputnikom pre vyssiu ucinnost, tak preco to zase vyhovarat tym co sa tym naozaj chcu dat ockovat, ak to ma podobne vedlajsie ucinky ako AZ.

Hlupost skor moze byt to tym ludom vyhovarat a pisat tu IQ50, a nech odpocivaju v pokoji morcata co tym naockovali. Ak sa kazdy kto sa nechcel dat ockovat zaockuje sputnikom, co moze mat podobne vlastnosti ako AZ, tak len dobre pre celkovu stadovu imunitu slovakov a pre nich. Ak bude mat vakcina nejake vedlasie ucinky, tak sa to zisti, end of story. Potom si bud uvedomia ze uz nie je na co cakat, alebo sa teda rozhodnu, ze sa nedaju zaockovat, no potom budu musiet v zimnych mesiacoch pocitat s dosledkami.

V madarsku su tym ludia naockovany a tak pre nejake vedlajsie ucinky netreba chodit daleko, na juhu slovenska zije pocetna skupina ludi hovoriacich po madarsky, to tych 500tisic ludi nezachytilo ziadne informacie z madarska, od rodin ktore tam ziju a ktore sa dali ockovat sputnikom...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 27 máj 2021, 14:17 Hlupost skor moze byt to tym ludom vyhovarat a pisat tu IQ50, a nech odpocivaju v pokoji morcata co tym naockovali.
Pre tvoju info, morčiatka dali utratiť asi 10 dní po teste Sputniku. Mohli ich radšej darovať. Do peruánskej reštaurácie.

AZ sa ľudia očkovali, lebo vtedy nebolo nič iné.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko - 100% :D

Autoeditácia príspevku po 2 min :
V Brazílii Sputnik zakázali a nie z politických dôvodov.
retkvic
Addict
Addict

ephramko napísal: 27 máj 2021, 17:36 Pre tvoju info, morčiatka dali utratiť asi 10 dní po teste Sputniku. Mohli ich radšej darovať. Do peruánskej reštaurácie.
Darovať ich mohli, no taky je asi bežny postup. Jedine, že by sa bali, že im narastie druha hlava.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

beardie napísal: 27 máj 2021, 9:10 davky Sputniku su dostupne pre 100000 ludi, mozeme si spravit tipovacku, kolko ludi sa nimi da zaockovat
moje ciselko: 5000
podľa mňa ich bude 100 000 :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ak ich bude 5000 tak si matovič je*ne zvyšných 95k len preto aby sa minuli. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

retkvic - Nech je Sputnik prezlecena AZ, nech ma rovnaku ucinnost. Problem je, ze EMA nedostala 80 percent potrebnej dokumentacie k tomu, aby ju v EU schvalili.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, princip fungovania je na papieri rovnaky ale v praxi rusi dodavaju rozne verzie a nikto presne nevie aku maju skutocnu ucinnost. Teoreticky je rovnaka ako pri AZ ale tiez je mozne ze je vyrazne nizsia. Bez spolahlivych dat to nikto neurci.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

A kontrolovať každú dodávku. či v nej nezabudli aktívny vírus, tiež nieje výhra.
Napísať odpoveď