Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa retkvic »

Viem, ze o tom hovoril ten nas medialne znamy doktor Jarcuska z Kosic, cim dlhsie od prvej davky tym lepsie, ze ak zaockovali po 12 tyzdnoch od prvej davky , tak ockovany pfizerom mali az o 80% viac protilatok ako ty so 4 tyzdnami, akurat neviem, preco na tom boli tak striktne od zaciatku, ze to musi byt 4 tyzdne, najprv to bolo tusim este kratsie, 3-tyzdne.

Jedno z vysvetleni by mohlo byt, ze chceli na zaciatku naockovat co najviac ludi v co najkratsom case a pfizer neposkytuje po prvej davke skoro ziadnu ochranu, narodziel od astry, ktora uz po 4 tyzdnoch od prvej poskytuje 80% ochranu.

V UK sa normalne ockuje tym co u nas, aj starsi aj mladsi, podla toho co na nich vyjde, plus ak mas menej ako 30, tak tusim aj tak dostanes iba pfizer/modernu.
fildinko napísal: 01 jún 2021, 16:15 Ja stále čakám (27) aj kolegyňa (29) a stále nič. Skúšali sme aj pridať kraje aj ubrať alebo vymazať a znovu sa registrovať. A stále nič. A to by sme aj chceli, hlavne kvôli dovolenke. Ak mňa osobne nezaočkujú tento víkend, prípadne najbližší tak to už pre mňa nemá význam keďže sa chcem zaočkovať kvôli dovolenke :| ...
A dali ste si aj zelene okresy? Kde je par ludi, pripadne stoviek? Ak by som si dal ockovanie na vychod, tak uz by som predpokladam bol zaockovany, ak vam to teda tak suri, tak si skuste pridat aj tie zelene na vychode a urcite do vikendu dostanete nejaky termin. Ja este pockam tento tyzden a ptotom uz fakt neviem.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

fildinko napísal: 01 jún 2021, 16:15 Ja stále čakám (27) aj kolegyňa (29) a stále nič. Skúšali sme aj pridať kraje aj ubrať alebo vymazať a znovu sa registrovať. A stále nič. A to by sme aj chceli, hlavne kvôli dovolenke. Ak mňa osobne nezaočkujú tento víkend, prípadne najbližší tak to už pre mňa nemá význam keďže sa chcem zaočkovať kvôli dovolenke :| ...
Ja som sa do cakarne prihlasil 26.5. a o 2hodiny som dostal termin.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Neviem skade si, ale čo tak si spravil výlet na východ ? (Prešov, Košice, sabinov...). Kamarátka 25 (úplne zdravá) sa takto registrovala a do hodiny mala termín
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ano, ja som chcel Astru, dali Pfizer. dobre tak. v okoli mam osobu 45+, ktora ju dostala. dalsia osoba 35+ dostala Modernu no a ja som dostal Pfizer
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V sobotu mi vychádza 10 týždňov od prvej - Astra.
Ak včas nepríde SMS/mail, využijem rady z tohoto vlákna.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja som sa zaregistroval 30. aprila, mam 30 a stale cakam. tak isto skoro vsetci moji znami v okoli. pritom vybrate mam aj okresy, kde o ockovanie nie je zaujem ako turcianske teplice(kde momentalne caka menej ako 400 ludi), ci okresy na kysuciach. paradoxne, jeden znamy dostal termin ihned ako sa registroval v bratislave. dalsi dvaja dostali termin skoro ihned ako chronicki pacienti, aj ked ich diagnozy nemaju nic spolocne s imunitou(jeden berie antidepresiva, druhy ma dlhodobe problemy s rukou). takze zjavne to moc neriesia a pustaju dopredu hocikoho so zdravotnymi problemami.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Turčianske Teplice ani Kysucké Nové Mesto vraj nemajú v okrese vakcinačné centrum..
Zdroj: https://github.com/Institut-Zdravotnych ... entres.csv
Spoiler
nazzar.jpg
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

M142 napísal: 02 jún 2021, 12:26 ja som sa zaregistroval 30. aprila, mam 30 a stale cakam. tak isto skoro vsetci moji znami v okoli. pritom vybrate mam aj okresy, kde o ockovanie nie je zaujem ako turcianske teplice(kde momentalne caka menej ako 400 ludi), ci okresy na kysuciach. paradoxne, jeden znamy dostal termin ihned ako sa registroval v bratislave. dalsi dvaja dostali termin skoro ihned ako chronicki pacienti, aj ked ich diagnozy nemaju nic spolocne s imunitou(jeden berie antidepresiva, druhy ma dlhodobe problemy s rukou). takze zjavne to moc neriesia a pustaju dopredu hocikoho so zdravotnymi problemami.
Zaujimave. Ja som sa registroval 29 aprila aj so spolubyvajucim. Obaja 29 rokov. Termin som dostal vcera 1.6 a on dnes 2.6. Obaja sme mali vyklikane cisto BA, nic ine v okoli a nemame ziadne zdravotne problemy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

https://m.facebook.com/databezpatosu/ph ... 16/?type=3

vyzera to, ze Sputnik nie je take terno.zatial je nan len nieco cez 1600 cakatelov.
retkvic
Addict
Addict

Na TA3 spominal lengvarsky 3-tisic, takze je otazne kto ma ake udaje a k akemu datumu, ta grafika na veda pomaha vyzera celkom dobre.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

... "bol Vam prideleny termin ockovania vakcinou AstraZeneca 2. Vas termin a miesto ockovania: 6. 6. 2021" ...
10 týždňov presne na deň.
M142
Addict
Addict

Bad.boy napísal: 02 jún 2021, 15:09 Zaujimave. Ja som sa registroval 29 aprila aj so spolubyvajucim. Obaja 29 rokov. Termin som dostal vcera 1.6 a on dnes 2.6. Obaja sme mali vyklikane cisto BA, nic ine v okoli a nemame ziadne zdravotne problemy.
jasne, to aj pisem, len som to nezdoraznil, ten jeden chalan dostal termin v ba prakticky ihned, aj ked je uplne v poriadku, pokial znami zo severostredu dostali termin zatial iba v pripade zdravotnych problemov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rodinny prislusnik, druha davka na AZ presne na 42.den, pozvanka prisla tyzden vopred formou sms a mailom. Akurat je zmena v ockovacom centre v ramci mesta, druha davka bude na inom mieste.
brm
Darca
Darca

M142 - možno ten chalan si iba myslel, že je úplne v poriadku, ale v poisťovni na neho evidujú nejakú diagnózu pre prednostné zaočkovanie. Nebol prvý a ani posledný takýto prípad.
retkvic
Addict
Addict

Ono s tou cakarnou je to dvojsecne, je mozne ze ludia z BA sa vo velkom chodia ockovat na vychod a preto nakoniec dostanu termin skôr v BA ako napr. v ZA, kde je pocet v cakarni podobny, no na vychod sa im nechce.

Taktiez pocty ludi co cakaju v cakarni pre dany okres su uvadzane podla ludi, ktori v danom okrese maju aj tp.
Napr. pre Turčianske Teplice je aktualne stav takyto:
1.jpg
Aktualne tam caka 54 ludi od 30-34r., no urcite su tam prihlaseny aj starsi ludia a ty od 30-34r. z inych okresov a preto je mozne, ze ak v danom okrese nie je ziadne ockovacie centrum, tak tam mozu ludia paradoxne cakat este dlhsie ako v okrese s oc, kde je pocet prihlasenych este vecsi. Otazne je aj ci prioritizuju najprv ludi s daneho okresu, alebo ti cakaju tiez, len na zaklade veku. Napr. v okrese Tvrdosin, co je od ZA relativne blizko cakaju v skupine 30-34 iba 4.
brm
Darca
Darca

Pokiaľ viem, čakáreň nerozlišuje trvalý pobyt. V čakárni sa uvádza vážený počet registrácií:
Vážený počet registrácii - registrácia môže byť zaradená vo viacerých okresoch. Pre potreby agregácii podľa okresov sa registrácii prideľuje váha podľa počtu okresov registrácie. Napríklad registrácia, ktorá je zaradená v 5 okresoch má váhu 0,2. Hodnoty v tomto stĺpci pre jednotlivé agregácie sú súčtom váh agregovaných registrácií.
Čiže ak som to správne pochopil, v čakárni v Turčianskych Tepliciach vo vekovej kategórii 30-34 nečaká 54 ľudí, ale v skutočnosti až 184 ľudí. Lenže z tých 184 ľudí až 179 ľudí je zaregistrovaných na viac ako 1 okres - rekordman je jeden človek so 42 okresmi.
tr.jpg
Opravte ma, ak som to celé zle pochopil a v skutočnosti som vyrátal somarinu. :D
https://github.com/Institut-Zdravotnych ... akaren.csv
M142
Addict
Addict

brm napísal: 02 jún 2021, 14:57 Turčianske Teplice ani Kysucké Nové Mesto vraj nemajú v okrese vakcinačné centrum..
Zdroj: https://github.com/Institut-Zdravotnych ... entres.csv
Spoiler
nazzar.jpg
tento prispevok som prehliadol, diky za info, to by ma nenapadlo. sice som si v rychlosti overoval, ci sa v danych mestach ockuje, ale az teraz, po tvojom prispevku som sa pozrel na tie spravy blizsie a oni ockovali len niektore dni a len ludi, ktori nemohli prist do zriadenych ockovacich centier. to potom jasne, ze sa nacakam, ked v podstate cakam v cakarni pre vytazene okresy :D
retkvic
Addict
Addict

brm napísal: 02 jún 2021, 22:29 Pokiaľ viem, čakáreň nerozlišuje trvalý pobyt. V čakárni sa uvádza vážený počet registrácií:
Čiže ak som to správne pochopil, v čakárni v Turčianskych Tepliciach vo vekovej kategórii 30-34 nečaká 54 ľudí, ale v skutočnosti až 184 ľudí. Lenže z tých 184 ľudí až 179 ľudí je zaregistrovaných na viac ako 1 okres - rekordman je jeden človek so 42 okresmi.
tr.jpg
Opravte ma, ak som to celé zle pochopil a v skutočnosti som vyrátal somarinu. :D
Mas to dobre, je ich 184, pozertal som ze sa nasli aj taky co zaskrtli cele slovensko, 79 okresov :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V čakárni je aj Senec ako očkovacie centrum, ale primátorovi sa očkovacie centrum nepodarilo vybaviť. Nie sú lekári, resp. sa im nechce. Rovnako ako pri operácii "spoločná zodpovednosť" pri celoplošnom testovaní sa im tiež nechcelo a Senčania stáli hodiny v radoch, alebo išli do dedín v okolí, kde to išlo rýchlo. Primátor Senca ale vybavil, že každý víkend ide z SC do BA očkovací autobus a ľudí v autobuse zaočkujú prednostne, aj keď ešte nedostali termín. Podľa fotiek sú ale tie autobusy plné dôchodcov, ktorí by termín v BA dostali teraz prakticky okamžite. Problém v nízkej zaočkovanosti v SR je teda v tom, že síce máme pekné veľkokapacitné centrá, kde to majú dobre zvládnuté a ide to ako na bežiacom páse, ale ľudia sa tam nevedia/nechcú dostať. A to hovorím o Senci, ktorý má aj železnicu, aj autobusy, aj cesty a dialnicu. V "hladových dolinách" kde ide z dediny cez víkend do okresného mesta jeden autobus ráno a jeden ide poobede naspäť do dediny, takých ľudí bude výrazne viac.

Inak ten Sputnik by sme mali rýchlo predať (ak to zmluva dovoluje) alebo si spraviť promo ako niektoré iné krajiny a ponúknuť očkovanie zadarmo cudzincom, ktorí vstupujú na územie SR.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked tak sledujem zaujem o Sputnika, vychadza mi to na dalsi debakel tejto/predchadzajucej vlady. Tie vakciny expiruju bez toho, aby sa pouzili a som zvedavy, koho budu brat na zodpovednost za to - moj tip je, ze nikoho, ako vzdy.
Napísať odpoveď