Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 27 júl 2021, 12:14 v druhej vlne ked zomieralo cez 1000 ludi denne bol problem nakupit len ked clovek prisiel do obchodu neskoro. predavaci zili, boli v praci. teraz ziju no nie su v praci.
kvoli komu teraz nie su v praci?
dakujem velmi pekne za odpoved na otazku "ako moze mRNA zvysovat hladinu protilatok"
dobre, skusim z ineho uhla
siedma trieda, fyzika - zakon akcie a reakcie
uprimne, neviem ci nastalo nejake nepochopenie u mna, alebo je chyba vo vnimani na tvojej strane
no moment, cytokinova burka je to co zabija pri velmi tazkom pribehu covdiu. imunitny system netusi co sa to deje, no chce to silou mocou znicit. (lekari z podcastu hovorili) co v pripade oslabeneho virusu v Astre asi nebude ten pripad, vsak? a uz vobec nie pri mRNA.
asi by som to zhrnul vetou "vsetkeho vela skodi"
tu boli vyjadrenia, ze premorenie je dlhodoby proces a za rok nemozno ocakvat jeho nastup, takze za 7 mesiacov nemohlo nastat ani nahodou
mohlo, vidime to na datach z Indie a vlastne odvsadial :)
Svedsko, ktore tiez relativne pravidelne populaciu testuje, tak je na 70 %
druhou moznostou je, ze si virus povedal, ze na to kasle a odchadza, co je ironicke najma v Indii, odkial pochadza mutacia delta, ktora mala byt poslednou morovou ranou, a... ono sa zase nic nedeje
retkvic napísal: 27 júl 2021, 12:27 fu, uz som sa bal, ze si sa pasoval do role odbornika.
dlhodobo komentujem z pozicie pouceneho laika

nejake zaujimavosti z Blizkeho vychodu - porovnanie vyznamne zaockovaneho Izraela s takmer nezaockovanym Libanonom
pocty pozitivne testovanych su az privelmi podobne, Jordansko je tiez zaujimave
IL-LB.jpg
IL-LB2.jpg

//
este toto na pobavenie, pripadne plac
Smatana: Pri delta variante hrozí trojnásobok obetí oproti druhej vlne

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22708417/smatana ... ml?ref=trz

od reality odtrhnuty magor...

Krcmery podobne
Očkovanie proti covidu je dobrovoľné, nie je to povinnosť. Myslíte si, že v budúcnosti bude povinné?

Zatiaľ nie, samozrejme, keď prídu varianty s 30 – 40 % smrtnosťou, tak možno očakávať posun. Ani nie tak na tlak ministerstva zdravotníctva, ale na tlak občanov, ktorí majú ešte určite zvyšky pudu sebazáchovy.
tu

toto su ti ludia, ktorych mame pocuvat?

////
dost mi vadi, ked sa pozitivne testovani ludia vyraduju z olympiady
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 27 júl 2021, 13:18 kvoli komu teraz nie su v praci?
ja naozaj netusim. mozno kvoli sebe, lebo sa nedali zaockovat? alebo kvoli mne, lebo som bol nadovolenke tyzden pred celoanglickym prazdninami, lebo sa chcel vyhnut davom vsade.
dobre, skusim z ineho uhla
siedma trieda, fyzika - zakon akcie a reakcie
uprimne, neviem ci nastalo nejake nepochopenie u mna, alebo je chyba vo vnimani na tvojej strane
co ma Newton s podanim "receptu pre imunitny system"? protilatky sa predsa ockovanim nepodavaju.
asi by som to zhrnul vetou "vsetkeho vela skodi"
nevadi, ze to ide proti logike?
mohlo, vidime to na datach z Indie a vlastne odvsadial :)
Svedsko, ktore tiez relativne pravidelne populaciu testuje, tak je na 70 %
druhou moznostou je, ze si virus povedal, ze na to kasle a odchadza, co je ironicke najma v Indii, odkial pochadza mutacia delta, ktora mala byt poslednou morovou ranou, a... ono sa zase nic nedeje
takze si cely cas hnusno klamal a zavadzal, v tom, ze premorenie je dlhdoby proces? a ked teda moze nastat z vecera na rano, tak co mu vadi na UK a preco nenastalo v hotspotoch?

//
este toto na pobavenie, pripadne plac
Smatana: Pri delta variante hrozí trojnásobok obetí oproti druhej vlne

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22708417/smatana ... ml?ref=trz

od reality odtrhnuty magor...
ved zase tak sebraticky nemusis - v Indii zomrie 400k ludi a vraj sa nic nestalo, ci ine splechy ukazuju, ze "si ides svoje, ostane ta nezaujima". alebo ignorujes slovo ako "hrozi", teda nie "bude", alebo "musi byt".
staci pocuvat odbornikov a drzat sa svojho kopyta :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 13:56 ja naozaj netusim. mozno kvoli sebe, lebo sa nedali zaockovat? alebo kvoli mne, lebo som bol nadovolenke tyzden pred celoanglickym prazdninami, lebo sa chcel vyhnut davom vsade.
mozno kvoli tomu, ze im to vlada nariadila napriek tomu, ze su sice pozitivne testovani, ale nie chori?
co ma Newton s podanim "receptu pre imunitny system"? protilatky sa predsa ockovanim nepodavaju.
telo reaguje na vstupy a ak sa mu poda nejaka latka, ktora stimuluje tvorbu protilatok, tak sa protilatky vytvoria, nie?
takze si cely cas hnusno klamal a zavadzal, v tom, ze premorenie je dlhdoby proces? a ked teda moze nastat z vecera na rano,
neklamal, je to dlhodoby proces a nie, v realnom svete nemoze nastat z vecera na rano, lebo nie si schopny vystavit cely narod naraz nakaze (ani by to nebolo vhodne kvoli zatazeniu nemocnic)
ti ludia sa nakazievaju navzajom, a preto to trva nejaky cas
tak co mu vadi na UK a preco nenastalo v hotspotoch?
nastalo
ved zase tak sebraticky nemusis - v Indii zomrie 400k ludi a vraj sa nic nestalo, ci ine splechy ukazuju, ze "si ides svoje, ostane ta nezaujima". alebo ignorujes slovo ako "hrozi", teda nie "bude", alebo "musi byt".
staci pocuvat odbornikov a drzat sa svojho kopyta :smt006
nikde nenastala ziadna apokalypsa, ako sa ty, tebe podobni, Smatana a ostatni magori, neustale vyhrazaju
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 14:49 mozno kvoli tomu, ze im to vlada nariadila napriek tomu, ze su sice pozitivne testovani, ale nie chori?
uz vlada? ved este nedavno to bol napad ako obtazovat moju domacnost :)
telo reaguje na vstupy a ak sa mu poda nejaka latka, ktora stimuluje tvorbu protilatok, tak sa protilatky vytvoria, nie?
lenze telu sa vo vakcinacii podava latka, ktora stimuluje tvorbu protilatok len vo velmi specifickom pripade. takze sa budu tvorit len proti SARS-CoV-2.
neklamal, je to dlhodoby proces a nie, v realnom svete nemoze nastat z vecera na rano, lebo nie si schopny vystavit cely narod naraz nakaze (ani by to nebolo vhodne kvoli zatazeniu nemocnic)
ti ludia sa nakazievaju navzajom, a preto to trva nejaky cas
tak preco to Svedsku trva tak dlho no v Indii to bolo tak rychlo? snad za polroka preockuju dost ludi.
nastalo
ani nie. lebo ak maju ludia na istom mieste dost protilatok, tak sa nemozu nakazit kazdeho polroka.
nikde nenastala ziadna apokalypsa, ako sa ty, tebe podobni, Smatana a ostatni magori, neustale vyhrazaju
tie vuglarizmi si prosim nechaj pre seba. zomrelo v Indii uplne zbytocne 400k ludi? ano. je smrt takmer polmiliona osob katastrofa? je.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 15:08 uz vlada? ved este nedavno to bol napad ako obtazovat moju domacnost :)
vlada vytvara obmedzenia
lenze telu sa vo vakcinacii podava latka, ktora stimuluje tvorbu protilatok len vo velmi specifickom pripade. takze sa budu tvorit len proti SARS-CoV-2.
a?
stale nechapem, o co ti ide
tak preco to Svedsku trva tak dlho no v Indii to bolo tak rychlo? snad za polroka preockuju dost ludi.
no ale ved vo Svedsku boli vsetci na svojich vikendovych chatach, tak sa nemohli stretavat a sirit to medzi sebou
Indovia maju asi malo vikendovych chat, neviem si to inak vysvetlit
presne z toho dovodu maju obe krajiny premoreneho asi 70 % obyvatelstva
ani nie. lebo ak maju ludia na istom mieste dost protilatok, tak sa nemozu nakazit kazdeho polroka.
preco to teda v UK tak stupalo? preco maju v Izraeli tolko pozitivnych? :)
tie vuglarizmi si prosim nechaj pre seba. zomrelo v Indii uplne zbytocne 400k ludi? ano. je smrt takmer polmiliona osob katastrofa? je.
excess mortalita bude vykompenzovana poklesom v dalsich obdobiach
excess.jpg
rekordom je jeden svedsky tyzden, kedy zomrelo o 16 % ludi menej ako v rovnakych obdobiach pocas predchadzajucich rokov
od 7.2. sa s vynimkou 2 tyzdnov drzia pod nulou, cize uz takmer pol roka, v UK podobne

pocet ludi je konkretny, ak cast z nich zomrie o nieco skor, je logicke, ze potom uz umriet nedokazu a teda celkova mortalita v nasledujucom obdobi bude nizsia
ked si uvedomime, ze priemerny vek umrtia na covid sa velmi blizi priemernemu veku dozitia, nemozeme to povazovat za armageddon, iba za urychlenie niektorych dejov, ktore by u drvivej vacsiny zomrelych nastali tak ci tak

P.S.: slovo magor je pouzite pre popis psychickeho stavu, podobne ako idiot ci imbecil, nie ako nadavka, ale pre buducnost sa teda budem drzat striktne odbornych terminov a budem ich oznacovat za debilov, vyhovuje?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono je tu jeden faktor s ktorym treba ratat, ze v rozvojovych krajinach oficialne statistiky su len z prsta vycucane cisla aby bola vrchnost spokojna a s realitou nemusa mat vela spolocneho. Existuju aj clanky ktore tieto nezrovnalosti potvrdzuju, ale momentalne sa mi ich nechce dohladavat, resp masove pripady ked ockovali ludi iba neaktivny roztokom bez obsahu akejkolvek vakciny pretoze s tou skutocnou uz kseftovali atd a neslo iba o par stoviek pripadov ale desiatky tisic.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 15:21 vlada vytvara obmedzenia
ale z 10 dnovej karanteny pre moju domacnost si obvinoval mna a odmietol si overit si to na stranke NHS. a kedze ty mas pravdu, tak ja som dovod :)
a?
stale nechapem, o co ti ide
ockovanie nedodava protilatky ani dovod na ich tvorbu. takze nemoze vytvorit stav, kedy ich je privela.
no ale ved vo Svedsku boli vsetci na svojich vikendovych chatach, tak sa nemohli stretavat a sirit to medzi sebou
Indovia maju asi malo vikendovych chat, neviem si to inak vysvetlit
presne z toho dovodu maju obe krajiny premoreneho asi 70 % obyvatelstva
ved ale podla teba vo Svedsku nikto nechodi na chatu, len v Cechach. takze ako si vysvetlujes ten pomaly nastup ty? okrem toho, ako opakujes, vo Svedsku nikdy opatrenia neboli, len vo fasistickom Anglicku. takze preco sa India premorila rychlo a Svedsko nie?
preco to teda v UK tak stupalo? preco maju v Izraeli tolko pozitivnych? :)
you tell me. bud je UK premorena a nic stupat ani nemohlo, lebo ludia su ockovani, alebo premoreni, alebo premorenie nenastalo. asi maju Anglicania tajne chaty.
excess mortalita bude vykompenzovana poklesom v dalsich obdobiach
aka excess mortalita? na prelome rokov si pisal, ze si to vymysleli zapredane media. lebo ved vo Svedsku zabudli zomierat ludia a tak to plati "na svet a okolite krajiny".
P.S.: slovo magor je pouzite pre popis psychickeho stavu, podobne ako idiot ci imbecil, nie ako nadavka, ale pre buducnost sa teda budem drzat striktne odbornych terminov a budem ich oznacovat za debilov, vyhovuje?
takze napriek svojmu intelektu nedokazes komunikovat bez invektiv?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 16:11 ale z 10 dnovej karanteny pre moju domacnost si obvinoval mna a odmietol si overit si to na stranke NHS. a kedze ty mas pravdu, tak ja som dovod :)
bavime sa o karantene chorych alebo pozitivne testovanych? lebo to su 2 odlisne kohorty
ockovanie nedodava protilatky ani dovod na ich tvorbu. takze nemoze vytvorit stav, kedy ich je privela.
urcite vakcina nedava dovod na tvorbu protilatok? ani mRNA, ani ta standardna?
ved ale podla teba vo Svedsku nikto nechodi na chatu, len v Cechach. takze ako si vysvetlujes ten pomaly nastup ty? okrem toho, ako opakujes, vo Svedsku nikdy opatrenia neboli, len vo fasistickom Anglicku. takze preco sa India premorila rychlo a Svedsko nie?
ja ziaden pomaly nastup nevidim, na konci zimy bolo v Indii 30% premorenie, vo Svedsku asi 40%
na konci jula mame v oboch krajinach 70% premorenie, v UK je 90%, hlavne vdaka vakcinam
ked som sledoval priebezne data zo SWE, postupne to rastlo, stale nevidim ziadnu nezrovnalost
you tell me. bud je UK premorena a nic stupat ani nemohlo, lebo ludia su ockovani, alebo premoreni, alebo premorenie nenastalo. asi maju Anglicania tajne chaty.
aj ockovani virus siria, tak, ako sa predpokladalo od zaciatku
pocet pozitivne testovanych je irelevantna hodnota, dolezita je smrtnost a obsadenost nemocnic, (takmer) nic ine
aka excess mortalita? na prelome rokov si pisal, ze si to vymysleli zapredane media. lebo ved vo Svedsku zabudli zomierat ludia a tak to plati "na svet a okolite krajiny".
si schopny reagovat aspon raz na to, co pisem, nie to, co si myslis, ze pisem?
takze napriek svojmu intelektu nedokaze komunikovat bez invektiv?
neviem, nedokaze? spytaj sa ho
a kto vlastne?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 16:25 bavime sa o karantene chorych alebo pozitivne testovanych? lebo to su 2 odlisne kohorty
ano. chori su zvycajne testovani negativne :smt017
urcite vakcina nedava dovod na tvorbu protilatok? ani mRNA, ani ta standardna?
dava vakcina mRNA ci s oslabenym virusom dovod vyvorit rovanko vela protilatok ako pri plnej virovej nalozi?
ja ziaden pomaly nastup nevidim, na konci zimy bolo v Indii 30% premorenie, vo Svedsku asi 40%
na konci jula mame v oboch krajinach 70% premorenie, v UK je 90%, hlavne vdaka vakcinam
ked som sledoval priebezne data zo SWE, postupne to rastlo, stale nevidim ziadnu nezrovnalost
sam si pisal, ze bude trvat roky, kym premorenie nastupi vo Svedsku a preto ho nesmiem hladat v Manaus ani v Indii. takze si sam skaces po babovkach z piesku.
aj ockovani virus siria, tak, ako sa predpokladalo od zaciatku
pocet pozitivne testovanych je irelevantna hodnota, dolezita je smrtnost a obsadenost nemocnic, (takmer) nic ine
siria ockovani virus tak, ako neockovani? skusis na to uplatnit svoju metriku, lebo sa citis fajn s roznou metrikou na kazdu situaciu?
presne tak. obsadenost nemocnic je dolezita hodnota. tak preco ju zvysovat nakazovanim ludi kazdeho polroka?
post2367448.html#p2367448
od tohoto a vzdy, ked bol niekto tak drzy, ze dal link na clanok o excess mortality a ty si to negoval.

ako teda ta komunikacia bez invektiv? zvladnes ju?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 16:50 ano. chori su zvycajne testovani negativne :smt017
takze chori alebo pozitivne testovani?
dava vakcina mRNA ci s oslabenym virusom dovod vyvorit rovanko vela protilatok ako pri plnej virovej nalozi?
odbornici hovoria, ze ked ma clovek dost protilatok po prekonani virusu a telo stimulujeme vakcinou, pricom sa vytvoria dalsie, tak to nemusi vzdy dopadnut len pozitivne
sam si pisal, ze bude trvat roky, kym premorenie nastupi vo Svedsku a preto ho nesmiem hladat v Manaus ani v Indii. takze si sam skaces po babovkach z piesku.
plne premorenie samozrejme asi rok az dva trvat bude, v zavislosti od toho, ake obmedzenia vlady nastavia, ale k 70+ precentam nie je problem dostat sa uz teraz, mozeme to pozorovat vo viacerych krajinach
siria ockovani virus tak, ako neockovani?
v nizsej miere
presne tak. obsadenost nemocnic je dolezita hodnota. tak preco ju zvysovat nakazovanim ludi kazdeho polroka?
pozri, ak si myslis, ze virus covidu tu prestane cirkulovat, tak si naivny
btw, ty si ten, ktory stale nevie pochopit rozdiel medzi protilatkami a imunitou, takze pisat, ze sa bude niekto nakazievat kazdeho pol roka je len dalsia prezentacia neschopnosti porozumenia problematiky imunity z tvojej strany
post2367448.html#p2367448
od tohoto a vzdy, ked bol niekto tak drzy, ze dal link na clanok o excess mortality a ty si to negoval.
ano, pred decembrom 2020 bola na Slovensku prakticky nulova, ty machrujes "zvladnutim prvej vlny"
ako teda ta komunikacia bez invektiv? zvladnes ju?
nie, nemam dovod obmedzovat sa len kvoli tebe
ak kvoli niektorym mojim slovam plakavas, tak mi je to uprimne uplne u riti :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 17:12 takze chori alebo pozitivne testovani?
kedze chori su pozitivne testovani, tak je jasne kto je izolovany.
odbornici hovoria, ze ked ma clovek dost protilatok po prekonani virusu a telo stimulujeme vakcinou, pricom sa vytvoria dalsie, tak to nemusi vzdy dopadnut len pozitivne
ktoze? histologicka a anesteziolog hovoria pre bludweb?
takze kym sa ku tomu nevyjadria odbornici, tak len zbytocne klamu ludi a desia ich.
plne premorenie samozrejme asi rok az dva trvat bude, v zavislosti od toho, ake obmedzenia vlady nastavia, ale k 70+ precentam nie je problem dostat sa uz teraz, mozeme to pozorovat vo viacerych krajinach
ako sme to videli v Manaus?
v nizsej miere
takze je nutne to opakovat?
pozri, ak si myslis, ze virus covidu tu prestane cirkulovat, tak si naivny
obsadenost nemocnic je dolezita hodnota. tak preco ju zvysovat nakazovanim ludi kazdeho polroka?

ano, pred decembrom 2020 bola na Slovensku prakticky nulova, ty machrujes "zvladnutim prvej vlny"
takze si priznal, ze podla teba je excess mortality vymysel medii. z akeho dovodu teda teraz tvrdis, ze to je fakt?
nie, nemam dovod obmedzovat sa len kvoli tebe
ak kvoli niektorym mojim slovam plakavas, tak mi je to uprimne uplne u riti :)
ze o plakani hovoris ty, kto narieka pri porovani s Mengelem ci diktatormi :) ale potom nesmokli pri klikani na Report ked ku vugarizmom sklznem aj ja :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 17:29 kedze chori su pozitivne testovani, tak je jasne kto je izolovany.
vsetci chori mozu byt pozitivne testovani, to je pravda
ale su aj vsetci pozitivne testovani chori?
ktoze? histologicka a anesteziolog hovoria pre bludweb?
takze kym sa ku tomu nevyjadria odbornici, tak len zbytocne klamu ludi a desia ich.
presne ti, cize ludia, ktori sa svojim pacientom a vzorkam denne venuju
urcite budem viac doverovat ludom, ktori tie data vytvaraju, ako hladnemu hygienikovi alebo pani Brazinovej,ktora je schopna po nakazeni 70 % obyvatelstva zadriet, ze
Premorenie populácie nie je dobrý nápad, hovorí epidemiologička Alexandra Bražinová. „Nakoľko mladí ľudia a deti síce často prekonajú ochorenie s miernym priebehom, veľká časť z nich však bude mať dlhodobé následky. “
ako sme to videli v Manaus?
uz tam nastala ta apokalypsa? ci?
takze je nutne to opakovat?
opakovanemu nakazeniu sa sa neda zabranit
obsadenost nemocnic je dolezita hodnota. tak preco ju zvysovat nakazovanim ludi kazdeho polroka?
ti ludia sa nakazia bez ohladu na to, ci to ty osobne chces alebo nie
je to respiracny virus so sezonnym vyskytom, ak sa bude dookola testovat, tak pocet pozitivne testovanych vzdy na jar poklesne a na jesen zacne stupat, maximum je v zime, minimum v lete
ani ja, ani ty, ani nikto to nevie zvratit, pochopils? neunuvaj sa odpovedat, viem, ze nie
takze si priznal, ze podla teba je excess mortality vymysel medii. z akeho dovodu teda teraz tvrdis, ze to je fakt?
nic take som nepriznal...
ze o plakani hovoris ty, kto narieka pri porovani s Mengelem ci diktatormi :) ale potom nesmokli pri klikani na Report ked ku vugarizmom sklznem aj ja :smt006
nepredpokladal som, ze pochopis rozdiel, pohoda, pokracuj, zabav ma znova :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 17:43 vsetci chori mozu byt pozitivne testovani, to je pravda
ale su aj vsetci pozitivne testovani chori?
uz si bol poziadany, aby si napisal premierovi a SAGE Group, ako sa opovazuju neakceptovat to, ze Slovensko malo zle testy a preto ich maju vsetci. tak skus napisat teraz. isto daju na rady doktora matematiky z vychodnej Europy.
presne ti, cize ludia, ktori sa svojim pacientom a vzorkam denne venuju
urcite budem viac doverovat ludom, ktori tie data vytvaraju, ako hladnemu hygienikovi alebo pani Brazinovej,ktora je schopna po nakazeni 70 % obyvatelstva zadriet, ze
zle. ked si mal pocuvat ci citat odbornikov, tak si ich vulgarne dourazal. takze teba zistenia odbornikov nikdy nezaujimali. ty si si vybral dvoch ludi mimo odboru, ktory budwebna scena vytvorila priestor, ktori by nikdy nemali a beries ich hlody ako svate pismo.
zase spochybnujes long covid? lebo to docentka prirodnych vied nevestila zo sklenej gule?
uz tam nastala ta apokalypsa? ci?
nie. premorenie tam stale zabuda dorazit.
opakovanemu nakazeniu sa sa neda zabranit
da. ak clovek nie je totalny hlupak.
ti ludia sa nakazia bez ohladu na to, ci to ty osobne chces alebo nie
je to respiracny virus so sezonnym vyskytom, ak sa bude dookola testovat, tak pocet pozitivne testovanych vzdy na jar poklesne a na jesen zacne stupat, maximum je v zime, minimum v lete
ani ja, ani ty, ani nikto to nevie zvratit, pochopils? neunuvaj sa odpovedat, viem, ze nie
ano. ostrov Velka Britania sa v juni presunul na juznu pologulu. a ty chces byt niceny datami :D
nic take som nepriznal...
takze je normalne, ze dec/jan stekas na kazdeho, ze excess mortality si vymyslelo spiknutie medii a v juli uz to je fakt, s ktorym narabas?
nepredpokladal som, ze pochopis rozdiel, pohoda, pokracuj, zabav ma znova :)
cim viac urazok, tym vacsia sila argumentu. len tak dalej.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 18:06 uz si bol poziadany, aby si napisal premierovi a SAGE Group, ako sa opovazuju neakceptovat to, ze Slovensko malo zle testy a preto ich maju vsetci. tak skus napisat teraz. isto daju na rady doktora matematiky z vychodnej Europy.
tak su ti pozitivne testovani chori alebo nie?

zle. ked si mal pocuvat ci citat odbornikov, tak si ich vulgarne dourazal. takze teba zistenia odbornikov nikdy nezaujimali. ty si si vybral dvoch ludi mimo odboru, ktory budwebna scena vytvorila priestor, ktori by nikdy nemali a beries ich hlody ako svate pismo.
ja citam publikacie oboch taborov a zamyslam sa
ty si ten, ktory deli media na "budwebnu scenu" a tych spravnych
zase spochybnujes long covid?
pani Brazinova pise, ze velka cast mladych bude mat dlhodobe nasledky, ja by som od nej chcel, aby mi ukazala aspon tu malu cast mladych
nie. premorenie tam stale zabuda dorazit.
su tam nejake masivne narasty mrtvych?
da. ak clovek nie je totalny hlupak.
pouc nas, ako zabranis nakazeniu(*) voci respiracnemu virusu, ked je vsade okolo a vsetci okolo ho siria

(*) samozrejme "nakazeni" su povacsine len pozitivne testovani, co neznamena, ze su znova chori
ano. ostrov Velka Britania sa v juni presunul na juznu pologulu. a ty chces byt niceny datami :D
kontext?
lebo suvis s tym, na co si reagoval, to veru nema
takze je normalne, ze dec/jan stekas na kazdeho, ze excess mortality si vymyslelo spiknutie medii a v juli uz to je fakt, s ktorym narabas?
kedze excess mortalita je pozorovatelna az od decembra, tak je to logicke
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 18:18 tak su ti pozitivne testovani chori alebo nie?
kedze chori aj hospitalizovani su pozitivne testovani, je logicke, ze pozitivne testovani su chori. alebo je ina metodika?
ja citam publikacie oboch taborov a zamyslam sa
ty si ten, ktory deli media na "budwebnu scenu" a tych spravnych
preto nadavas na ludi, ktori su epidemiologovia, lebo sa ti nepacia a ludi, ktori nie su lekari, alebo nie su z relevatneho odboru sem davas ako objekty viery.
pani Brazinova pise, ze velka cast mladych bude mat dlhodobe nasledky, ja by som od nej chcel, aby mi ukazala aspon tu malu cast mladych
pani Koutna pri svojich zisteniach o tom ako dlho vydrzia protilatky pri prekonani neukazala ani len kohortu, nie to este dake cisla. Koutna dobra, na Brazinovu nadavat. ale zamyslal sa nad publikaciami oboch stran :D
su tam nejake masivne narasty mrtvych?
bolo tam na jar premorenie? bola brazilska mutacia virusu? kolko ludi tam zomrelo?
pouc nas, ako zabranis nakazeniu(*) voci respiracnemu virusu, ked je vsade okolo a vsetci okolo ho siria

(*) samozrejme "nakazeni" su povacsine len znova pozitivne testovani, co neznamena, ze su znova chori
preco by som ju zabranoval ja? ked si niekto vykasliaval pluca na posteli vo februari, tak mu snad dojde, ze druhy krat to moze byt este horsie a bude dodrziavat vsetky mozne odporucania, lebo aby tam nebol opat.
kontext?
lebo suvis s tym, na co si reagoval, to veru nema
kedze bol sezonny peak vyskytu, a ty mas vzdy pravdu, v juni a v juli bola v Britanii zima. alebo teda bola Britania na juznej pologuli. inak to byt nemoze.
kedze excess mortalita je pozorovatelna az od decembra, tak je to logicke
len si sa zabudol ospravedlnit kazdemu, kto hovoril, ze je to fakt no tebe sa to este nevidlo a dourazal si ich preto.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 18:37 kedze chori aj hospitalizovani su pozitivne testovani, je logicke, ze pozitivne testovani su chori.
:lol: :D

diky za odpoved, dalej nema zmysel reagovat

este ti venujem par sekund napisanim zopar znakov:
A => B =/= B => A

prvy rocnik strednej skoly
jackb
Redeemer
Redeemer

tak sme sa dozvedeli, ze v nemocniciach su zdravi ludia a ludia mimo odboru su modly a tych, ktori v odbore pracuju cele destarocia treba urazat.

rovnako, ked mesiace urazame ludi, ktori maju cely cas pravdu, nie je spravne priznat chybu. len staci ohnut realitu.

dakujem.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Ahojte,
včera ráno som bol na tom PCR teste, večer som už mal výsledok a som negatívny. Neplatil som inak nič, keďže som sa objednal cez internet.

Mne osobne je už lepšie ale už to chytila aj moja mama, čiže angína to asi nebude keďže tá nie je nákazlivá ak dobre viem :)
Uvidím o pár dní ako bude.

Každopádne musím pochváliť aké to bolo rýchle a výsledok bol naozaj hneď.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 18:49 tak sme sa dozvedeli, ze v nemocniciach su zdravi ludia
nie, v nemocniciach nie su zdravi ludia, ale ich pocet koreluje s rozvolnenim a je ich relativne malo, o 1/5 menej ako ked sa zacala prva vlna
image_2021-07-27_194449.png
ludia mimo odboru su modly a tych, ktori v odbore pracuju cele destarocia treba urazat.
kedze je ludom ako Brazinova neustale davany medialny priestor, tak to treba konfrontovat realitou
rovnako, ked mesiace urazame ludi, ktori maju cely cas pravdu, nie je spravne priznat chybu. len staci ohnut realitu.
minule som ti dal zoznam predpovedi, nic z toho nevyslo
ja nie som ten, co neustale predikuje koniec sveta
pozri sa do zrkadla a porozmyslaj, kto si potrebuje priznat chybu

skus si nastudovat spojenie slov ceteris paribus
jackb
Redeemer
Redeemer

ale ja nespochynujem, ci je tych ludi menej alebo viac. mladi ludia su doma, chori alebo izolovani a ekonomika trpi aj ked mala prekvitat. to je cely problem, ktory sa snazim opisat.

uz si ako ludia zo Sobotneho Vysavaca: preco maju medialny priestor ludia, ktori sa problemu venuju a nie ludia mimo oblasti, ktori ale maju iny nazor. no prave preto.
pani docentka Koutna porozpravala ako jej tim pozoroval, ze protilatky vydrzia dlho. nepovedala nic o kohorte a dokopy ziadne cisla. no ju uznavas, lebo medzi recou uz na jar bola proti ockovaniu mladych, co potvrdila aj dnes. nepristupujes ku tomu vobec objektivne. pani docentka Koutna je histologicka, preto su jej vysledky vzdy za tymi, ktore maju ludia z relevatnejsich odborov.

ja predikujem koniec sveta?

len keby sa tie vsetky statisticke a ekonimicke poucky vsade uplatnovali presne rovnako :)
Napísať odpoveď