Vakcína nepomáha len jednému zaočkovanému jedincovi. Vakcína pomáha aj x rizikovým skupinám, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu očkovať alebo ktorým vakcína nezabezpečí dostatočné množstvo protilátok. To však samozrejme nikoho nezaujíma, dôležité je JA!beardie napísal: 01 aug 2021, 10:42 ved kazdy ma moznost zaockovat sa, ak si mysli, ze mu to v zivote pomoze
ma to byt kvoli tomu povinne pre vsetkych? nemyslim si
Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
ano, to je asi jedina skupina, ktora by mohla trpiet
skoda len, ze aj ockovani virus prenasaju, takze game over
starysomar - Záleží aká fyzická práca je rozdiel zlievač v horucom prašnom prostredí kde dá aj dýchanie zabrať čiže vplyv na pluca a zdvíha 30 kg odliatky, alebo človek co robí čiašnika a behá medzi stôlmi.
no ty múdrosťou tiež veľmi neprekvitáš, keď na logické argumenty nedokážeš ani len zareagovať a vertlikuješ dookola stále to isté aj keď ti to už bolo vyargumentované, ale nič lepšie si sa na bludweboch nedočítal. Povieš si svoju "praudu", pasuješ sa do role hovorcu národa "nám ostatným", "odborníkov" si vyberáš takých, čo vravia tvoju "praudu".antilibertarian napísal: 01 aug 2021, 10:38 Si prilis hlupy na to aby si mi dokazal oponovat tak sa ma snazis ociernit...smutne
-
antilibertarian
Zablokovaný
My ktori mame dobru imunitu, nie sme astmatici a netrpime ziadnou pridruzenou diagnozouBlastbit napísal: 01 aug 2021, 10:40 antilibertarian - kto su to my ostatní? to je aká skupina? lebo rizikové su vsetky bez rozdielu, od detí rozneho veku az po velmi starých ludí.
Rizikové v tom že dostanu ten covid ci taký ci onaký variant a budu plne nemocnice a ekonomika v keli ked nebude kolektívna imunita.
Autoeditácia príspevku po 56 sek:
Ty si hlavne presitaj cely prispevok kde to zaznelo aby si tu opat nebol za stareho somara...starysomar napísal: 01 aug 2021, 10:47 "namahava fyzicka praca" často udrží ľudí v lepšej zdravotnej kondícii, než napríklad vysedávanie v kancelárii alebo pred PC.
opäť, v oveľa, oveľa menšej miere ako nezaočkovaní ...nulová hodnota tam nikdy nebude. rovnako ako vždy keď sadáš do auta a vyrazíš aj keď len na nákup, tak tiež je tam isté percento, že sa domov už vrátiť nemusíš.beardie napísal: 01 aug 2021, 10:51 ano, to je asi jedina skupina, ktora by mohla trpiet
antillibertarian - aj vojaci,policajti,športovci ju maju dobru imunitu tak ako to, že dostali ten covid ?
Z mojej osobnej skusenosti dostat silný zapal pluc,priedušiek,priedušnice a bolesť srdca neni až taká sláva, takže osobne by som nechcel covid dostať. A to športujem tiež, pohybu mám, fyzicku silu tiež nejakú mám.
Skuste sa skoro všetci konštruktívne baviť bez vzájomných osočovaní lebo zase tu bude flame.
Z mojej osobnej skusenosti dostat silný zapal pluc,priedušiek,priedušnice a bolesť srdca neni až taká sláva, takže osobne by som nechcel covid dostať. A to športujem tiež, pohybu mám, fyzicku silu tiež nejakú mám.
Skuste sa skoro všetci konštruktívne baviť bez vzájomných osočovaní lebo zase tu bude flame.
-
antilibertarian
Zablokovaný
Jasne ze existuju vynimky ale tie sa najdu vzdy, aj z obycajneho prechladnutia skonci par ludi v nemocnici...A tazky zapal pluc sa do mierneho az stredneho ppriebehu urcite neradi...retkvic napísal: 01 aug 2021, 10:43 to hovori zdravy clovek, co bezpriznakovo prekobal kovid, pripadne s nejakymi priznakami. A vsetkych presviedca, ze to bude fajn aj pre nich, pritom to plati iba pre zdraveho, mladeho cloveka, a aj tam exisuju vynimky sportovcov, co sa davali do kopy niekolko mesiacov po nakaze.
Pokial viem, si tu registrovany par hodin, jedine ze by si to vela krat napisal pod inym kontom, viem o par ludoch co tu maju siahle monology
Alibista si preto, lebo na jednej strane pises, ze sa das testovat, ale hned mas argumet preco by si sa nedal. Take tliachanie do vetra. Ale evidentne ta to bavi.
Aktualne vakciny ta pred tazkou nakazou chrania na vyse 90%, preto v nemocniciach konci podla cdc v usa skoro 100% neockovanych.
Co sa meni je, ze pri nizkom pocte protilatok sa mozes nakazit, kedze aktualna mutacia ma udajne 1200x vyssiu vyrovu naloz ako predosle varianty a je taka velmi skoro od nakazy.
Takze si vyberas odbornikov? Lebo odbornici tvrdia, ze by si sa mal dat zaockovat
Co sa tyka mierneho priebehu netreba zabudat, ze do mierneho priebehu sa radi stav tazkeho zapalu pluc, aky si napr presiel aj Knazko, tiez lahky priebeh. A ked pises uz o tom zdravom cloveku, skus si to poopravit na mladeho zdraveho cloveka, lebo ak to cita nejaky zdavy 50+ nik, tak si ho hned presvedcil.
Ty si cele tliachanie do vetra
Tak ako ty ignorujes odbornikov ktori vravia ze doteraz nie je jasne aky maju vakciny napr na vyvoj plodu ? A ze skutocne vedlajsie ucinky budu zrejme az o par rokov ?
A co sa tyka tych percent, kto je ako chraneni a kto nie, o tom sa tu celkom obsirne vyjadroval uz beardie tak to tu nebudem opakovat...
mLuks: seriozne ocakavas, ze bude respiracny lahkoprenosny virus eradikovany? lebo ak nie, tak je jedno ake je to percento, kedze nie je nulove, raz sa to dostane ku kazdemu
Autoeditácia príspevku po 2 min 24 sek:
je to aj celkom logicke, kedze tela vrcholovych sportovcov idu na doraz
Autoeditácia príspevku po 2 min 24 sek:
Blastbit napísal: 01 aug 2021, 10:59 antillibertarian - aj vojaci,policajti,športovci ju maju dobru imunitu tak ako to, že dostali ten covid ?
prvy odkaz v gugli3. IMUNITNÍ SYSTÉM, RESPIRAČNÍ INFEKCE A SPORT
Pravidelná fyzická aktivita patří mezi základní pilíře zdravého životního stylu. Je velmi dobře prokázáno, že má pozitivní vliv na náš kardiovaskulární systém, pomáhá nám udržet optimální fyzickou hmotnost, snižuje riziko některých onemocnění a ve finále nám pomáhá prodloužit i délku našeho života. Pohyb také zajišťuje správnou cirkulaci krve a tedy se může nepřímo podílet i na správné funkci našeho imunitního systému.4
Pokud se podíváme na studie, které se konkrétně tématem respiračních infekcí zabývaly, zjistíme, že infekce horního dýchacího traktu patří u sportovců mezi velmi častá onemocnění.5,6,7 I když závěry studií na toto téma nejsou jednotné, zdá se, že vysoce intenzivní trénink nebo závod riziko infekcí akutně zvyšují a toto riziko stoupá s délkou trvání fyzické aktivity, nicméně na druhou stranu pravidelná fyzická aktivita za předpokladu dostatečné regenerace a výživy spíše naši odolnost vůči infekcím dlouhodobě zlepšuje (v porovnání s populací se sedavým životním stylem).8,9
je to aj celkom logicke, kedze tela vrcholovych sportovcov idu na doraz
-
antilibertarian
Zablokovaný
Dobra imunita neznamena nevyhnutne ze si neznicitelny a ze nikdy nedostanes ziadnu chorobu, ale skor to ze v pripade infikovania sa tvoje telo vie s nakazou vysporiadat ovela efektivnejsie...A samozrejme ze sa najdu aj vynikmky, cize ludia ktori boli mladi, siln.i, netrpeli ziadnou chronickou chorobou a aj napriek tomu skoncili na plucnej ventilacii alebo horsie, ale jednalo sa o vynimocne pripady. Taki sa najdu vzdy a pri kazdej chorobe, s tym nespravis nic....Blastbit napísal: 01 aug 2021, 10:59 antillibertarian - aj vojaci,policajti,športovci ju maju dobru imunitu tak ako to, že dostali ten covid ?
Len príznakoví očkovaní prenášajú!
asymptomaticky prenos je realny, nepravdepodobny ale mozny 
dajme tomu, ze si zaockovany, nie si otestovany, mas nadchu, niekomu omylom kychnes do xichtu, ako zarucis, ze si ho nenakazil covidom?
dajme tomu, ze si zaockovany, nie si otestovany, mas nadchu, niekomu omylom kychnes do xichtu, ako zarucis, ze si ho nenakazil covidom?
mám nádchu, kýcham = mám príznaky! 
covidu?
antillibertarian-
Premna je memento to, aby sme nemali plne nemocnice, že ak ma začne boleť zub tak ma zubarka ošetrí bez toho aby som musel platit stále nejaké testy (ag,pcr). Druhá vec ked tam prídem tak budem vedieť, že tam naozaj je a že ma ošetrí a že neni presunutá na covidovom oddelení na výpomoc. Ak by boli minimálne tak plné nemocnice covid pacientov rozneho veku ako to bolo v 2. vlne, presunu ju tam.
Tento národ neni zdravý čo sa týka zdravia, okej sú nejaký ludia športovci aj taký čo pracuju v 3-4 zmenkách a robia nočné zmeny. V SR je to 22% zamestnancov co je uplne najviac zo vsetkých v EU. Priemer EU je 8-9%. V takom Polsku len 4% ludí robí v nočných zmenách.
Tie su z dlhodobeho hladiska zdroj ničenia biorytmu,imunity, možeš športovať hocijako mozes mat skryte kardiovaskularne ochorenie vdaka nočným a klepne ťa ani nevieš ako. Vela ludí tu pije,fajčí v horšom prípade aj droguje, rodia sa deti s roznymi poruchami, generačne sme nezdravý národ s nezdravými návykmi aj zlozvykmi.
Co vieme o covide, v najhoršom štadiu zanesie dýchaciu sustavu, srdce, poškodí mozog, sposobuje postcovidový syndrom,depresie atd.
Zachytil som informáciu od britských vedcov,že po ťažšom priebehu covidu ludom klesá IQ o 7 bodov ak som to správne postrehol.
Niekto to može mať ako soplik 1 x ked dostane covid, ale može ho dostať aj potom niekolkokrát a to už može inak dopadnuť bezohladu na vek.
Premna je memento to, aby sme nemali plne nemocnice, že ak ma začne boleť zub tak ma zubarka ošetrí bez toho aby som musel platit stále nejaké testy (ag,pcr). Druhá vec ked tam prídem tak budem vedieť, že tam naozaj je a že ma ošetrí a že neni presunutá na covidovom oddelení na výpomoc. Ak by boli minimálne tak plné nemocnice covid pacientov rozneho veku ako to bolo v 2. vlne, presunu ju tam.
Tento národ neni zdravý čo sa týka zdravia, okej sú nejaký ludia športovci aj taký čo pracuju v 3-4 zmenkách a robia nočné zmeny. V SR je to 22% zamestnancov co je uplne najviac zo vsetkých v EU. Priemer EU je 8-9%. V takom Polsku len 4% ludí robí v nočných zmenách.
Tie su z dlhodobeho hladiska zdroj ničenia biorytmu,imunity, možeš športovať hocijako mozes mat skryte kardiovaskularne ochorenie vdaka nočným a klepne ťa ani nevieš ako. Vela ludí tu pije,fajčí v horšom prípade aj droguje, rodia sa deti s roznymi poruchami, generačne sme nezdravý národ s nezdravými návykmi aj zlozvykmi.
Co vieme o covide, v najhoršom štadiu zanesie dýchaciu sustavu, srdce, poškodí mozog, sposobuje postcovidový syndrom,depresie atd.
Zachytil som informáciu od britských vedcov,že po ťažšom priebehu covidu ludom klesá IQ o 7 bodov ak som to správne postrehol.
Niekto to može mať ako soplik 1 x ked dostane covid, ale može ho dostať aj potom niekolkokrát a to už može inak dopadnuť bezohladu na vek.
Áno, obzvlášť delta variant sa prejavuje ako nádcha - strata čuchu a chuti je už mimo.
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=c ... ena-nadcha
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=c ... ena-nadcha
ked sa ta tazka choroba prejavuje ako nadcha, musime voci nej povinne ockovat? 
Časté príznaky delta variantu:
Bolesť hlavy, hrdla, zvýšená teplota, kašeľ, sekrécia z nosa, hnačka.
-
antilibertarian
Zablokovaný
Tiez som nikdy nebol velkym fanusikom testovania a testy som nikdy nepovazoval za extra spolahlive ale ked podla doktorov stacia apomoze mi to vyhnut sa ockovaniu tak preco nie. V konecnom dosleku je riziko ze niekoho nakazim ovela mensie kedze sa budem testovat (vraj) dvakrat do tyzdna a pri pri pozitivnom vysledku pojdem ihned do karanteny. Vy na druhej strane mozte mat kludne priebeh bez priznakov a tym padom nakazit stovky az tisice ludi...mLuks napísal: 01 aug 2021, 9:26 tými Ag testami, ktoré odporcovia povinneho testovania spochybňovali, že vychádzajú falošne negatívne/ či falošene potitívne, že nedokážu zachytiť každého pozitívneho a pod.?
A práveže je to naopak, u očkovaného človeka je šanca na nakazenie a prenos oveľa, oveľa nižšia oproti nezaočkovanému, ktorý sa bude chodiť pravidelne testovať.
Logicky je to o tom, že čím viac a viac ľudí sa zaočkuje, tým je mierna šírenia menšia a mnešia. Rovnako aj miera vzniku nových mutácii, či miera možnéo nakazenia sa. Vertlikuješ stále dookola tie isté bludy o experimentálnej vakcíne, už som ti písal, že každá dnes fungujúca liečba raz bola experimentálnou. Si len zadubenec.
Na to sa nazory roznia, je vela lekarov ktori do dnes vravia ze bez ohladu na ockovanie sa korona stane beznou sucastou nasho zivota a skor ci neskor si nou budeme musiet prejst vsetci. Vakcina tym padom nema za ulohu virus zlikvidovat ale iba zabezpecit ze rizikove skupiny obyvatelstva budu mat lahsi priebeh (nieco ako pri chripke, aj ked tam poznam doskatok ludi pri ktorych to bolo presne naopak...). Preco ale nutit ockovanie tym ktorych organizmus sa s nakazou dokaze vysporiadat velmi efektivne aj bez ockovania ?
Autoeditácia príspevku po 2 min 8 sek:
Kludne mozes ale to ako ockovanec nezistis kedze sa nepojdes dat testovat
"Vakcina tym padom nema za ulohu virus zlikvidovat ale iba zabezpecit ze rizikove skupiny obyvatelstva budu mat lahsi priebeh (nieco ako pri chripke, aj ked tam poznam doskatok ludi pri ktorych to bolo presne naopak...). Preco ale nutit ockovanie tym ktorych organizmus sa s nakazou dokaze vysporiadat velmi efektivne aj bez ockovania ?"
Pretože nikto nevie, že delta variant bude posledný variant hoci možu byt aj smrtnejšie nové varianty. Ako si aj sám napísal ide o lahsí priebeh a tým pádom ide aj o nemocnice aby neboli plné a nezruinovala sa nam ekonomika len preto že ludia su lenivý si pichnut do pleca vakcinu a to vobec nebolí trvá to 3 sekundy a si v pohode nic ti nebude. Este predtým to diskutovat s lekarom ale ludia sa neboja ist ozratý do auta a že ich takých je. Je uplne jasné ze ludia sa riadia nie odbornikmi ale politikmi, co povie fico,pelle,matovic,kotleba,sulik,danko,harabin a podobne tým sa ludia riadia.
Pretože nikto nevie, že delta variant bude posledný variant hoci možu byt aj smrtnejšie nové varianty. Ako si aj sám napísal ide o lahsí priebeh a tým pádom ide aj o nemocnice aby neboli plné a nezruinovala sa nam ekonomika len preto že ludia su lenivý si pichnut do pleca vakcinu a to vobec nebolí trvá to 3 sekundy a si v pohode nic ti nebude. Este predtým to diskutovat s lekarom ale ludia sa neboja ist ozratý do auta a že ich takých je. Je uplne jasné ze ludia sa riadia nie odbornikmi ale politikmi, co povie fico,pelle,matovic,kotleba,sulik,danko,harabin a podobne tým sa ludia riadia.
z epidemiologickeho hladiska je to extremne nepravdepodobneBlastbit napísal: 01 aug 2021, 11:30Pretože nikto nevie, že delta variant bude posledný variant hoci možu byt aj smrtnejšie nové varianty.
islo by to uplne proti principom smerovania mutacii