Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravotka sa ozve predpokladam sama pri vyuctovani predch roka.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

retkvic napísal: 02 aug 2021, 9:54 No podla toho mas narok ty a ten unikatny kod musis dostat max do 8.8, inac si v .... :) Mne teraz rano prisiel mail a v nom je nejaky pin pre technicku podporu, to ma byt ten unikatny kod? Zacina sa to dost podobat na Matovica, o tyzden bude prve zlosovanie a nikto nedostane potvrdzujucu sms, alebo ju dostane iba vybrana skupinka "vyvolenych" :) Ja by som skusil napisat mail na tu podporu mf, mozno bude na podpore sam Matovic, ved nema co na praci.
Taktiez pri tej registracii, aj vam to robilo, ze ste sa museli preklikat potvrdenim asi 3x? Najprv potvrenie spravnosti udajov, potom ze nie ste robot a nakoniec dalsie potvrdenie neviem coho a az potom to schvalilo?

Autoeditácia príspevku po 4 min 13 sek:
a ta suma sa zdanuje automaticky, ci ju musim odviest v danovom priznani? Teraz sa pytam klasicky vo vyhernej sutazi, nie tejto organizovanej mf.
ten kod prisiel aj mne prave, to nebude ono, to je ten vtip, narok na sprostredkovanie mam 7 dni a pritom cas na registraciu je do 14 dni :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

No, zatial sa to cele podoba na Matovica. By ma zaujimalo aky uskrn by mu skrsol na tvari keby mu povedali, ze ten jeho ministersky plat mu pride, ak do 14 dni dostane potvrdzovaciu sms/mail a potom mu random pocas dna zavolaju trebar aj o tretej rano a spytaju sa ho na akysi kod, ktory ani nevie ci uz dostal, ma ho dostat alebo ho vobec dostane a kde ho dostane.

Autoeditácia príspevku po 2 min 31 sek:
Mek napísal: 02 aug 2021, 10:12 To zavisi od statutu konkretnej sutaze. Zvycajne tam byva uvedene, ze vyhra je predmetom zdanenia a tento proces je na pleciach vyhercu. Pri tejto ockovacej sutazi to tak nie je, vyherca dostane peniaze po zdaneni a nemusi uz riesit nic.
pytam sa preto, ze otec davnejsie moze to byt 5 rokov spet vyhral dva krat po sebe po 500€ v tipose a neplatil nic, vyhru si vybral celu...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tipos je štátna lotéria, takže výhry cez tipos už sú zdanené. A keďže ide o finančnú výhru, tak nie je treba platiť ani odvod do zdravotnej poisťovne.

Nahovorenie niekoho na očkovanie je definované ako finančný bonus, ktorý je tiež oslobodený od dane a nemá vplyv na vyplácanie soc. dávok.

Výhra v očkovacej lotérii je zdanená 19%, bez zdravotného odvodu. Výherca ale nebude musieť zháňať keš, keďže výplatca výhry mu automaticky strhne tú 19% daň.

Problém majú ľudia, ktorí vyhrajú napr. auto za 50,000€ a musia potom zháňať peniaze na daň a zdravotku. Alebo to auto obratom predajú.
gogo956
Redeemer
Redeemer

19perc strhnu hned ale zdravotku bude musiet clovek sam dodatocne
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nebude, vravím, že z finančnej výhry sa zdravotný odvod neplatí. Ak vyhráš vecnú výhru nad 350€, napr. to auto, tak si to musíš uviesť do daňového priznania...na základe toho ti vyrúbia daň a potom ZP berie údaje z daňového a ozve sa ti s nedoplatkom. A keď to vyplatíš, tak si podáš opravné daňové priznanie a zase žiadaš časť dane späť, lebo ti zaplatením toho vysokého odvodu do ZP vznikol preplatok na dani. Proste bordel ako sa na Slovensko patrí.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nerozumiem, preco "overovanie udajov" ma trvat do 14 dni. Ved stat ma informacie o tom, ze existuje osoba s danym menom a priezviskom a rodnym cislom, a podla statutu za spravnost aj tak nezodpoveda, tak kde je problem? Asi im to tam manualne odklikava armada nejakych brigadnikov...
retkvic
Addict
Addict

To by ma tiez zaujimalo, plus to nemohli automaticky preklopit tu databazu z nczi automaticky do sutaze a potom uz iba dodatocne kontaktovat vyhercov s udajom o ucte? Teraz budu mat kompletne udaje o kazdom zaockovanom, od sparovaneho rodneho cisla, telefonneho cisla, mailu aj bankoveho uctu, tak to uz je zdroj informacii.

Autoeditácia príspevku po 3 min 53 sek:
ephramko napísal: 02 aug 2021, 13:21 Tipos je štátna lotéria, takže výhry cez tipos už sú zdanené. A keďže ide o finančnú výhru, tak nie je treba platiť ani odvod do zdravotnej poisťovne.
Ja len ze on dostal vyplatenu celu vyhru, bez zdanenia, bolo to tusim keno 10, tak neviem. Ci som to nepochopil a teda tu sumu co vyhral este pred tym zdanili a bola vyssia?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tipos je skratka nieco ine, tam neriesis ziadne dane ani nic, ked vyhras x eur, dostanes x eur a neriesis.
retkvic napísal: 02 aug 2021, 12:58 No, zatial sa to cele podoba na Matovica. By ma zaujimalo aky uskrn by mu skrsol na tvari keby mu povedali, ze ten jeho ministersky plat mu pride, ak do 14 dni dostane potvrdzovaciu sms/mail a potom mu random pocas dna zavolaju trebar aj o tretej rano a spytaju sa ho na akysi kod, ktory ani nevie ci uz dostal, ma ho dostat alebo ho vobec dostane a kde ho dostane.
Jemu je ministersky plat uplne vies kde, on ma cca 10 milionov eur majetok.

Co sa tyka loterie, toto je ale podla mna strasna hovadina, ze z tychto "ockovacich" vyhier sa plati dan. Akoze...to uz si mohli nejako osetrit, aby sa to platit nemuselo.
Taktiez to, ze sa bude telefonovat a clovek to musi pozerat a byt "online". To by mohli zrusit. Ja napriklad budem musiet ist asi k rodicom to sledovat, lebo ani nemam televizor :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"clovek to musi pozerat a byt "online"." je zrejme zámer - nalákať ďalších.A samozrejme z môjho pohľadu tiež hovädina. TV dlhé roky nezapínam.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

retkvic napísal: 02 aug 2021, 14:20 To by ma tiez zaujimalo, plus to nemohli automaticky preklopit tu databazu z nczi automaticky do sutaze a potom uz iba dodatocne kontaktovat vyhercov s udajom o ucte? Teraz budu mat kompletne udaje o kazdom zaockovanom, od sparovaneho rodneho cisla, telefonneho cisla, mailu aj bankoveho uctu, tak to uz je zdroj informacii.
Pretoze databaza ockovanych je pod NCZI a loteria pod FS. Kde data pod NCZI maju nejaky specialny statut lebo ide o zdravotnicke data, navyse pri ich zadavani si nesuhlasil s tym aby boli zaradene do nejakej sutaze (vo vseobecnych podminekach pouzitia).
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Niekto vám chce dať peniaze a ešte sa sťažujete. Nesúťažte, ak sa vám nepáčia podmienky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

trochu nerozumiem, preco nie su do zrebovania zahrnuti len novi naockovani, ved prave o tych ide
ti, co doporucia, to by som pochopil, ale uplne vsetci?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

beardie napísal: 03 aug 2021, 10:18 trochu nerozumiem, preco nie su do zrebovania zahrnuti len novi naockovani, ved prave o tych ide
ti, co doporucia, to by som pochopil, ale uplne vsetci?
Keby to tak je, tak kazdy ba vravel aka je to diskrimnacia alebo, ze je to nefer, zas voci tym co sa dali zaockovat predtym.

Samemu sa mi nepaci forma a nezucastim sa toho. Ale napriklad tu televiziu chapem, lebo sa to snazia spopagovat. No cele mi to pride take... ako pod Matovicovym vedenim.
retkvic
Addict
Addict

No ved ono to aj je pod Matovicovim vedenim :)
Neviem ci som zle cital, no vcera na sme k tym podmienkam pisali, ze tie najvecsie vyhry budu losvat iba z tych co uz vyhrali pred tym nejaku vyssiu vyhru? To mi pride uplne od veci, ved nech vyzrebuju uplne niekoho random a nie iba z tych co uz pred tym nieco vyhrali, ako je mozne ze chcu zabranit tomu aby nemali problem sa v ramci live zlosovania niekomu dovolat, ale aj tak, tam sa ta sanca vyhrat ostatnym velku vyhru radovo dost znizuje.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Táto loteria rozháda národ, očkovaní medzi sebou a do toho neočkovaní. Nešťastný nápad s loteriou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

to je dobre ze sa mozu zucastnit vsetci sutaze, aj stari zaockovani, chlieb a hry.. A kto sa zucstnit nechce, tak sa proste nezaregistruje.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

RTVS odvysiela sériu žrebovaní očkovacej prémie s názvom Byť zdravý je výhra, odštartuje 15. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová s tým, že tak urobí na základe spolupráce s Ministerstvom financií (MF) SR. Moderátormi 55-minútových nedeľných programov budú Vera Wisterová a Marcel Forgáč. Počas vysielania majú vystúpiť mnohé známe osobnosti, súčasťou relácií budú aj hudobní hostia.

„RTVS od vypuknutia pandémie informuje svojich divákov a poslucháčov, ako sa pred šírením vírusu chrániť, a vynakladá mnoho úsilia na šírenie osvety. Jedným z nástrojov, ktoré môžu pomôcť k budovaniu kolektívnej imunity na Slovensku, je aj očkovacia prémia. Ďakujem všetkým, ktorí sa doposiaľ zaočkovali a tým, ktorí sa zaregistrovali, držím v súťaži palce,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Každý pracovný deň o 18.50 h zverejní RTVS podľa slov hovorkyne na Jednotke mená vyžrebovaných základných výhier 20-krát po 1000 eur a štandardných výhier päťkrát po 10.000 eur. „Žrebovanie výhier prebehne pod dozorom notára. Súčasťou relácií počas pracovných dní budú postupne aj dokrútky s výhercami jednotlivých finančných výhier,“ uviedla Pivarčiová.

Žrebovanie výhercov automatickej výhry päťkrát po 1000 eur, ktorí budú mať šancu vyhrať aj prémiovú výhru 100.000 eur, odvysiela televízia naživo každú nedeľu večer na Jednotke v hlavnom vysielacom čase. Ak chcú ľudia zabojovať o prémiovú výhru, budú musieť do 20 sekúnd od zazvonenia zdvihnúť telefón a počas hovoru na výzvu moderátora povedať heslo vyobrazené počas vysielania na obrazovke.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"budú musieť do 20 sekúnd od zazvonenia zdvihnúť telefón a počas hovoru na výzvu moderátora povedať heslo vyobrazené počas vysielania na obrazovke" - sakra, zas utriem hubu :D Telku desaťročia nezapínam.

"Z dobre informovaných zdrojov" viem, ako to funguje v nemenovanom rádiu - ten informovaný povedal: "kamoška sa mi posťažovala,že nezodvihol"
Čo čakať, ak kontrola = nula. Ostatne znalí vedia už z minulosti - "pán Talíř"

Nasrát, jo nasrát ... (Kryl...a priznávam - z recesie - alebo skrz POZNANIE - alebo pažravosť...? ) som sa registroval ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Univerzálne heslo na výhru je: "Sulík nekúpil testy".
Napísať odpoveď